Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם אני מתפלא למה בכלל קימת בעיה של זעזוע בזמן החלפת הילוכים בגיר רובוטי. למה המחשב \ מחשבים ברכב לא יכול לפחות לחקות נהג טוב ברכב עם הילוכים ידנים, שיודע להעביר הילוכים בצורה כמעט חלקה ובמינימום זעזוע?

מישהו יודע למה?

יהודה

במילה אחת - שכל.

המוח האנושי עדיין יותר מתקדם ממוחות אלקטרוניים למיניהם (בוודאי אחד זול (יחסית) כמו ששמים בגיר של רכב) ויודע לקבל נתונים משתנים ולתקן בהתאם (הכוונה היא לשינוי סל"ד, הילוך, משך שחרור הקלאץ', תנאי דרך משתנים וכו').

פורסם
אני הבנתי את זה,וגם מסכים.

ולמה אתה חושב שהם לא עומדים בתקנים? זה היה רק דוגמה.

אני אמרתי,שלקחת רעיון מקורי,וליצר משהו שהוא רחוק מהרעיון המקורי (ועוד בעזרת קיצורי דרך) זה לא טוב.

באמת שהצלחתי לא רע (בזמנו) בפסיכומטרי, אבל את ההיגיון שלך אני לא מבין.

אני מאוד מכבד את אהדתך למותג שהישיבה בו לא נוחה, הבטיחות שלו פחות טובה, וביצועיו לא מרשימים (למעט דגם אחד בעבר, שכמו שכבר נאמר בעת תאונה הוא לא בדיוק מומלץ), אבל די.

אני מניח, אגב, שעם תצוגת דשבורד צבעונית ומקושקשת (אתה יכול לקרוא לה הי-טקית), כמו של הונדה, אין לך בעיה? זו הרי קדמה בשיאה, לא?

אם אתה לא מצליח להבין את היתרונות של DSG על אוטומט, אני מציע שפשוט תנסה. או תקרא - זו גם אפשרות לא רעה. אגב, בתור בעלים של DSG, אני יכול לומר לך, שלמשל הייתי מעדיף גיר רציף, שהוא לטעמי נעים יותר. אבל אין מה להשוות לאוטומט רגיל.

ובתור בעלים של TSI 1.4, אני יכול לומר לך שאותו מנוע, שמספק כעת 140, יכול לספק גם בקלות רבה מאוד 170 (והשמועות בצ'מפיון מדברות גם על 205) כ"ס. הוא שקול ביכולותיו למנוע אטמוספרי 2.2, אם זה מעניין אותך. אלא שכמובן כל הכח זמין מוקדם מאוד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
99 אחוז מעובדי ההיי טק יקחו מה שנותנים להם :idea:

אני רואה שאתה לא קראת את כל השטויות שאמרו פה:

תודה, אבל אין צורך להתרגל, אני לא מוכן לנסוע על הדבר הזה, אחליף חזרה למאזדה :-)

...למשל הייתי מעדיף גיר רציף, שהוא לטעמי נעים יותר.....

איכס.

הרציפים האלה כאלה מעצבנים.

הם מתאימים לקטנועי 50 סמ"ק ולא יותר מזה.

על 250 עם רציף לא הייתי מסוגל לרכב.

בכניסה לסיבוב רטוב האופציה היחידה שלך זה ללחוץ על הבלמים,אי אפשר להוריד הילוך כמו בכל גיר אחר.

אייל

פורסם

יש כאן ענין חשוב אחד שמישהו רק נגע בו ומישהו אחר הטעה לגביו.

הכונה היא לנושא הכסף.

גיר dsg מצוין למי שקונה רכב חדש או כמעט חדש. אבל כמו גיר אוטומטי הוא הולך באזור ה150,000 קמ". הצרה שאי אפשר לשפץ אלא רק להחליף וזה עולה משהו כמו 12-15K שקל, לאומת 1.5K לגיר רובוטי רגיל.

זו יכולה להיות הפתעה מאוד לא נעימה למי שקנה רכב dsg בן 4-5 שנים...

[זה מנסיון עם גיר dsg דור ראשון עם שמן,אבל אני לא מאמין שגם הדור החדש היבש יש עליו אחריות "לכל החיים" ופולקסוגן בכלל נותנים את האחריות הכי קצרה בשוק ונראה אותם מפצים מי שdsg שלו הולך אחרי 4 שנים...]

פורסם

אייל, אתה קצת לא מעודכן. תיבות רציפות של היום לא מעצבנות כמו בעבר. קח סיבוב על ניסאן קשקאי או סיטרואן C-קרוסר למשל. בנוסף, רובן מאפשרות לך להוריד הילוך בדיוק כמו בתיבה אוטומטית-טיפטרוניק, בתפעול ידני.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אני רואה שאתה לא קראת את כל השטויות שאמרו פה:

כולם גיבורים גדולים מאחורי המקלדת. אם יצטרכו לשים כמה אלפי שקלים על שבירת חוזה עם הליסינג (שלא לדבר על מכוניות שיהיו בבעלות החברה, אותן בכלל אי אפשר להחליף), אז תראה איך הכמות יורדת פלאים.

פורסם
באמת שהצלחתי לא רע (בזמנו) בפסיכומטרי, אבל את ההיגיון שלך אני לא מבין.

אני מאוד מכבד את אהדתך למותג שהישיבה בו לא נוחה, הבטיחות שלו פחות טובה, וביצועיו לא מרשימים (למעט דגם אחד בעבר, שכמו שכבר נאמר בעת תאונה הוא לא בדיוק מומלץ), אבל די.

אני מניח, אגב, שעם תצוגת דשבורד צבעונית ומקושקשת (אתה יכול לקרוא לה הי-טקית), כמו של הונדה, אין לך בעיה? זו הרי קדמה בשיאה, לא?

אם אתה לא מצליח להבין את היתרונות של DSG על אוטומט, אני מציע שפשוט תנסה. או תקרא - זו גם אפשרות לא רעה. אגב, בתור בעלים של DSG, אני יכול לומר לך, שלמשל הייתי מעדיף גיר רציף, שהוא לטעמי נעים יותר. אבל אין מה להשוות לאוטומט רגיל.

ובתור בעלים של TSI 1.4, אני יכול לומר לך שאותו מנוע, שמספק כעת 140, יכול לספק גם בקלות רבה מאוד 170 (והשמועות בצ'מפיון מדברות גם על 205) כ"ס. הוא שקול ביכולותיו למנוע אטמוספרי 2.2, אם זה מעניין אותך. אלא שכמובן כל הכח זמין מוקדם מאוד.

כנראה שלא נהגת על אוטומט טוב.

ואם אתה חושב שבקפיצה (בלי שום קשר ) מנושא על מנוע ו גיר לפלסטיק ובטיחות תורם משהו לדיון

,אז כנראה שיש לך בעיה ו לא לי.

יתרון יחיד של DSG מול אוטומט,זה צריכת הדלק וגם לא בהרבה. העברה המהירה מתבצעת רק בהילוכים מסוימים,לכן זה חצי יתרון (אם בכלל)

לטויוטה יש גיר בסדר גמור. אף אחד לא חשב שם כנראה, שיש כל כך הרבה נכים כאן בארץ שלא מסתדרים .

בעיה דומה היתה בגיר של הונדה שנפתרה בקלות ע"י עדכון תוכנה.

וזה מה שיעשו בטויוטה.

אף אחד לא ילך לדחוף שם עוד מצמדים,כדי להצדיק את הקיום.

Omnia mea mecum porto

פורסם

שוב,

אתה לא מבין מה היתרון הגדול של (כל) גיר שמעביר את הכח הלאה בצורה ישירה (גלגלי שיניים או רצועה שלא מחליקה) על פני גיר אוטומטי סטנדרטי (שפועל באמצעות שמן הידראולי) ולכן סובל מהפסדים, גם אם יבוצע בצורה נהדרת.

פורסם
בעיה דומה היתה בגיר של הונדה שנפתרה בקלות ע"י עדכון תוכנה.

אף אחד לא ילך לדחוף שם עוד מצמדים,כדי להצדיק את הקיום.

עובדות באמת לא מבלבלות אותך, שפוט-הונדה.

הרובוטי של הונדה דפוק ופרימיטיווי בדיוק כמו זה של טויוטה.

אז הם לא הצליחו "לפתור" את הדפק ע"י עדכון תוכנה אלא חזרו הרבה אחורה ומעכשיו סיביק הטצ'בק באה עם גיר אוטומטי רגיל ולא רובוטי:

http://www.netcar.co.il/news/newsca.asp?i=1155

תקרא ואולי סוף תבין [אני לא מאמין שאתה גם תפנים]

פורסם
סליחה על הבורות אבל האן קיימת תיבה רציפה בעלת שישה יחסי העברה?

אם כן היא סוג של תיבה חדשה? איך היא מתפקדת?

לתיבה רציפה אין יחסי העברה קבועים. יחס ההעברה כל הזמן משתנה, באופן רציף (לא בקפיצות, כלומר הילוכים בודדים, כמו בתיבות רגילות).

יש מכוניות שבהם אפשר להגיד למחשב של התיבה לקפוץ בין מספר יחסי העברה מתוכנתים מראש (כמו בהונדה ג'אז, למשל), אבל זה לא המצב הסטנדרטי של התיבה.

אז כ-ן יש לה יחסי העברה קבועים, כשרוצים. נכון? זה קורה כל פעם שמתפעלים אותה באופן ידני, כך שזה בהחלט מצב סטנדרטי של התיבה. וזה קיים פחות או יותר בכל התיבות הרציפות שמיוצרות היום.

טל, לפני שאתה עונה בצורה כל כך מזלזלת, אולי כדאי שתקרא מה שאלו ומה עניתי. הוא שאל איך מתפקדת תיבה רציפה עם יחסי העברה קבועים מראש ועל זה עניתי. כשאמרתי שזה לא המצב הסטנדרטי של התיבה התכוונתי שמצב ברירת המחדל של התיבה הוא רציף ואם אתה רוצה לעבוד במצב יחסי העברה קבועים אתה צריך להגיד את זה למחשב (ככה זה לפחות בג'אז).

"ai motoare capul doare"

פורסם
אבל כמו גיר אוטומטי הוא הולך באזור ה150,000 קמ".

שוב, חוסר הבנה בסיסי במבנה הגיר גורם לך לטעות.

למה שה DSG יהיה דומה במשהוא לגיר אוטומטי ולמה ש DSG "ילך" באזור ה 150K ק"מ?

אני מכיר נהגי מוניות עם DSG שעברו כבר פעמיים ויותר את ה 150K ק"מ ללא כל בעיית DSG אחת לרפואה, למען האמת, רובם המוחלט בכלל לא יודע מה זה DSG ומתייחסים (בדומה אליך) לתיבת ההילוכים שלהם כאוטומטית לחלוטין ולא יודעים איזה פנינה בעצם יושבת להם בסקודה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עובדות באמת לא מבלבלות אותך, שפוט-הונדה.

הרובוטי של הונדה דפוק ופרימיטיווי בדיוק כמו זה של טויוטה.

אז הם לא הצליחו "לפתור" את הדפק ע"י עדכון תוכנה אלא חזרו הרבה אחורה ומעכשיו סיביק הטצ'בק באה עם גיר אוטומטי רגיל ולא רובוטי:

http://www.netcar.co.il/news/newsca.asp?i=1155

תקרא ואולי סוף תבין [אני לא מאמין שאתה גם תפנים]

כמה דפוק צריך להיות ,בשביל לחשוב שמה שיבואן מביא,זה מה שהונדה רוצה .

גיר רובוטי המעודכן נמכר בכמויות באירופה וביפן. כמו שאמרתי,רק לשוק "הנכים" מגיע אוטומט.

ופרמטיבי- זה אחד שבחיים שלו לא ראה גיר בעניים ולא פירק בורג אחד לבד,יבוא ויגיד על גיר של טויוטה,או הונדה,או כל גיר שהוא פרמטיבי.

Omnia mea mecum porto

פורסם

יש לך מניות בהונדה או שהם משפחה שלך שאתה עד כדי כך נפגע ומעליב חברי פורום אחרים רק בגלל שהם "רחמנה ליצלן" כינו את הגיר של הונדה פרימיטיבי?

דרך אגב, תסובב את העניין מכל כיוון שלא תרצה, הונדה לא מוכרת כמויות בארופה אז בטח לא הונדה מדגם מסוים עם גיר ספציפי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בכלל לא. פשוט אני,להבדל מאנשים כמו שמגיב לפני,מביא עובדות מממקור ראשון.

ז"א, לא מכתבות מוזרות של אנשים,אלה ממהנדס ראשי של הונדה (שאחריי על הגירים) לדוגמה.

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...