Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה, מה זה O/D OFF?

PyRoTek
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי אוטו קיה ריו 2004 בבעלות של אמא שלי,

אז התחלתי לשחק באוטומט וראיתי את הכפתור של O/D OFF זה לא מדוייק, וראיתי על מסך ליד שעונים של קמ"ש, מופיע בצהוב על O/D OFF, מה זה בדיוק? ניסיתי לחפש מידע עליו, אמרו לי שזה אוליי אוטו ספורט, ניסיתי לנסוע מהר, אולי זה קשור לזה?

אשמח מאוד להסבר מהירה,

תודה רבה אנשים,

דניאל .

פורסם

O/D או overdrive הוא ההילוך הרביעי בתיבה האוטומטית (לא הגדרה מדויקת אבל מספיק לצורך העניין). כשאתה לוחץ על לחצן O/D OFF, ההילוך הזה בעצם מנוטרל ואתה נשאר עם שלושת ההילוכים הראשונים. שימושי כשצריך בלימת מנוע (בירידה למשל) או בעליה, כדי למנוע מהתיבה לדלג כל הזמן בין הילוך שלישי לרביעי.

הכפתור שמנטרל את ההילוך הרביעי הוא בד"כ כפתור קטן על מוט ההילוכים, מתחת לכפתור הגדול שעליו לוחצים כדי להחליף בין ההילוכים השונים (P, D, R וכו').

"ai motoare capul doare"

פורסם

ממליץ לעשות חיפוש. הנושא נטחן כאן לפני כמה חודשים ולא פעם אחת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
O/D או overdrive הוא ההילוך הרביעי בתיבה האוטומטית (לא הגדרה מדויקת אבל מספיק לצורך העניין). כשאתה לוחץ על לחצן O/D OFF, ההילוך הזה בעצם מנוטרל ואתה נשאר עם שלושת ההילוכים הראשונים. שימושי כשצריך בלימת מנוע (בירידה למשל) או בעליה, כדי למנוע מהתיבה לדלג כל הזמן בין הילוך שלישי לרביעי.

הכפתור שמנטרל את ההילוך הרביעי הוא בד"כ כפתור קטן על מוט ההילוכים, מתחת לכפתור הגדול שעליו לוחצים כדי להחליף בין ההילוכים השונים (P, D, R וכו').

הבנתי, אבל איך אני יודע שזה הילוך רביעי או חמישי? תיבה אוטומטית בנויה ל6 הילוכים לא ?

אני למדתי בשיעורי נהיגה על ההילוכים, ואיך אדע על אוטומט? כלומר מתי ההילוך 2 מגיע? לאיזה קמ"ש מגיע ?

פורסם

ברוב התיבות האוטומטיות יש ארבעה הילוכים. היום כבר מתחילות להגיע מכוניות עם חמישה ושישה הילוכים. ברכב שלך אני בטוח כמעט ב 100% שמדובר בתיבה עם ארבעה הילוכים. אגב, תיבה אוטומטית לא "בנויה" לשום מספר של הילוכים- תיבות אוטומטיות יש עם החל משני הילוכים (לא יודע אם קיים עדיין- פעם היה קיים) ועד שמונה הילוכים (במכוניות פרטיות- יכול להיות שיש כלי רכב כבדים שיש בהם יותר).

לגבי איך תדע באיזה הילוך הרכב, זה נסיון נרכש- ברגע שתכיר קצת את הרכב, תוכל לדעת לפי המהירות והסל"ד של המנוע. בעקרון, הרעיון הוא שזה לא ממש אמור להיות אכפת לך כל עוד אתה בנסיעה רגילה.

לגבי המהירויות שאליהן מגיע כל הילוך- בדוק בספר הרכב (אם יש לך). אם אין לך ספר רכב או שלא כתוב שם, נסה לחפש מידע באינטרנט.

הערה אחרונה- קיה ריו זה לא "אוטו ספורט". אל תתפרע איתו.

"ai motoare capul doare"

• אחראי פורום
פורסם

"זה שתקעת לעצמך נוצות בתחת, לא אומר שאתה תרנגולת"

הריו היא מכונית בסיסית ומטה, אף קישוט לא הופך אותה למהירה יותר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בתיבה אוטומטית כמו שלך ישנם 4 הילוכים.

ואני חייב לציין שהקאיה בתמונה נראית חמודה לגמרי.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

:roflmao::roflmao::roflmao:

אהה , כן, וקיה :splat:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני עדיין מתלבט אם הריו בתמונה היא מדגם אס.טי.אאוץ' (כאילו STI):-o

או שמא היא מדגם ריו אבולושין מינוס 2...

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

לא הבנתי אבל את רוב השאלה שלך.

לחצת על הכפתור וחשבת שזה מצב ספורט והאוטו הולך להמריא לך?

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

לדעתי זה בידיוק הפוך ממה שאתה מתאר. כשזה כבוי יש הילוך 4 כשהדלקת מגביל ל3.

• תוכן חדש...