Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודעת שהנושא הועלה כבר לא פעם בפורום, וגם מורה הנהיגה שלי הזהיר אותי שזה יקרה, אבל בכל זאת אשמח לקבל טיפים מבעלי הניסיון: אני נהגת חדשה, את שיעורי הנהיגה עשיתי על סקודה אוקטביה מונעת דיזל, ותפעול הקלאץ' שלי היה ברמה גבוהה ביותר (כולל הסמטאות הכי צרות וקשות בירושלים). עכשיו אני נוהגת על סוזוקי בלנו שנת 1998 ידנית, ואני חווה קושי משמעותי בתפעול המצמד (אין נקודת חיכוך ברורה, וגם כשאני לוחצת על דוושת הגז במקביל לשחרור חלקי של הקלאץ', זה לא תמיד עוזר).

האם יש טיפים להסתגלות מהירה יותר לרכב מונע בנזין? האם ישנם תרגילים מסויימים (חוץ מזינוק בעלייה) ששווה להשקיע בהם?

תודה רבה מראש

פורסם

בכל רכב המצמד "מרגיש" קצת שונה.

זה לא בהכרח קשור לבנזין או דיזל.

בדיזל יותר קשה לגרום לכיבוי מנוע על ידי זריקת קלאץ'

אין שום טיפים מיוחדים, תנסי לתת קצת יותר גז בזינוק מהמקום.

זה רק עיניין של הרגל, אחרי כמה ימים הכל יסתדר לך.

משהו דומה מרגישים גם נהגים מנוסים, כשעוברים מרכב שלהם לרכב לא מוכר.

ההבדל הוא, שלנהג מנוסה לוקח רק כמה דקות להיסתגל.

לנהג חדש לוקח קצת יותר זמן.

בהצלחה.

פורסם

תנסי אולי להתאמן על הקלאצ' שלך,

תחזרי בזיכרונך לשיעורי הנהיגה ותנסי בבלאנו למצוא את הנקודה!

ואחרי שמצאת אותה, תנסי שוב ושוב ושוב ככה כמה עשרות פעמים (ברצינות!), גם במצבי עליה וגלישה.

זה לא בושה! ואחר כך כבר יבוא לך אינסטנקטיבי.

גם כשאני עולה על רכב של חבר לא תוך שניה אני מתרגל לקלאץ'.

לוקח שתיים לפחות :wink:.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
בכל רכב המצמד "מרגיש" קצת שונה.

זה לא בהכרח קשור לבנזין או דיזל.

בדיזל יותר קשה לגרום לכיבוי מנוע על ידי זריקת קלאץ'

אין שום טיפים מיוחדים, תנסי לתת קצת יותר גז בזינוק מהמקום.

זה רק עיניין של הרגל, אחרי כמה ימים הכל יסתדר לך.

משהו דומה מרגישים גם נהגים מנוסים, כשעוברים מרכב שלהם לרכב לא מוכר.

ההבדל הוא, שלנהג מנוסה לוקח רק כמה דקות להיסתגל.

לנהג חדש לוקח קצת יותר זמן.

בהצלחה.

הרשה לי לתקן אותך.

זה כן קשור לדיזל ובנזין.

דיזל הרבה יותר סלחן מרכב בנזין בכל מה שקשור להעברת הילוכים\ זריקת קלאץ' משום המומנט הגבוה והגמיש שלו.

ברכב ידני מונע בנזין יותר קשה למצוא את נקודת השבירה בגלל המומנט הנמוך שלו.

תאלצי להתרגל, מצאי את נקודת השבירה של הקלאץ' ותדעי מתי לשחרר תערובת לתאי השריפה בזמן שחרור דוושת הקלאץ'...

אם אחותי הצליחה להתרגל די מהר לגיר ידני בסוזוקי יורוסוופיט, מאמין שכל אחד בעולם הזה יכול. :lol:

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אם זה קשור למומנט זה לא בהכרח קשור לדיזל. פשוט ברוב מנועי הדיזל יש מספיק מומנט בסל"ד נמוך בשביל שזה יהיה קל. תיקח מנוע בנזין עם מומנט יחסית שופע (אפילו לא יותר מדי, כמו ה-V6 של אלפא) ותראה באיזו קלות אתה מתפעל מצמד וגולש בפקקים כאילו יש לך גיר אוטומטי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם זה קשור למומנט זה לא בהכרח קשור לדיזל. פשוט ברוב מנועי הדיזל יש מספיק מומנט בסל"ד נמוך בשביל שזה יהיה קל. תיקח מנוע בנזין עם מומנט יחסית שופע (אפילו לא יותר מדי, כמו ה-V6 של אלפא) ותראה באיזו קלות אתה מתפעל מצמד וגולש בפקקים כאילו יש לך גיר אוטומטי.

רומן, אולי תוכל להסביר לי משהו :

למה אתה חושב, שבאלפא V6 יותר קל לתפעל מצמד ולגלוש בפקקים מאשר בפיאט אונו 1.0 ?

מאז שיש לי רישיון עברתי משהוא כמו 450 אלף ק"ם על מכוניות ידנית שונות, ולדעתי אין קשר לסוג והספק/מומנט של המנוע, כמובן בהנחה, שנוהג נהג מנוסה ולא נהג חדש.

מה שמשפיע על תפעול המצמד זה מערכת ההפעלה שלו (הידראוולי או עם כבל),

מצב השחיקה שלו, מצב תושבות מנוע וחופשים בציריות/גיר/דרייבשאפט.

גם מיקום ומבנה הדוושה משפעים, וגם גובה נקודת השילוב.

במנוע גדול אפשר לזרוק קלאץ' והמנוע לא יכבה, הרכב יתחיל לנסוע עם רעידות וקירטועים.

מנוע קטן יכבה וזהו.

אבל איך זה קשור לתפעול עדיף ?

פורסם

הדוגמא של האלפא דווקא באה להמחיש מנוע עם מומנט בינוני למדי (גם אם גבוה ביחס למנוע "ממוצע" הנוהג בשוק, המנוע די "פיקי" ועיקר המומנט מגיע במעלה הסל"ד). למה זה יותר נוח? כי יש יותר קג"מ בסל"ד יותר נמוך. כי המנוע פחות נוטה לדומם בסל"ד נמוך. זו הסיבה. כי ככל שיש פחות מומנט בסל"ד נמוך, כך הנהג נדרש ליתר מיומנות בתפעול המצמד. זה הרי כל ה"סוד" בתפעול המצמד הקל יחסית במנוע דיזל - מומנט רב, יחסית, בסל"ד נמוך. בעצמך אמרת - אם תזרוק קלאץ' במנוע גדול (דהיינו - יותר מומנט בסל"ד נמוך) - המנוע לא יכבה. במנוע קטן - יכבה. במאמר מוסגר, לי קל הרבה יותר לגלוש בפקק עם ה-2.5 V6 מאשר עם ה-146 1.6 שהייתה לי. אתה באמת טוען שאוכל לגלוש באותה הקלות עם אונו 45 (6.7 קג"מ אליבא דקארפוליו, כמו אופנוע 600 מודרני)?

הכוונה שלך בתפעול שונה מכוונתה של פותחת השרשור. התשובה שלי כוונה אליה, לא אליך או לנהג שכמותך. אם כבר, ולמרות שאני נוהג בחמש וחצי השנים האחרונות הרכבים המצויידים במצמד הידראולי, אני עדיין מעדיף כבל, בהיבט הצר של התחושה. אבל שוב, לא לזה התכוונה פותחת השרשור, אם הבנתי אותה נכון, וסבורני שהבנתי אותה נכון.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה ברור וידוע, דיברתי בעיקרון לכל המשפחתיות 1600 ידניות, ממש לא על v6 עם 250 כ"ס...

לי יש רק 190 כ"ס (ו-2236 קג"מ ב-5000 סל"S, לא כזה שוס), מה לעשות, ושוב - המנוע "פיקי", פשוט בהשוואה למנוע הארצישראלי המצוי (1600 סמ"ק, 15 קג"מ +/- ב-4000 סל"ד +/-) יש לו יותר מומנט בסל"ד נמוך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
2236 קג"מ ב-5000 סל"S, לא כזה שוס

אם זה לא שוס, אני לא יודע, מה כן :-)

לגבי השאר - אני לא לגמרי מסכים.

סתם דוגמה קטנה - נניח, אתה מעביר מראשון לשני באותה אונו 1.0, אתה נהג ככה ככה, ולא מתזמן את הסל"ד כמו שצריך, כלומר בזמן שיחרור קלאץ יש פערי סל"ד בין המנוע לגיר.

מאחר והמנוע קטן וקל, אתה תרגיש מכה קטנה ואחריה המנוע יתאים את הסל"ד שלו למהירות הגלגלים.

במנוע דיזל 3.0 ליטר המכה הזאת תיהיה הרבה הרבה יותר משמעותית.

פורסם

טעות כתיב - 22.6 קג"מ זה המספר הנכון :lol:

במקרה שהבאת, קיים סיכוי גדול יותר שהמנוע יכבה, בעוד הגכדול "ימשוך". זו בדיוק קלות השימוש, לדעתי.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...