Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי טסט ... ופתאום מתקשר המורה ומודיע לי שאתה לא חייב לנהוג בלי מלווה!!

שאלתי אותו למה ? אמר לי לא כתוב פה שאתה חייב לנהוג עם מלווה עד תאריך מוסים !

לנהוג בלי מלווה או לפנות למשרד רישוי !?

פורסם

קודם כל מזל טוב על הטסט ;)

אני מניח שבמידה ושוטר ייתפוס אותך נוהג ללא מלווה במשך תקופת המלווה ויראה שיש לך רשיון "נייר",יהיה ניתן לברר בקלות מתי הוצאת את הרשיון ולראות שלא עברה תקופת המלווה,ככה שאני לא הייתי לוקח את הסיכון למרות שלא כתוב ברשיון עצמו.

לדווח? אני לא חושב שיש צורך,פשוט תסע כרגיל(עם מלווה כמובן),בשביל מה לעבור את כל הטרחה הזאת.

(ואוי למורה הנהיגה שלך שחושב שבגלל שלא כתוב ברשיון שלך שאתה צריך מלווה אתה יכול לנסוע בלי מלווה)

פורסם

חוק זה חוק

וגם במידה שלא ידעת

אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש (כבד)

המקסימום שתוכל לעשות זה לספר לכל החברים שלך שאתה גבר גבר ואיימת על הטסטר עם סכין

והוא ביטל לך את המלווה...

ותזכור שבלי מלווה = בלי רשיון, בלי ביטוח, שלילה...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

קשה לי להאמין שזה באמת נכון, אבל אם אכן כך, אז אל תשמח כל כך. אם יעצור אותך שוטר לבדיקה ב-3 חודשים הקרובים, הוא יוכל לראות במסוף מהו התאריך בו קיבלת את הרישיון הנהיגה. כשייוודע לו כי הינך נוהג לבד בתקופת הליווי, תקבל עונש בדיוק כמו כל נהג חדש אחר, אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש. למעשה, רישיון הנהיגה שלך לא כל כך מעניין את השוטר, כי אם רק מספר תעודת הזהות שלך, שעל פיו הוא יכול לדעת עליו כל מה שהוא חפץ. מה שעליך לעשות מוקדם ככל האפשר הוא לגשת עצמאית למשרד הרישוי (עם מלווה או רגלית) ולדרוש לתקן את הטעות. ועוד לא דיברתי את הסיכון שכרוך בנהיגה ללא מלווה מבחינת הביטוח, ומבחינת אי צבירת ניסיון לחיים, בתקופה הכי חשובה של הנהיגה.

Xbox12341

פורסם

למיטב ידיעתי, אין במסוף המשטרתי תאריך הוצאת ר.נ., כך שהשוטר אינו יכול לדעת זאת. הוא מסתמך על הכתוב ב-ר.נ. שנמצא אצל הנהג. הפרט היחידי שרשום לו הוא שנת הוצאת הרשיון.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כל זה לא משנה כלום.

תקופת המלווה היא בשבילך כדי לשפר את הסיכוי שלך להמנע מתאונה בצעדיו הראשונים בכבישים.

רעיון המלווה הוא מבורך וחשוב.

עשה לעצמך טובה ואל תנסה להתחמק מכך, זה לא עוד מטלה בבית או בבית הספר.

די עם הראש הקטן והמקמבן!

נהיגה זה דבר רציני, תקדיש לה את תשומת הלב הראויה!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני רוצה להעלות משהו בנושא חברים/ות.

גם אחי סיים לימודי נהיגה ועבר את הטסט , אך למרבה הפתעתי והפתעת המשפחה הוא אינו צריך מלווה, ע"פ הנרשם ברישיון.

בנוסף גם לשכן שליי שקיבל רישיון לאחר 5 שנים שלילה ולמד מחדש שיעורי נהיגה וביצע טסט , עבר בהצלחה ולא דרשו ממנו מלווה.

לא דרשו הכוונה לא כתוב שיש צורך במלוה.

**נציין שכבר החליפו לשניהם את הרישיון הזמני (הנייר) ברישיון פלסטיק עדכני חדש.

הייתכן הדבר?

לדעתי במשרד הרישוי ישנה איזה "תקלה", מה דעכתכם/ן?

:roll:

פורסם
כל זה לא משנה כלום.

תקופת המלווה היא בשבילך כדי לשפר את הסיכוי שלך להמנע מתאונה בצעדיו הראשונים בכבישים.

עשה לעצמך טובה ואל תנסה להתחמק מכך, זה לא עוד מטלה בבית או בבית הספר.

די עם הראש הקטן והמקמבן!

נהיגה זה דבר רציני, תקדיש לה את תשומת הלב הראויה!

מלווה זה דבר חשוב אבל חודש..לא ל3 חודשים.

to finish first first you have to finish

פורסם

מה שלא תעשה, אל תודיע.

בישראל של היום מה שיקרה זה שיקחו לך את הרשיון עד התיקון, עוד 5 חודשים תקבל אותו עם תקופת מלווה ל-8 חודשים (איכשהו יצא להם שם 3+5), נהג חדש ל5 שנים והגבלה של 0.7 נוסעים כולל נהג. אתה באמת רוצה את זה?

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
כל זה לא משנה כלום.

חשוב מאוד, מבטיח את העברת טעויות הנהיגה של ההורים גם לדור הבא. רעיון גדול.

במקום לבנות תוכנית הדרכת נהיגה נורמלית, שמים אותך עם מישהו שאפילו לא מבין איך שרד את תקופת היותו בעצמו נהג חדש...

פורסם

במקום לבנות תוכנית הדרכת נהיגה נורמלית, שמים אותך עם מישהו שאפילו לא מבין איך שרד את תקופת היותו בעצמו נהג חדש...

זה ממש לא נכון.

תחשוב על זה ככה,מי שעובר טסט נוהג נהיגת "לעבור טסט",ככה שמאוד חשוב שבנאדם עם נסיון(שלרוב הם הורים עם 25+ שנה רשיון) ידריך אותך,גם אם הוא לא עושה את זה בצורה הטובה ביותר. אז עדיף שאותו בנאדם שעבר טסט ייצא לכביש עם הרגלים רעים לגמרי,או שידריך אותו בנאדם מנוסה שלפחות חלק מההרגלים האלה ישנה ואף יוסיף הרגלים טובים (ואולי אפילו יוסיף הרגלים לא טובים,אבל עדיף מצב כזה מאשר מצב שהנהג "בור" לגמרי ולא יודע מה הולך סביבו)?

אני מסכים איתך שצריך תכנית נורמלית,ואני בעצמי מתכוון לעשות קורס נהיגה מתקדמת בקרוב כי אני יודע שיש המון דברים שאני לא יודע וצריך ללמוד,אבל עד אז כמו שאומרים,זה מה יש...

פורסם

לא זה מה יש !

זו בדיוק המדיניות של ממשלות ישראל האחרונות - להפריט הכל ולגלגל את האחריות על האזרח. אם זה בשמירה על עצמו, בדאגה לבריאותו, בדאגה לחינוך שלו, ובדאגה לצורת הנהיגה שלו.

בשביל מי מה בכלל צריך את מוסדות המדינה, אם ככה?

ולעניין השרשור.

אם לא הבנת - רוב הנהגים בישראל אינם מבינים בכלל מהי נהיגה נכונה וכיצד יגיב האוטו לפעולה שהם עושים.

אני לא מתיימר להיות מומחה לנהיגה, אבל מעט הבנה טכנית ופיזיקלית יש לי, ועברתי הדרכה או שתיים, כך שאני מרשה לעצמי לקבוע שמה שיש כרגע בכבישים הוא לא טוב.

היית מוכן שהילדים שלך בכיתה ה' ילמדו מתימטיקה ממישהו שהוציא מספיק בקושי בבגרות 3 יח'?

זו בערך ההקבלה. למלווה אין (ברוב המוחלט של המקרים) את ההכשרה הדרושה כדי לתקן את נהיגתו של הנהג החדש. רואים את זה יום יום בהתנהגות הנהג הישראלי הממוצע בכביש. החוק המפגר הזה פשוט מנציח את חוסר הידע ומעביר אותו לדור הבא.

פורסם

זה שצריך לשפר (לא לשפר, לבנות מהבסיס) את תכנית לימודי הנהיגה בישראל זה נכון וכולם יסכימו על זה.

אבל תכנית לימודים מקיפה ככל שתהיה (במגבלות ההגיון) היא עדיין תכנית לימוד שזקוקה להשלמה "בחיים האמיתיים".

הרי לא הגיוני שיצימדו מלווה מקצועי לכל נהג, אז "משתמשים" במבוגרים שהם בד"כ ההורים.

למרות שההורים אולי לא נהגי העשור והם עושים הרבה טעויות בנהיגה שלהם עצמם, אני עדיין חושב שכשהם יעלו ללוות את הילד שלהם הם יכנסו ל- mode חינוכי ומסביר ולא ישרישו בכוונה הרגלי נהיגה קלוקלים בילדם המתבגר והמחוצ'קן.

אני לא חושב שהם לא יעירו לו כשהוא לא מאותת במעבר מנתיב לנתיב ואני לא חושב שהם ילמדו אותו איך לחתוך פקק.

רעיון המלווה אינו בא להחליף תכנית לימוד נהיגה קיימת (טובה או רעה), אלא המטרה היא הדרכה משלימה ללימוד הבסיסי. מלווה גם יכול (תלוי ביחסי ההורה- ילד) לנטוע ביטחון בנהג הצעיר בקילומטרים הראשונים שלו בכביש.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ההורים מלמדים את הילד לחתוך בפקק או לא לאותת במשך 17 השנים שקודמות ללימוד הנהיגה, ביום יום. לא בתקופת ה"ליווי".

כמו שהסברתי - אתה לא יכול לצפות ממישהו שסיים בגרות ברמה נמוכה מאוד ובקושי - ללמד אותך כמו שצריך. אין לו את הידע.

היית רוצה שאת ילדיך העתידיים ילמדו ש: 1+3=5 ? או ש: 5X7=47 ?

זה בדיוק מה שהשיטה יוצרת. ברור שכל הורה שואף ללמד את ילדו (לנהוג) בצורה המיטבית, אבל אם ההורה לא מבין מה הוא עושה רע? איך הילד יידע?

כשאני נוסע היום עם הוריי, אני רואה שוב ושוב עד כמה הם נוהגים גרוע, בלי לדעת אפילו. לא הייתי רוצה לנהוג כמותם, ואני באמת לא חושב שהוריי נוהגים אחרת מרוב הנהגים בארץ.

את הילדים שלי אני אשלח לקורס נהיגה "מתקדמת" בבוא היום, כדי שיקבלו נתוני פתיחה קצת יותר טובים מאשר שלי (למרות שבמושב, באופן כללי, קל יותר לקבל הרגלי נהיגה עדיפים).

• תוכן חדש...