Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה תגיד לי שלא השוות את הפורשה לפז'ו 206 סיסי או לקרייזלר קרוספייר.

עיצוב איטלקי? בפיאט אוטו? בבקשה תגיד לי שאתה צוחק.

המרווח פנים של הסי300 ממש לא גדול פי 5 מזה של הפורשה.

יותר מזה, אתה תתפלא לגלות שהמרחב פנים של הסי300 ממש לא גדול כמו שהוא נראה מבחוץ או שהיית מצפה מרכב בקטגוריה הזו.

נוח לי, מרווח לי ויש לי מקום גם ב911.

אני לא מזיז את הכסא עד הסוף קדימה (דווקא יותר קרוב לעד הסוף אחורה), וממש לא יושב ב90 מעלות.

לא יודע מה איתך, אבל אני 83.7253 אחוז מהזמן נוסע לבד או +1.

זאת גם אחת הסיבות שהעדפתי רכב 3 דלתות על פני 5 דלתות.

בקיצור, אתה מחפש רכב מקטגוריה אחרת לגמרי ולשימושים אחרים לגמרי, על הדרך אתה גם לא מת (בלשון המעטה) על העיצובים של פורשה - ולכן אתה שונא את הרכב.

למבורגיני/פרארי/אסטון מרטין אתה לא שונא?

אתה הבוגאטי ויירון אתה חייב לשנוא.. היא גם לא מרווחת, גם מוגבלת ל2 מושבים וגם בולעת דלק בכמויות. אסון!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בבקשה תגיד לי שלא השוות את הפורשה לפז'ו 206 סיסי או לקרייזלר קרוספייר.

בבקשה תגיד לי שלא השוו פה את הפורשה ללמבורגיני...אבל אז אתה תשקר.

מה לעשות.

עיצוב איטלקי? בפיאט אונו? בבקשה תגיד לי שאתה צוחק.

זה היה נכון לתקופתו. גם העיצוב של ה-911 היה נכון לתקופתו. זה שהמעצבים לא הבינו שתקופתו עברה מזמן...זו בעייה אחרת.

המרווח פנים של הסי300 ממש לא גדול פי 5 מזה של הפורשה.

לא פי 5. אבל מרווח יותר, הרבה יותר, נקודה.

יותר מזה, אתה תתפלא לגלות שהמרחב פנים של הסי300 ממש לא גדול כמו שהוא נראה מבחוץ או שהיית מצפה מרכב בקטגוריה הזו.

ייתכן מאד שאתה צודק.

נוח לי, מרווח לי ויש לי מקום גם ב911.

סבבה לך.

אני לא מזיז את הכסא עד הסוף קדימה (דווקא יותר קרוב לעד הסוף אחורה), וממש לא יושב ב90 מעלות.

גם לא חשבתי כך האמת. אמירה לשם הדוגמא.

לא יודע מה איתך, אבל אני 83.7253 אחוז מהזמן נוסע לבד או +1.

זאת גם אחת הסיבות שהעדפתי רכב 3 דלתות על פני 5 דלתות.

ומה עם שאר ה-22 ומשהו אחוזים? אתה לא רוצה שלבחור\בחורה מאחור יהיה נוח? ושלא יתקעו לך רגליים בגב?

גם צורה של 3 דלתות היא לא ממש אהודה עליי, למרות שעל כמה מכוניות היא נראית לא רע, אני מעדיף את הפראקטיות.

בקיצור, אתה מחפש רכב מקטגוריה אחרת לגמרי ולשימושים אחרים לגמרי, על הדרך אתה גם לא מת (בלשון המעטה) על העיצובים של פורשה - ולכן אתה שונא את הרכב.

נ כ ו ן.

למבורגיני/פרארי/אסטון מרטין אתה לא שונא?

עוד פעם אתה משווה?... לפחות הם לא מתחסדות ומנסות להציע "מושב אחורי" , אלא הן יודעות למה הן נוצרו ועבור מי. ואני כבר לא מדבר על זה שהם רחבות יותר מהפורשה, ויכולות להציע מרווח אנושי יותר.

אתה הבוגאטי ויירון אתה חייב לשנוא.. היא גם לא מרווחת, גם מוגבלת ל2 מושבים וגם בולעת דלק בכמויות. אסון!

אגב,

פרארי?-לא ממש סובל גם אותם. אני איש של למבורגיני.

בוא נגיד את זה ככה: אם היה לי מספיק כסף לקנות ווירון. אתה באמת חושב שצריכת הדלק הייתה מעניינת לי את קצה השערה הימנית ביותר על הבוהן האמצעית ברגל שמאל?

אני לא שונא אותה, אבל הסיכויים שאני אקנה (נניח שזכיתי בזה הרגע ב-50KK בלוטו. בלירות שטרלינג.ושהמיתון נגמר באורח פלא ושהביקור של פרס הקפיץ את ערך הלירה למעל 10 ש"ח) אחת, קלושים עד אפסיים.

אין מה לעשות בארץ עם רכב שמגיע ל-407 קמ"ש.

זו כבר 90% מהסיבות.

רכב הספורט היחיד שאני חושב עליו ברצינות (למרות שאני מתאר לעצמי שאין מקום בפנים בשיט, בדיוק כמו בפורשה, רק שאני מקווה מאד מאד מאד מאד שאני אתבדה) הוא מוסטאנג.

נכון, גם איתו אין מה לעשות בארץ, ונכון, יש לו הרבה חסרונות חלקם אני ציינתי שקיימים גם בפורשה.אבל:

טעם אישי.

אי אפשר להתווכח עם זה.

חלאס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מצטער לאכזב אותך, אבל הפורשה (בגרסאת ה911 טורבו, ועוד יותר בגרסאת הGT2) בהחלט מהווה תחרות ואף עומדת יפה מאוד מול הגאיירדו/F430. ועדיין זולה מהן משמעותית.

אם אתה חושב שגאיירדו או פרארי 360 יותר מרווחות מפורשה, אתה טועה.

המושב האחורי אולי לא פרקטי לנסיעות ארוכות, אבל בהחלט יכול לאפשר לך לקחת את הילדים לבית הספר או אפילו סתם "לזרוק" מאחורה איזה "טרולי" כשאתה נוסע לאיזה סופ"ש,

דבר שאצל המתחרות יהיה יותר קשה עד בלתי אפשרי.

הC300 תהיה מרווחת יותר מאחור. מקדימה אני ממש לא בטוח.

ב22 האחוזים האחרים, כשיש עוד מישהו שנוסע באוטו - בעיה שלו :D

הרגליים שלו אולי נתקעות בכיסא, אבל במושב הנהג אני לא מרגיש אותן וזו לא בעיה שלי. לא נוח? שידאגו לרכב. אני לא נהג שלהם.

בכל מקרה, שוב - אתה לא אוהב את הרכב. זכותך. שונא את הרכב? גם זכותך.

אבל אם אתה כבר מחפש תירוצים, לפחות שיהיו נכונים ומבוססים :roll:.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

FALOU ו-DISCOVER.

כשדיברתי על התחת שנזרק, לא התכוונתי למסלול.

משום מה יש איזשהו נוהג פה בארץ, בשנים האחרונות, להחליט שכל רכב הנעה אחורית הוא מהנה.

כל רכב הנעה אחורית הוא מושלם, וכו' וכו'..

ברור לי שעל מסלול זה יכול להיות כייף.

ביומיום, כאשר יש תחת ששמח מדי לצאת החוצה (בחלק ממכוניות ההנעה האחורית), זה בעייתי.

רוב האנשים שרושמים שזה כיף, לא נהגו אף פעם על רכבי הנעה אחורית.

נגד זה יצאתי.

אני מבין שאתם כן בעלי ניסיון והגיון, אז בטח תבינו על מה דיברתי.

ועופר - הפורשה עדיין טריקית.

אומנם פחות מ-993 או הנבלה הידועה בכינויה 930, אבל עדיין...

במקומות ששלטתי בכיף והנאה ב-E39M5, הפורשה הפחידה אותי.

אפשר לייחס את זה לחלוקת משקל (לא בטוח), לתכנון וכו'. שורה תחתונה זה מה שקורה לי.

דיסקו - תקרא לזה גנטיקה או כל דבר אחר, אבל גם בלי AMG או M או GT, אתה יכול להרגיש איך הרכב/שילדה מתנהג.

להגיד לך ש-C230 ו-C55 מתנהגות אותו הדבר? לא. אבל יש להן משהו מאוד דומה (גנטיקה אני קורא לזה) בהתנהגות.

ברווז - בחייאת, לא בא לי להכנס לויכוח, רשמת המון שטויות (אובייקטיבית) לגבי הרכב.

ההגיון שלך לוקה בחסר (ואני עדין פה). להשוות רכב ספורט טהור לרכב משפחתי ולהתלונן שהוא פחות נוח או מרווח?

אולי תגיד שה-300C הוא לא רכב טוב, כי לעומת CJ6/8 יש לו חרא עבירות בשטח? APPLES TO APPLES...

וכן, מבחינת אוטו, למה שהוא תוכנן, הפורשה היא רכב ספורט יותר טוב מאשר ה-300C הוא כרכב משפחתי.

ודבר נוסף.

פורשה כן מתחרה בלמבורגיני - טורבו מול גיירדו. אין לה מתחרה מול המורצ'ילגו (כרכב יחסית סדרתי, ה-GT הוא לא כזה).

אבל היא בשום פנים ואופן לא מתחרה מול ה-206CC או קרוספייר. אבל כן מול קורבט.

איתן/שי - ל-4 יש בדיוק אותן מידות כמו ה-2 (אני בטוח ב-99%).

ההבדל בהנעה הכפולה הוא בקופסה אצלך מקדימה, בתא מטען.

אני מתכוון, שאם יש שינוי בין 2 ל-4, הוא בחלק של ההנעה הקידמית, החלקים מאחור זהים.

בשנים הראשונות של ה996 אכן לא היה שינוי בבודי, אבל החל מ-02' אם אני לא טועה, יש שינוי, והוא רק ב-S (או ב-4S, שזה עדיין... S).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

ברווז אכפת לך להגיד לנו מה הגובה והמשקל שלך? אני רוצה לדעת מה אתה מחשיב ל"מידות יוצאות דופן".

אני 1.92 ושוקל 85 ק"ג ואני לא רואה בעיה להסתדר.

אגב ג'רמי הוא בערך 1.98 ושוקל יותר ממני ככה שאם הוא מסוגל גם אני.

בקשר ל911, אף פעם לא ישבתי באחת (כמה עצוב :lol:), אבל אני מכיר מישהו יותר גבוה ממני (אני מעריך בסיבובת ה1.95-6) ושוקל בערך כמוני ואולי יותר והוא מסתדר על הZ4 שלו בלי בעיה.

אבל עזוב, אין לי בכלל מה להתווכח איתך, אתה רואה במוסטנג מכונית ספורט.

(ולא, אני לא צריך לנהוג במכונית עם מתלי עגלה בשביל לדעת שהיא גרועה).

וזה לא שיש לי משהו נגד american muscle אבל אתה קצת מגזים.

אגב, גם אני גר בחיפה. ולדעתי אתה סתם מגזים אפילו פוקוס משפחומטית 1600 של אימא שלי סוחבת בעליות.

פורסם

איתן/שי - ל-4 יש בדיוק אותן מידות כמו ה-2 (אני בטוח ב-99%).

ההבדל בהנעה הכפולה הוא בקופסה אצלך מקדימה, בתא מטען.

אני מתכוון, שאם יש שינוי בין 2 ל-4, הוא בחלק של ההנעה הקידמית, החלקים מאחור זהים.

בשנים הראשונות של ה996 אכן לא היה שינוי בבודי, אבל החל מ-02' אם אני לא טועה, יש שינוי, והוא רק ב-S (או ב-4S, שזה עדיין... S).

בוא נעשה סדר בבגלאן.

ל-911 יש כמה גרסאות. הנפוצות הם קררה (C2, הנעה אחורית) וקררה 4 (C4, הנעה לכל הגלגלים)

לכל אחת מהגרסאות האלו יש גרסה ספורטיבית יותר, להלן S, כמו כן גרסת קבריולה.

לC4, ולטארגה, כמו כן לGT2, טורבו וכנראה גם לGT3 (אבל אני לא בטוח במאה אחוז) יש גוף רחב יותר, בשביל הגלגלים הרחבים יותר.

תא המטען אצלי אכן אכן קטן יותר, אבל בכל מקרה, לקררה 4 לדגמיה השונים תחת רחב יותר מהקררה 2.

וככדי להמנע מצעקות שווא, הנה כמה לינקים:

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_911

Both Carrera 4 models are wider than their rear wheel drive counterparts by 1.26 inches (32 mm) to cover wider rear tires.

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_997

The Carrera 4 and Carrera 4S will use the same engines as the Carrera and Carrera S, respectively. Visually, the rear bodywork is nearly 2 in (50.8 mm) wider over larger tires.

http://www.edmunds.com/insideline/do/Drives/FirstDrives/articleId=117415

Targa 4 models wear the Carrera 4's wider rear track, more voluptuous rear fenders and larger tires.

קראתי גם איפשהו שבחרו בגוף של הC4 לטרגה מסיבות אסתטיות בלבד (משו בסגנון התחת הרחב יותר מבליט טוב יותר את הקימורים של הרכב), אבל אני לא מצליח להזכר איפה.

איתן.

פורסם

אהה.. תפסתי אותך.

אתה לא יכול לצלם 996 ואז לדבר על ה-997.

כרגע ירדתי לחניה לבדוק, יש C2 ו-C4, שתיהן 996, חונות אחת ליד השניה.

לא ראיתי הבדלים ברוחב, כנ"ל בגלגלים. יכול להיות שזאת העין שלי או שזה התחיל משנתון מאוחר יותר.

לגבי ה-997, אני מסכים, אכן יש הבדל.

כאמור ה"turbo look" זה הבודי הרחב יותר, נמצא בטורבו, GT2, GT3, וב-S למיניהם. שהוא יותר רחב מה-4 הרגילה.

וכן, אין לי מושג כמה שינויי התנהגות עשו לטרגה, אבל זאת הפורשה הכי יפה שהם הוציאו. הרמונית.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
FALOU ו-DISCOVER.

כשדיברתי על התחת שנזרק, לא התכוונתי למסלול.

משום מה יש איזשהו נוהג פה בארץ, בשנים האחרונות, להחליט שכל רכב הנעה אחורית הוא מהנה.

כל רכב הנעה אחורית הוא מושלם, וכו' וכו'..

1. גם אני לא התייחסתי למסלול.

2. אני לא יודע מה הם הזמנים האחרונים ומהי נטיית הציבור. מבחינתי, רכב הנעה אחורית הוא מעניין יותר לנהיגה. לא כל רכב הנעה אחורית, אבל אם היתה לי הבחירה החופשית זה מה שהייתי קונה.

3. לגבי "הטריקיות," רכב עם מנוע מרכזי או מרכזי-אחורי מרגיש אחרת. כשאתה רגיל לתצורה מסויימת לוקח זמן להתרגל לרכב שבנוי באופן שונה. מבחינה בטיחותית, והניסיון שלי הוא בעיקר עם קאיימן, הרכב לא מאיים בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

השרשור מסרב לקבל את הכיוון שהתוויתי לו כשפתחתי אותו.

לא נורא, אתם עוד תהיו ירוקים מקנאה :fist: אחרי שאקנה SL מההוצאה לפועל ב 200 אלף ש"ח פחות מהמחירון.

יש לי שני חברים עצמאים בענף הבניה שמכוניותיהם עוקלו לאחרונה לטובת הבנק, אבל זה פיאט דובלו, קורולה ופוקוס, אז זה לא מעניין (כמו גם אלפי, אם לא עשרות אלפי, מכוניות הליסינג שהולכות לצאת לשוק, אבל לא מעניינות את הפורום).

ולגבי הכיוון שהשרשור תפס, הגיע הזמן לצאת מהארון בשלושה וידויים חושפניים:

1. נהגתי ב 300C.

כן, עד היום לא חשפתי עובדה מצמררת זו, אבל כשהייתי תקופה ארוכה לצרכי עבודה בארה"ב הופעתי כל שבוע בסניף אלמו המקומי בבקשה להחליף את המכונית למשהו אחר. המראה המרשים של ה 300C בשילוב העובדה שהיא וה E קלאס יושבות על בסיס דומה, גרמו לי לשכור אותה.

הקלישאה על "כגודל הציפיות..." וכו' בהחלט תופסת כאן.

למרות שנהגתי קודם ב PT קרוזר שהצליחה להפתיע אותי לטובה בהתנהגות הרבה יותר טובה מהמתחרות מ GM - הפעם קרייזלר איכזבו. מדובר באמריקאית פול-סייז רגילה לגמרי והרגשתי בה בדיוק כמו בלומינה ובאימפלה.

2. גם אני לא רוצה פורשה.

אפילו שגמעתי מרחק לא קטן על אחת (בוקסטר S ידנית) ואפילו נהניתי מאוד.

מה לעשות, מכונית החלומות היא SL, למרות שלא צריך לשכנע אותי שכל 911 תתנהג טוב יותר ולמרות שלא נהגתי על SL מהדור האחרון.

ככה זה בחלומות, לא צריך הסברים מלומדים.

נוסיף לזה שבישראל יש לי נסיון טוב עם יבואן מרצדס ולא ידוע על נסיון כלשהו, טוב או רע, עם מכשירי תנועה לגבי פורשה.

ופה זה לא משנה כמה כסף יש לך - אם המכונית מושבתת עקב העדר חלק או חוסר ידע של המוסך, היא עדיין מושבתת.

בעל הפורשה שבפורום אולי יוכל להעיד על נסיונו.

3. לא מרגישים הנעה אחורית בנסיעה רגילה.

אחרי 5 שנים עם מיאטה, כולל בגשם, שבהם מעולם לא זרקתי זנב שלא מרצון, אחרי אלפי ק"מ עם קורטינה (היה פעם כזה דבר, הצעירים מוזמנים לגגל), C קלאס ו E קלאס. המכונית היחידה שזרקה לי זנב בכביש הציבורי הייתה הבוקסטר, וגם אז זה היה נשלט. לצערי טרם נהגתי ב S2000, אבל זה הניסיון שלי.

אני בטוח גם שרוב בעלי מרצדס וב.מ.וו. לא יודעים איזו הנעה יש להם ואם הם יגידו "אחורית" זה כי הם חושבים שלכולם יש אחורית. עד היום כשיורד שלג בירושלים וברמת הגולן אומרים ש"יש גישה רק לרכב עם הנעה קדמית" (כי חושבים שלכולם יש אחורית ולחלק יש גם קדמית).

פורסם

3. לא מרגישים הנעה אחורית בנסיעה רגילה.

אני חולק עליך כאן. מרגישים הנעה אחורית לא רק כשמבצעים החלקת כוח. יש לי B4 שני ליטר ידנית. לא חורכת אספלט, בלשון המעטה. עדיין מרגישים טוב שהיא AWD כשמאיצים. לא, זה לא נותן באמת יתרון משמעותי בנהיגה מנהלתית רגילה, אבל זו אחת משתי התכונות שמצילה את המכונית משיממון מוחלט (השנייה היא הגיר הידני) והיא בהחלט נחמדה.

אני מסכים שהנעה אחורית לא משנה מאוד במכוניות מסויימות ולא רלוונטית לנהגים מסויימים, אבל מכונית הנעה אחורית מרגישה אחרת כל פעם שמאיצים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ברווז אכפת לך להגיד לנו מה הגובה והמשקל שלך? אני רוצה לדעת מה אתה מחשיב ל"מידות יוצאות דופן".

אני 1.92 ושוקל 85 ק"ג ואני לא רואה בעיה להסתדר.

אגב ג'רמי הוא בערך 1.98 ושוקל יותר ממני ככה שאם הוא מסוגל גם אני.

אני 1.87 מטר, אבל משקל תלת ספרתי. מבנה גוף רחב, מה לעשות.

וזה שהוא מסוגל לא אומר שזה נוח לו לאורך זמן...

אגב, גם אני גר בחיפה. ולדעתי אתה סתם מגזים אפילו פוקוס משפחומטית 1600 של אימא שלי סוחבת בעליות.

גם המאזדה3 שלי סוחבת בעליות. בהילוך שני,מעל 4Kסל"ד, בצעקות של המנוע, ופחות ופחות ככל שממשיכים בעלייה(לפחות ככה זה בציונות).

איך אמר הבחור מעליי, זה מה אני רוצה-

תעזבו אותי כבר.

לא אוהב (בלשון המעטה) פורשות.

כן אוהב רכבים אחרים.

טעם וריח.

חלאס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תאהב מה שאתה רוצה אתה לא חייב לאהוב פורשות.

אבל לא כל מי שקונה פורשות זה לפוזה וטענות של "זה לא נוח" לא קשורות לכלום.

תגיד פשוט שאתה לא אוהב אותן וזהו.

פורסם
גם המאזדה3 שלי סוחבת בעליות. בהילוך שני,מעל 4Kסל"ד, בצעקות של המנוע, ופחות ופחות ככל שממשיכים בעלייה(לפחות ככה זה בציונות).

איך אמר הבחור מעליי, זה מה אני רוצה-

תעזבו אותי כבר.

לא אוהב (בלשון המעטה) פורשות.

כן אוהב רכבים אחרים.

טעם וריח.

חלאס.

אתה זה שלא עוזב. בגללך השרשור הזה הפך לערימת חרא, אליה נגררו גם הכותבים הטובים יותר של הפורום. צא מכאן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אולי ברווז מושפע קצת יותר מדי מדעותיו המוחצנות של קלארקסון בכל הקשור לפורשה?

או שמא ברווז הוא קלארקסון עצמו ? הייתכן?? :-D:-D

• תוכן חדש...