Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איפה ניתן ללמוד לעשות את הדברים האלה? האם אפשר ללמוד על זה בקורס ראלי או נהיגה מתקדמת?

זה לא דבר מסובך כלל, אתה פשוט צריך להכיר את הרכב שלך להגיב מהר גם עם הידיים וגם עם הגז.

רוצה להתאמן על זה? כנס למקום חנייה ריק שם על ראשון תכניס קלאץ והאנדברייקס תרגיש ברגע שאתה משחרר את הקלאץ שהרכב מנסה לקבל כוח אבל הבלם יד בולם את הרכב מלנסוע ברגע שכמעט סיימת לנתק תלחץ על הגז על מנת שהרכב לא יכבה ברגע שאתה הורדת לגמרי את הרגל מהקלאץ תוך כדי אתה לוחץ על הגז בעדינות תוריד את הבלם יד ותלחץ על הגז עד הסוף (תנסה בתור התחלה לא להכניס ebrake עד הסוף אלא לעלות אותו למצב שהאוטו עומד במקום אבל לא במצב מלא על מנת שיהיה לך גם קל לנתק וגם לא תשרוף אותו).

יש רכבים שזה לא יהיה מתאים לעשות דבר כזה בינהם רכבי דיזל שמסיימים כל הילוך על סל"ד נמוך ובתחילת נסיעה אין צורך לשלב גז בכלל כי תקבל מספיק כח בתחלית הנסיעה.

S2000

פורסם

דר, אתה רציני?

אתה מציע לנהג לא מיומן שאפילו לא יודע לנהוג על הילוכים (בלי להיעלב, כן?) לנסות להרים בלם יד בזמן שהוא משלב הילוך?

זו צורה טובה מאוד להתעלל ברכב, אבל חוץ מזה זה לא ממש ייתן לו יותר מדי.

מי מאיץ ככה?

עדיף לדעת להשתמש בקלאץ' בצורה טובה ולא להיסחף לטכניקות כאלו.

פורסם
דבר אחר אני לא מבין, למה גז עד הסוף?

איך תלחץ? למה לעקב תנועה? :roll:

יוסי פרנקוס, דווקא אני חושב שזה רעיון מעולה למי שמתחיל עם הילוכים משום שכל אחד שלומד על הילוך בד"כ מתעלל הרבה יותר בקלאץ.

למה לא להרים בלם יד כאשר אתה משלב הילוך? הדבר היחיד שאתה בולם זה את המנוע ומיד משחרר תוך כדי שיש לך כבר אפשרות לגלגלים לקבל כוח.

איך אתה מתעלל ברכב ככה?

אגב אני משתמש בזה בעליה תלולה במיוחד כאשר אני לא רוצה לצאת כאשר הרכב מדרדר טיפה ואז הוא מתחיל לנסוע.

S2000

פורסם

יוסי פרנקוס, דווקא אני חושב שזה רעיון מעולה למי שמתחיל עם הילוכים משום שכל אחד שלומד על הילוך בד"כ מתעלל הרבה יותר בקלאץ.

למה לא להרים בלם יד כאשר אתה משלב הילוך? הדבר היחיד שאתה בולם זה את המנוע ומיד משחרר תוך כדי שיש לך כבר אפשרות לגלגלים לקבל כוח.

איך אתה מתעלל ברכב ככה?

אגב אני משתמש בזה בעליה תלולה במיוחד כאשר אני לא רוצה לצאת כאשר הרכב מדרדר טיפה ואז הוא מתחיל לנסוע.

זה פשוט עושה מתח לא טבעי על הציריות ועל מכלולים אחרים, כולל הקלאץ' לפעמים.

בזינוק בעליה אפשר אבל לא ממש כדאי לעשות את זה כל יום.

במצב אידיאלי, בשביל פחות בלאי, המנוע צריך להיות עם כמה שפחות התנגדות בשביל לעבוד.

אם אתה שם בלם יד, אתה בולם את המנוע ובמקום שהכל יזרום כמו שצריך, אתה מקשה עליו לעבוד, או שאתה הורס את הקלאצ' כי המנוע ממשיך להסתובב באותו קצב אבל הקלאץ' לא מתחבר תוך כדי תזוזה.

תזכור שהקלאץ' הוא "בערך" שני לוחות, שאחד מהם זז והשני לא. אם אתה מצמיד אותם והם מגיעים מהר לאותה מהירות, הבלאי הוא מינימלי.

מצד שני, אם אחד מהם ממשיך להסתובב והשני לא, אתה בעצם שוחק אותם.

פורסם

לא חייב פול גז.

מספיק להגיע לסלד של 2K.

אוקטן גבוה, התשובה בגוף הטקסט:

דר נוסע על טיגרה הוא צריך ללחוץ פול גז אחרת הוא יעכב את התנועה :lol:

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אני עושה את זה גם באלפא ועשיתי את זה גם בגולף שהיתה לי, אין ניגוד בין להגיע ל2000 סל"ד ללחיצה מלאה. פשוט לחיצה מלאה קצרה יותר והעברת הילוך.

חוץ מזה 2000 סל"ד זה שונה בכל רכב. לדוגמא באלפא המנוע מתחיל לנצל כח רק מ3000 סל"ד ומעלה.

ככה סגנון הנהיגה שלי אני תמיד לוחץ עד שאני מגיע למהירות שאני רוצה לנסוע בה.

מה תגיד על זה?

S2000

פורסם
אני באופן אישי לא הבנתי בדיוק מה ההבדל בין התחלת נסיעה נורמלית וזינוק בעליה (לא למדתי נהיגה בארץ).

מה זאת אומרת? כשאתה בעלייה ומשחרר את הקלאץ', עוד לפני שהספקת לתת קצת גז, הרכב מתדרדר אחורה...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מי שמכיר את האוטו שלו לא עושה זינוק בעליה (לפחות לא בסגנון הזה), אלא, באותו הזמן להרים את הקלאץ וגם ללחוץ על הגז.

זה שוחק הכי פחות את הקלאץ.

אני נוהג בדרך זו בדיוק, גם יותר קל (בעיני) וגם הרכב מגיב יותר בזריזות.

איפה ניתן ללמוד לעשות את הדברים האלה? האם אפשר ללמוד על זה בקורס ראלי או נהיגה מתקדמת?

הלימוד הוא פשוט עצמי, אם הזמן אתה לומד לשלוט יותר טוב בדוושות. הפעולה צריכה להתבצע ביתר זריזות לעומת זינק בעליה מסורתי, אך היציאה ותגובת הרכב הרבה יותר מהירה וחלקה.

הרעיון כפי שאוקטן גבוה תיאר הוא פשוט לתפעל את הדוושות בו זמנית. תוך כדי שחרור המצמד אתה מייד מעביר את רגל ימין מדוושת המעצור לדוושת הגז ומתחיל להאיץ.

הרעיון הוא לשלוט על הדוושות כך ש:

1. לא להרים את דוושת המצמד יותר מידי מהר, כדי לא להקפיץ את הרכב. אך כמובן שלא יותר מידי לאט מכיון שאז תדרדר לאחור (במקרה של עליה)

2. לא לתת יותר מידי גז, כדי לא לפרפר עם הגלגלים. זה אולי נשמע מרשים אבל בפועל גם שורף את הצמיגים וגם במקום לצאת יותר מהר דווקא יוצאים ליותר לאט.

פורסם
אני עושה את זה גם באלפא ועשיתי את זה גם בגולף שהיתה לי, אין ניגוד בין להגיע ל2000 סל"ד ללחיצה מלאה. פשוט לחיצה מלאה קצרה יותר והעברת הילוך.

חוץ מזה 2000 סל"ד זה שונה בכל רכב. לדוגמא באלפא המנוע מתחיל לנצל כח רק מ3000 סל"ד ומעלה.

ככה סגנון הנהיגה שלי אני תמיד לוחץ עד שאני מגיע למהירות שאני רוצה לנסוע בה.

מה תגיד על זה?

שאין לך חוש הומור ואני מתנצל אם נפגעת.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

לא נפגעתי בכלל, פשוט רציתי להבהיר שאין הבדל באיזה אוטו אתה נוסע לחיצה עד הסוף על הגז שהיא לא ממושכת טובה לכל רכב בשביל זינוק מהיר בתחילת הנסיעה.

S2000

פורסם

אני די חושב שלא הבנתם משהו בשירשור, אני יודע לנהוג על גיר ידני (רק שב-5 שנים האחרונות אני נוהג יום יום על אוטומט), את השאלה שאל חבר, על אף שאני מתכוון לנסות את זה גם לא נורא ללמוד משהו חדש.

ומכל השיטות שצוינו פה בשירשור איזה הכי פחות שוחקת וגורמת לבלאי ורצוי להשתמש בה יום יום על מנת לזנק מהר?

פורסם

1) לחץ טיפה על הגז.

2) תתחיל לשחרר את הקלאץ' לאט.

3) כשאתה מרגיש שיש שינוי קטן בסל"ד של המנוע ושיש חיבור חלקי בין המנוע לגיר, שחרר קלאץ' ותמשיך לשים גז.

4) אם אתה בתוך עץ, הגזמת.

• תוכן חדש...