Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי, חייבים לקבוע שאדם לא יוכל לנהוג ללא מלווה עד שעבר השלמה של נהיגה מתקדמת במוסד שנועד לכך ואושר ע"פ חוק.

לא רק שנהגינו החדשים יהיו מיומנים יותר ויעברו הדרכות נכונות ע"י מדריכים מוסכים, אלא נצטרך להקים רשת שלימה של בתי ספר לנהיגה, להכשיר מדריכים וכו'. רמת המוטוריקה בארץ תעלה בצורה משמעותית.

בגרמניה, ב.מ.וו היא שמלמדת את הקורס הנ"ל כתנאי להשלמת רשיון.

המחיר להשלמה אגב, אינו גבוה בשל מס' רב מאוד של משתתפים (חובה לעל נהג).

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

המדינה מברברת על הקמת מגרשים ללימוד נהיגה כבר יותר מעשור, אתה רוצה גם תוכנית הכשרה?

את שרי התחבורה שלנו לא מעניינת בכלל איכות הנהגים, בטח לא כשאפשר לגלגל את האשמה הלאה מהם.

פורסם

Casper,בדיוק!

אני יכול להגיד אפילו יותר מזה,שאני נוסע עם אבא שלי(כאשר הוא נוהג),הוא מנסה כמה שיותר לנהוג איך שהיה רוצה שאני אנהג(לא שהוא נהג מופרע או משהו,הוא פשוט לא רוצה שאני אלמד ממנו הרגלים רעים),ותאמין לי שהוא מעיר לי וכנראה ימשיך להעיר לי כל פעם שאני לא מאותת וכו',ולדעתי זה מצויין. אולי בדרך עקיפה אני אפילו אצליח לשנות את הרגלי הנהיגה שלו :shock:

ובקשר לתכנית לימוד נהיגה,זה ברור שצריך לשנות אותה. אבל אצלנו אישית בבית ספר,הציעו קורס נהיגה ליציאה ממצבי חירום בחינם. כמובן שנרשמתי,אני ועוד כמה חברים ואנשים מהכתה,אבל כמובן שכל השאר הם נהגים "גברים" עם כחצי שנה(!!!) נסיון על הכביש,שיידעו לצאת מכל מצב חירום אפשרי בקלות יתרה. חבר אחר שלי אפילו הצהיר לפני כל הכתה שהוא "כבר היה במצבי חירום אז אין לו מה להרשם". עכשיו לך תנסה לחנך את זה...

אני לא יודע אם זה מטעם בית ספר או מטעם משרד התחבורה(:shock:),או אפילו מטעם גוף פרטי כלשהו,אבל לפחות את זה עושים,וזה מבורך.

פורסם

אל תנהג בלי מלווה!

אם חס וחלילה תקרה לך תאונה העובדה ש"לא היה כתוב ברשיון" ספק אם תעמוד לזכותך...

אלא אם אתה "מת" לאבד את הרישיון הנהיגה שלך עוד לפני שהספקת להנות ממנו

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
למיטב ידיעתי, אין במסוף המשטרתי תאריך הוצאת ר.נ., כך שהשוטר אינו יכול לדעת זאת. הוא מסתמך על הכתוב ב-ר.נ. שנמצא אצל הנהג. הפרט היחידי שרשום לו הוא שנת הוצאת הרשיון.

צודק רשום רק שנה

פורסם
אני עדיין חושב שכשהם יעלו ללוות את הילד שלהם הם יכנסו ל- mode חינוכי ומסביר ולא ישרישו בכוונה הרגלי נהיגה קלוקלים בילדם המתבגר והמחוצ'קן.

שמעתי לא מעט מקרים שההורים מדרבנים ילדים לנסוע מהר יותר.

והורים שנותנים לילד מפתחות לרכב למרות שלא נגמר לו המלווה.

אל תסמוך עם רובם.

לי אישית ההוררים הביאו טיפים בנהיגה, לא משהו שישפר אותה מקצה לקצה.

לדעתי, חייבים לקבוע שאדם לא יוכל לנהוג ללא מלווה עד שעבר השלמה של נהיגה מתקדמת במוסד שנועד לכך ואושר ע"פ חוק.

יש אנשים שאין להם כסף מותק.

יש לי חבר שממש כאב לי עליו שהוא לא עבר ראשון רק מהבחינה הכלכלית, שאני יודע שהיה לו ולהורים שלו קשה להוציא כ"כ הרבה כסף.

אם זה עם עזרה קטנה מהמדינה על כל קורס ככה שהמחיר יורד, אז זה עוד יכול לבוא בחשבון.

ולפתוח השרשור, אתה בן 17 או מבוגרת יותר ( 25+ )?

אני בכל אופן מציע לך לנסות להתקשר למשרד התחבורה ולברר לגבי הטעות, לא הייתי הולך בקטע הזה עם "ראש קטן".

פורסם

יקר?

קורס נהיגה מתקדמת עולה פחות מהשתתפות עצמית במקרה תאונה, פחות מיום אישפוז בבית חולים, והרבה פחות ממצבה משיש.

פורסם

קודם כל אני לא מבין למה אתם מתחילים לנהל פה דיון מה אתם חושבים על החוק הזה

הבנאדם כולה שאל שאלה

קרה לי אותו מקרה בדיוק (נגמר לי המלווה לפני שבועיים)

קיבלתי את הרישיון והיה רשום בו רק נהג חדש בלי ה"נדרש מלווה עד..."

לי ספציפית היה רישיון לטרקטור מלפני שנה וחצי, וכנראה שהפקידה במשרד הרישוי בילבלה קצת עיניינים שם, והזינה למחשב שוב כאילו עברתי טסט על טרקטור ולא על אוטו.

אחרי 4 ימים שהטופס אצלי התלבטתי אם לבדוק את זה במשרד הרישוי או להיות "ראש קטן", בסופו של דבר הלכתי למשרד הפקידה עלתה על הטעות, והמלווה התחיל לי באיחור של 4 ימים השם יקום דמה.

בכל מקרה הצעה שלי - אם לא היה לך רישיון כלשהו לפני תהיה "ראש קטן" ותסתמך על "זה מה שרשום לי ברישיון".. כך או כך שיהיה בהצלחה! מזל טוב על הרישיון ותהיה זהיר.

פורסם
יש אנשים שאין להם כסף מותק.

וזה לא מעניין אותי "מותק", החיים שלי ושל משפחתי שווים יותר.

מה יקרה אם זה שאין לו כסף לא יחליף צמיגים או בלמים?

בכל מקרה, אם זה יהיה חוק מן נסתם זה יעלה מחיר סביר כי כולם יצטרכו את זה.

קודם כל אני לא מבין למה אתם מתחילים לנהל פה דיון מה אתם חושבים על החוק הזה

הבנאדם כולה שאל שאלה

כי ככה הרבה יותר כיף.

ברוכים הבאים לפורום.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
היית מוכן שהילדים שלך בכיתה ה' ילמדו מתימטיקה ממישהו שהוציא מספיק בקושי בבגרות 3 יח'?

שמר, לא רוצה לאכזב אותך, אבל לפי מה שנכתב בעיתון על המורים בבתי הספר בישראל זה בדיוק המצב...

בכל מקרה: כשאני הוצאתי רשיון, על אף שאז לא היה דרוש נהג מלווה (לפתע מתברר לי שאני קשיש) אבא שלי (א) החליט שרק הגיוני שאני אנהג עם מלווה בשבועות הראשונים ו-(ב) החליט שהוא, שהיה נהג זהיר, שלא עשה תאונה מעודו והפעם היחידה שעצר אותו שוטר היה כי הוא נהג לאט מדי (ברצינות!) לא מספיק טוב למטרה וביקש מקצין הרכב של החברה שלו, שהיה נהג מקצועי ומנוסה עוד יותר, שיעשה איתי כמה נסיעות ויתקן את השטויות שמן הסתם למדתי בשיעורי הנהיגה.

בראייתי - מקצוענות, במובן של ההפך מחפפנות, היא עניין שיש לסגל בכל דבר שעושים, לפחות כשאיפה. על אחת כמה וכמה כשמדובר בעניין שהחיפוף בו מסכן חיים. לא מצליח להבין איזה עניין יכול מישהו למצוא בלחפף את הכשרת הנהיגה. אני חושב שתקופת המלווה היא דבר חשוב, ויתר על כן ראוי שכל נהג צעיר יתאמץ קצת וימצא לעצמו מלווה ראוי. אם מישהו חושב שאבא שלו אינו המלווה האידיאלי (כמה רמזים לעניין שכל נוסע גם במושב האחורי יכול לקלוט: כמות לא סבירה של עצירות פתאום ובלימות חרום; כמות לא סבירה של צפירות, מצד האבא או כלפיו, במהלך הנהיגה; נטיה להסתכל אחורה, אל הרדיו, הצידה, אל הרצפה, אל קופסת הסיגריות שנפלה מתחת לכסא, במהלך הנהיגה; ועוד) - שיחפש בין דודיו, הורי חבריו, אחיהם הגדולים, השכנים ויושבי הפורום, מישהו ראוי יותר - אם לא לכל נסיעה, לפחות מפעם לפעם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
יקר?

קורס נהיגה מתקדמת עולה פחות מהשתתפות עצמית במקרה תאונה, פחות מיום אישפוז בבית חולים, והרבה פחות ממצבה משיש.

אמרתי, יש אנשים שזה יכול להיות יקר להם.

ויש אנשים שיעדיפו להוציא כסף על דברים אחרים ולא על רכב (בנינו, אלו שבקושי יש להם אוכל בבית ניראה לי ישלמו כסף על נהיגה מתקדמת? )

נכון, הלכתי למקרה קיצוני מדי, ואלו שאין להם אוכל בבית ספק את יהיה להם את ה 3K מינימום הזה שדרוש להוצאת רישיון נהיגה.

בראייתי - מקצוענות, במובן של ההפך מחפפנות, היא עניין שיש לסגל בכל דבר שעושים, לפחות כשאיפה. על אחת כמה וכמה כשמדובר בעניין שהחיפוף בו מסכן חיים. לא מצליח להבין איזה עניין יכול מישהו למצוא בלחפף את הכשרת הנהיגה. אני חושב שתקופת המלווה היא דבר חשוב, ויתר על כן ראוי שכל נהג צעיר יתאמץ קצת וימצא לעצמו מלווה ראוי. אם מישהו חושב שאבא שלו אינו המלווה האידיאלי (כמה רמזים לעניין שכל נוסע גם במושב האחורי יכול לקלוט: כמות לא סבירה של עצירות פתאום ובלימות חרום; כמות לא סבירה של צפירות, מצד האבא או כלפיו, במהלך הנהיגה; נטיה להסתכל אחורה, אל הרדיו, הצידה, אל הרצפה, אל קופסת הסיגריות שנפלה מתחת לכסא, במהלך הנהיגה; ועוד) - שיחפש בין דודיו, הורי חבריו, אחיהם הגדולים, השכנים ויושבי הפורום, מישהו ראוי יותר - אם לא לכל נסיעה, לפחות מפעם לפעם.
אני לא חושב שהמלווה הוא זה שישנה לך את הרגלי הנהיגה מקצה לקצה.

נותנים טיפים בשביל שתלמד להסתדר טוב יותר, לא יתחילו להרצות לך איך לפנות, איך לעבור נתיב, כי דברים כאלו בסיסיים אתה אמור ללמוד בצורה נכונה אצל מורי הנהיגה (לא כל הדברים שקשורים בנהיגה, אלא רוב הדברים הבסיסיים ).

וזה לא מעניין אותי "מותק", החיים שלי ושל משפחתי שווים יותר.

מה יקרה אם זה שאין לו כסף לא יחליף צמיגים או בלמים?

בכל מקרה, אם זה יהיה חוק מן נסתם זה יעלה מחיר סביר כי כולם יצטרכו את זה.

יש הבדל בין חובה (צמיגים ובלמים כמו שהזכרת ) לבין דברים שהם לא חובה ( לפחות לא לפי העיניים של אנשים אחרים ).

אני לא אומר שזה לא חשוב, כי אני מאמין שזה יכול לעזור, אבל לכל אחד יש סדר עדיפויות.

וברגע שהמדינה מראה לנו מה הם שמים עלינו, לא צריך להיות גאון בשביל שזה גם ישפיע על אחרים שלא מודעים למצב.

אם הממשלה תהיה רצינית בכל עניין הנהיגה בארץ, ותרצה לשפר את התרבות ותעשה כזה דבר חובה + מחירים נורמליים, זה לא יכול להזיק.

פורסם
המדינה מברברת על הקמת מגרשים ללימוד נהיגה כבר יותר מעשור, אתה רוצה גם תוכנית הכשרה?

את שרי התחבורה שלנו לא מעניינת בכלל איכות הנהגים, בטח לא כשאפשר לגלגל את האשמה הלאה מהם.

הנושא "התפוצץ" עקב שני אנשים מקורבים לצלחת(שוקי שדה וצבי יוזנט) אשר "סידרו" זה לזה תעודות לא להם לצורך העניין.

סיבה שניה היא חוסר הרצון, ובעיקר ראיה לטווח קצר, של האוצר ומשרד התחבורה, להטיל הוצ' נוסף על האזרח.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...