Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יהודה, למרות הניסיון העשיר שלך בארגונים גדולים, קצת ענווה לא תזיק לך.

קשה לי להאמין שאתה באמת מודע לכל השיקולים של ארגון מהסדר גודל של טויוטה. למה בדיוק אתה מייחס כהחלטה לא הגיונית?

מדבריך ניתן להסיק שאתה מתייחס להעדפה של היצרן למוצרים נחותים טכנולוגית בטווח הקצר, ו/או לביקורת על קצב השקת המוצרים.

יצרן מכוניות כגון טויוטה מחוייב להרבה דברים, אני לא בטוח איפה עליונות טכנולוגית בכל רגע נתון, מדורגת ברשימה הזאת.

ריווחיות, אמינות, סמל מסחרי נמצאים טיפה יותר גבוהה בסולם העדיפויות של עסק כלכלי.

ואם לדעתך מדובר בטמטום גרידא, בשוק חופשי היית מצפה שיצרן אחר יפרח איפה שאחרים כשלו.

בתור היצרן הכי גדול בעולם במונחים של שווי שוק, רווחיות והכנסות, נראה לי שה"טימטום" של טויוטה עובד להם לא רע.

זה לא אומר שאי אפשר לייצר רכיבים/מכוניות טובות יותר, אבל זה כן יכול לסבר את האוזן לקצב ההשקה של טכונולוגיות חדשות.

מעבר לזה, אם יש לך הערה קונרקטית על עיצוב מוצר כזה או אחר, אתה תמיד יכול לפתוח עסק שיענה על הצורך הזה, ולהוכיח שאתה הצלחת איפה שאחרים כשלו. אחרת, וללא גיבוי עובדתי נוסף, הטענות שלך קצת ריקות מתוכן, לעניות דעתי כמובן.

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קשה לי להאמין שאתה באמת מודע לכל השיקולים של ארגון מהסדר גודל של טויוטה. למה בדיוק אתה מייחס כהחלטה לא הגיונית?

מדבריך ניתן להסיק שאתה מתייחס להעדפה של היצרן למוצרים נחותים טכנולוגית בטווח הקצר, ו/או לביקורת על קצב השקת המוצרים.

כתבתי שהכוונה היא שבנסיבות שצריך להחליט הגיונית, מחליטים ההפך מהגיוני, כך שלאחר זמן שמביטים אחורה קשה להבין למה הוחלט כך. כלומר לאחר זמן זה נראה לא הגיוני בבירור. קטונתי מלבקר את קצב השקת המוצרים או להחליט מה נחות טכנולוגית. הביקורת היא על הרבה יצרנים , אבל אם אתה מדבר על טויוטה, הכוונה היא ליצור של תיבה רובוטית חד מצמדית שמעבירה הילוכים בצורה לא חלקה , או לקורולה משנים 98 עד 2002 המכוערת והצפופה.

ואם לדעתך מדובר בטמטום גרידא, בשוק חופשי היית מצפה שיצרן אחר יפרח איפה שאחרים כשלו.

בתור היצרן הכי גדול בעולם במונחים של שווי שוק, רווחיות והכנסות, נראה לי שה"טימטום" של טויוטה עובד להם לא רע.

ברור שטויוטה יצרן מאוד מצליח, אבל ההצלחה רחוקה מלהעיד על מושלמות. ההצלחה רק מראה שהמתחרים עוד יותר גרועים.

עובדה שבקרוב מתחילים למכור טויוטה יאריס עם גיר רובוטי משופר , לאחר שהגיר הקודם "זכה" לביקורת. נשאלת השאלה למה לא יצרו את הגרסה המשופרת מראש? מה התשובה שלך eitanshay666 ?

יהודה

פורסם

לדעתי הגיר הרובוטי \ כפול המצמדים הוא ההבדל בין תעשיית הרכב האירופאית לזו היפנית.

אירופה כבר הכניסה את הגיר הרובוטי עוד ב 2004 (ואולי קצת לפני) , בעיקר למטרה אחת והיא חיסכון בדלק והורדת כמות המזהמים, אך ביינתים אירופה התקדמה קדימה, ועברה בחלקה לשלב הבא והחלק יותר משמע גיר רובוטי כפול מצמדים.

העלות לעניות דעתי תרד דרמטית לגיר הנ"ל ככל שהיצור יגדל ויתפוס את מקומו של הגיר הידני (בחלקו לפחות) מצד אחד, ואת מרבית המכירות של הגיר האוטומטי הרגיל מאידך.

ההבדל בעלות מול גיר רובוטי יקטן עד אשר יצרנים יעדיפו מראש את הגיר הכפול מאשר להתעסק ברובוטי המפגר אשר עדין חייב בפיתוח מסיבי , ולמה באמת כשיש פיתרון זמין וטוב יותר על המדף ??

ההצלחה של טויוטה מעידה על מתחרים גרועים יותר ???

המצב נכון אולי בארה"ב , שם המתחרים ומצבם הנוכחי אכן תומך בטענה שלך, אך המצב מול אירופה שונה לחלוטין.

הנתונים הכספים האחרונים של טויוטה מראים על בעיות גדולות , זה מה שקורה שמסתמכים על שוק אחד , עם מגוון רכבים אשר מתאים לטעמם הספציפי .

האירופאים במצב טוב יותר , עם מגוון רכבים המתאים לתקופה , ובעיקר עם טכנולוגית דיזל מתקדמת וחסכונית , כצעד אשר יגשר עד הגעת רכב חשמלי מלא כתחליף לבעירה הפנימית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מסכים עם הניתוח והצגת התשובה של CX25GTI - ולי זה חדש :lol:

בעתיד התיבה הרובוטית תתאים לכל מגוון הרכבים , וסביר שעם שני קלאצ'ים .( זה גם לא יהיה מדד כמה )

בדיוק כמו שכיום , הממסרה האטומטית השתפרה , ואת האנשים קוני הרכב זה לא מעניין, מספר הדיסקיות או השסתומים

אשר בתוכה .

ואולי ההפתעה תגיע מהמסרה הרציפה :idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
כתבתי שהכוונה היא שבנסיבות שצריך להחליט הגיונית, מחליטים ההפך מהגיוני, כך שלאחר זמן שמביטים אחורה קשה להבין למה הוחלט כך. כלומר לאחר זמן זה נראה לא הגיוני בבירור. קטונתי מלבקר את קצב השקת המוצרים או להחליט מה נחות טכנולוגית. הביקורת היא על הרבה יצרנים , אבל אם אתה מדבר על טויוטה, הכוונה היא ליצור של תיבה רובוטית חד מצמדית שמעבירה הילוכים בצורה לא חלקה , או לקורולה משנים 98 עד 2002 המכוערת והצפופה.

מה מגדיר החלטה הגיונית בעינך? מהיא החלטה לא הגיונית?

לגבי הדוגמאות שציינת, החטא של טויוטה הוא בשיווק מוצר לא מושלם? מה היה סך השיקולים שלהם?

אני טוען - להיות רווחיים קודם. עובדה. הם רווחיים. מה לא הגיוני בהחלטה להיות ריווחי?

ארגון תחרותי וקפיטלסטי כמו טויוטה, החליט, בהגיון, לשווק תיבה נחותה. איפה הבעיה פה?

או אולי אתה טוען, שבאפס עלות, מאמץ וזמן, הם היו יכולים להחליט טוב יותר, ולייצר מוצר טוב יותר?

אבל זה אין באמת דבר כזה, אפס עלות, אפס זמן ואפס מאמץ. תמיד יש עלות. אפילו בעולם התוכנה, שהוא ללא קווי יצור, תמיד יש עלויות ביצור מוצר טוב יותר, על אחת כמה וכמה בעולם יצרני.

מה שניסיתי לטעון פה, זה שאין לך את הכלים לבקר את תהליך קבלת ההחלטות שלהם, באופן כללי, ובאופן פרטי - בדוגמאות שפרטת.

היית מביא פרוטוקולים מישיבות בטויוטה, בהם היה מצויין מה הם השיקולים שהביאו להחלטה הזאת, אולי היינו יכולים לדון בטימטום שלהם.

ברור שטויוטה יצרן מאוד מצליח, אבל ההצלחה רחוקה מלהעיד על מושלמות. ההצלחה רק מראה שהמתחרים עוד יותר גרועים.

זה בדיוק הנקודה שלי, ההצלחה שלהם דווקא כן מעידה שהם היצרן רכב הכי מצליח בעולם.

לא שהמכוניות שלהם הכי טובות, לא שהתיבות הילוכים שלהם מעבירות הילוכים בצורה הכי חלקה, אלא שהם הכי רווחיים, הכי גדולים, ועם מחזור מכירות הכי גדול בעולם.

כולם גרועים... זה מגוחך. כ-ו-ל יצרני הרכב בעולם גרועים. נראה לי שהסלידה שלך מארגונים גדולים מעיבה על יכולת השיפוט שלך.

עובדה שבקרוב מתחילים למכור טויוטה יאריס עם גיר רובוטי משופר , לאחר שהגיר הקודם "זכה" לביקורת. נשאלת השאלה למה לא יצרו את הגרסה המשופרת מראש? מה התשובה שלך eitanshay666 ?

עובדה למה? שטויוטה פתאום ראתה את האור? שהם החליטו לחזור בהם מההחלטה הלא הגיונית שלהם, ולהחליט באופן רציונלי לשם שינוי?

gimme a break

על אותו משקל, למה ניסן טרחה לייצר את הדאטסן 240Z, ולא החליטה על יצור ה370Z מייד? ללא ספק - מוצר טוב יותר.

איתן. (ולא, אין לי טויוטה, ואני לא מחזיק במניות של היצרן)

פורסם

כמה אפשר לטחון מים.

תעשו בדיקה פשוטה,תשוו DSG מהדור הראשון לשני.

אתם לבד תבינו,עד כמה שהDSG מהדור הראשון (לרוב זה מה שיש לנו כאן) היא תיבה לא מושלמת ובסה"כ יותר גרוע מתיבה של טויוטה.

דור השני,כבר סיפור קצת אחר. וכמו שניתן להבין,גם בVAG לא הכול מושלם. ולקח להם 5 שנים לשפר את הגיר המקורי.

Omnia mea mecum porto

פורסם

מצטער, אתה חי בסרט. DSG גם מהדור הראשון הוא טוב משמעותית מהגיר הרובוטי של הקורולה, בעצם, מכמעט כל גיר רובוטי רגיל שנהגתי עליו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כדי להיות טובה יותר,היא צריכה להיות טובה לפחות ברוב הפרמטרים.

חוץ מהעברת ההלוכים מהירה יותר, ונוחה יותר לנהיגה,אין לה שום יתרון.

ואני אומר את זה לא בתור הנהג,אלה יותר טכנית.

בתור נהג נטו,אני כמובן יעדיף משהו חלק יותר ומהיר יותר.

ויש הרבה שיעדיפו אוטומט בגלל זה. כי לא כולם רוצים לכסוך בדלק,ואין מה לעשת,אוטומט עדיין חלק יותר.

וזה מחזיר אותי לנקודה הראשונה שלי,שכדי להגיע לסיפוק של נהג הפשוט,הם ותרו על כל הדברים האחרים שאמורים לעפיין את הגיר הרובוטי.

עוד פעם,תשווה את הדור ראשון לשני ואתה תראה לבד.

Omnia mea mecum porto

פורסם

ויש הרבה שיעדיפו אוטומט בגלל זה. כי לא כולם רוצים לכסוך בדלק,ואין מה לעשת,אוטומט עדיין חלק יותר.

וזה מחזיר אותי לנקודה הראשונה שלי,שכדי להגיע לסיפוק של נהג הפשוט,הם ותרו על כל הדברים האחרים שאמורים לעפיין את הגיר הרובוטי.

עוד פעם,תשווה את הדור ראשון לשני ואתה תראה לבד.

אני מבין שהמציאות והעובדות בשטח לא מדברות אליך.

התיבה כפולת המצמדים ובמיוחד הגירסא החדשה עדיפה בכל תחום וענין מהתיבות הרובוטיות \ אוטומטיות אשר קימות היום בשטח.

לא רק בנהיגה ספורטיבית, אלא גם בהתנהלות רגועה , אני כלל לא מבין מאיפה אתה מגיע ועל סמך מה אתה מתבסס בקביעתך אחרת.

המציאות של היום מתאפינת בדרישה לא מתפשרת לצריכת דלק שפויה והורדת מזהמים, אי לכך לדעתי האוטומט הרגיל עושה את צעדיו האחרונים בתעשית הרכב , העתיד יהיה רובוטים מתקדמים וידני.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אל תתפוס תרמפ על הגרסה החדשה של DSG

כבר אמרתי,שבדור השני הם שיפרו הרבה דברים,והיום הרוב הם יתרונות.

אבל במקור (וזה מה שיש היום ברוב הרכבים)זה גיר לא מושלם.

ועל תספר לי על העתיד. תריץ חיפוש בפורום מלפי 4-5 שנים,ותראה שזה מה אני אמרתי על העתיד הרובוטי. אז רק צחקו (כרגיל)

Omnia mea mecum porto

פורסם

סתם תמיהה שנראה לי שאינה נזקקת לתגובה : היש סיכוי שקודמי היה מעט סלחני יותר ל DSG, על דורותיו לו נניח היה מותקן במכונית אחרת, הונדה אולי ?

פורסם
העלות לעניות דעתי תרד דרמטית לגיר הנ"ל ככל שהיצור יגדל

נכון , עלות יצור יורדת כשהיצור גדל, אבל הירידה דרמטית רק ביצור אלקטרוניקה \ מחשבים. התיבה הדו מצמדית DSG מורכבת ומסובכת מכנית , הרבה יותר מהתיבה החד-מצמדית . עלות היצור והמשקל שלה יותר גבוהים משמעותית. למה לדעתך המשקל שלה גבוה?

ההבדל בעלות מול גיר רובוטי יקטן עד אשר יצרנים יעדיפו מראש את הגיר הכפול מאשר להתעסק ברובוטי המפגר אשר עדין חייב בפיתוח מסיבי , ולמה באמת כשיש פיתרון זמין וטוב יותר על המדף ??

נכון, הגיר החד מצמדי עדין חיב פיתוח מסיבי, אבל ביצור המוני מרכיב הפיתוח בעלות הוא קטן מול עלות היצור בלבד. בנוסף, מדובר בפיתוח שעיקרו תוכנה, ואולי עוד קצת חומרה כמו סנסור ושינוי סוג מפעיל. כלומר זה פיתוח זול יחסית לפיתוח גוף הרכב או מנוע.

ההצלחה של טויוטה מעידה על מתחרים גרועים יותר ???

המצב נכון אולי בארה"ב , שם המתחרים ומצבם הנוכחי אכן תומך בטענה שלך, אך המצב מול אירופה שונה לחלוטין.

הנתונים הכספים האחרונים של טויוטה מראים על בעיות גדולות

אני לא ממגיני טויוטה , אבל כמעט כל יצרן גדול של רכב בעולם היה שמח להיות במצב הכספי של טויוטה , גם אם לראשונה מזה זמן רב צפוי לטויוטה הפסד רבעוני.

כשכתבתי שההצלחה של טויוטה מעידה על מתחרים גרועים יותר, ברור שאין כוונה שטויוטה עולה על מתחריה בכל נושא. למשל בעניננו, טויוטה מוכרת קורולה ויאריס עם גיר רובוטי חד-מצמדי בעל התנהגות בעיתית, בעוד שכפי שטל כתב, פורד וקריזלר מתכננים למכור מכוניות מקבילות עם גיר דו מצמדי. כלומר לדעתי בנושא הזה טויוטה טועה ואילו פורד וקריזלר צודקות.

האירופאים במצב טוב יותר , עם מגוון רכבים המתאים לתקופה , ובעיקר עם טכנולוגית דיזל מתקדמת וחסכונית

קראתי ראיון עם מתכנן המנועים הראשי של פיאט. הוא טען שהעתיד המסחרי של דיזל במכוניות פרטיות לא מזהיר, מכיון שעקב דרישות להקטנת הזיהום המנוע יהיה יותר ויותר מסובך ויקר ליצור. צריך לזכור שפיאט היו הראשונים במנוע דיזל עם מסילה משותפת עוד בשנות ה90 (נדמה לי) והאיש יודע על מה הוא מדבר.

מה מגדיר החלטה הגיונית בעינך? מהיא החלטה לא הגיונית?

החלטה לא הגיונית היא כשלאחר זמן כמעט כולם חושבים שהיא לא הגיונית. למשל ההצתה האלקטרונית שכתבתי עליה.

לגבי הדוגמאות שציינת, החטא של טויוטה הוא בשיווק מוצר לא מושלם? מה היה סך השיקולים שלהם?

אני טוען - להיות רווחיים קודם. עובדה. הם רווחיים. מה לא הגיוני בהחלטה להיות ריווחי?

ארגון תחרותי וקפיטלסטי כמו טויוטה, החליט, בהגיון, לשווק תיבה נחותה. איפה הבעיה פה?

או אולי אתה טוען, שבאפס עלות, מאמץ וזמן, הם היו יכולים להחליט טוב יותר, ולייצר מוצר טוב יותר?

אבל זה אין באמת דבר כזה, אפס עלות, אפס זמן ואפס מאמץ. תמיד יש עלות. אפילו בעולם התוכנה, שהוא ללא קווי יצור, תמיד יש עלויות ביצור מוצר טוב יותר, על אחת כמה וכמה בעולם יצרני.

...כולם גרועים... זה מגוחך. כ-ו-ל יצרני הרכב בעולם גרועים. נראה לי שהסלידה שלך מארגונים גדולים מעיבה על יכולת השיפוט שלך

לא ברור למה אתה שם בפי דברים שלא אמרתי. לא אמרתי את :

1. "החטא של טויוטה הוא בשיווק מוצר לא מושלם",

2. "או אולי אתה טוען, שבאפס עלות, מאמץ וזמן, הם היו יכולים להחליט טוב יותר, ולייצר מוצר טוב יותר?"

3. "כולם גרועים"

זכותך המלאה לכתוב את השאלות והתשובות האלה בשמך.

מה שכן אמרתי שטויוטה שגו בגיר החד מצמדי. המשמעות היא שקונים קורולה עם גיר כזה בגלל שהיא טויוטה. אם הגיר הזה היה מתנהג טוב, היו עוד קונים את המכונית בזכות עצמה , ולא רק בגלל שהיא טויוטה.

עובדה למה? שטויוטה פתאום ראתה את האור? שהם החליטו לחזור בהם מההחלטה הלא הגיונית שלהם, ולהחליט באופן רציונלי לשם שינוי?

gimme a break

על אותו משקל, למה ניסן טרחה לייצר את הדאטסן 240Z, ולא החליטה על יצור ה370Z מייד? ללא ספק - מוצר טוב יותר.

איך אתה יכול להשוות את התקדמות המודלים מ240Z ל 370Z ואת השיפור הקטן הנדרש בתוכנה ובחומרה(?) לגיר הרובוטי החד מצמדי. יש פה הבדלים בסדרי גודל. כשטויוטה משפרת את הגיר ביאריס הסיבה אינה התקדמות טכנולוגית או חומרים חדשים או ספק משנה יותר טוב. הסיבה היא ביקורת של עיתונאי רכב ודילרים. השיפור שנעשה היה יכול להיעשות לפני שנים אם טויוטה היו פועלים כראוי.

יהודה

פורסם

אני לא מאמין שגררת אותי לכתוב שוב בשרשור הזה, אבל מה אתה, נהג או "נהג", צריך מהגיר שלך מעבר ל"העברת הילוכים מהירה יותר ונוחה יותר לנהיגה"? כי מעבר לזה, כתבת שאין לה שום ייתרון? :screwy:

ואני רוצה לציין בפניך, שבכל מצב, האצה מינורית או חזקה, האטה בסיבובים או נסיעה בישורת, התיבה מתפקדת נהדר. במיוחד במצב S. אבל מי אתה שתתבלבל עם העובדות. מה הבעיה הטכנית שאתה רואה? הכוח זמין תמיד, צריכת הדלק חסכונית, כל מה שחסר לתיבה הזו הוא: Made by Honda, אם אני מבין נכון את טיעוניך (למרות שגיאות הכתיב, שהן נושא נפרד). אשמח אם תראה לי תיבה אחת (!) טובה יותר, ברכב בייצור סדרתי המוני, בשנים האחרונות...

מה עוד אמור לאפיין תיבה רובוטית? קפיצות ונדנודים? מנוער ולא מעורבב?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כל מצב הא?

אם רק הית יודע קצת מעבר מלהכניס לD ולנסוע .

סע רגוע בהילוך 6/7 ואז נראה אותך מאיץ . גם אם תעביר לידני,הגיר לא בנוי בשביל להוריד 2 הילוכים מיד.אתה תראה את הדילאי.

נראה אותך פעם נתקע בבוץ/שלג .

אתה בכלל עוקב אחרי דיון? מי דיבר כאן על מי יותר טובה?

דיברו כאן על חסרונות של גיר טויוטה,ומישהו הכניס שDSG גיר מושלם.

לא רק שהוא לא מושלם,הוא גם מלה בחסרונות.חלקם פתרו בדור השני,אבל על חשבון דברים אחרים. לדוגמה:

החיסרון של בזבוז באנרגיה (מצמדים רטובים ומשקל)הם פתרו ע"י העברה למצמדים יבשים.ומצמדים יבשים,זה כבר עותק מהגיר של סיטרואן שפותח במגביל,או יותר נכון חברת LUC

הגיר הפך להיות חסכוני יותר ב25% וב20 קילו קל יותר,אבל הוא הפך להיות לפחות אמין וב50% פחות חזק.ז"א מגבלת במומנט.

ועדיין יקר מאוד.

למה אתה חושב שיצאה דור שני? אם הגיר מושלם,לא צריך לשנות דברים.

הדור הראשון היה בזבזן ו כבד.לא ניתן היה להתקין אותו במנועים חלשים וחסכוניים.

למה אתה חושב שזה קשור להונדה? במוו,פרארי אפילו פורשה (שהם בעלים) לא מהרו להשתמש בתיבה. התקינו רק בדגם אחד לניסוי.

Omnia mea mecum porto

פורסם

סע רגוע בהילוך 6/7 ואז נראה אותך מאיץ . גם אם תעביר לידני,הגיר לא בנוי בשביל להוריד 2 הילוכים מיד.

אתה לא רציני, נכון? אתה מכיר תיבה שכן מאיצה מהר בהילוך שישי (כלומר האחרון שלה)? ידנית או אוטומטית לשם העניין?

חוצמזה, שאני לא צריך להעביר לידני. אני רק מעביר ל- S או לוחץ את הדוושה מעבר לנקודת הקיק-דאון. ותתפלא, הרכב (במיוחד במצב S, אבל לא רק) יעביר לך גם שני הילוכים למטה יותר מהר ממה שאתה תעביר אותם ידנית.

למה אתה חושב שיצאה דור שני? אם הגיר מושלם,לא צריך לשנות דברים.

לא יודע. למה פרארי ופורשה כל כמה שנים משפרים את הדגמים שלהם? למה ה- 308 מחליפה את ה- 307? כי ככה. ברור ששום דבר אינו מושלם. אבל יש דברים שהם קצת טובים יותר מהאחרים בשוק.

הדור הראשון היה בזבזן ו כבד.לא ניתן היה להתקין אותו במנועים חלשים וחסכוניים.

אישית אני חושב שהמטרה היא מנועים חזקים וחסכוניים, כי חלשים וחסכוניים כבר יש, אבל לא משנה.

שבוע טוב ושקט. אם אתה גר במרכז אתה מוזמן לנסוע על ה- DSG TSI שלי, כדי שתוכל לחוות דעה מניסיון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...