Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתקן אותך בחזרה:

המיזם המשותף של בורג וורנר עם אייסין הסתיים ב-1987 (עד כמה שוויקיפדיה אמינים) ומאז אייסין ו-BW מייצרות תיבות הילוכים כסדרן. הגירים האוטומטיים של אייסין ממותגים אייסין AW, אבל אין ל-BW חלק בזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
GODFLASH

בא תסביר לנו באמת למה DSG ו 1400 כפול מגדשים זה רעיון רע.

הרעיון היה נסבל יותר, אני מניח, אולי אפילו טוב אם המדובר היה בהונדה ולא ב VAG.

פורסם

תבין את הנקודה שלי.

רע ,במובן של הרעיון המקורי ,ליצר גיר קל,חסכוני ולא בזבזן של אנרגיה מהמנוע ,עם יכולת העברה אוטומטית.

אז בנו את הגיר הDSG ,שאני לא רואה בו שום הבדל מגיר אוטומט מתקדם. אותו משקל,מחיר וכו.

איפו כאן קידמה?בלי ספק גיר טוב לנהג ולנהיגה,אבל בזה זה נגמר.

כנ"ל לגבי 1.4

1.4 עם זוג מגדשים,זה כמו סטרוידים. מה טוב בסטרוידים?

שים לב, מנועים הכי מרשמים ומתקדמים,הם אטמוספריים. (במוו,פרארי)

Omnia mea mecum porto

פורסם
אני נוהג על הקורולה הרובוטית ומעביר רק בידני, ואפילו מצליח להנות מהגיר הזה לעומת גיר אוטומט.

מה שלא ברור לי לגמרי זה למה המחשב של המנוע לא יכול לעשות את אותה פעולה שאני עושה עם הגז בעצמו.

גם אני מתפלא למה בכלל קימת בעיה של זעזוע בזמן החלפת הילוכים בגיר רובוטי. למה המחשב \ מחשבים ברכב לא יכול לפחות לחקות נהג טוב ברכב עם הילוכים ידנים, שיודע להעביר הילוכים בצורה כמעט חלקה ובמינימום זעזוע?

מישהו יודע למה?

יהודה

פורסם

בלי ספק גיר טוב לנהג ולנהיגה,אבל בזה זה נגמר.

למי עוד רצית שהוא יהיה טוב? לאוסמה בין לאדן?

כנ"ל לגבי 1.4

אתה מאמין למה שאתה כותב או שכמו כולם גם אתה לא כ"כ מאמין?

רוצה לדבר על צריכת הדלק של פרארי/ב.מ.וו מול 1.4 כפול מגדשים? וכל זאת בזמן שההספק לליטר יותר טוב ב 1400 :shock:

יהודה, קח סיבוב ב VW שחמושה ב DSG ותראה שאפשר לעשות את זה יפה מאוד.

עכשיו תראו מה גרמתם לי לעשות... לצאת להגנת VW, חברה שאני כ"כ אוהב לא לאהוב! :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

סליחה על הבורות אבל האן קיימת תיבה רציפה בעלת שישה יחסי העברה?

אם כן היא סוג של תיבה חדשה? איך היא מתפקדת?

תמיר.

פורסם

לתיבה רציפה אין יחסי העברה קבועים. יחס ההעברה כל הזמן משתנה, באופן רציף (לא בקפיצות, כלומר הילוכים בודדים, כמו בתיבות רגילות).

יש מכוניות שבהם אפשר להגיד למחשב של התיבה לקפוץ בין מספר יחסי העברה מתוכנתים מראש (כמו בהונדה ג'אז, למשל), אבל זה לא המצב הסטנדרטי של התיבה.

"ai motoare capul doare"

פורסם
לתיבה רציפה אין יחסי העברה קבועים. יחס ההעברה כל הזמן משתנה, באופן רציף (לא בקפיצות, כלומר הילוכים בודדים, כמו בתיבות רגילות).

יש מכוניות שבהם אפשר להגיד למחשב של התיבה לקפוץ בין מספר יחסי העברה מתוכנתים מראש (כמו בהונדה ג'אז, למשל), אבל זה לא המצב הסטנדרטי של התיבה.

אז כ-ן יש לה יחסי העברה קבועים, כשרוצים. נכון? זה קורה כל פעם שמתפעלים אותה באופן ידני, כך שזה בהחלט מצב סטנדרטי של התיבה. וזה קיים פחות או יותר בכל התיבות הרציפות שמיוצרות היום.

תבין את הנקודה שלי.

רע ,במובן של הרעיון המקורי ,ליצר גיר קל,חסכוני ולא בזבזן של אנרגיה מהמנוע ,עם יכולת העברה אוטומטית.

אז בנו את הגיר הDSG ,שאני לא רואה בו שום הבדל מגיר אוטומט מתקדם. אותו משקל,מחיר וכו.

איפו כאן קידמה?בלי ספק גיר טוב לנהג ולנהיגה,אבל בזה זה נגמר.

כנ"ל לגבי 1.4

כל הרעיון בגיר רובוטי הוא לקבל תפעול יותר נוח שלא מחייב הפעלת מצמד, תוך שמירה על היתרונות של גיר ידני בצריכת דלק (שזה אומר גם פליטת CO2 מופחתת) ובביצועים. לרוב הישראלים העשירים/עובדי הליסינג צריכת הדלק לא משנה כל כך, אז אין להם בעיה עם גיר אוטומטי רגיל. לאירופים התפרנים זה כן משנה.

ונחש מה? ה-DSG מספק בדיוק את היתרונות האלו, בביצועים ובצריכת דלק (ופליטת CO2). רק שהוא עושה את זה ללא החסרונות של שאר התיבות הרובוטיות. איך? עם טכנולוגיה מתקדמת יותר. אותה הטכנולוגיה שכל העולם רק חיכה לשלב שיוכל להשתמש בה. כולל, לאחרונה, פורשה.

ולגבי 1.4 עם שני מגדשים... את אותו הדבר אתה יכול לומר גם על מגדש אחד. אבל הפלא ופלא, הנה גם ב.מ.וו עוברים למנועים מוגדשים... ואודי משתמשת בהם שנים... בכל מקרה האזכור של מנועי ב.מ.וו או פרארי בנשימה אחת עם מנועי TSI של פולקסווגן הוא מגוחך. לא חוכמה להציג את פאר היצירה במכוניות אקזוטיות ויקרות, ובטח שלא חוכמה להשוות אליהן. יש טכנולוגיה שמפתחים לצרכים יותר עממיים. סתם לשם ההשוואה, מנוע ה-1.4 TSI של הגולף, עם שני המגדשים ו-140 כ"ס, משאיר הרחק מאחוריו את מנוע ה-1.6 העתיק עם 102 כ"ס - הבדל של 20 קמ"ש במהירות המירבית ו-2.5 שניות בזמן מ-0 ל-100 - אבל צורך 5% פחות דלק. מנוע ה-TSI הזה משתווה פלוס-מינוס לביצועים של מנוע ה-2.0 ל' FSI - שהטכנולוגיה שלו לא בדיוק עתיקת-יומין - עם4 קמ"ש בלבד פחות במהירות המירבית, אבל יתרון קטן בתאוצה מ-0 ל-100. אבל הגולף עם ה-TSI קלה יותר בכמה עשרות קילוגרמים, וצורכת 11% פחות דלק. זה מה שעושה טכנולוגיה. עכשיו תשווה גרסאות אוטומטיות, 6 הילוכים של ה-FSI מול DSG של ה-TSI. הפער בצריכת הדלק גדל לכ-15%. שוב, טכנולוגיה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

רוצה לדבר על צריכת הדלק של פרארי/ב.מ.וו מול 1.4 כפול מגדשים? וכל זאת בזמן שההספק לליטר יותר טוב ב 1400 :shock:

:twisted:

לפי מה שאתה אומר, אני אקח מנוע דיזל (שיהיה יותר חסכוני וכח זמין) ואני יגיד שזה מנוע טוב ומתקדם.

תסביר לי איפו קידמה כאן? כל ילד היום דוחף את מגדש ל1.6 שלו. זה הופך את זה לטוב?

להוציא 185 סוסים מ1.6 וצריכת דלק 1 ל14 ,זו קידמה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

נראה שאתה קצת קשה תפיסה.

להוציא הספק גבוה ממנועים ידעו כבר לפני 40 שנה, החוכמה שהם יעמדו בתקני זיהום האוויר המחמירים של ימינו, ולזה דואגת הטכנולוגייה, כפי שהסביר לך טל שביט.

ואל תקח את ההודה סיביק הישנות כדוגמא - זו היתה מכונית קלה ב 400 - 500 ק"ג מהמקובל היום, ואני יאמר בעדינות, שבמקרה של תאונה, הייתי מעדיף לא לשהות בה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני הבנתי את זה,וגם מסכים.

ולמה אתה חושב שהם לא עומדים בתקנים? זה היה רק דוגמה.

אני אמרתי,שלקחת רעיון מקורי,וליצר משהו שהוא רחוק מהרעיון המקורי (ועוד בעזרת קיצורי דרך) זה לא טוב.

Omnia mea mecum porto

פורסם

זה טוב אם על הדרך אתה גם חוסך בדלק וגם בזיהום אויר.

דרך אגב, טל הזכיר בחצי מילה את הארופאים, יש לי קרובי משפחה בשוויץ, אוסטריה (המקור שלנו) וצרפת ושם גם נושאי משרות בכירות (לא בכירות ביותר אבל בכירות בהחלט)בחברות מכובדות ביותר כמו SAP,UBS,BAYER לא מקבלים רכבים בכלל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

...כל הרעיון בגיר רובוטי הוא לקבל תפעול יותר נוח שלא מחייב הפעלת מצמד, תוך שמירה על היתרונות של גיר ידני בצריכת דלק (שזה אומר גם פליטת CO2 מופחתת) ובביצועים. לרוב הישראלים העשירים/עובדי הליסינג צריכת הדלק לא משנה כל כך, אז אין להם בעיה עם גיר אוטומטי רגיל. לאירופים התפרנים זה כן משנה.... מנוע ה-1.4 TSI של הגולף, עם שני המגדשים ו-140 כ"ס, משאיר הרחק מאחוריו את מנוע ה-1.6 העתיק עם 102 כ"ס

טל

עכשיו לך תשכנע את עובדי ההיי טק לקחת מהעבודה רכב עם מנוע 1.4 וגיר רובוטי.

בשביל לחסוך דלק ולהוריד את זיהום האוויר.

אחרי שתצליח תבנה בארץ מסלול F1.

אחרי זה אני בוחר בך לראש ממשלה.

אייל

• תוכן חדש...