Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וד"א, מה הקסם שיש בהנעה האחורית של הפורשה שהופך את האחרות לסתמיות?

ממה שאני מכיר:

מרצדס - ברוטאלי. באיזה דגמים ? בAMG ?

פורשה - טריקי.

ב.מ.וו - נשלט לחלוטין.

בבמוו אולי האחרונות , הישנות בכלל לא , נסעתי פעם בבמוו 320 ישנה מאוד , והזנב שלה מאוד מפחיד

בברכה יהודה

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש לי B4 שני ליטר ידנית. לא חורכת אספלט, בלשון המעטה. עדיין מרגישים טוב שהיא AWD כשמאיצים. לא, זה לא נותן באמת יתרון משמעותי בנהיגה מנהלתית רגילה, אבל זו אחת משתי התכונות שמצילה את המכונית משיממון מוחלט (השנייה היא הגיר הידני) והיא בהחלט נחמדה.

הגיר הידני היא התכונה הראשונה והחשובה ביותר, במיוחד בנסיעה מנהלתית.

התמזל מזלי והנסיעה שלי לעבודה היא כמעט כולה קטע קצר ומהיר יחסית, אבל לא מהיר מאוד - מצומת הכפר הירוק לצומת גהה, כשלפעמים אני מגוון ונכנס לפ"ת מצומת תקווה.

אם אני משווה נניח, את הפוקוס הידנית שלי ל C230 של אבי, כשהראשונה נחותה בכל פרמטר - 100 סוסים לעומת 204 (6 צילינדרים), הנעה קדמית לעומת אחורית ובכלל - מה אני משווה קומפקטית מול ספורט אלגנט שעולה פי 3?

עדיין - בנסיעה הזו, אני לא יכול להנות מהעברות משקל בהאצות ובלימות. אני כן יכול להנות מהבחישה (זו מילה שמישהו בפורום שמתנגד נמרצות לגיר ידני כתב) עם ידית ההילוכים ומהקואורדינציה יד-רגל-אוזן.

כן, אני נהנה מהקלאץ' ולא מחליף אותו ב 7-טרוניק של מרצדס שאני תמיד מחזיר אותו בסוף למצב אוטומטי, כמו כל ווריציה אחרת של פיקוד ידני בתיבה אוטומטית בו נהגתי.

אולי אחרי התנסות עם DSG אשנה דעתי, אבל זו דעתי הנחרצת כרגע.

אגב, אני מניח שאם הייתי צריך לבחור מכונית מקבוצה 4, הייתי בוחר ללא ספק את ה B4 הידנית שהיא היחידה למיטב ידיעתי שמציעה גיר ידני בקבוצה, אם לא מחשיבים את ההיצע של צ'מפיון.

פורסם
השרשור מסרב לקבל את הכיוון שהתוויתי לו כשפתחתי אותו.

לא נורא, אתם עוד תהיו ירוקים מקנאה :fist: אחרי שאקנה SL מההוצאה לפועל ב 200 אלף ש"ח פחות מהמחירון.

יש לי שני חברים עצמאים בענף הבניה שמכוניותיהם עוקלו לאחרונה לטובת הבנק, אבל זה פיאט דובלו, קורולה ופוקוס, אז זה לא מעניין (כמו גם אלפי, אם לא עשרות אלפי, מכוניות הליסינג שהולכות לצאת לשוק, אבל לא מעניינות את הפורום).

ולגבי הכיוון שהשרשור תפס, הגיע הזמן לצאת מהארון בשלושה וידויים חושפניים:

1. נהגתי ב 300C.

כן, עד היום לא חשפתי עובדה מצמררת זו, אבל כשהייתי תקופה ארוכה לצרכי עבודה בארה"ב הופעתי כל שבוע בסניף אלמו המקומי בבקשה להחליף את המכונית למשהו אחר. המראה המרשים של ה 300C בשילוב העובדה שהיא וה E קלאס יושבות על בסיס דומה, גרמו לי לשכור אותה.

הקלישאה על "כגודל הציפיות..." וכו' בהחלט תופסת כאן.

למרות שנהגתי קודם ב PT קרוזר שהצליחה להפתיע אותי לטובה בהתנהגות הרבה יותר טובה מהמתחרות מ GM - הפעם קרייזלר איכזבו. מדובר באמריקאית פול-סייז רגילה לגמרי והרגשתי בה בדיוק כמו בלומינה ובאימפלה.

2. גם אני לא רוצה פורשה.

אפילו שגמעתי מרחק לא קטן על אחת (בוקסטר S ידנית) ואפילו נהניתי מאוד.

מה לעשות, מכונית החלומות היא SL, למרות שלא צריך לשכנע אותי שכל 911 תתנהג טוב יותר ולמרות שלא נהגתי על SL מהדור האחרון.

ככה זה בחלומות, לא צריך הסברים מלומדים.

נוסיף לזה שבישראל יש לי נסיון טוב עם יבואן מרצדס ולא ידוע על נסיון כלשהו, טוב או רע, עם מכשירי תנועה לגבי פורשה.

ופה זה לא משנה כמה כסף יש לך - אם המכונית מושבתת עקב העדר חלק או חוסר ידע של המוסך, היא עדיין מושבתת.

בעל הפורשה שבפורום אולי יוכל להעיד על נסיונו.כנ"ל למרות שאם ישימו לי קאימן אני מבטיח שלא אזרוק אותה פשוט לא בא לי לקנות עוד מכונית כשצריך ללכת לסופר ועם הSL אתה יכול ללכת עם בחורה לסופר ולא צריך לעשות משלוח , או שאפשר לצאת לחופשה עם כול המזוודות ולא רק עם טרולי

3. לא מרגישים הנעה אחורית בנסיעה רגילה.

אחרי 5 שנים עם מיאטה, כולל בגשם, שבהם מעולם לא זרקתי זנב שלא מרצון, אחרי אלפי ק"מ עם קורטינה (היה פעם כזה דבר, הצעירים מוזמנים לגגל), C קלאס ו E קלאס. המכונית היחידה שזרקה לי זנב בכביש הציבורי הייתה הבוקסטר, וגם אז זה היה נשלט. לצערי טרם נהגתי ב S2000, אבל זה הניסיון שלי. אצלי כן הרגשתי , פעם אחת עם מרצדס 97 שעלתה על משהו בכביש ופעם שניה עם במוו 320 ישנה מאוד , שגרמה לי כמעט התקף לב מפחד

אני בטוח גם שרוב בעלי מרצדס וב.מ.וו. לא יודעים איזו הנעה יש להם ואם הם יגידו "אחורית" זה כי הם חושבים שלכולם יש אחורית. עד היום כשיורד שלג בירושלים וברמת הגולן אומרים ש"יש גישה רק לרכב עם הנעה קדמית" (כי חושבים שלכולם יש אחורית ולחלק יש גם קדמית).

ומודה ומתוודא , עד היום לא עשיתי קורס נהיגה מתקדם

בברכה יהודה

פורסם
סתם סקרנות חולנית, צרות עין, קנאה מטורפת, מה שתרצה. תעשה לי טובה תגיד שאתה רק עובד שם.
אני רק עובד שם, יותר טוב? :)

FALOU,

3. ... רכב עם מנוע מרכזי או מרכזי-אחורי מרגיש אחרת... והניסיון שלי הוא בעיקר עם קאיימן, הרכב לא מאיים בכלל.

זה בגלל שאין לך ניסיון על פורשה אמיתית :).

ואני שואל ברצינות, למה שמיקום המנוע יגרום לשינוי בהתנהגות? לצורך העניין אני מדבר על רכב עם אותה חלוקת משקל ואותו משקל על הסרנים (כן, כנראה שאין רכבים כאלה... מנוע אחורי לעומת קידמי).

אני מאמין שיש אם כך הבדל לא קטן בין הקיימן ל-911, מיקום שונה לחלוטין, התנהגות שונה לחלוטין (יחסית.. יחסית).

LSD גם כן מוסיף לחבילת שינויי התנהגות. לא קיים בקיימן עד כמה שזכור לי.

לליצן אמיתי,

אני אכן דיברתי על השנתונים האחרונים (פלוס מינוס 10 שנים).

מניסיון על E39M5, E36M3, E46M3, 330, 320 - מתנהגות מאוד מאוד דומה.

C230, C55, C32, SLK350 גם כן ההתנהגות היתה מאוד דומה.

C2, C4, טורבו, 996, 997 - מאוד דומות (והטורבו הכי "הגיונית" דווקא, לא יודע למה).

בוקסטר מתנהגת אחרת.

בבימר היא יותר הדרגתית ונשלטת, במרצדס היא יותר ברוטלית (הזנב), גם עם המנועים החלשים יותר.

זה הצורה שהשילדה מתנהגת.

בבימר אתה יודע 3 שניות לפני שהתחת הולך לצאת. והוא ייצא בעדינות.

במרצדס אתה יודע בקושי שניה לפני והוא ייצא יותר חזק (זוית בעיקר) - ללא תלות ב-AMG (אולי חוץ מה-SL65 שבאמת מפחידה. הרכב הראשון שפחדתי לתת גז בקו ישר).

בפורשה? אתה כל הזמן בכוננות תחת.:) הוא "רץ" החוצה מאוד מהר אבל בזוית יחסית קטנה, קל לתפוס אותו ול-נ-ס-ו-ת להחזיר.

כמובן שהכל תלוי בצורת הנהיגה, במקרה הנוכחי, אני נהגתי על הרכבים באותה הצורה.

יכול להיות שסגנון הנהיגה שלי מתיישב יותר נכון על רכבים מסויימים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

גם אם חלוקת המשקל זהה יכול להיות הבדל במירכוז המסה.

בדר"כ במכוניות מנוע מרכזי המסה יותר ממורכזת, כלומר, רוב גדול של המשקל נמצא ליד מרכז הכובד.

ברוב מכוניות המנוע המרכזי המנוע והגיר (חלקים כבדים מאוד במכונית) נמצאים קרוב מאוד למרכז הכובד מה שמשפר את מירכוז המסה.

הבדל במירכוז המסה יוצר הבדל בPMI - poler movement of interia, ובעיברית התנועה הקוטבית של האינרציה.

אינרציה (התמדה) היא ה"כוח" שגורם לגוף להתמיד במצבו אם לא מופעלים עליו כוחות חיצוניים.

ככל שהPMI יותר נמוך, המכונית מגיבה ביותר מהירות. כלומר תאוצת המומנט הסיבובי (שינויי הזווית, לא לבלבל עם מומנט מהמנוע :lol:) גדולה יותר ככל שהPMI קטן (יחס הפוך). כלומר, המכונית מגיבה יותר מהר לשינויי כיוון.

בגלל זה להרבה מכוניות מנוע מרכזי יש התנהגות טובה כי הם מגיבות במהירות לשינויי כיוון, אבל דווקא בגלל העובדה הזאת כשמגיעים לגבול או עוברים את הגבול קשה יותר לשלוט בהן כי הן מצריכות תגובות מהירות יותר ממכוניות בעלות PMI יותר גבוה.

לדוגמא, הMR2 היא מכונית בעלת PMI נמוך.

גם משקל משפיע מאוד על הPMI.

פורסם

כן, את זה אני יודע ומכיר, פיסיקה פשוטה.

בגלל זה הדגשתי את עניין המשקל על הסרנים ולא רק חלוקת מסה.

חשבתי שאני מפספס משהו. נכראה שלא.

מה שאכן מתאים להבדלי תחושה בין בוקסטר ל-911 למשל.

בוקסטר יותר נוחה לנהיגה, יותר זורמת.

מבחינתי היא הזכירה לי את הבימר, לא מבחינת תחושות, אלא סיגנון.

איתן,

אתה מלכלך ברמות קשות.

יש י-ם מקום בפורשה. נשבע.

קניות מהסופר + כמה שקיות בגדים + שולחן מחשב (מפורק) + שולחן טלויזיה (מפורק) + 2 כריות מיטה + תיק קטן :).

את העובדה שאין אפשרות להסתכל אחורה, מושב נוסע מקופל ונהג שיושב מחובק עם ההגה (כמו זקנה), ננסה לא להזכיר.:lol:

פורסם

אה, אז כנראה לא הבנתי למה התכוונת

יצאתי חציל עם כל ההסבר שכתבתי :lol: (לפחות עשיתי את זה קצר :lol:)

וroy, מה עשית עם הפורשה עברת דירה?

פורסם

משהו בסגנון.

חבל ששבוע לפני זה היתה לי ג'טה מהשכרה שיכלתי להעמיס עליה.

נו, לא תמיד חושבים עד הסוף.

יכלתי לקנות את זה. אפילו לא יקר.

עוד יתרון ל-E39. או יותר נכון ל-300C.

פורסם

איתן,

אתה מלכלך ברמות קשות.

יש י-ם מקום בפורשה. נשבע.

קניות מהסופר + כמה שקיות בגדים + שולחן מחשב (מפורק) + שולחן טלויזיה (מפורק) + 2 כריות מיטה + תיק קטן :).

את העובדה שאין אפשרות להסתכל אחורה, מושב נוסע מקופל ונהג שיושב מחובק עם ההגה (כמו זקנה), ננסה לא להזכיר.:lol:

מי?? אני??

ההפך! אשתי מוכיחה לי כל פעם מחדש איזה בחירה מצויינת עשינו כשהיא חוזרת מקוסטקו/איקאה, עם אוטו עמוס לעייפה.

זה עדיין לא אומר שנוח למי שיושב מאחור...

פורסם

FALOU,

זה בגלל שאין לך ניסיון על פורשה אמיתית :).

ואני שואל ברצינות, למה שמיקום המנוע יגרום לשינוי בהתנהגות? לצורך העניין אני מדבר על רכב עם אותה חלוקת משקל ואותו משקל על הסרנים (כן, כנראה שאין רכבים כאלה... מנוע אחורי לעומת קידמי).

אני מאמין שיש אם כך הבדל לא קטן בין הקיימן ל-911, מיקום שונה לחלוטין, התנהגות שונה לחלוטין (יחסית.. יחסית).

קודם כל, אתה עושה הכללות של יצרנים בלי להתייחס לדגמים שונים בתקופות שונות. זה לא רציני.

דבר שני, אם אתה משנה את מיקום המנוע את משנה את חלוקת המשקל ואת המרחק מהסרנים. יש סיבה לכך שהקיימאן עושה את הרינג יותר מהר מ-C2.

לגבי הניסיון שלי, בו נעזוב. מה הוא רלוונטי לדיון?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קודם כל, אתה עושה הכללות של יצרנים בלי להתייחס לדגמים שונים בתקופות שונות. זה לא רציני.

לא הבנתי למה אתה מתכוון.

דבר שני, אם אתה משנה את מיקום המנוע את משנה את חלוקת המשקל ואת המרחק מהסרנים.

ידוע וברור, חשבתי שפספסתי משהו.

יש סיבה לכך שהקיימאן עושה את הרינג יותר מהר מ-C2.

טוב לדעת. ההספק שלהן די דומה, לא? זה לא מיקום המנוע.

לגבי הניסיון שלי, בו נעזוב. מה הוא רלוונטי לדיון?

זה היה בצחוק.

בכחול.

פורסם

כוונתי במשפט הראשון הוא שלא ניתן לעשות הכללות בין יצרנים. BMW מדורות שונים מתנהגות אחרת. בוודאי ובוודאי שפורשה (מרצדסים אני לא מכיר, עוד לא מלאו לי 64

:-)).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
משהו בסגנון.

חבל ששבוע לפני זה היתה לי ג'טה מהשכרה שיכלתי להעמיס עליה.

נו, לא תמיד חושבים עד הסוף.

יכלתי לקנות את זה. אפילו לא יקר.

עוד יתרון ל-E39. או יותר נכון ל-300C.

אתה עובד בפורשה לא יכולת להשתמש בקאיין? :lol:

ובקשר לקאיימן, קראתי מבחנים (וגם היה בטופ גיר) שאומרים שהמכונית יכולה להיות הרבה יותר חזקה אבל אז היא תהיה יותר טובה מה911.

• תוכן חדש...