Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד קורבן של "שכטר".

הבוחן הידוע שמוריד לך את הרכב מהכביש בגלל פנסי ערפל שלא עובדים.

שאם בטעות הפעלת אותם כנראה שתחטוף דו"ח.

ולמרות שברוב הרכבים אין בכלל פנסי ערפל, כי כנראה זה לא הכרחי לבטיחותם של המשתמשים בדרך.

הבנאדם פשוט צד רכבים נוצצים, כנראה כואב לו.

ולליצנים- זה שמישהו נוסע עם קסנון לא חוקי, לא עושה אותו לחוצה פסים לבנים דורס זקנות ושיכור על הכביש.

ישנם חוקים שלעולם לא אשבור!

פס לבן, רמזור אדום, אלכוהול, עצור, חגורות בטיחות.

לעומת זאת אני מרשה לעצמי להרעיש ולפגוע באיכות הסביבה וליסוע מעל המהירות המותרת איפה שאפשר, בידיעה שאני עובר על החוק, ואם אתפס אני מוכן לשלם את המחיר.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתנחם בכך שלא בדק לך חופשים בגלגל. :lol::lol: או אולי כן?!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

חלאס עם הקסנון :-) למען הסר ספק, פולו GTI שנת 2000 יצאה מהמפעל עם קסנון!

אבל בשורה התחתונה הבחור נוהג ברכב שאינו תיקני עפ"י חוקי מדינת ישראל.

צודק, אבל זה לא אומר שהחוק/המצב הקיים צודק - ואם כולנו נגיד "זה החוק" ונשלים עם זה מצבנו לא ישתפר, צריך להתמרמר, צריך להתבכיין, צריך לנסות להלחם במצב!

חוקים הם לא תמיד צודקים, כולנו בני אדם - גם המחוקק! ועל התחום המוטורי בישראל כל מה שנשאר להגיד זה: אור לגויים? יותר כמו חושך בעיניים

edanj - תתחדש על הסמלון :-)

פורסם

כשאתה אומר שהוא נטפל אליך אתה מתכוון שכל הרעש והצילצולים משכו גם את תשומת ליבו של הבוחן ? לא רק של הבחורות ? קח את זה להבא בחשכון .(תרתי משמע).

ולגבי ההסבר המצחיק שלך ש"לא אתה התקנת",-

היו בשוק גם מכוניות עם פחות עבירות על כל כך הרבה סעיפים ? למה דווקא בזאת בחרת ?

בין אם התקנת בעצמך או נמשכת לאוטו כזה וקנית דווקא אותו, אתה מאותו סוג של אנשים, עם אותם קווי אופי מוחצנים.לא צריך להיות פסיכולוג. וקוי האופי האלה ממשיכים לנהיגה פרועה.

פורסם

*חלונות כהים לצד הנהג והנוסע, והשמשה האחורית

*רעש לא סביר מהאגזוז

אלא שני הסעיפים שמשכו אותו אליך מלכתחילה ולכן החלף את כל הדרוש תיקון, גש לטסט וכשאתה חוזר לכביש אל תשים חלונות כהים מקדימה (כי זה מאוד מסוכן לך, לכל מי שבאוטו, לכל מי שמשתמש בכביש ואפילו להולכי רגל).

את הדוד האחורי אתה יכול להחליף באחד שקט יותר (כמו סופר ספרינט).

קראתי את ההודעה בהתחלה ולא רציתי להגיב

אבל עכשיו אני כבר לא יכול להתאפק אחרי מה שרשמו פה.

פורום מוטורי אלעק...

זאת דעה לגיטימית של אנשים שחושבים ככה, למה אתה לא מסוגל לקבל אותה?

אם אני נוהג בפורשה 911 ואני אלוף אירופה ב 911 CUP (ואני לא!) זה אומר שאני חייב לקבל חלונות כהים מקדימה כקידמה מוטורית?

עדיף שתכנסו לפורומים אחרים... אני בטוח שיש פורום גדול של אור ירוק

את הסטיגמות שלכם לא צריך פה!

זאת דעה לגיטימית של אנשים (כמו שכבר ציינתי, אם אתה לא מסוגל להיות סובלני לדעות של אחרים, אולי אותך לא צריך פה (במיוחד עם החיבה שלך ל ...)

ואם הוא שוטר רגיל ולא בוחן תנועה אז אין לו סמכות כלל לפתוח לך מכסה מנוע.

קשקוש מקושקש. יש לו סמכות לפתוח מה שהוא רוצה, הוא רוצה להשוות מספרי שילדה ומנוע לרשום ברשיון הרכב, אסור לו?

לגבי הליקויים...

חוץ מה- ABS לא נשמע כמו משהו שצריך לקבל הורדה.

ואפילו לא קנס.

באמת? חלונות נהג ונוסע לידו כהים זאת לא הורדה?

אני לא הייתי מתרגש ממש שכל חכם גדול רושם פה בפורום.

גם אני לא :roll:

אם שיפור מראה הרכב זאת הבחירה שלך (ושלא תהיה טעות, היא לגיטימית לחלוטין מבחינתי) אז צריך לקחת את הטוב עם הרע ולדעת שאתה חשוף להורדות מהכביש מידי פעם, אלא החיים.

אפשר לעשות את זה יותר בחכמה ולהמנע מדברים שמושכים את עיני השוטרים אבל זה רק במקרה שאתה מעוניין לשפר את האוטו.

הכהיית חלונות קדמיים ודוד אחורי רועש נראים יותר כמו שיפור מעמדך הסוציאלי בקרב בנות השכונה :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כשאתה אומר שהוא נטפל אליך אתה מתכוון שכל הרעש והצילצולים משכו גם את תשומת ליבו של הבוחן ? לא רק של הבחורות ? קח את זה להבא בחשכון .(תרתי משמע).

בין אם התקנת בעצמך או נמשכת לאוטו כזה וקנית דווקא אותו, אתה מאותו סוג של אנשים, עם אותם קווי אופי מוחצנים.לא צריך להיות פסיכולוג. וקוי האופי האלה ממשיכים לנהיגה פרועה.

וואו כמה זמן לא הגבתי להודעה , אבל עד שאני נכנס לפה וגם זה פעם בשנה בערך אני מוצא הודעה מרתיחה כמו שלך ואז אני מבין למה אני לא מתעסק בכל השטויות האלו.

ידידי אתה מעורר רחמים , באמת .

מקומך לא בפורום של חובבי רכב או כזה שמתיימר להיות בית לחובבי רכב .

מאד מעניין אותי איך אתה קובע שהוא בן אדם עם אופי מוחצן לפי ה"קישוטים " שיש לו על הרכב ?

הבחירה ברכב הייתה הבחירה שלו בלבד , מי אתה בכלל שתטיף לו על איזה רכב הוא בחר ?

השוטר חד משמעית נטפל לבן אדם , מספיק לראות כייצד הוא מתבטא פה בפורום להבין שעבריין נהיגה כזה מהסוג שעובר אצלך חוות דעת פסיכולוגיות , הוא לא ! , סך הכל בן אדם שקנה רכב שמצא חן בעיניו וכן גם אם הוא עם קשקושים ושאר איביזרים.

צא קצת מהקופסא שלך , תראה עולם , תראה איך מתייחסים לרכבים בשאר העולם ואתה יודע מה אפילו בעולם שלישי יש יותר הבנה לתרבות מוטורית מאשר פה.

נורות לד במספר האחורי מוביל כמובן לעקיפה בקו לבן.

אגזוז רועש מוביל למהירות מופרזת מעל המותר.

מגב לא עובד רחמנא ליצלן מוביל לחציית אור אדום.

ועוד ועוד ....

עצוב ,

לירן.

פורסם

אדם מוחצן הוא לא בהכרח עבריין, אתה לא מכיר את פותח השרשור אבל אתה ממהר לשפוט אותו על פי סטיגמות ?

אם כך הדבר אתה לא מבריק במיוחד בלשון המעטה !

Peugeot 208GTI

פורסם

בקשר לפותח השרשור- אכן השוטרים היום מחפשים את "המסמר הבולט" ואין ספק שהוא חיפש דבר ודבר בשביל להוריד אותך, אבל זוהי מדינתנו ידידי ואין לך ברירה אחרת אלא לסדר את מה שצריך.

בקשר לhaimy - אני לא מבין מה אתה מחפש בפורום הזה, איך אתה יוצא מנקודת הנחה שאם רכב משופר, בעל הרכב עובר על פסים לבנים ודורס אנשים ומי יודע מה עוד עולה לך בראש?

אם אתה כלכך רוצה לדעת אם בוחן תנועה רוצה להוריד מהכביש הוא יחפש וימצא את הדברים הכי מטומטמים שאפילו לא חשבת עליהם לרגע.

צר לי ידידי אבל אחרי שקראתי את כל תגובותיך (זה לא אישית, כן?) אני חושב שהם קשקוש אחד גדול. אבל על דעות (גם אם הן שגויות) אין מה להתווכח. תמשיך להנות מ"לשמור על החוק" שגם אותו אני בטוח שגם אתה לפעמים מכופף.

שבת שלום.

פורסם

הנה כל החבר'ה שאף פעם לא עברו את ה-100 בכביש ראשי , נוסעים כחוק עם כל חבריהם מאחורה שהם חגורים מתעוררים (לא כולם אבל אני בטוח שחלק)

הוא לא בא לכאן לקבל חוות דעת למה אתם חושבים שהוא שהורד מהכביש , ולקבל חוות דעת על צורת הנהיגה שלו, הוא סה"כ בא לקבל חוות דעת אמר את שעל ליבו וזהו.

לא צריך לעשות לתת לו חוות דעת "למה,עמה,למה אתה ערס ? כי אני פרידמן".

ופותח השרשור, אין מה לעשות כאשר אתה בולט על הכביש ואתה רועש המשטרה מחפשת אותך. אני העדפתי לצאת בימים מועדים למשטרות(חמישי,שישי,ערבי חג,ימים לאומיים) עם רכב הנוסף שלי , גולף 91 1.3 או הרכב של ההורים. ככה אני מונע כל מיני הטרדות וכו' למינהם.

לעניינו כמה עצות מפי :

*חלונות כהים לצד הנהג והנוסע, והשמשה האחורית - להוריד מצד הנהג והנוסע - עלות: ללא

*קסנון לא מקורי (למרות שהוא כן, מהיצרן- לא עזר לו) - בשביל שיהיו רגועים - תוריד לטסט שים H1 או H4 ועד אז תמציא אישורים. עלות לפנסי H1-H4 - 60-80 שקלים

*רעש לא סביר מהאגזוז - כל עוד יש לך ממיר והכל תקין אין שוטר בלי מד דציבלים שעל סמך האוזן יכול לתת לך הורדה כולם היום כבר עוברים טסט עם אישורים כאלה ואחרים מה גם שתוכל להמציא אישורים של האגזוז ולא משנה איפה מכל מקום שקנית בו את האגזוז שהאגזוז עובר תקינה של משרד התקנים הישראלי ושל משרד התחבורה. (אם תחפש טוב אתה תמצא אני בטוח).

*לוחית זיהוי קדמית קטנה - היא באמת נראית קטנה כל עוד אין את הקווים של המסגרת והשוטר לא ראה את זה זה לא תקין : עלות : 40-50 שקלים.

*פנס ערפל שמאל שבור (הוא עובד פיקס, רק החיפוי שבור) - חפש בפירוק לא חסר פולו שם - 100 שקלים

*פילטר אוויר פתוח - אם עושים לך בעיות אז תחליף לרגיל ושוב חפש חבר מכר שכן שיש לו פולו - עלות מפירוק : 50 שקלים

*איתות בצד הרכב בצבע אדום - לא תקני - זוג לא אוניברסלים - 20 שקלים

*נורית ABS דולקת - העברתי כמה וכמה פעמים רכבים עם נוריות דולקות כאלה ואחרות לא יודע למה נטפלו אליך.

*מגב אחורי בלוי, ואין מים. - אין מה לעשות בודקים בטסט את המגבים אבל את המים לא. עלות : 30 שקלים למגב בודד

*לדים בלוחית זיהוי אחורית - לבן או כחול מוגזם הכל תלוי עלות : 10 שקלים

סה"כ עלות לתיקון : 320 תתקן את כל זה עצמאית כי אין פה בכלל מה לגשת למוסך וגש למוסך שייראו שהכל בסדר ויתנו לך אישור.

פורסם

אתם מוזמנים להגיב לגופו של עניין ולא לגופו של כותב ההודעה.

הודעות בסגנון "מה אתה בכלל עושה כאן" או "בא לי להקיא ממך" (או "יש לך לדים אז אתה דורס זקנות")יטופלו במלוא חומרת הדין ופותח ההודעה יקבל הורדה מהכביש+קנס.

וסתם הערה לכל אלה שצורחים חמס על מותה של התרבות המוטורית וכו', הנה רשימת הליקויים שלו (שוב, חוץ מעניין החלונות הכל מבחינתי לגיטימי בהחלט) :

*חלונות כהים לצד הנהג והנוסע, והשמשה האחורית

*קסנון לא מקורי (למרות שהוא כן, מהיצרן- לא עזר לו)

*רעש לא סביר מהאגזוז

*לוחית זיהוי קדמית קטנה.

*פנס ערפל שמאל שבור (הוא עובד פיקס, רק החיפוי שבור)

*פילטר אוויר פתוח

*איתות בצד הרכב בצבע אדום

*נורית ABS דולקת

*מגב אחורי בלוי, ואין מים.

*לדים בלוחית זיהוי אחורית

מה בכלל הקשר בניהם ובין תרבות מוטורית?

מגב אחורי בלוי זה תרבות מוטורית?

לדים בלוחית זיהוי זה תרבות מוטורית?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

nex,

השוטר אכן חיפש אותך, ומצא (מצא כלום לדעתי, אבל מצא).

סדר את ה"ליקויים" ותמשיך הלאה...נפלת על שוטר אמביציוני במיוחד.

קראתי את ההודעה בהתחלה ולא רציתי להגיב

אבל עכשיו אני כבר לא יכול להתאפק אחרי מה שרשמו פה.

פורום מוטורי אלעק...

יש פה שופטים גדולים

ומבינים גדולים בשיפורים ומכונואות וכל כוכב שש לרשום את דעתו על מי שהוא לא מכיר בכלל

שחר,

בפורום כל אחד רושם את דעתו.

זכותך לרשום את הדעה שלך ולנסות לשכנע אחרת.

וכן, זה פורום מוטורי גם אם אתה "אעלק" לא חושב ככה.

אם אתה רוצה, אני תמיד יכול למחוק לך את היוזר.

אל תדאג, אני אפתח לך אותו כשתרצה "לעשות שוק" לאוטו שלך לפני המכירה (זה הרי הדבר העיקרי שאתה "תורם" לפורום הזה).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

את ההורדה קיבלת בגלל החלונות הכהים מקדימה, אבל לשוטרים אין מה לעשות אז הוא כבר חיפש נורות בלוחית הרישוי, טוב שלא חיפש נוריות בתא כפפות.

אני מאוד מחזק אותך, וצר לי שזה מה שנעשה לך.

אין מה לעשות אנחנו חיים במדינה כזאת מוזרה, לפי דעתי פשוט תקן את הליקוים. תמציא אישורים למה שיש לו כמו האגזוז והקסנון.

לגבי הפנס ערפל זה באמת נקרא לא תקין, תקנה אחד מפירוק או משהו, לגבי החלונות מקדימה, תסיר את ההשחרה, איתותים אדומים, תחליף לסט שקוף תיקני, ולגבי הנורות במספר שלא ישגעו אותך, כל עוד המספר גלוי ומואר הוא תקין.

לגבי הלוחית זיהוי מקדימה, תקנה אחת במכון טסט בעלות של חמישים שקלים, רק כדי לעבור את הטסט ואז תחזיר אותה.

אין מה לעשות חוץ מזה, במקביל תתלונן על אותו שוטר זה מומלץ...

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• ספונסר פורום
פורסם

לפותח השרשור,אל תתרגש,החוק הוא נכון וטוב,הבעיה היא שהאנשים שאוכפים אותו הם אנשים קטנים,וחסרי הבנה ברכב בכלל.

גם את הרכב שלי הורידיו אתמול מהכביש,אני נוהג בלנצ'יה קאפה טורבו,הבוחן רשם בטופס ההורדה" טורבו-שינוי מבנה" לא עזרו כל הסברי,למרות שהראתי לו את הסמלים המקוריים של הרכב שמצויין בהם 2.0T ואת הכיתוב על מכסה השסתומים "2000 TURBO"

טענת ההבוחן הייתה,ברישיון הרכב לא כתוב טורבו בתנאים הגבלות,שלחתי אותו לבדוק אם ברישיון האוקטביה טורבו דיזל שלו כתוב טורבו בתנאים והגבלות,תתפלאו,הוא בדק,וכמובן שלא כתוב,אתם חושבים שהוא הוריד את הניידת מהכביש?אבל זה לא משנה,את ההורדה קיבלתי בכל זאת.

עוד הוא כתב "חלונות כהים" למרות שמי שמכיר את הדגם יודע שהחלונות המקוריים בעלי גוון כחלחל ואין שום ציפוי,הראתי לו את הסמל המקורי על החלון,ובנוחכותו שרטתי את פינת החלון מבפנים ומבחוץ כדי להוכיח שאין מדבקה,כמו קודם,לא עזר הרבה כמו כן כתב "בלם יד גבוה" כשהרכב עבר טסט שלשום,ואפילו אלי האנה לא יצליח להרים אותו יותר מחמש שיניים.

אבל את האמת,בשניה שהוא אמר לי "פתח מכסה מנוע" כבר ידעתי שחצי שעה אחרי זה אני אני יהיה עם 1000 שקל פחות וטופס הורדה מהכביש.

ככה שבחרתי לא להתרגש מכל העיניין,לצערי,כבר עברתי את העיניין הזה עם מכוניות אחריות בעבר,סה"כ טיול קצר למכון הרישוי,ומשם למשרד הרישוי,חבל על העצבים,זה לא יעזור.

אורן

פורסם

לא כ"כ הבנתי למה בדיוק יש בעיה עם האיתותים האדומים ועם הלדים בלוחית זיהוי.

אצלי יש איתות אדום של נורות LED עם פנסי איתות שקופים. האם זו סיבה להורדה מהכביש? הרי רואים אותם מצוין.

מאותה סיבה חשבתי להוסיף לדים לבנים לתאורת לוחית רישוי. זה הרי הרבה יותר יפה...לא מובן הסיפור.

• תוכן חדש...