Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא הרבה רעיונות מפגרים, כן יוצאים לפועל.:|

קודם שיקימו תחבורה יעילה ורק אז נדבר על צימצום מקומות חניה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Disco,

הכל תלוי לאיזה אזור של ת"א אתה מתייחס.

מצפון למרכז, ומדרום למרכז, אכן התעבורה עשויה להיות קשה. מהצפון בשל תדירות נמוכה של קווים, ומהדרום בשל תנועה קשה לפעמים.

אבל בתוך ת"א, ממש אין בעיה. ראשית, הרוב ברגל. ומה שלא - 24,25,4,5, ועוד שלל קווים שבאים ברצף, לפעמים גם במוניות שרות. רק תבחר. אנו עברנו מהמרכז ממש לצפון הישן (עדיין נחשב מרכז משום שלפני הפארק) והתחבורה למרכז מצוינת.

לצורך העניין, אני בעד אגרת גודש. גם אם לא אגור בת"א. מצידי שכולם יחנו בכניסה לעיר (כמו שרבים עושים ליד הנמל) ומשם ייקחו אוטובוס/מונית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני רוצה להוסיף דבר מה. אני גר בת"א ועובד באריאל. קודם גם גרתי באריאל. הקוו שמקשר בין אריאל ות"א מספרו 186. הוא עובר ת"א, רמת גן, בני-ברק, פ"ת, וגם נכנס למיני ישובים בדרך. הנסיעה ברכב פרטי לוקחת 30 דקות. בקוו 186 - שעתיים וחצי. האוטובוס מתמלא בתחנה מרכזית של ת"א והנוסעים המסכנים מתולתים לאורך כל המסלול ללא הצורך. האוטובוס מתוצרת שנות ה-80, כולו מטונף ומתפרק.

יש להוסיף כי חוץ ממני די מעט אנשים עובדים בעיר כמו איריאל. רובם ישנים שם ובאים לעבוד בת"א והסביבה. אני מרחם מעומק ליבי על אלה שאין להם רכב פרטי והם נעלצים לסבול את הקוו כמו 186 המדובר.

דווקא מבחינה לוגיסטית היה ניתן לפתור את הבעייה בקלות. קוו אחד יוצא מת"א ונוסע ישירות לאריאל, אחר - מרמת גן, שלישי מ-פ"ת. אילו התחבורה הייתה יעלה - יותר אנשים היו מעדיפים לעבור אליה. כרגע הנוסעים הם השכבות החלשות ואלה שרשיונם נשלל.

אני לא מגן על תחבורה ציבורית (למעשה אני מנסה כמה שפחות לשתמש בה אבל אני רק בן 17),

אבל אם זה עוזר לך יש קו שיוצא מאריאל ישירות לת"א המס' שלו הוא 286.

פורסם

לא להשוות לאוטובוסים בהודו- אצלינו זה גן עדן לעומתם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אם כל השנה היה מזג אויר כמו עכשיו - אני אישית מוכן להתנייד בתוך ת"א על אופניים כל היום :-P

כי אנחנו מדינה של המון גשמים? אז שבועיים בשנה תצטרך אוטובוס :p

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
אני רוצה להוסיף דבר מה. אני גר בת"א ועובד באריאל. קודם גם גרתי באריאל. הקוו שמקשר בין אריאל ות"א מספרו 186. הוא עובר ת"א, רמת גן, בני-ברק, פ"ת, וגם נכנס למיני ישובים בדרך. הנסיעה ברכב פרטי לוקחת 30 דקות. בקוו 186 - שעתיים וחצי. האוטובוס מתמלא בתחנה מרכזית של ת"א והנוסעים המסכנים מתולתים לאורך כל המסלול ללא הצורך. האוטובוס מתוצרת שנות ה-80, כולו מטונף ומתפרק.

דווקא מבחינה לוגיסטית היה ניתן לפתור את הבעייה בקלות. קוו אחד יוצא מת"א ונוסע ישירות לאריאל, אחר - מרמת גן, שלישי מ-פ"ת. אילו התחבורה הייתה יעלה - יותר אנשים היו מעדיפים לעבור אליה. כרגע הנוסעים הם השכבות החלשות ואלה שרשיונם נשלל.

ראשית לגבי קו 186 ספציפית -

אין סיכוי שנסעת בשנים האחרונות על מכונה משנות ה80 בקו הזה. הסיבה לכך שהאוטובוסים בקו הזה מיושנים, מתפרקים ומלוכלכים יחסית היא נעוצה בעובדה שהם ממגוני ירי, כמו רוב קווי יהודה ושומרון. האוטובוסים האלו יקרים משמעותית מאוטובוסים רגילים, ולחברת דן אין שום כוונה להשקיע בצי אוטובוסים ממוגנים גדול כאשר משרד התחבורה מאיים בכל שנה להוציא את הקווים האלו מידיי דן לחברות פרטיות אבל בפועל שוכח לבצע. התוצאה - מעט אוטובוסים ישנים שעובדים קשה, מתפרקים ולא נקיים מספיק.

אני מדגיש את הנקודה הספציפית הזאת, כי המצב שונה לחלוטין בקווים אחרים של דן שלא סובלים מבעיה דומה.

ולגבי הקווים בכלל - כאן אתה צודק לחלוטין. מסלולי הנסיעה של רוב הקווים בגוש-דן מיושנים, ארכאיים ולא מעודכנים. אזורים שלמים של תעסוקה ומסחר שצצו בשנים האחרונות לא זוכים לכיסוי מספיק של אוטובוסים. מסלולים שכבר קיימים ארוכים, מפותלים ואיטיים מאוד. רוב השינויים בקווי האוטובוס נעשים בצורה של טלאי על טלאי, מה שמעריך עוד יותר את זמני הנסיעה מדלת אל דלת ומסרבל את כל העסק. אין כרטוס משותף בין חברות התחבורה השונות, מה שמצריך שימוש כמה כרטיסים ושוב מייקר את הנסיעה.

ה-כ-ל נכון, אבל אם בכל זאת לנסות ולראות את האור בקצה המנהרה בנושא הזה, אז בעתיד הקרוב אמורה לצאת לפועל תוכנית שתפרוס מחדש את מערך האוטובוסים בגוש דן, תיצור רשת שתי וערב של קווים מהירים במטרופולין ורשת של קווים קטנים יותר שיזינו את הקווים המהירים מתוך השכונות. מסלולים ארוכים ומסורבלים (למשל כמו זה של 186, שכנראה תוכנן אי שם בסוף שנות ה-70 כשכביש 5 עדיין לא היה קיים) יקוצרו ודברים יראו קצת יותר טוב, אני מקווה.

עכשיו רק נשאר לחפש שר תחבורה שבאמת אכפת לו וירצה להזיז עניינים בנושאי תחבורה ולא בנושאי מלחמות.

אבל בתוך ת"א, ממש אין בעיה. ראשית, הרוב ברגל. ומה שלא - 24,25,4,5, ועוד שלל קווים שבאים ברצף, לפעמים גם במוניות שרות. רק תבחר. אנו עברנו מהמרכז ממש לצפון הישן (עדיין נחשב מרכז משום שלפני הפארק) והתחבורה למרכז מצוינת.

לצורך העניין, אני בעד אגרת גודש. גם אם לא אגור בת"א. מצידי שכולם יחנו בכניסה לעיר (כמו שרבים עושים ליד הנמל) ומשם ייקחו אוטובוס/מונית.

גם לדעתי אגרת גודש היא דבר נפלא.

אבל כל עוד היא תופעל ללא אלטרנטיבות ראויות לנוסעים היא צפויה ליבש את תל-אביב כמרכז עסקים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כי אנחנו מדינה של המון גשמים? אז שבועיים בשנה תצטרך אוטובוס :p

כי אנחנו מדינה עם המון שמש.:-P

פורסם
ראשית לגבי קו 186 ספציפית -

אין סיכוי שנסעת בשנים האחרונות על מכונה משנות ה80 בקו הזה. הסיבה לכך שהאוטובוסים בקו הזה מיושנים, מתפרקים ומלוכלכים יחסית היא נעוצה בעובדה שהם ממגוני ירי, כמו רוב קווי יהודה ושומרון. האוטובוסים האלו יקרים משמעותית מאוטובוסים רגילים, ולחברת דן אין שום כוונה להשקיע בצי אוטובוסים ממוגנים גדול כאשר משרד התחבורה מאיים בכל שנה להוציא את הקווים האלו מידיי דן לחברות פרטיות אבל בפועל שוכח לבצע. התוצאה - מעט אוטובוסים ישנים שעובדים קשה, מתפרקים ולא נקיים מספיק.

ים.

יצא לי לראות קווים ממוגני ירי של אגד. נדמה לי כי יש גם קוו מיוחד של דן לעמנואל. אוטובוסים אלה נראים אחרת לגמרי מקוו 186. אני בטוח ב-100% כי אין עליו שום מיגון. מדובר בדגם שהיה פעם בשירות האגד ומאוחר יותר הוחלף לאוטובוסים ירוקים של וולוו כמדומני. מאחר ורוב האוטובוסים של דן משרתים בתוך הערים, אין להם ציי האוטובוסים הבין-עירוני. זה מה יש. כל זריקת אבן תשבור את חלותיו של האוטבוס כזה לרסיסים. ואכן יש בקוו כמה אוטובוסים משנות ה-80 עם הריפוד הנוסטלגי מאותה התקופה. האוטובוסים האלה מרעישים. הם גם נתקעים המון. יוצא לפעמים שהאוטובוס מוריד את כל הנוסעיו באמצע אי-שם וממשיך למוסך או אפילו צריך גרר.

ולגבי הקוו 286... ובכן... יש חיסכון של איזה 20 דקות בפ"ת. אבל עד שהוא מגיע מתחנה מרכזית לצומת גיא - ברכב פרטי כבר ניתן להגיע לבקעת הירדן...

פורסם

דן עדיין משתמשים באוטובוסים הכחולים שבכל לחיצה על הגז אפשר לעשן כמות אדירה של דגים עם העשן שיוצא מהם מהאגזוז.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ד"ר, לדן יש לא מעט אוטובוסים בין עירוניים. אמנם נכון להגיד שעיקר העיסוק שלהם הוא בתנועה פנים-עירונית ולכן גם עיקר האוטובוסים שלהם עירוניים, אבל לא רק. יש לא מעט קווי דן עם אוטובוסים בין עירוניים - 400 לירושלים, 149 לכפר-סבא וכו'. חלק נכבד מהאוטובוסים הבין-עירוניים של דן חדשים, חדישים ואמינים בצורה סבירה לחלוטין.

לאגד יש לא מעט קווים שמבוצעים עם אוטובוסים ממוגני ירי וברשותם מבחר דגמים ממוגנים (כולל אחד עם בקס-אקס כפול!). תתפלא לשמוע, אבל גם אצל אגד מצב ממוגני הירי לא מזהיר במיוחד.

תומר - אני לא יודע על איזה אוטובוסים כחולים של דן אתה מדבר. דע שרוב הצי של דן מורכב כיום מאוטובוסים חדישים שעומדים בתקני זיהום אוויר מחמירים מאוד (יורו-3-4-5) ומוזנים בסולר דל גופרית כך שהם ממש, אבל ממש, לא מזהמים כמו שאולי נדמה לך שהם.

פורסם

אני זוכר שבשנות 90 המוקדמות היו בת"א וטובוסים כחולים של דן. עדיין ניתן לראות אותם פה ושם בערים הגדולות ולהריח אותם ממרחק גדול. זה מהאוטובוסים שכדי לצלצל בפעמון היה צריך למשוך בחוט שרץ לאורך האוטובוס.

in the face

with a chair

פורסם

כיום אין אוטובוסים כאלו בשירות, ולמעט מספר מצומצם מאוד של אוטובוסי MAN SL (שגם הם רזרבות ולא בשימוש תדיר) אין שום דבר שדומה להם בשימוש בדן.

פורסם
אני כתל אביבי (מלידה) רק יכול לשמוח על זה שלא יבואו לפה עם מכוניות . כל הצפוניים הדרומים והירושלמים תיסעו באוטובוסים ורכבות

זה בסדר, גם אני לא רוצה שאתם, תל אביבים, תבואו לזהם את חדרה עם הרכבים שלכם :-P

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתמול יצא לי לראות אוטובוס ענתיקה של דן על כביש 4 קצת לפני גשר ראשון לכיוון דרום

in the face

with a chair

פורסם

הבין עירוניים של דן אף פעם לא נרכשו מאגד.

אגד ייבאו בשנות ה-90 וולוו ומרצדס...דן מייבאת רק דגמים של MAN

והאוטובוס מאריאל לת"א הוא לא ממוגן ירי אלא ממוגן אבנים.

האוטובוסים הבין עירוניים היותר חדשים עושים את הקוים בין בני ברק לירושלים

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...