Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יבדוק זאת ויחזור אלייך עם תשובה.

חוץ מזה עם הייתי מוצא את הפוקוס בגרסא ידנית למכירה הייתי רץ על זה.

הניסאן סאני שהייתה לנו קודם "בבטחה" נסעה יותר טוב מהפוקוס בכמה מקרים.

ובכל זאת רציתי לדעת מה גורם לפוקוס לסוע כמו שהיא.

להשכיל אף פעם לא פגע באף אחד :-P(מדומני)

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האצה בעליה מעמידה.

זה נכון שאם אשתמש ב-overdrive התוצאה תהיה שההילוך השלישי ימשוך עצמו ויאפשר יכולת סחיבה יותר טובה?

מה תהיה התגובה אם בעלייה מתונה נוריד מהילוך D ל-2?

0-100 12.5'

פורסם

נראה לי שבכל השרשור הזה יש בלבול בין פוקוס דור ראשון לדור שני.

המשקל העצמי שנתן פותח השרשור הוא המשקל של פוקוס דור ראשון, והוא לא נחשב עגלתי ביחס למתחרים, גם בגרסת הליסינג.

המשקל העצמי של דור שני הוא משהו כמו 1370 ק"ג אם אני זוכר נכון, והשאירו את אותו מנוע כמו שהיה לדור הקודם עם 300 ק"ג יותר.

ויותר גרוע מכך, שמו יחסי העברה ארוכים יותר בגיר על מנת לפצות בצריכת הדלק, וזה מה שגורר את ה"עגלתיות" הנוראית.

ההילוך השני ארוך מאוד, ובעליות יש 'בור' ענק בין ראשון לשני, והילוך רביעי טוב רק לשיוט במהירויות שאינן חוקיות בארץ.

בשיוט במהירות של 100 קמ"ש, אפילו עליה קטנה (כמו לדוגמה על כביש החוף בעליה אחרי חציית נחל חדרה) גורמת לאיבוד מהירות. על מנת לשמור על המהירות בעליה כזאת חייבים להעביר להילוך שלישי, מאחר והילוך רביעי משייט בסל"ד כל כך נמוך במהירות 100 שאין לו מספיק מומנט לשמור על המהירות.

אז באופן אפקטיבי, יש לפוקוס ליסינג רק 3 הילוכים.

בכל מצב של כבישים בינעירוניים כשלא היה לי את האפשרות לנהוג במהירות יותר גבוהה מ 90 קמ"ש פשוט נשארתי בהילוך שלישי (וזה לא פגע בצריכת הדלק, כי נסיעה בהילוך רביעי היה דורש קיקדאונים תכופים שבולעים דלק, וכך נסעתי בלי צורך ללחוץ חזק על הגז))

זמני ה 0-100 של הפוקוס אכן לא כל כך גרועים ביחס למתחרים, כי הילוך שני מושך עד 100 קמ"ש, אבל בחיים האמיתיים הפוקוס דור שני היא 'עגלה'.

זו דוגמה מצויינת למצב שבו הנתונים היבשים לא מהווים אינדיקציה לגבי החיים האמיתיים.

דרך אגב, בחו"ל הפוקוס האוטומטית נמכרת עם גיר רציף ומנוע 115 כ"ס.

אני מניח שהיבואן לא היה מצליח למכור עשרות אלפי יחידות לציים בארץ עם הגיר הרציף, ובטח היה מתקשה למכור אותו במחיר של קבוצה 2.

אני משער שהמנוע החדש לא התאים לגיר הישן, ולכן עבור השוק בישראל חיברו את הגיר למנוע של הדור הקודם, שנמכר באירופה רק בגרסאות הבסיס הידניות נטולות האבזור.

דרך אגב 2 - יצא לי לנהוג בספרד על פוקוס דיזל ידנית. רק אז יכולתי להביא את הפוקוס למצבים שבהם אפשר להעריך את השלדה וההיגוי המצויינים של האוטו. יותר משנה עם פוקוס ליסינג בארץ לא יכולתי להינות מהיכולות האלה בגלל ה"עגלתיות" שלו.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ts-3 - איזה דגם הפוקוס שלך? דור ראשון או דור שני?

בדור שני למיטב זכרוני אין "ביטול אוברדרייב". יש רק אפשרות שליטה ידנית בהילוכים.

פורסם

יש לי פוקוס האצ'בק דור 1(מודל 02)

ויש לי כפתור O/D על ידית ההילוכים.

0-100 12.5'

פורסם
פוקוס דור ראשון היא לא עגלה. היא אוטו די טוב.

גם פוקוס דור שני היא אוטו די טוב. אפילו שהיא עגלה. אתה מוכן להתאפס על עצמך?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני חושב שג'רמי סיכם את העניין בצורה טובה ביותר.

בכל אופן. בתור בעלים של פוקוס דור 2 זה בדיוק מה שאני מרגיש.

חייב לציין רק שהשני אצלי נמתח עד 120 וזה ההילוך שבו אני עולה לירושלים בנתיב שמאלי וכולם אוכלים את האבק שלי בקאסטל.

לדעתי הוא רכב מאוד מוצלח לנסיעה עירונית ו90 אחוז מנסיעות במישור החוף.

פורסם
יש לי פוקוס האצ'בק דור 1(מודל 02)

ויש לי כפתור O/D על ידית ההילוכים.

אז אפשר להתעלם מכל השרשור הזה.

המונח "עגלה" יוחס רק לגרסת הליסינגומטית של הפוקוס דור שני (יעני ממודל 2006 והלאה)

פורסם
מה קשור להתאפס על עצמי?

כי בין "אוטו טוב" לבין "אוטו לא טוב" יש שללומאפיינים שאולי רק אחד מהם (תלוי למי) הוא ביצועי הרכב.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אני מתפלא שאנשים מסכמים ביצועי מנוע בכ"ס בלבד.

הסיבה העיקרית שהמאזדה 3 מרגישה זריזה יותר מהפוקוס, למרות ההבדל הקטן מאוד בהספק הוא בגלל שמנוע במאזדה 1.6, למרות שאינו כוכב גדול, כן כולל תזמון שסתומים משתנה וסעפת יניקה בעלת גאומטריה משתנה. אלו מאפשרים זמינות כוח טובה יותר למרות ההספק הנמוך יחסית.

הוא גם משמעותית שקט וחלק יותר מהמנוע בפוקוס ולכן נוח יותר להביא אותו לסל"ד גבוה ביותר מבלי להרגיש שעושים TRASHING לרכב.

נסעתי עם מספיק מנועים בעלי הספק גבוה יותר על הנייר שהרגישו חלשים משמעותית ובלי אוויר ממנועים חלשים יותר "על הנייר". כולל מוסטנג GT 2007 בנסיעה לארה"ב בזמן האחרון. בזבוז משווע של סמ"ק.

פורסם
כן כולל תזמון שסתומים משתנה .

זה יאמר לזכותך כי הפוקוס בעלת תזמון שסתומים רגיל לעומת המאזדה שמשתנה.

נסעתי היום קצת על הפוקוס (האצ'בק דור 1) להנאתי וגיליתי כי האצה מהמקום לא מרגישה כל כך רע.

(אין צורך לחלוק על דעתי מכיוון שזאת רק דעתי האישית)

0-100 12.5'

פורסם

לאיש משפחה מן השורה , אשרנאינו מדביק את הדוושה לרצפה ביציאה מכל רמזור, ספק גדול מאוד אם אותו נהג ממוצע ירגיש הבדל בן הפוקוס לכל אחת מהמתחרות שלה.

חלק גדול מהיתרון כביכול של ה 3 הוא הרעש אשר נוצר במהלך ההאצה אשר גורם לנוהג להרגיש שהרכב מהיר הרבה יותר..

לסיכום, אם אתה מחפש רכב משפחתי מרווח בטוח ודי מצויד, שאומנם אינו חורך צמיגים ביציאה מהרמזור הפוקוס היא בהחלט אופציה ראויה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...