Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור מישהו שמחזיק בשתי הקצוות של הפוקוסים שיובאו לישראל:

1. דור ראשון ידנית - לפעמים אני חוזר בלילה מהעבודה כשהכביש ריק ואני חוזר שוב ושוב על המנטרה "איך יכול להיות שאוטו בלי יומרות ספורטיביות מהנה כל כך?"

2. דור שני - זה לא STI, אבל תדמית העגלה ממש לא מוצדקת. היא ממש לא איטית בצורה מסכנת חיים בעקיפות. בכבישים הנכונים היא עשוייה אפילו להיות מהנה, כשמשחקים בהילוכים 2-3 בטיפטרוניק (יתר ההילוכים לא שימושיים).

הכי מגוחך זה ששוב ושוב אני נתקל באנשים שהיו צריכים לבחור מכונית מהעבודה ומסיעים את משפחתם ברכב כמו יונדאי, קיה, סובארו וכו', שנחותים בטיחותית, כי "אמרו להם שהפוקוס עגלה".

אני מקווה שהבינו לנכון מהשאלה שלי.

הסיבה שפתחתי את הדיון כי אני מחזיק פוקוס ורציתי לדעת מאיפה בא השם "עגלה",

מה שונה מהאוטו הזה לכל אוטו אחר.(פחות או יותר)

חוץ מזה הבנתי כל מה שצריך ובאמת שאין טעם לחפור יותר מדי(אנשים שבוחרים לא לקרוא את ההודעות שלפני).

ואני בטוח שאנשים שיקראו את הדיון יבינו גם.

לילה טוב לכולם!

תום.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. דור ראשון ידנית - לפעמים אני חוזר בלילה מהעבודה כשהכביש ריק ואני חוזר שוב ושוב על המנטרה "איך יכול להיות שאוטו בלי יומרות ספורטיביות מהנה כל כך?"

2. דור שני - זה לא STI, אבל תדמית העגלה ממש לא מוצדקת. היא ממש לא איטית בצורה מסכנת חיים בעקיפות. בכבישים הנכונים היא עשוייה אפילו להיות מהנה, כשמשחקים בהילוכים 2-3 בטיפטרוניק (יתר ההילוכים לא שימושיים).

הכי מגוחך זה ששוב ושוב אני נתקל באנשים שהיו צריכים לבחור מכונית מהעבודה ומסיעים את משפחתם ברכב כמו יונדאי, קיה, סובארו וכו', שנחותים בטיחותית, כי "אמרו להם שהפוקוס עגלה".

מה בדיוק נחות בטיחותית בקיה סיד וביונדאי i30 (דגמי הליסינג המקבילים לפוקוס)? לשתיהן 5 כוכבים במבחן ריסוק, 6 כ"א ובקרת יציבות. והסובארו B3 בכל מקרה יותר "עגלתית" מהפוקוס.

פורסם

הסיבה שפתחתי את הדיון כי אני מחזיק פוקוס ורציתי לדעת מאיפה בא השם "עגלה",

מרגיש כמו

magar-25.jpg

אבל:

ה-1600 היא עגלה מתה.

נכון שכל עוד שומרים על תנופה אז אפשר לשמור על קצב מכובד, אבל ברגע שמישהו עוצר לך את השוונג (ובינינו, עם נימוסי הכביש המחורבנים של נהגי ישראל, זה קורה בכל פעם שאתה עולה לעיר הקודש), אפילו המשוריינים שבצידי הדרכים עוקפים אותך.

זה שילוב של משקל גבוה ויחסי העברה בגיר (רביעי ארוך מאוד, חורים עצומים בין ההילוכים) שהופך את הרכב הזה למעצבן בכל פעם שצריך להאיץ.

ושוב

magar-25.jpg

מדובר על דור 2, לא דור 1.

שאסביר בעזרת אנימציה, או שהבנת?

פורסם

אתה רציני שמר?

הסברתי כרגע שהבנתי כל מה שרציתי לדעת לפני.. בערך 19,000 עמודים.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם
ההערה האחרונה הזו אכן נכונה.

בזמנו אני בחרתי בפוקוס למרות הביצועים, ולמרות שאני חולה הגה, פשוט כי הוא יותר טוב מכל האחרות בתחומים שהיו חשובים לי (שזה בעיקר נוחות, מרווח ובטיחות, אבל גם התנהגות כביש ותחושת הגה) - אה... וכי אז לא היתה לי אפשרות לקבל רכב עם AL4 - מה שאח"כ התאפשר והחלפתי ל C4.

עם כל העגלתיות שבו, הוא עדיין מספק לגמרי לכל צורך יומיומי.

ג'רמי, אשמח אם תפרט את השיקולים שגרמו לך להעדיף את ה C4.

בסוף שנת 2005 הייתי צריך לבחור בין פוקוס (מהדור השני שרק יצא אז) לבין C4. עוד לא הייתי אבא, בדיוק נפרדתי מהמיאטה והדבר היחיד שהיה חשוב לי היה הנאה מנהיגה. הייתי צריך לבחור לפני שהספקתי לעשות סיבוב מבחן.

בידיעות התפרסם אז מבחן ענק לכל דגמי ה 1.6 שהיו אז בשוק (אם זכרוני אינו מטעני הגולף זכתה, אך היא לא בקבוצה 2).

אחד הבוחנים מהמבחן כתב לי בתשובה באחד הפורומים חד משמעית שהפוקוס מהנה יותר לנהיגה מה C4.

לפני מספר חודשים הייתי צריך להחליט שוב. פה ממש לא הייתה התלבטות. הרכב מהעבודה משמש את אשתי להסעת הבן שלנו ולאחר שלפוקוס (שממנה הייתי מרוצה בכל מקרה) נוסף במסגרת מתיחת הפנים ESP ההחלטה הייתה ברורה.

כמעט הזמנתי גם אחת האצ'בק פרטית בשבילי, אבל בסוף הצלחתי לשים יד על אחת הידניות היחידות שיש בארץ (בסוכנות פורד טוענים שנמכרו רק 10, ולכן הם לא מוכנים להביא ידניות בדור השני).

פורסם

1. דור ראשון ידנית - לפעמים אני חוזר בלילה מהעבודה כשהכביש ריק ואני חוזר שוב ושוב על המנטרה "איך יכול להיות שאוטו בלי יומרות ספורטיביות מהנה כל כך?" ממליץ לך לעשות את אותו סיבוב עם מאזדה3 ותגלה שמבחינה ספורטיבית, יש אפילו משפחתית עוד יותר מהנה לנהיגה וספורטיבית.

הכי מגוחך זה ששוב ושוב אני נתקל באנשים שהיו צריכים לבחור מכונית מהעבודה ומסיעים את משפחתם ברכב כמו יונדאי, קיה, סובארו וכו', שנחותים בטיחותית, כי "אמרו להם שהפוקוס עגלה" הבאת דוגמאות של מכוניות שזכו לציוני בטיחות מקבילים לפוקוס (5 כוכבים), היונדאי והקאיה מגיעות עם בקרת יציבות כסטנדרט (כמו בפוקוס) ולזכותם גם מנוע שנוסע... .[quote]

12345

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

מנסיון שלי, בשביל לשמור על קצב התנהלות נורמלי בפוקוס דור 2, צריך לשלם בצריכת דלק גבוהה משמעותית ,

הפוקוסים אצלנו בחברה ביום טוב צורכים 1:8 ...

העגלתיות מפריעה גם לנהגים מנהלתיים חסרי יומרות.

כמה פעמים אפשר לחזור על כך שדלק מוטורס העדיפה להביא רכב אטרקטיבי מבחינת מחיר על חשבון אטרקטיביות מבחינת טכנולוגיה וביצועים. אם הם היו יבואן נורמלי, היו מביאים גם מבחר גרסאות לשוק הפרטי : מנועי 1.6 16V , מנועים 2.0 ואפילו מנוע 1.8 (אם אני זוכר נכון שקיים) ,עם אפשרות לגיר ידני.

לדעתי בקרוב חברות הליסינג יאבדו מן הדומיננטיות ודרישות השוק הפרטי יאלצו את דלק מוטורס להתחיל להביא דגמים יותר אטרקטיביים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כמעט הזמנתי גם אחת האצ'בק פרטית בשבילי, אבל בסוף הצלחתי לשים יד על אחת הידניות היחידות שיש בארץ (בסוכנות פורד טוענים שנמכרו רק 10, ולכן הם לא מוכנים להביא ידניות בדור השני).

קשקוש. יש בטוח יותר מ10 - אני לבד מכיר 5... לדעתי יש בכיף עשרות רבות , אולי מי שמחזיק אחת כזו לא מוכר מהר..

ברור שנמכרו פחות - אבל לא 10.

יבואנים שמכוונים לממוצע הביקוש ומזניחים את המיעוט שרוצה משהו שונה או מיוחד יותר. - זה מה שיש לנו פה.:x

פורסם
ג'רמי, אשמח אם תפרט את השיקולים שגרמו לך להעדיף את ה C4.

בסוף שנת 2005 הייתי צריך לבחור בין פוקוס (מהדור השני שרק יצא אז) לבין C4. עוד לא הייתי אבא, בדיוק נפרדתי מהמיאטה והדבר היחיד שהיה חשוב לי היה הנאה מנהיגה. הייתי צריך לבחור לפני שהספקתי לעשות סיבוב מבחן.

בידיעות התפרסם אז מבחן ענק לכל דגמי ה 1.6 שהיו אז בשוק (אם זכרוני אינו מטעני הגולף זכתה, אך היא לא בקבוצה 2).

אחד הבוחנים מהמבחן כתב לי בתשובה באחד הפורומים חד משמעית שהפוקוס מהנה יותר לנהיגה מה C4.

לפני מספר חודשים הייתי צריך להחליט שוב. פה ממש לא הייתה התלבטות. הרכב מהעבודה משמש את אשתי להסעת הבן שלנו ולאחר שלפוקוס (שממנה הייתי מרוצה בכל מקרה) נוסף במסגרת מתיחת הפנים ESP ההחלטה הייתה ברורה.

הנה השיקולים שגרמו לי לקחת C4 כשהיתה לי האפשרות:

1. ה C4 יותר מעניינת. היא מקורית יותר, יש לה עיצוב פנים וחוץ מעניינים יותר. כיף יותר לצאת מהדלת בבוקר ולראות שם C4 מאשר פוקוס

2. התיבה האוטומטית הרבה יותר נעימה לי מהתיבה של הפוקוס - לא רק מבחינת ההתנהגות, אלא גם יחסי ההעברה הנורמליים יותר (ב C4 הילוך שלישי נגמר ב 150, בפוקוס שלישי לוקח אותך למהירות המירבית. תנסה להעביר לרביעי ב 175 קמ"ש ותגלה שהאוטו מאבד מהירות. הילוך רביעי בפוקוס למעשה לא שימושי בכלל בתנאי נסיעה רגילים בארץ)

3. נאמנות למותג - בכל זאת ממייסדי מועדון PSI ויו"ר לשעבר

בקיצור - לא בהכרח שיקולים אובייקטיביים.

לרעת הסיטרואן יש לומר שהיא מאכזבת מבחינת הנוחות. הפוקוס טובה יותר גם מבחינת מתלים וגם מבחינת מושבים.

מבחינת בגאז' לא היה ל C4 חסרון כי הפוקוס שלי היה גרסת 5 דלתות.

מבחינת התנהגות כביש והנאה מנהיגה - התיבה העלובה של הפוקוס דואגת שלא תהיה הנאה מנהיגה. ההגה של הסיטרואן פחות טוב, אבל לא במידה שגורמת לי לקלל כמו חלק מהמכוניות האחרות בקטגוריה.

אני נאלץ גם להודות שאילו השיקול העיקרי שלי היה הנאה מנהיגה, הייתי לוקח מזדה 3.

לבחור ליסינג קבוצה 2 עם שיקול עיקרי של הנאה מנהיגה זה קצת אוקסימורון.

לו הייתי במצב כזה, הייתי מעדיף לוותר על הליסינג ולקנות לעצמי רכב פרטי שעונה לי על הצרכים. כשהיה לי את הליסינג, החזקתי במקביל את ה 106 ראלי, כך שאת ההנאה שלי מנהיגה קיבלתי במקום אחר.

אגב, למיטב ידיעתי נמכרו יותר מ 10 פוקוס דור ראשון ידניות. שמעתי פעם את המספר 140 או משהו בסדר גודל הזה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
הבאת דוגמאות של מכוניות שזכו לציוני בטיחות מקבילים לפוקוס (5 כוכבים), היונדאי והקאיה מגיעות עם בקרת יציבות כסטנדרט (כמו בפוקוס) ולזכותם גם מנוע שנוסע... .[quote]

לא התכוונתי דווקא ליונדאי I30, אלא לאקסנט, לאימפרזה וכו' שאני מכיר כמה וכמה אנשים שהעדיפו על הפוקוס "בגלל שאמרו להם שהיא עגלה" (המזל שלי שהפוקוס דור שני הקודמת שלי הייתה מהראשונות בארץ, כך שהשמועות עוד לא היכו גלים... מי יודע, אולי הייתי מקשיב לשמועות) .

במקום העבודה הקודם שלי היה אפילו מישהו שהעדיף לקבל בירושה אלמרה ישנה (רכב חברה שנשאר מהתקופה לפני שעברו לליסינג) על פני פוקוס חדשה.

הוא אפילו הסתובב בתחושת גאווה ש"הוא דפק את המערכת" כי יש לו 1800 במחיר של 1600.

פורסם
לבחור ליסינג קבוצה 2 עם שיקול עיקרי של הנאה מנהיגה זה קצת אוקסימורון.

קצת אבל לא לגמרי.

הן לא ברמה של פוקוס Mk1 ידנית, אבל יחסית לאופיניות בקבוצה 2 הן כמעט מיאטה::

יאיריס

פאביה

206

כולן ידניות.

• תוכן חדש...