Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא די מאושר לקפל את כל המטר תשעים ושש שלי, ועוד איזה שמונים ומשו ק"ג לתוך 911 C4.

ואפילו מצליח להקפיץ חברים באין-מושב האחורי לילדים קטועי-גפיים.

מרווח זה לא... אבל גם הרכב הקודם שלי (מיאטה) לא היה מרווח במיוחד.

מצד שני... רכבים של גומואים. לא ממליץ לאפאחד.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכלל לא מבין למה צריכה להיות בעיה עם מושב אחורי של C4. סה"כ אוטו משפחתי נחמד והגיוני. דווקא מתאים יופי לזמנים של מיתון, לא משדר סוג של שחצנות דורסנית כמו פורש למשל.

פורסם
נ.ב. מדהים, חיפשתי. באמת חיפשתי משהו שאני שונא בפורשה. אפילו לא אוהב. אפילו לא ממש מחבב. אפילו משהו שיש לי כלפיו הסתייגות קטנטנה. לא מצאתי.

בוא אני אעזור לך..

משהו שאני לא אוהב בפורשה - המפתח.

למה לרכב גרמני יוקרתי שעולה למעלה מחצי מליון שקל (לבוקסטר/קאיימן) וברמת ה+-מליון שקל (ל911) יש מפתח שנראה כמו של מאזדה בחמישית/עשירית מהסכום?

שיקחו את המפתח של אודי/למבורגיני/בוגאטי ויחליפו את הסמל על הפלסטיק.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מפתח? לעזאזל, מכל הדברים, מה שמצאת להתלונן עליו זה מפתח?

שתהיה לי בריא.

רוצה חיסרון? תאי איכסון במקומות הזויים.

ספוילר מטומטם שמודיע לכל העולם ואחותו שעברת את המהירות המותרת.

מראה מטופש (חוץ מה-S שנראית טוב, יחסית).

ותחת טריקי מאוד על כביש רטוב... טוב, נו, אולי זה לא כזה שלילי.

ולכוכב מלמעלה.

אתה מעדיף רכב בלי שום טיפת אופי (אלא אם כן אתה מחשיב ניסיון פאתטי להיות רכב "בלינג בלינג" בשקל תשעים, לאופי), לרכב ספורט אמיתי (חיפושית טורבו)?

אתה יודע מה, אפילו אם היית מעדיף היילקס על פורשה, אני הייתי מבין, לרכב יש משמעות, מטרה והוא מבצע אותה כמו שצריך.

אבל לעזאזל, החתיכת חיקוי המטופש הזה שנקרא 300C? מה יש בו חוץ מפוזה ?

וכל זה כשאתה לא ישבת או נהגת באוטו אף פעם? כוכב. מדהים.

היה פעם שירשור עם מישהו שכתב ביקורת על רכב מהכיסא נוסע, יש מצב שאתם קרובי משפחה?

אהה, עוד משהו.

מושב אחורי? אתה הנהג או הנוסע? למי מעניינת הביצה השמאלית מה הולך שם? רוצה לזיין? שמע סוד, אבל אל תספר לאף אחד... בינינו... קנה מיטה.

ניסית לשבת פעם בפורשה? יש שם מספיק מקום.

אלא אם כן, אתה קונה אוטו בשביל שטויות אחרות ולא בשביל לנהוג (מה שמסביר את האהבה ל-300C).

מצטער, לא היתה לי הזכות לבחון 300C. תודה על כך.

ד"א התגובה שלך נראית כמו תגובה של טרול שמנסה לעשות רעש בשביל צומי. חבל.

ד"א נוסף, שלושה אנשים מבוגרים, כמה עשרות ק"מ, בלי יותר מדי תלונות.

יש מקום, אומנם לא יותר מדי, אבל בטוח יותר מאשר ב-206CC.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
אתה יודע מה, אפילו אם היית מעדיף היילקס על פורשה, אני הייתי מבין, לרכב יש משמעות, מטרה והוא מבצע אותה כמו שצריך.

אני מעדיף היילקס על פורשה...:roll:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מפתח? לעזאזל, מכל הדברים, מה שמצאת להתלונן עליו זה מפתח?

שתהיה לי בריא.

רוצה חיסרון? תאי איכסון במקומות הזויים.

ספוילר מטומטם שמודיע לכל העולם ואחותו שעברת את המהירות המותרת.

מראה מטופש (חוץ מה-S שנראית טוב, יחסית).

ותחת טריקי מאוד על כביש רטוב... טוב, נו, אולי זה לא כזה שלילי.

כן. אחרי שאתה מתרגל למפתחות שלא דוקרים אותך ברגל בזמן שהם בכיס - זה ממש מתסכל.

תאי אכסון? לי הספיק המקום מתחת לhand rest.

ו-מקסימום- בשביל מה יש "מושב אחורי" ? :D

אישית דווקא אהבתי את הספויילר, ויש כפתור ששולט על הפתיחה/סגירה שלו.. :roll:

מראה מטופש? אני אוהב את העיצוב של ה911. ומה ההבדל במראה בין הS לרגילה? ה"עיצוב" של האגזוזים?

לגבי התחת, זה מה שהופך את הרכב לכל כך "קסום" ולא סתם עוד רכב ספורט כמו BMW/מרצדס עם הנעה אחורית.

פורסם

בתאי איכסון התכוונתי לתאים בדלת. יותר הזוי מזה לא קיים.. אהה, בעצם כן, בצד נוסע על הרצפה מתחת לדלת. זה הכי הזוי.

ההבדל במראה, ה-S רחבה יותר.

ל-S יש את הבודי של הטורבו/GT2/3 לעומת הרגילות. לפחות היא נראית קצת יותר בהמית. ולא כמו חיפושית על סטרואידים.

קסום קסום, על הנייר.

כל אחד יודע להיות גיבור על הנייר.

אני באמת הייתי שמח לשמוע למי יש ניסיון ארוך על רכבי הנעה (ב-ע' בלי הזיבולי שכל האחרים) אחורית ויכול להגיד שזה באמת כ"כ כיף שהתחת מתעופף לו.

לא במסלול.

לא בנסיעה מבוקרת.

ביומיום.

וד"א, מה הקסם שיש בהנעה האחורית של הפורשה שהופך את האחרות לסתמיות?

ממה שאני מכיר:

מרצדס - ברוטאלי.

פורשה - טריקי.

ב.מ.וו - נשלט לחלוטין.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
בתאי איכסון התכוונתי לתאים בדלת. יותר הזוי מזה לא קיים.. אהה, בעצם כן, בצד נוסע על הרצפה מתחת לדלת. זה הכי הזוי.

ההבדל במראה, ה-S רחבה יותר.

ל-S יש את הבודי של הטורבו/GT2/3 לעומת הרגילות. לפחות היא נראית קצת יותר בהמית. ולא כמו חיפושית על סטרואידים.

אתה קצת מתבלבל. ה-S לא רחבה יותר. הC-4 רחבה יותר, עקב ההנעה לכל הגלגלים. והטארגה חולקת את אותו הגוף בדיוק.

וההבדל בסה"כ מתבטא בתחת טיפה יותר רחב (2 אינץ' למיטב זכרוני)

פורסם
ברווז, שלא תבין אותי לא נכון, אני יכול לקבל את זה שאתה מאוד אוהב איך 300C נראית. אני אפילו יכול לקבל את זה שאתה לא מת על העיצוב של פורשה (אלוהים יודע שיש מכוניות ספורט-על יפות הרבה יותר). אבל לומר שיש המון דברים שאתה שונא בפורשות מבלי שאפילו ישבת באחת - זו כבר באמת טפשות לשמה... (סליחה, ההפך מחוכמה לשמה).

רוני

לא ישבתי באחת, ולא מתכנן לעשות כן. זה רכב שמהרגע הראשון שראיתי אותו נהייתי אנטי.

קורה.

לא קרה לך שיש איזה רכב אחד מסויים שמביא לך את הסעיף על זה שהוא קיים בכלל? לא משנה מה הסיבה, באופן כללי?

נ.ב. מדהים, חיפשתי. באמת חיפשתי משהו שאני שונא בפורשה. אפילו לא אוהב. אפילו לא ממש מחבב. אפילו משהו שיש לי כלפיו הסתייגות קטנטנה. לא מצאתי.

לפחות חיפשת, זה משהו שלא רבים היו עושים.

נ.ב.2. מצאתי - הייתי שמח לתא כפפות קצת יותר גדול. אתם יודעים, מהסוג שאי אפשר להכניס לתוכו רק כפפות?

זה מה שמצאת? תהיה לי בריא.

דווקא לי יש משהו

המנוע במקום הלא נכון :lol:

כן, הוא בתוך פורשה...

וברווז, יש מושבים אחוריים (לילדים קטועי רגליים, אבל יש)

חוץ מזה, אם ג'רמי מצליח להכנס אליה גם אני אצליח.

וכמה נוח יהיה לך לנהוג בה לאורך זמן? זו השאלה האמיתית. כי להיכנס, אפשר להיכנס גם לתוך אקווריום ו\או מזוודה גדולה. לעזאזל, אפשר להיכנס גם לתוך דש-בורד.

אני שואל: למה שתעשה את זה לעצמך?! כי מישהו אמר שהרכב הזה שווה את האי-נוחות הזו? כי זה רכב מהיר(שאין לך עדיין מה לעשות עם אחד כזה בארץ חוץ מלשלם דוחות מהירות)? כי זה רכב "אמין"?

זה רכב לא פראקטי, לא נוח ולא זול.

זה רכב פוזה נטו.

מי שרוצה לעשות פוזה, בעייה שלו. יש דרכים יותר טובות לקבל תשומת-לב מאשר לקנות פורשה.

אם כבר מדברים על חלומות, אני אתרום כליה בשביל M3 E46 CSL.

בהצלחה לך עם זה.

שיהיו לכם חיים יפים ביחד...מה אני אגיד לך.

אני דווקא די מאושר לקפל את כל המטר תשעים ושש שלי, ועוד איזה שמונים ומשו ק"ג לתוך 911 C4.

ואפילו מצליח להקפיץ חברים באין-מושב האחורי לילדים קטועי-גפיים.

מרווח זה לא... אבל גם הרכב הקודם שלי (מיאטה) לא היה מרווח במיוחד.

לא מרווח. לא נוח. לא משהו, בשביל רכב. ועדיין, אתה קנית אחד.

תהנה.

ראיתי כבר פז'ו CC עם 3 אנשים בפנים פעם אחת לידי.

הגג היה פתוח, כי אחרת הם לא היו נכנסים פנימה,

ב(כמעט נחשב ל)מושב האחורי ישב\חצי שכב הבחור השלישי, גב זקוף לחלוטין, כי לא היה לו מקום, ובקושי יכל לנשום ממה שאני ראיתי, ובגדול לאף אחד מהאנשים שם לא היה מי יודע מה מרווח לנשימה.

למה בן-אדם שפוי יעשה את זה לעצמו?!

מצד שני... רכבים של גומואים. לא ממליץ לאפאחד.

זה בדיוק מה שאני טוען...

ולכוכב מלמעלה.

אתה מעדיף רכב בלי שום טיפת אופי (אלא אם כן אתה מחשיב ניסיון פאתטי להיות רכב "בלינג בלינג" בשקל תשעים, לאופי), לרכב ספורט אמיתי (חיפושית טורבו)?

אני מעדיף פיאט אונו על פורשה. יש לפיאט הרבה יותר "נשמה" ממה שלפורשה יהיה אי פעם.

אבל לעזאזל, החתיכת חיקוי המטופש הזה שנקרא 300C? מה יש בו חוץ מפוזה (של כושי מפותח מדי)?

מה יש בפורשה חוץ מפוזה? בוא תענה לי על זה.

מה יש ב-300C? מנוע שיכול לסחוב בלי בעייה בעליות המשוגעות של חיפה, צורה מדהימה, ומרווח פנימי ענק שזה מה שאני מחפש ברכב.

וכל זה כשאתה לא ישבת או נהגת באוטו אף פעם? כוכב. מדהים.

היה פעם שירשור עם מישהו שכתב ביקורת על רכב מהכיסא נוסע, יש מצב שאתם קרובי משפחה?

אני לא כותב ביקורת. אני רק מסביר את דעתי ועמדתי .

לא יודע אם הספקת להכיר אותי, אני לא מעביר ביקורת על משהו שאין לי מידע עליו. וגם אם כן, ויוכח לי שטעיתי, אין לי בעייה להתנצל ולומר את זה.:arrow:

אהה, עוד משהו.

מושב אחורי? אתה הנהג או הנוסע? למי מעניינת הביצה השמאלית מה הולך שם? רוצה לז**ן? שמע סוד, אבל אל תספר לאף אחד... בינינו... קנה מיטה.

ניסית פעם להסיע יותר מבן-אדם אחד באוטו? או שאתה אחד מאלה שאין להם חברים?

ניסית לשבת פעם בפורשה? יש שם מספיק מקום.

אולי, לישיבה. א-האם זה נוח, ו-ב: האם נוח לנהוג כך,ועוד לאורך זמן? וכמובן, ג-כמה נוח לך לנהוג כשמישהו מהמושב האחורי מחליט שאם הוא לא יזוז הוא ימות מקריש דם, ודוחף לך את הרגליים בגב? (וזה קורה גם כשהוא רק שואף אוויר...אין מקום אפילו לסרעפת במושב האחורי שם).

אלא אם כן, אתה קונה אוטו בשביל שטויות אחרות ולא בשביל לנהוג (מה שמסביר את האהבה ל-300C).

מצטער, לא היתה לי הזכות לבחון 300C. תודה על כך.

גם לי לא הייתה עדיין הזכות לבחון 300C. מקווה שתהיה לי בקרוב. אולי אבין שטעיתי- אולי אבין שצדקתי. בכל מקרה יהיו לי תשובות יותר טובות.

ד"א התגובה שלך נראית כמו תגובה של טרול שמנסה לעשות רעש בשביל צומי. חבל.

אני לא "טרול". זו דעתי האמיתית, ואני מגן עליה, מפני אנשים שחושבים ש"פורשה זה טוב" בלי לשאול שאלות ו\או לפקפק בזה, "כי זו פורשה!!!1!1".

ד"א נוסף, שלושה אנשים מבוגרים, כמה עשרות ק"מ, בלי יותר מדי תלונות.

יש מקום, אומנם לא יותר מדי, אבל בטוח יותר מאשר ב-206CC.

כנראה זה הדגם שדיברתי עליו למעלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני באמת הייתי שמח לשמוע למי יש ניסיון ארוך על רכבי הנעה (ב-ע' בלי הזיבולי שכל האחרים) אחורית ויכול להגיד שזה באמת כ"כ כיף שהתחת מתעופף לו.

לא במסלול.

לא בנסיעה מבוקרת.

ביומיום.

ממה שאני מכיר:

מרצדס - ברוטאלי.

פורשה - טריקי.

ב.מ.וו - נשלט לחלוטין.

1. זה באמת כיף שהתחת מתעופף (ואם לא רוצים לדאוג בשל זה משאירים את הבקרה עובדת)*.

2. פורשה כבר לא "טריקיות" יותר כ-15 שנה (לפחות).

3. ההבדל בפורשה זו חלוקת המשקל. ברגע שהמנוע הפך להיות, למעשה, כמעט מרכזי (בקאיימן לא רק למעשה ולא כמעט) קיבלת מכונית שמתנהגת אחרת ממכונית עם מנוע קדמי. זה מורגש.

* לא חייבים שהתחת יתעופף על מנת להנות מההנעה האחורית ויתרונותיה. גם היום, אם הייתי יכול להשיג E36 325 קופה ידנית, הייתי לוקח, גם בלי בקרת משיכה. לטעמי, מכונית נהיגה הרבה יותר טובה מה-WRX שיש לי היום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קסום קסום, על הנייר.

כל אחד יודע להיות גיבור על הנייר.

לא במסלול.

לא בנסיעה מבוקרת.

ביומיום.

ממה שאני מכיר:

מרצדס - ברוטאלי.

פורשה - טריקי.

ב.מ.וו - נשלט לחלוטין.

הכיף הוא כאשר אתה מוריד את הבקרות-יציבות, במסלול או כאשר אתה רוצה קצת יותר להנות מהרכב בכבישים המפותלים הציבוריים.

בנסיעה יומיומית, עם בקרות פעילות ונסיעה מרמזור לרמזור בעיר או האצות מ0 ל20 וחזרה ל0 בפקק, אתה (או לפחות אני :roll:) לא מרגיש בהבדל.

בין אם זו מרצדס/BMW עם הנעה אחורית, אודי עם 4X4 או וולבו עם הנעה קדמית.

הקסם הוא בעובדה שהמנוע נמצא על הציר האחורי, משמע יש לך כובד משקל מאחורה שגורם לזנב הרכב להיות יותר "שובב" בפניות/סיבובים.

מרצדס ברוטאלי? אולי בגרסאות הAMG.

BMW נשלט לחלוטין? אולי בגלל העובדה שהם טורחים לשמור על חלוקת משקל של 50:50 אז יותר קל לשלוט בזנב כאשר הוא יוצא לסיבוב.

ברווז,

בתור מישהו שלא רק שלא נהג בפורשה, אלה אפילו לא ישב בתוך אחת - אני לא מבין כלכך על מה אתה מבסס את חוות הדעת שלך.

את העובדה שהרכב הביא לך את הסעיף ולכן אתה שונא את עצם קיומו - סבבה. הבנו.

אבל להמציא חסרונות?

ישבתי ונהגתי בפורשה, והיה נוח. הן לאורך זמן, הן לאורך קילומטרים, הן בכבישים ציבוריים והן במסלול המרוצים.

לא פראקטי? תלוי מה אתה מחשיב פרקטי. כי הרבה יותר קל למצוא חנייה בתל-אביב עם 911 מאשר עם BMW 7 או מרצדס S-CLASS.

לא נוח? על בסיס מה אתה קובע את זה? אולי הוא לא יהיה נוח כמו הS CLASS בעלת מתלי האוויר, אבל הוא בהחלט יותר נוח מיונדאי גטס.

לא זול? שוב - הכל יחסי. אם תשווה אותו לאסטון מרטין, לפרארי, ללמבורגיני או אפילו לאודי שמתחרות בה - היא דווקא כן זול.

לפיאט יש יותר נשמה? מעניין.. איך אתה מגדיר נשמה בדיוק?

מה יש בפורשה חוץ מפוזה?

איכות, שבC300 ממש חסרה.

ביצועים,בקו ישר ועוד יותר בסיבובים, שבC300 ממש חסרים.

תתפלא, אבל גם לה יש מנוע שסוחב את העליות של חיפה, ירושלים ואפילו של האלפים - בלי בעיה.

צורה מדהימה? אולי.. אם אתה ראפר אפרו-אמריקאי שמחפש בלינג-בלינג.

לגבי המרווח פנים - הוא אולי קטן יותר מאשר זה של הC300, אבל:

1- מי צריך את כל המרווח פנים הזה כשאתה נוסע לבד או מקסימום עם עוד בנאדם אחד?

2- ע"ע סעיף החנייה שהזכרתי כמה שורות למעלה..

פורסם
הקסם הוא בעובדה שהמנוע נמצא על הציר האחורי, משמע יש לך כובד משקל מאחורה שגורם לזנב הרכב להיות יותר "שובב" בפניות/סיבובים.

המנוע כבר מזמן לא נמצא על הציר האחורי. כשהוא היה הוא בעיקר יצר תת היגוי במצב נייטרלי וקושי רב בתיקון היגוי יתר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
997-cutaway.jpg

פורסם
זה מה שמצאת? תהיה לי בריא.

קודם כל, אם ברגע שראית פורשה כלשהי נהיית אנטי - אז החשיבה שלך היא לחלוטין לא רציונלית ואין לנו כנראה על מה לדבר. גם אם יש רכבים שמביאים לי את הסעיף, אני יודע לנתח אותם בצורה רציונלית עם יתרונות וחסרונות ולא ישר זורק "זה זבל".

אבל אתה החלטת שלא נוח שם (ישבת ב-300C? יופי של מרווח ראש יש שם, וראות מעולה החוצה, מה אני אגיד לך) ושאין מה לעשות איתו בארץ חוץ מלשלם דו"חות מהירות (והמנוע של ה-300C מביא אותה רק עד 90 קמ"ש, נכון?) וכי זה רכב לא פרקטי ויקר (ב-ר-ו-ר! מי קונה פורשה כי היא פרקטית? אתה קונה אותה כי אתה פילט'י ריץ' וכי אתה רוצה מכונית ספורט!). ברור שיש אנשים שקונים פורשה לפוזה, אבל אלו שקונים אותה בשביל הכיף יודעים טוב מאוד מה הם עושים - האוטו הזה מספק כיף בכמויות.

ואם כיף בשבילך זה לקחת את חמותך ומשפחתה במושב האחורי עם קניות לסופ"ש בבגאז' - אז אל תקנה פורשה. או תשתמש ברכב השני שלך. אבל אתה מעדיף לקשקש על כמה שהיא חרא של אוטו ולקבוע שאוטו הוא "לא משהו" אם הוא לא מרווח ולא נוח, כשברור מאליו שזה בכלל לא מה שהוא מכוון אליו... מאוד הגיוני. תקלוט - זה שאתה רוצה רכב נוח ומרווח לא אומר שזה לא בסדר לרצות רכב שהוא לא כזה נוח או מרווח, אבל מספק טונות של פאן לנהג.

ההערה עם הנשמה בפיאט אונו בכלל כבר לא שווה התייחסות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ברווז,

בתור מישהו שלא רק שלא נהג בפורשה, אלה אפילו לא ישב בתוך אחת - אני לא מבין כלכך על מה אתה מבסס את חוות הדעת שלך.

את העובדה שהרכב הביא לך את הסעיף ולכן אתה שונא את עצם קיומו - סבבה. הבנו.

אבל להמציא חסרונות?

אני לא משוכנע שמדובר בהמצאה.

ישבתי ונהגתי בפורשה, והיה נוח. הן לאורך זמן, הן לאורך קילומטרים, הן בכבישים ציבוריים והן במסלול המרוצים.

האם יותר לי לשאול-מה המימדים שלך? כי אני חורג מהגודל הממוצע. גם מכונית רגילה בגודל מלא לא נוחה לי, ואני לא זוכר מתי בפעם האחרונה היה לי מספיק נוח ברכב כלשהו בשביל ממש לשבת ולנהוג בכיף בלי לזוז באי-נוחות במושב כל 2 דקות. הרכב היחיד שעוד איך שהוא היה סביר עבורי היה קנגו, עם מרווח פנימי ענק ונוח, וכסא שתוכנן שיבלו עליו ימים שלמים.

לא פראקטי? תלוי מה אתה מחשיב פרקטי. כי הרבה יותר קל למצוא חנייה בתל-אביב עם 911 מאשר עם BMW 7 או מרצדס S-CLASS.

אה, אתה גם רוצה להיכנס עם הרכב לתל אביב?...לא חבל על הרכב היקר והדפיקות חנייה שתחטוף?

הייתי מעיר פה הערה צינית, אבל אין לי כבר כח.

לא נוח? על בסיס מה אתה קובע את זה? אולי הוא לא יהיה נוח כמו הS CLASS בעלת מתלי האוויר, אבל הוא בהחלט יותר נוח מיונדאי גטס.

הרכב היחיד שאני שונא כמעט כמו פורשה. וזה כן מניסיון-כמעט הייתה לי תאונה עם הנבלה, כי הוא לא הבין שצריך לבלום. או שהוא לא יכול, עם הצמיגים הקטנים והמסכנים שלו.

לא זול? שוב - הכל יחסי. אם תשווה אותו לאסטון מרטין, לפרארי, ללמבורגיני או אפילו לאודי שמתחרות בה - היא דווקא כן זול.

פז'ו 206CC. קרייזלר קרוס-פייר(בחו"ל כמובן). 2 מתחרות זולות בהרבה, באותו גודל של רכב.

כמובן, בחרת להשוות את הפורשה ללמבורגיני, כדי להדגיש שזה זול לעומתה.

גם יאכטה פרטית זולה מהקווין מארי. אז מה אם שתיהן נועדו לאותו רעיון?

לפיאט יש יותר נשמה? מעניין.. איך אתה מגדיר נשמה בדיוק?

האמת שקשה לי לציין את זה במילים.

אבל יש משהו בעיצוב האיטלקי שלא קיים במקומות אחרים, ובגרמניות לא שמעו עליו אפילו.

הפורשה נראית כאילו היא תוכננה כמכונה עם תפקוד X כמו רובוט במפעל.

מה יש בפורשה חוץ מפוזה?

איכות, שבC300 ממש חסרה.

הגיוני אפילו. ועדיין, על איכות צריך לשלם. יש סיבה למה ה-300 זולה יחסית. ועדיין בשביל המחיר שלה האיכות יותר מבסדר גמור.

ביצועים,בקו ישר ועוד יותר בסיבובים, שבC300 ממש חסרים.

לא מחפש ביצועים. אני מאלה שגורמים לזקנות להרדם.

תתפלא, אבל גם לה יש מנוע שסוחב את העליות של חיפה, ירושלים ואפילו של האלפים - בלי בעיה.

נו? ו...? זה אומר שאני צריך אותה? רוצה אותה? פתאום כל השנאה והסלידה שלי ייעלמו כי מצאת דבר אחד קטן שלא מפריע לי בה?

צורה מדהימה? אולי.. אם אתה ראפר אפרו-אמריקאי שמחפש בלינג-בלינג.

אני אוהב מה שאני אוהב. זכותי. כמו שזכותך לאהוב, לא יודע, פורשות-למשל?:shock:

על טעם וריח, ידידי. על טעם וריח.

לגבי המרווח פנים - הוא אולי (לא אולי.בערך פי 5) קטן יותר מאשר זה של הC300, אבל:

1- מי צריך את כל המרווח פנים הזה כשאתה נוסע לבד או מקסימום עם עוד בנאדם אחד?

אתה לא רוצה שיהיה לך נוח ומרווח ומקום? או שאתה מעדיף להיות נהג סרדין? אל תגיד לי שאתה מאלה שמזיזים את הכסא עד הסוף קדימה, עם המשענת ב-90 מעלות והגה עד הסוף החוצה...ומי החליט שמקסימום עוד בנאדם אחד?

אה, כן...אם זו הייתה פורשה, לא הייתה ברירה.

2- ע"ע סעיף החנייה שהזכרתי כמה שורות למעלה..

נכון-יותר קשה למצוא חנייה ולהחנות רכב אמריקאי ענק.

אתה מוכן לסבול בעיות של מקום בתוך רכב קטן, אני מוכן לסבול בעיות של מקום מחוץ לרכב ענק(קרי-חנייה). הוגן מספיק?

קודם כל, אם ברגע שראית פורשה כלשהי נהיית אנטי - אז החשיבה שלך היא לחלוטין לא רציונלית ואין לנו כנראה על מה לדבר.

אני מודה, אני אנטי. אבל הליך החשיבה שלי אינו בהכרח לא רציונאלי.כמו שכתבת שורה למטה. ההבדל היחיד הוא שאני לא מוכן להיכנס לתוך פורשה כדי להזים או להוכיח את טענותיי.

גם אם יש רכבים שמביאים לי את הסעיף, אני יודע לנתח אותם בצורה רציונלית עם יתרונות וחסרונות ולא ישר זורק "זה זבל".

איפה ראית שזרקתי ש"זה זבל"? איפה ראית שלא הבאתי בעיות מוחשיות? והיתרונות של הרכב הזה לא מעניינים אותי כלל, ולא מתעלים על החסרונות שלו, לדעתי, בכל מקרה.

אבל אתה החלטת שלא נוח שם (ישבת ב-300C? יופי של מרווח ראש יש שם, וראות מעולה החוצה, מה אני אגיד לך)

עדיין לא. לא אתנגד אבל. ובהמשך לשאר טענותיך, אגיב מראש:

כשיצא לי סוף סוף לקחת אחד לנסיעת מבחן, אם אראה שיש לרכב הזה חסרונות, לא אהסס לציין אותם פה, כולל ציטוטים של אלה שהעלו אותם, וקרדיט להם שצדקו.

ושאין מה לעשות איתו בארץ חוץ מלשלם דו"חות מהירות (והמנוע של ה-300C מביא אותה רק עד 90 קמ"ש, נכון?)

אתה משווה בין רכב אמריקאי ענק לרכב ספורט נטו?

למה שלא תשווה בין יונה וארנולד שוורצנגר באותה הזדמנות? לשניהם יש מבטא מצחיק.

וכי זה רכב לא פרקטי ויקר (ב-ר-ו-ר! מי קונה פורשה כי היא פרקטית? אתה קונה אותה כי אתה פילט'י ריץ' וכי אתה רוצה מכונית ספורט!).

לא, אתה תקנה פורשה כי אתה פילט'י ריץ' ורוצה מכונית ספורט.

אני אקנה מכונית ספורט, רק אם אני אוכל לנהוג בה בנוחות...מעבר לזה שהיא נראית טוב.

בתקווה המוסטאנג תוכל לספק לי את 2 התנאים האלה.

ברור שיש אנשים שקונים פורשה לפוזה, אבל אלו שקונים אותה בשביל הכיף יודעים טוב מאוד מה הם עושים - האוטו הזה מספק כיף בכמויות.

אולי. אותו דבר בדיוק אפשר להגיד על אלה שקונים 300C.

ואם כיף בשבילך זה לקחת את חמותך ומשפחתה במושב האחורי עם קניות לסופ"ש בבגאז' - אז אל תקנה פורשה.

אל תדאג, אין סכנה כזו. את זה אני אשאיר למי שבאמת רוצה לקנות אחת.

וכיף בשבילי, זה לנהוג על אוטו שיכול להתמודד עם עליות משוגעות בקלות, נוח לנהיגה ממושכת, יודע לפנק קצת, ויש בו משהו קצת מעבר לקופסת פח על גלגלים.

כמובן שדיי חשוב לי שגם אוכל להשתמש בו ליום יום, כמו לקחת את החמות והמשפחה שלה(והמשפחה של אחותה, והחברים של הבעל, וחצי מהקאנטרי-קלאב, למה יש מקום)לקניות. מצד שני אני חושב שאני אוותר על החמות, עם שאר המשפחה אין בעייה.

בפורשה אפילו לא תוכל להסיע 3 אנשים חוץ ממך.

אשכרה רכב לעורכי דין (למה להם אין חברים).

או תשתמש ברכב השני שלך.

למה, לעזאזל, שאני ארצה רכב נוסף לעצמי כשיש אחד שדואג (תיאורטית, כרגע לפחות) לכל מה שאני רק צריך ורוצה?

אם יש לך פלאפון עם מצלמה 7 מגה-פיקסל, אינטרנט מלא, מקלדת מלאה, ואני כבר לא יודע מה עוד דוחפים היום לסלולר, אתה תקנה תוספים בנפרד כמו מקלדת מלאה ומצלמה 7 מגה פיקסל זהה למה שיש לך בפלאפון?

לא דוגמא הכי טובה בעולם, אבל-למה לקנות סתם עוד משהו,כשכבר יש לך מענה נהדר?

אבל אתה מעדיף לקשקש על כמה שהיא חרא של אוטו ולקבוע שאוטו הוא "לא משהו" אם הוא לא מרווח ולא נוח, כשברור מאליו שזה בכלל לא מה שהוא מכוון אליו... מאוד הגיוני.

רכב שלא כוון להיות שמיש לאורך זמן ע"י הנהג, ראוי לגינוי מבחינתי.

זה ניתן לומר על כל רכב ספורט כמעט.

ומה שהכי מעצבן אותי זה שלא התחשבו באנשים בעלי מידות גדולות מהממוצע שעשויים בטעות גם לרצות חו"ח אוטו כזה, ושיהיה להם נוח בו.

בכל מקרה,הרכב הספציפי הזה שנוא עליי. למרות שכל רכבי הספורט, להבנתי המוגבלת משהו,הם כך.

תקלוט - זה שאתה רוצה רכב נוח ומרווח לא אומר שזה לא בסדר לרצות רכב שהוא לא כזה נוח או מרווח, אבל מספק טונות של פאן לנהג.

קלטתי את זה עוד הרבה לפני שהתחלנו בדיון.

איפה אמרתי שזה לא בסדר? איפה אמרתי למישהו שלא יקנה פורשה? איפה ראית שאמרתי למישהו שהוא עושה טעות אם הוא קונה פורשה?

סך הכל אמרתי שלדעתי, ומסתבר שלא רק, לפי התמונות שצרפתי-פורשה זה גיי.

אגב לא אני התחלתי את הדיון על למה ומדוע. משום מה כולכם מוצאים לנכון להגן על הפורשה המסכנה מפני ברווז מוטרף ורע-לב השואף להרוס את החברה כליל ע"י השמצות חוזרות ונשנות בפורום מכוניות ישראלי. או משהו כזה.

טוב שלא ניפחתם את זה מעבר לכל פרופורצייה.

ההערה עם הנשמה בפיאט אונו בכלל כבר לא שווה התייחסות.

למה, איפה יש נשמה בפורשה? אני עוד לא ראיתי משהו אחד שרמז לי על קיומה.

לא חשוב.

תקציר הדברים?

אני שונא פורשות, זה כבר הבנו.

אתם אוהבים פורשות, גם את זה כבר הבנו.

אתם חשים צורך לשנות את דעתי "הסוטה".

אני ממשיך לשנוא פורשות.

איך ננסח את זה בצורה שתבינו למה התכוונתי?...

"אני שונא פורשות. מה תעשו לי? מה?!"

זה עוזר?:shock: כי זה כל מה שרציתי להגיד. לא דיון ולא נעליים.

מיותר לציין שלא ציפיתי לתגובות בכלל.

ראבק, תעזבו אותי כבר.

תמשיכו לאהוב לכם פורשות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...