Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דברים לעניין:

1. מופז לא אידיוט, לפחות לא בהקשר הזה - עוד לפני שנשמעו נסיבות התאונה בפירוט, כבר במבט ראשון משהו נראה לי ממשפחת בריונות הכביש. בדרך כלל נהגי אוטובוס תיירים לא נוסעים ככה
  2. נהגי המשאיות והאוטובוסים הם ברובם נהגים טובים מאוד (אחרת הם לא ישרדו על ההגה), הם מונעים תאונות שהיו יכולת להגרם עקב טעויות של נהגי הפרטיות, וכשלא -
  3. רוב התאונות הקשות בהן מעורבות משאיות נגרמות עקב סטיה מנתיב של נהג הפרטית (תבדקו אותי!) או טעות אחרת שלו (ראו התאונה בכביש 1 ליד מחלף בן שמן, כשמשאית "עלתה" על פרייבט שלפניה והרגה משפחה שלימה אם אני זוכר נכון) - נהג הפרייבט הבין שפיספס יציאה מהכביש המהיר, בלם...
    עובדה שנהג המשאית שוחרר לביתו מהר מאוד.
  4. ניחוש: נהג האוטובוס יצא פצוע קל (בערך, לא מכיר את הפרטים) כי כנראה היה האדם היחידי באוטובוס שהיה חגור. מי מכם שנוסע בתחבורה ציבורית חוגר? לוא הנוסעים היו חגורים, רובם היו גומרים בפציעות קלות!
  5. ההנחות לגבי השתלשלות העיניינים לפני התאונה, גם אם אינן נכונות, מתארות מצב שבהחלט קורה על הכביש, ובהחלט יכול להביא לתאונה כזו (כמה נהגים כבר נרצחו עקב מריבה בכביש, ולך תדע כמה חטפו התקפת לב או אולקוס בגלל דבר כזה...) - המנעו מלהשיב בכעס למי שמרגיז אתכם בכביש, לא רק בשבילכם, גם בשבילו!!!
  6. בריונות כביש מאתרים בעזרת נוהל 6 של משרד התחבורה (המדבקות "איך אני נוהג") - מאחורי כל רכב שנושא מדבקה כזו יש קצין בטיחות שמטפל בתלונות האזרחים ויגיד לכם תודה אם תתלוננו. אל תהססו (כל עוד הנסיון לשמור את הפרטים לא גורע מיכולתכם לנהוג) - כל פעם שנהג לצידכם מביא לכם את הסעיף, תביאו לו תלונה - או לקצין הבטיחות, או:
  7. למשטרה (כן!) - רשמו מה שיותר פרטים (אני נוהג להשאיר לעצמי הודעה קולית במשרד) עם מס' הרכב, צבעו, שעת ומיקום האירוע, תיאור של הנהג ותיאור המעשה. המשטרה מתייחסת בכבוד לתלונות אזרחים. לעיתים רחוקות מאוד תישאלו אם תסכימו להעיד. תגידו כן, לעיתים עוד יותר רחוקות הנושא יגיע לדיון. אני עושה את זה שנים ומעולם לא נדרשתי להעיד.

בקיצור, אתם רוצים לתרום למניעת תאונות? מישהו עצבן אתכם? אל תתעצבנו, אל תקטרו, אל תאשימו את כל העולם - תעשו משהו. תתלוננו ותראו שזה עובד!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

האוטובוס אשם (חלקית).

לפי מה שנאמר אלה שנהרגו הועפו מהאוטובוס . ברור ששימוש בחגורת בטיחות היה מונע העפה מהאוטובוס ומציל הרבה.

מה יכולה להיות הסיבה להבדל בין תוצאות התאונה הזו ובין התהפכות האוטובוס ליד מצפה יריחו

( http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-336828,00.html ) שבה נהרג רק אדם אחד למרות שהאוטובוס הידרדר לעומק רב יותר.

יתכן שהסיבה היא שבאוטובוסים החדשים יותר החלונות מאוד גדולים ורחבים והסף התחתון שלהם נמוך כך שהם עפים החוצה בקלות ומשאירים חור ענק שדרכו נפלטים האנשים שנהרגים.

באוטובוסים הישנים החלונות קטנים וצרים יותר והסף התחתון שלהם יותר גבוה, ולכן כשהאוטובוס מתהפך הסיכוי להיפלט החוצה קטן יותר.

באוטובוסים הישנים תוצרת הארץ משקופי החלונות והגג חזקים יותר כך שהסיכוי לשרוד גדול יותר.

יהודה

פורסם

נראה לי שנהג האוטובוס השני אשם לא פחות , הוא בטח לא רצא לאפשר לו לבצע את העקיפה

והתחיל להגביר את המהירות וגרם לאוטובוס שניסה לעקוף לאבד שליטה .

פורסם
האוטובוס אשם (חלקית).

לפי מה שנאמר אלה שנהרגו הועפו מהאוטובוס . ברור ששימוש בחגורת בטיחות היה מונע העפה מהאוטובוס ומציל הרבה.

מה יכולה להיות הסיבה להבדל בין תוצאות התאונה הזו ובין התהפכות האוטובוס ליד מצפה יריחו

( http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-336828,00.html ) שבה נהרג רק אדם אחד למרות שהאוטובוס הידרדר לעומק רב יותר.

יתכן שהסיבה היא שבאוטובוסים החדשים יותר החלונות מאוד גדולים ורחבים והסף התחתון שלהם נמוך כך שהם עפים החוצה בקלות ומשאירים חור ענק שדרכו נפלטים האנשים שנהרגים.

באוטובוסים הישנים החלונות קטנים וצרים יותר והסף התחתון שלהם יותר גבוה, ולכן כשהאוטובוס מתהפך הסיכוי להיפלט החוצה קטן יותר.

באוטובוסים הישנים תוצרת הארץ משקופי החלונות והגג חזקים יותר כך שהסיכוי לשרוד גדול יותר.

נקודה חשובה.

מדוע הורידו את הסף התחתון של החלונות ? האם הנוסע רואה מגובה העיניים או מהמותן ? למה להחליש את המבנה ולהגדיל סכנת שבירת החלון עם שטח זכוכית כ"כ גדול ,במקום להעביר עוד קורת פלדה בגובה מעל הכתף ,אליה לעגן חגורות ,לא למושב הנעקר בקלות ?

למעצבים פתרונים. יותר חשוב "יפה" מבטוח.

יהודה

.....

• תוכן חדש...