Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמובן בלימת חירום מעבר עקומה , וירידה לשוליים וחזרה .

המיומנות הטכנית להעברת הילוכים תתפתח בהמשך ..

בלימה בעקומה וטיפול בשוליים אני לא מלמד. לזה צריך מישהו מקצועי, לדעתי.

מסכים שעניין ההילוכים יחכה לסוף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בפינלנד נוהגים על קרח רב השנה.

חתיכת הבדל...

נו

שיהיה....

אני מסכים איתך שיש הבדל, אבל העקרון הוא שהלימוד נהיגה לא מסתכם באיך לעבור טסט כמו אצלנו.

+ שיעורים מעשיים בביה"ס התיכון,כחלק מתכנית הלימודים כמו בארה"ב

אצלנו לדוגמא בכיתה י' היה שיעור שבועי שקשור לנושא.

דיברו על נהיגת לילה, נהיגה תחת השפעת אלכוהול וכו' - אבל עדיין זה לא מה שצריך.

וגם לרוב, אלו שעברו תיאוריה באותה תקופה, לא ממש התייחסו לשיעור, ושמעתי על כמה בתי ספר שילדים קיבלו "פתור" מהשיעורים האלו בגלל שהם עברו תיאוריה.

העניין לא רציני, ותאמין לי שיש עוד הרבה מה לשפר בבית ספר לפני שעושים כאלו שיעורים ( לא שאני נגד חס וחלילה ).

ולימדו אותה עבודה נכונה עם ההגה, בלימת חירום ועוד מיומנויות טריוויאליות.

על זה בדיוק אני מדבר.

לא לנסות להוציא נהגים למירוצים, אלא כאלו דברים כמו בלימת חירום, שממה שאני יודע אין מורי נהיגה שמתרגלים את זה.

פורסם

איזה מורה נהיגה שפוי ילמד בלימות חרום? זה בלאי גדול מידי לרכב והרכב זה העסק שלו, אף מורה לא יסכים להחליף בלמים כל חודש כאשר מעבר לעלות החלפים והעבודה, יש זמן שהרכב לא עובד (עוד הפסד כסף).

מורי נהיגה משתדלים לצמצם הוצאות למינימום האפשרי. אותי לא לימדו אפילו לעקוף מהסיבה הפשוטה, אני נסעתי על 90 בבין עירוני בזמן שהשאר היו לפחות על 100 ולא היתה לי אפשרות מעשית לעקוף מישהו.

לדעתי חלק מהלימוד נהיגה צריך להעשות במגרש סגור ששם יאפשרו ליצור מצבים מבוקרים ובדרך הזאת ללמד. זה גם ימנע זחילה בכביש ציבורי והפרעה לשאר הנהגים וגם לא תהיה סכנה שיקרה משהו אמיתי. אצלי פשוט חתך אוטובוס באמצע כיכר והמרחק בנינו כשהוא עבר היה כמה ס"מ בודדים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לקחתי על עצמי (ועל מכוניתי) לחנוך נהגת חדשה. אומנם זקנה מאוד (25) אבל רק קיבלה רישיון. היכולת שלה די טובה והיא מסתדרת היטב בסביבה שהיא מכירה.

אממה, יש לה כמה מנהגים תמוהים ביותר שאני לא יודע אם הגיעו מהמורה שלה ספיציצי או שהם נדרשים למי שרוצה לעבור טסט, והייתי שמח לקבל הערות/הארות בעניין.

אז זה שהיא לא יודעת איך עובדים נכון עם הגה/הילוכים, חושבת שאסור לעבור 3K סל"ד, לא יודעת לבלום נכון (ועוד) - את זה ידעתי שלא מלמדים.

זה שהיא לא יודעת לבחור הילוך נמוך יותר בהתאם לצורך (עלייה/האצה) ולא מבינה את הקשר בין בחירת הילוך לתמרון כזה או אחר, ומשתמשת בהורדת הילוך עם תחילת הבלימה כדי לסייע להאטה, לא בסדר, אבל ניחא.

אבל יש לה שלושה "פאולים" שלא צריכים להיות.

1. היא מתעקשת לראות את הצד של הרכב במראות הצד. כמובן גם שלמורה שלה היתה מראה פנורמית. לתומי חשבתי מהדביליזם הזה כבר נפטרו (

http://www.maslulim.co.il/articles-all/71)

2. לימד אותה המורה, וככה היא טוענת נדרש בטסט, להוריד לראשון לפני כל פעם שהיא משתלבת עם שלט "תן זכות קדימה". כלומר, גם אם היא לא עוצרת, היא מורידה מהירות וגם(תמיד) מורידה לראשון, תוך בדיקת התנועה.

3. היא לא מזנקת מהמקום. ואני לא מתכוון ללא עושה פתיחה מלאת עשן, אני מתכוון לכך שלימדו אותה להרים קלאץ', לתת לאוטו להתחיל להתקדם ורק אז להוסיף גז. כמובן שבמכונית שסיבובי הסרק שלה גבוהים זה עוד יכול לעבוד, אבל לא עובד במכונית "רגילה" בטח אחת עם AWD.

אז למעשה רציתי לדעת אם באמת ככה מלמדים או שהמורה שלה מדריך בסגנון "בואי נעכב את התנועה במקסימום בכל הזדמנות, גם אם לא צריך".

היי.

גם אותי המורה נהיגה לימד לנהוג ככה,זה בגלל שבמנוע הדיזל שלו,היה מומנט מאוד גבוהה ולא הייתה שום בעיה...

הייתי משחרר את הקלאץ' לגמריי כמו הומו ורק אז נותן בגז....

רק אחרי זה גיליתי שזה לא עובד בשום רכב נורמלי אחר...

כמה דפוק הייתי:cry:

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
איזה מורה נהיגה שפוי ילמד בלימות חרום? זה בלאי גדול מידי לרכב והרכב זה העסק שלו, אף מורה לא יסכים להחליף בלמים כל חודש כאשר מעבר לעלות החלפים והעבודה, יש זמן שהרכב לא עובד (עוד הפסד כסף).

מורי נהיגה משתדלים לצמצם הוצאות למינימום האפשרי. אותי לא לימדו אפילו לעקוף מהסיבה הפשוטה, אני נסעתי על 90 בבין עירוני בזמן שהשאר היו לפחות על 100 ולא היתה לי אפשרות מעשית לעקוף מישהו.

לדעתי חלק מהלימוד נהיגה צריך להעשות במגרש סגור ששם יאפשרו ליצור מצבים מבוקרים ובדרך הזאת ללמד. זה גם ימנע זחילה בכביש ציבורי והפרעה לשאר הנהגים וגם לא תהיה סכנה שיקרה משהו אמיתי. אצלי פשוט חתך אוטובוס באמצע כיכר והמרחק בנינו כשהוא עבר היה כמה ס"מ בודדים.

וזה ההבדל בנינו לבין מדינות אחרות.

אני הייתי במגרש בחולון ( איפה שלמדתי כל הזמן ), והיה מסלול כזה עם בלימה, אבל זה רחוק מבלימת חירום כי בטסט צריכים לעצור מאחורי הקו ולך תחשב בבלימת חירום איפה באמת תעצור, אז לא מסתכנים ולא עוצרים בבלימת חירום.

בשביל זה גם המדינה צריכה איפשהו להשתתף בעניין, הבעיה שזה אף פעם לא יקרה, לא מעניין אף אחד בממשלה מה שקורה בכבישים, העיקר שהם את הכסף שלהם מקבלים.

אבל בנינו, לפני כל זה, יש עוד הרבההה מה לשפר ( תשתיות ).

פורסם
היי.

גם אותי המורה נהיגה לימד לנהוג ככה,זה בגלל שבמנוע הדיזל שלו,היה מומנט מאוד גבוהה ולא הייתה שום בעיה...

הייתי משחרר את הקלאץ' לגמריי כמו הומו ורק אז נותן בגז....

רק אחרי זה גיליתי שזה לא עובד בשום רכב נורמלי אחר...

כמה דפוק הייתי:cry:

אני חושב שהסיבה שגם מלמדים ככה היא בגלל שאם אחד התלמידים יחליץ להגזים ולהדביק את הרגל לריצפה תוך כדי שחצי קלאץ בפנים והאוטו לא יזוז וברגע שהוא ישחרר את הקלאץ האוטו יקפוץ וגם הקלאץ ילך לו מאוד מהר.

S2000

• תוכן חדש...