Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר סלספיד באלפא , לגעת או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

רציתי לדעת למה כולם יורדים על התיבה הזו?

מה כל כך גרוע בה?

ובמקרה של תקלה בגיר מה העלויות?

האלפא מוכנה....

ואתה??

פורסם

אני ממש לא חושב שיש בעיה באלפא.

מה שאני כן חושב , שיש בעיה במוסכים של אלפא.

אני מתכוון לקנות אלפא ממש בקרוב 147 , כמובן גיר ידני,

בגלל כל השמועות הרעות על הסלספיד.

האלפא מוכנה....

ואתה??

פורסם

נב מאז שאני זוכר את עצמי אני רוצה אלפא .

אני לא יכול להסביר לך את הרגש הזה שרק עוברת לידי אלפא.

אפשר להגיד אהבה :wink:

ודיי נמאס לשמוע - אתה בטוח שאתה רוצה לקנות אלפא ? זה בשבילך ?

האלפא מוכנה....

ואתה??

פורסם

אם אתה רוצה אלפא, תקנה אלפא. אם אתה רוצה אלפא, זה מספיק סימן "שאתה מתאים לה".

אני קניתי אלפא לפני 5 חודשים, ולמרות שהוא התקלקל פעמיים, אני מרוצה.

אבל למה אתה בכלל שוקל סלהספיד?

עזוב אותך שמועות, אמינות ושאר בלבולי שכל. לך על ידני וזהו.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אם אתה קונה מהדגמים החדשים לא תיהיה לך בעיה בגיר ואפילו תהנה ממנו מאוד.

בדגמים הקודמים הגיר אכן עושה בעיות ואם אתה קונה אוטו יד שניה תבדוק אם זה הגיר החדש או הקודם.

S2000

פורסם

בלי שמועות ומביני עניין למיניהם, לי יש 147 סלספיד עם 126000 ק"מ, גיר ורובוט מקורי ללא תקלות. היתה לי תקלה אחת בחיישן אלקטרוני שהוחלף.

כמו כל רכב, כולל אלפא, רכב מתוחזק מחזיר אמינות נקודה!!!

חפש לך רכב שתוחזק כמו שצריך, ודא שיש למוכר היסטורית טיפולים מקיפה במוסך מורשה (עדיף זה מתל אביב) וקווה לטוב.

עדיף לקנות ישירות ממוכר ולא מסוחר כדי לעמוד על אופי הבעלים.

סלספיד מופיע ב3 דורות, הראשון ב156 עד 2002, השני ב156 מ2003 וב147 מ2002 והשלישי ב156 מ2005.

אין בינהם הבדל באמינות אלא רק באיכות התפעול שמשתפרת מדור לדור.

הדור השני ומעלה מוצלחים מאוד אם כי גם הדור הראשון ב156 בסדר.

הרכיב המרכזי והיקר להחלפה במערכת הוא האקטואטור (ה"רובוט" בלשון העם) שעלותו גבוהה, כ10000 שקלים.

תקלות בו הן לא דבר נפוץ במיוחד. מעבר לזה יש חיישנים למיניהם שיכולים להתקלקל והגיר עצמו שהוא גיר ידני לכל דבר וענין הווה אומר אמין יותר מגירים אוטומטיים סטנדרטיים.

לסיכום,

חפש אחת עם היסטורית טיפולים קנה ותהנה.

פורסם

גרמי איזו אלפא קנית ??

אני מחפש את ה 147 , שנת 2002. רצוי גיר ידני (120) כח.

לאחרונה התחלתי לפזול לכיוון ה 2.0 ליטר , שזה 150 כח , אבל אוטומט.

לשנה זו (2002) זה נחשב לדור ראשון של הסלספיד?

האלפא מוכנה....

ואתה??

פורסם

ה-2.0 לא באה גם גיר אוטומטי אלא עם סלספיד (למרות שסלספיד נחשבת לאוטומט מבחינת רישיון הרכב). לנו היתה 156 עם סלספיד, שהוחלף מדור 1 ל-2 בשל תקלה (מינורית, אבל היצרן אישר). הדור השני טוב יותר מבחינת עידון העברות ההילוכים.

לגבי סלספיד כן או לא, חד משמעית, לנהיגה עדיף ידני.

עם זאת, אם נוהגים עם הסלספיד נכון (מתזמנים הורדת רגל מהגז לפני העברת הילוך ומבינים שכדי לקבל החלפת הילוך מהירה צריך שדוושת הגז תהיה לחוצה מעבר ל-60% ממהלכה לפני שמבקשים העברה) אזי התיבה יותר מוצלחת מאוטומטית לנהיגה (מבחינת תגובה דוושה וביצועים). יש לסלספיד גם את יתרון הורדת ההילוך עם גז ביניים מדוייק והאפשרות של הנהג להשאיר את רגל שמאל לייצוב הגוף בכל מצב (אין קלאץ' לתפעל).

אין מה לחפש בסלספיד מצב אוטומט, העברות ההילוכים כל כך לא חלקות שזה מזעזע. בסלספיד מעבירים ידני או קונים אוטומטית (קרי, אלפא עם מנוע 2.5).

לסיכום, הסלספיד לא אידיאלית אבל גם לא קטסטרופה (אלא אם היא מתקלקלת, אבל זה נכון לכל גיר אוטומטי).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ה-156 1.6 איטית מדי כדי להחשב ספורטיבית (יש כאלו בארץ בכלל?)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא יובאו 1.6 או 1.8. קשה לי להאמין שמישהו טרח להביאן ביבוא אישי.

אישית אני חושב ש-156 משומשת היא קניה נהדרת, במיוחד אם מוצאים ידנית.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אלפא 147 , מנוע 1.6 מגיע רק בגיר ידני.

105 כח או 120 כח .

אף אחד לא אמר שזה ספורטיבי , אבל זה מעל הממוצע .

האלפא מוכנה....

ואתה??

פורסם
ה"סלספיד" הוא פשוט גיר רובוטי, לטוב ולרע. נערכו דיונים אין ספור בקשר לגיר כזה, בדרך כלל בקורולה.

הסלספיד והגיר בטויוטה אכן רובוטיים שניהם אבל שונים מאוד בהרגשה, זה באלפא מצוין וזה בטויוטה פשוט זוועה.

• תוכן חדש...