Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכל הליקויים הללו, אין ולו ליקוי אחד בטיחותי

שמר,

חלון נהג ונוסע מושחר זה לא ליקוי בטיחותי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין ספק שכל הסעיפים שבגינם הוא הוריד לך את הרכב מהכביש מוצדקים על פי החוק.

ומערכת ABS לא תקינה במקרים מסויימים זה מאוד לא בטיחותי.

חלונות כהים, דרך אגב, זה מחוץ לחוק כדי שיתאפשר לראות אם אתה לא חגור או מדבר בנייד.

מהיתקלויות בעבר, של חברים, עם השוטר המהולל, אם הרכב שלך היה פחות נוצץ וללא אגזוז וחלונות כהים, הוא לא היה עוצר לבדוק לך את המגב האחורי והשפריצר.

הוא יעדיף להוריד רכב נוצץ (שבד"כ מטופל בקנאות ולא חוסכים ממנו כלום) מהכביש ולא איזה פצצה מתקתקת עם צמיגים יבשים וחופש בהגה.

לפני שנה הוא "נדלק" על רכב של חבר בגלל מחסור בפסים זוהרים, כמובן שזה נגמר במגילה:

פסים מחזירי אור

מזגן לא עובד

איתותים בצבע אדום

גלגל הגה- למרות שלא מסתיר את השעונים ומעל הגודל המינימלי

חופש בהגה- שלא היה, הרכב עבר טסט למחרת.

והוא גם יצא טמבל, כי לא עניין אותו בכלל האינטרקולר בגודל של משאית, טורבו ענק מול העיניים, שעון סל"ד בגודל "4 ועוד מספר לא קטן של שעונים.

מה שמעיד על סדר העדיפויות העלוב של המשטרה.

במקרה שלך לא הייתי מנסה לערער על הדו"ח מכיוון שיש שם הרבה סעיפים במיוחד הABS הבעייתי.

במקרה של אורן הייתי מנסה אפילו להגיע לבית משפט מלווה בעדים מומחים ומוציא את השוטר טמבל. שילמד לפעם הבאה.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
מזגן לא עובד

כבר שמעתי על הרבה רכבים שהורידו אותם על דברים שונים ומשונים בחיי, ושרשור זה הוא אחד החזקים, אך פ^$%#ג מזגן?!

זה פעם ראשונה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הוא פתח ספר ובדק לפי דגם הרכב והשנתון (89) מחוייב במזגן תקין.

במקרה הספציפי הרכב מייבוא אישי ועלה ארצה ללא מזגן.

המזגן הותקן מאוחר יותר ופורק לפני מספר שנים, הכפתור נשאר למטרות אחרות :lol:.

וזה מטופש שיכולים להוריד לך את הרכב מהכביש על פנסי ערפל שלא עובדים, שאם היית מסיר אותם מהרכב הוא לא היה חושב על זה בכלל.

ואם כבר, אז מתי מותר על פי החוק להשתמש בפנסי ערפל?

106 ראלי ללא פנסי ערפל זה בטיחותי.

106 GTI עם פנסי ערפל שלא עובדים זה לא בטיחותי.

לך תבין!

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

המידע נמסר ע"י גורם בצ'מפיון. צ'מפיון היו מוסרים את הרכבים ל"רדיו מילאנו" לשם התקנה ומכרו אותם כ"מקורי".

אתה בטוח בזה? זאת פעם ראשונה שאני שומע על כזה דבר ובכל מה שקשור לפולואים אני מאוד מתמצא. (גם יצא לי להיות בקשר עם המחלקת הטכנית של צ'מפיון בנוגע לשינויים ברשיונות הרכב - לא פעם ולא פעמיים)

ברכב מערכת מתזים לפנסים עם חיפויים בצבע הרכב, הפנס עצמו שונה לחלוטין מזה של פולואים אחרים מאותו שנתון (קשה לי להאמין שרדיו מילאנו עשו את כל זה)

כשמרימים מכסה מנוע לא רואים קומבינות כמו שנפוצות בהתקנה מקומית.

והכי חשוב :המערכת אמינה כמו שמערכת מקורית צריכה להיות.

autowpru_volkswagen_polo_gti_14.jpg

בכל מה שקשור לחלונות שחורים ודוד אחורי פתוח - אל תתפלא.

אני אישית חושב שחלונות מושחרים זה מכוער, ערסי , וכשמשחירים חלונות שלא חוקי להשחיר זה פוגם בראות שלך ושל נהגים אחרים.

אני מציע שלפני שאתה ממשיך להשקיע בשיפצורי יופי שספק שהפולו GTI צריכה (תביט במבט של המקורית ותבין שלא חסר לה כלום) , תטפל במערכות בטיחותיות כמו ABS.

רוב הסעיפים שהורידו אותך עליהם הם חוצפה מצד השוטרים, אבל כל עוד אתה מושך תשומת לב- תקבל את הפטיש לראש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
חלונות כהים, דרך אגב, זה מחוץ לחוק כדי שיתאפשר לראות אם אתה לא חגור או מדבר בנייד.

אתה עומד מאחורי ההצהרה התמוהה הזאת או שזה היה בטעות? :shock:

תאוריית הקונספירציה שלך נשמעת מופרכת בערך כמו כל תאורית קונספירציה אחרת(חוץ מזאת שאמא של פרס ערביה, זה נכון):wink:

חלונות נהג ונוסע כהים אסורים כי כשאתה בלילה נכנס לצומת אתה לא רואה כלום מהצדדים!

חלונות נהג ונוסע כהים אסורים כי אתה דרכם לא רואה כלום במראות!

חלונות נהג ונוסע כהים אסורים כי הנהגים מסביבך מאבדים איתך קשר עין ולא יכולים לודא שראית אותם!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ואם יורשה לי להוסיף, חלונות מושחרים (בעיקר כאלו במדבקה) יכולים להיות סיכון ברגע של תאונה.

אך ראיתי כמה מכוניות שהשחירו את החלונות מעט מאוד על מנת לסנן קרני שמש ובגלל שזה לא נראה כאלו השחירו העבירו אותם טסט בלי בעיה.

S2000

פורסם
כשאתה אומר שהוא נטפל אליך אתה מתכוון שכל הרעש והצילצולים משכו גם את תשומת ליבו של הבוחן ? לא רק של הבחורות ? קח את זה להבא בחשכון .(תרתי משמע).

ולגבי ההסבר המצחיק שלך ש"לא אתה התקנת",-

היו בשוק גם מכוניות עם פחות עבירות על כל כך הרבה סעיפים ? למה דווקא בזאת בחרת ?

בין אם התקנת בעצמך או נמשכת לאוטו כזה וקנית דווקא אותו, אתה מאותו סוג של אנשים, עם אותם קווי אופי מוחצנים.לא צריך להיות פסיכולוג. וקוי האופי האלה ממשיכים לנהיגה פרועה.

נכון שזה קצת באיחור אבל לא יצא לי לראות קו מחשבה כזה עתיק ומפלה לרעה אף פעם.

נהג עם רכב "בולט" במילים עדינות, הוא נהג מופרע? על סמך מה אתה אומר את זה?

אז רגע, כל אדם עם רכב צהוב/אדום/כחול בהיר או מרצדס, ב.מוו ואאודי מדגמי הספורט לצורך העניין הוא נהג עם נטייה להתפרעות?

פשוט תשלול רישיון לכל בעלי הרכבים הנ"ל במדינה את הרישון ופתרת את בעיית ההרוגים בכבישים.

לך עם ההצעה הזאת לשאול מופז הוא ימנה אותך ליועץ הראשי שלו ומי יודע אולי גם תהיה המחליף שלו.

בכדי להמחיש לך בתור דוגמא.

אני נוסע בכביש מהיר 90 בימני או 100 באמצעי לפעמים טיפה יותר תלוי בתנועה.

לא ממהר ברמזורים ובחיים אבל בחיים לא עובר באדום/קו הפרדה רצוף/ מבצע פרסה באין פרסה ושאר מיני דברים.

למרות הכל לא יעזור כלום ואני עדיין כל שישי נעצר לביקורת בכביש החוף במחלף נתניה. למזלי הכל תקין אצלי בלי תוספות מוחצנות.

*אני יודע שההודעה היא מלפני שלוש עמודים אבל היא פשוט הטריפה אותי.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

לא רק אותך זה חירפן, אל תדאג.

יש שתי אופציות לבטא את מה שהוא רצה להגיד.

הראשונה היא "יכול להיות/אני משער שיש קשר כלשהו בין נהיגה על רכב ספורטיבי או לא תקני, אני אברר עם נתונים סטטיסטיים".

השניה היא לתקוף בכזו צורה ולקבוע בצורה חד משמעית שכל מי שנוסע עם רכב לא סטנדרטי ב100% הוא פושע ונוהג בצורה מסוכנת.

חסרים נהגי ליסינג עם רכבים סטנדרטיים שמתפרעים? חסרים נהגים עם רכבים מוחצנים שנוהגים בכפוף לחוק?

חבל לשמוע תגובות כאלו בפורום רכב ישראלי, ואת זה אומר בן אדם שומר חוק ודי שמרן. יש גבול לצביעות.

אגב, אם תשלול לכל אלו שיש להם רכבים מוחצנים את הרישיון, עדיין יהיו הרוגים. רק להזכירך, 5% מההרוגים השנה מתו באוטובוס, בתאונה אחת. האוטובוס, בכל מקרה, לא היה רכב מוחצן במיוחד וגם היה סטנדרטי לחלוטין.

פורסם

כל עוד ההתקנה נעשתה בידי היבואן והוא העביר את הרכב תקינה בעל הרכב יוכל לקבל אישור יבואן שיפטור אותו מהצורך להוריד את הקסנון.

המערכת לא עברה תקינה ואין כל אישור מהיבואן שיפטור אותו מזאת.

לשם הבהרה, ניתקלתי עד היום רק ב"סופרב" עם מע' שכזו והוא נאלץ להסירה.

כבר שמעתי על הרבה רכבים שהורידו אותם על דברים שונים ומשונים בחיי, ושרשור זה הוא אחד החזקים, אך פ^$%#ג מזגן?!

זה פעם ראשונה.

רכבים משנת יצור 88'(כולל) ומעלה בעלי נפח מנוע 1750 ומעלה - חייבים במזגן.

רכבים משנת יצור 89'(כולל) ומעלה בעלי נפח מנוע 1500 ומעלה - חייבים במזגן.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
המידע נמסר ע"י גורם בצ'מפיון. צ'מפיון היו מוסרים את הרכבים ל"רדיו מילאנו" לשם התקנה ומכרו אותם כ"מקורי".

אותו גורם בצ'מפיון - טועה, או שהוא פשוט מתבלבל בין שנתונים (בחדשות היה קסנון שהותקן ע"י רדיו מילאנו).

:-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

חלק מהתגובות פה בושה וחרפה

הרכב "נופל" רק בעניין החלונות וחבל שמחפשים אנשים סתם בשביל לדפוק

קסנון כמו שנאמר מגיע עם הרכב, האגזוז בעל תו תקן ואישורים והלדים זה שטויות

מדינת חלם.

פורסם
באחת ההורדות שהיתה לי נשפטתי מיוזמתי וקיבלתי 300 שקל כנס בסך הכל ולא 1000. שופטים גם אוהבים שוטרים טמבלים שחושבים שכל שטות זה סיבה להשבית את הרכב ולתת לבן אדם הורדה עם 1000 שקל כנס...

הסיבה היחידה שאני לא נשפטתי על שאר ההורדות שהיו לי כי אני מחזיר את הרכב שלי לכביש בלי להוריד שום דבר:arrow:

אז סע לשלום

"באחת ההורדות " ?

i rest my case

פורסם

כבר חצי שעה אני קורא את השרשור הזה, ואמרתי לעצמי אני לא אגיב, כבר אמרו כל מה שיש להגיד, ומה אני בכלל מבין? הפעמים היחידות ששוטר עצר אותי היו לבדיקת רשיונות. אבל ההודעה הזאת פשוט הרתיחה אותי יותר מההודעה ההיא לפני 3 עמודים, שטענת כי לא צריך פסיכולוג בשביל לראות אדם מוחצן שמועד לעבריינות, מספיק שיהיו לו קסנונים או לוחית רישוי אמריקאית.

איזה קייס בדיוק? חסרים אנשים שכל העבירות שלהם בגליון הן הורדה מהכביש? והאשמה היחידה שלהם היא שבחרו בתרבות מוטורית שונה במקצת מהמקובל במשטרת ישראל?

לצורך העניין, לצורך ה"קייס" הזה שאתה נח עליו, סע בכביש 6. תעלה במחלף עירון, תעשה פרסה במאחז לחזור וסע 110. ובכוונה לא קמ"ש אחד יותר, כדי להמחיש את הנקודה. סע אך ורק בנתיב הימני, למעט למען עקיפת משאיות או כאלה שחושבים שלא ישימו לב שהם מדברים בטלפון ברמקול או שולחים .SMS (ועם זאת נוסעים 70 בכביש 6)

שים לידך בנאדם שלצורך הניסוי יצטייד בדף ועט, ואפילו ברדאר משטרתי אם ניתן. ספור את כמות הרכבים המוחצנים שעוקפים אותך ב150+ משמאלך, ובקש מהאדם לידך לספור על כף ידו. ספור את כמות הרכבים שהם מליסינג\השכרה\חברה קרא לזה איך שאתה רוצה. ספור בקטגוריה גם רכבים לא מוחצנים שהיו בעבר שייכים לחברת השכרה. גטס אפורה נחשבת. לאנטיס אפורה נחשבת. קורולה אפורה נחשבת. אימפרזה אפורה נחשבת. גם לבנה. גם כחולה לצורך העניין, כל עוד לא מחובר לה רכיב הלקוח ממטוס קרב על תא המטען. כי זה הרי מראה על נכונות לטוס, ולא צריך להיות רופא שיניים בשביל לדעת את זה.

בניסוי הזה אתה בטח תראה כי 80% מהרכבים שעוקפים אותך כמו "משוגעים פורעי חוק שעוד רגע דורסים ילדים בשכונה למען הכיף שבעניין" הם רכבים בלתי מוחצנים, ששייכים לציי רכב גדולים, כאלה שקונים שתי מיליון יחידות של כל מה שזול ונראה אותו דבר. 19% מהרכבים שיעקפו אותך, ותשים לב שהם יהיו, במידה והצטיידת ברדאר או כל אמצעי מדידת מהירות אחר שנניח ועובד כשאתה בתנועה, במהירות העולה על 180 קמ"ש לרוב. אל תתפלא אם יעקפו אותך ביותר מ90 קמ"ש, הם האופנעים ורכבי היוקרה. אכן, האופנוען, שיהיה ההרוג היחיד בתאונה שתהיה באשמתו, אלא אם כן לקח באחריותו להרכיב אדם נוסף, או התנגש בקבוצת ילדים שחצתה את כביש 6 ביום שישי בצהריים. בשביל הכיף כמובן, כי הוא ממש סכנה לציבור. ורכבי היוקרה הם באמת, הפעם כמעט בלי צחוק, סכנה לציבור. כי הרכבים הללו בכלל לא בנויים למהירות כזאת. וכביש 6? מהגרועים בארץ. 210 קמ"ש זאת מהירות ששמורה בכלל לפורמולה 1, וגם הם עבריינים שהם משדרים את זה בארץ שלנו.

נשארנו עם אחוז אחד. שים לב שבאחוז הזה, של האנשים שעקפו אותך ב150+ קמ"ש, יהיו רכבים נוצצים כמו רכבי שטח מוחצנים, כאלה שיש עליהם יותר ניקלים מבוץ, וכאלה שבנויים להתנגשות חזיתית עם פילים, ומן הסתם השטח היחיד שהם רואים זה החניה מאחורי הבית, בחצר. ועל אצבעות הידיים תוכל, אולי, לספור את רכבי הספורט כדוגמת הונדה סיוויק משופרת ע"י ערס, או פולקסוואגן גולף GTI שלא שופרה כלל מאז שיצאה מהחנות.

למה דווקא בכביש 6 בחרתי? שים לב לצד ימין של הכביש. אכיפה אפסית, מה שגורם לכולם, וכנראה גם לך, תשים לב שאתה כבר על 120, לשים רגל על הגז, או להרשות לעצמם לדבר בטלפונים. אבל זה בסדר, כי הם נוסעים יותר לאט. כביש ישר, ריק ברוב שעות היום, ובנוי היטב למהירויות גבוהות.

עכשיו, אחרי שעשית פרסה, וסיימת שוב את כביש 6, בהנחה שאתה לא עייף מדיי, פנה ימינה או שמאלה בעירון, ועמוד באחת הצמתים לכמה שעות. רצוי באיזור ואדי ערה. גם אם אתה עייף, תנוח קצת בצד הכביש, וזכה לראות מי *כן* חוצה באור אדום, ולא מכבד תמרור עצור. שים לב מי נוהג באוטו, ולא משנה באיזה אוטו הוא נוהג. אם זאת סובארו דיאל שנראת כאילו הרכיבו אותה משתי מכוניות תופת משומשות או סובארו דיאל ש"שיפרו אותה" מחלקי מרצדס ואאודי מכל רחבי היישובים היהודים שבאיזור.

מה גילינו פה? האם זה קשר ישיר בין האוטו שאתה נוהג בו לבין העבירות החמורות שאתה מבצע? אתה עדיין נח על הקייס שלך?

ולצורך העניין, אם כבר הגבתי, אביע דיעה גם בעניין המקורי שבשבילו נפתח השרשור.

אכלת אותה. אני מאד לא שמח לרשום את זה, כי לא משנה אם תוכיח שכל הדו"ח שלך הוא שטות מוחלטת, עדיין יש לך את הסעיף של הוינקרים, והסעיף של החלונות המושחרים, שרק על כל אחד מהם בנפרד יכול הבוחן לתת לך בדיוק את אותו הקנס ובדיוק את אותה ההורדה מהכביש.

קנית רכב עם חלונות מושחרים? למה להיות לחוץ מזה בכלל? גש מיד לטפל בעניין, הרי לפני שקנית את האוטו ידעת שזה לא תקני.

אז נכון שהלוחית היא כנראה קישקוש, ו"מי הוא בכלל" שיבדוק לך מים בוישרים? (במרכאות כפולות כמובן) אבל אכלת אותה ברגע שנסעת בידיעה שיש לך חלונות מושחרים מקדימה.

אז על הוינקרים אולי לא ידעת, כי זה באמת סעיף שיכול להיראות שטותי, אבל לא צריך להיות עו"ד לענייני תעבורה בשביל לדעת את זה. עוד לפני שנותנים לך לגעת בהגה מלמדים אותך בספרי התאוריה שוינקרים מקדימה חייבים להיות כתומים. ואם הבקלית שקופה, אז האור שיהיה כתום. מאחורה זה קצת שונה לרכבים מסויימים, (כבר התייחסו לזה בשרשור) אבל במקרה שלך גם האחוריים צריכים להפיץ צבע כתום.

בלטת לא לחינם, לעומת הלנצ'יה מהעמודים הקודמים, בלטת מסיבות מאד ברורות, שלצערי וכמובן עוד יותר לצערך הן אינן חוקיות. אפשר להתווכח עד מחר על הבטיחות שיש בנורית ABS, אבל ברשיון הרכב מוזכר ABS, אז הוא חייב להיות תקין. ואפשר להתווכח עד מחר שהקסנונים שלך חוקיים, כי גם אם תוכיח את זה הקנס יישאר וההורדה תישאר, מבחינת החוק.

אולי במשפט תוכל להוריד את רוע הגזירה, אבל מצד שני כמו שאמרת, אם אין לך נסיון או כל הבנה בחוק, עדיף לשתוק ולהיראות טיפש במקרה הזה. ניתן גם להיעזר בעו"ד, אבל כבר שללת את האופציה הזאת כי לשכור עו"ד יעלה לך פי 2 מגובה הנזק שהוא אולי יוכל להוריד לך במשפט, כי זכאי לא תצא מפה.

אין מה לעשות, זהו החוק במדינה הזאת ולא משנה הדיעה שלנו בנושא עד שלא נהיה חברי כנסת. המשטרה לא המציאה את החוקים, היא רק למדה איך אוכפים אותם. ונכון שהיה הרבה יותר קל ויעיל לעמוד עם ינשופים ביציאה ממקומות בילוי, וגם אם זה לא היה חוסך הרוג זה היה מוריד נהג הרבה פחות אחראי מהכביש מאשר אותו הנהג עם הלדים בלוחית רישוי. (שלדעתי זה בכלל הרבה יותר יפה במידה ועושים את זה כמו שצריך. אבל דעתי לא שווה בנושא הזה גם כן.)

• תוכן חדש...