Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין למה אתם מסתכלים על זה בצורה כ"כ שלילית.

הנה ההזדמנות שלנו לתרום. כל כמה זמן אתם רואים איזה דכנרט מזגזג או עובר באדום או עוקף בפס לבן? במקום להתבכיין שהמשטרה לא תופסת את מי צריך לתפוס, תתנדבו ותתחילו לחלק לחארות דוחות.

אני למשל, רוצה לדעת איפה מתנדבים.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

אני אישית חושב שכל עוד זה יעזור נגד עבירות חמורות ו/או זועקות לשמיים - זה טוב.

הבעיה היא שניסיון העבר מראה שאנשי משטרת התנועה וגם המתנדבים שלהם לא פעם עסוקים בחיפוש מטבע מתחת לפנס והתעקלות מיותרת על עבירות פאוטות.

דוגמא - יום אחד אני רואה ניידת באיזה רכב קטן חד סיטרי הרחק ממרכז העיר (פ"ת).

בחוץ עומד מתנדב שעוצר כל רכב שפנה מרחוב קטן אחר עם שאלה "הווינקרים שלך תקינים או לא? למה לא אותת כאשר פנית?".

מבחינת החוק היבש - צודק.

מבחינת ההיגיון וניצול אפקטיבי של הזמן שלו - למה לא לעמוד יותר קרוב לרחוב גדול יותר ולשים לב על דוברי פלאפונים או להתמקם ליד איזה תמרור עצור "בעיתי"?

אני לפעמים בזמן הליכה נדהם לראות נהג שביד אחד מחזיק פלאפון וביד שניה מבצע פניה תוך כדי העברת הילוכים בברלינגו שלו................

דוגמא אחרת - צומת גלילות לכיוון של כביד 5 ואריאל.

מיד אחרי שיורדים מהגשר (שמביא אותנו מכביש החוף) או לוקחים ימינה לאיילון או ממשיכים ישר וקצת שמאלה לכיוון של כביש 5.

המבואה לכיוון רמזור של כביש 5 עמוסה ורכבים עומדים כבר על הגשר.

נהג סובארו ישנה אחד כנראה לקח לכיוון איילון ואז הבין שהוא צריך לכיוון של כביש 5.

הוא חוצה את 3 מטר של קו לבן שיש שם ונעמד עליו בהמתנה שהתנועה תזוז והוא יוכל להשתלב.

מבחינת החוק הוא עושה עבירה. חמורה אפילו.

מבחינת היגיון - התנועה בקושי זזה, הוא לא חוסם נתיב - לא באמת נוצרה סכנה.

איפה הגאונים במדי שומרי החוק - הם צורכים לו ברמקול "סובארו!!! עובר על פס לבן, אה? הדוח כבר בדרך אליך !".

זה שלפני חצי דקה הם עקפו את כולם בשול הימני ולא ברור מה היה המקרה חירום שלהם ועכשיו גם הם עוצרים באמצע של נתיב שמאלי שמוביל לאיילון (הנתיבים האלו פנויים דווקא) וחוסמים תנועה - זה בסדר והעבירה "החמורה" מצדיקה את כל הסיפור הזה.

בקיצור - משקיפים זה היה יכול להיות נחמד. אבל אני חושש שיצא להם תוצאה רעה כרגיל..........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
דוגמא - יום אחד אני רואה ניידת באיזה רכב קטן חד סיטרי הרחק ממרכז העיר (פ"ת).

בחוץ עומד מתנדב שעוצר כל רכב שפנה מרחוב קטן אחר עם שאלה "הווינקרים שלך תקינים או לא? למה לא אותת כאשר פנית?".

מבחינת החוק היבש - צודק.

מבחינת ההיגיון וניצול אפקטיבי של הזמן שלו - למה לא לעמוד יותר קרוב לרחוב גדול יותר ולשים לב על דוברי פלאפונים או להתמקם ליד איזה תמרור עצור "בעיתי"?

זו בדיוק הבעיה: זה מתחיל מהדברים הקטנים. פעם פה אפשר לחפף עם האיתות, פעם שם זאת רק שיחה קצרצרה בנייד ומכאן השמיים הם הגבול.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זו בדיוק הבעיה: זה מתחיל מהדברים הקטנים.

וזה גם נגמר בהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מתחיל להזכיר לי את המשטרים האפלים דוגמת בריה"מ בשנות ה30-50. אין אפשרות לערער בבית משפט על דו"ח תנועה, אזרחים יכולים להלשין על אזרחים, מצלמות בכל מקום. בשנות ה-30 בבריה"מ יכולת להתלונן למשטרה על שכן ששומע את "קול אמריקה" בלילות, והיו מופיעים כמה חבר'ה, לוקחים אותו לחקירה, מפוצצים אותו מכות ושולחים אותו לגולאג בלי יותר מדי הסברים.

אני מציע למדינה גם להתקין מצלמות ומסכי LCD ענקיים בבתים של אזרחים (כמובן על חשבון האזרח, מי שאין לו כסף, לשלוח אותו למחנה עבודה כדי שיחזיר את הכסף, כך גם פתרנו את בעיית האבטלה), המצלמות ישמשו למעקב על האזרחים, והמסכים ישמשו כדי להקרין בהיי-דפינישן את התמונה של "האח הגדול" (לא, לא אולמרט ולא פרס, אלא מי שבאמת מנהל את המדינה. לא, זה לא גאידמק) 24-7, ולמבזקי חדשות אקראיים ועדכוני חוקים. מתנגדי המשטר יישלחו ל"חינוך מחדש" בעזרת היפנוזה, מכות חשמל ושיטות תכנות נוירו-לינגויסטי מתקדמות.

בקיצור, שלום לכם 1984 ומדינת משטרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
וזה גם נגמר בהם.

ומהיכן אתה שואב את הבטחון הזה?

אני מסכים איתך שיש אנשים שזה נכון לגביהם, אבל לצערי יש הרבה יותר אנשים שחסרה להם הבגרות והאחריות להבין את כל ההשלכות של מעשיהם.

אם נמשיך עם מקרה האיתות, הרי שזה מתחיל בחוסר איתות בעת פניה קטנה לרחוב חד סטרי שאין בו תנועה וממשיך במעבר נתיבים ללא איתות באמצע כביש מהיר סואן והומה. ככה בדיוק אדם רוכש לעצמו הרגלים רעים.

בעיה אחרת ידועה ומוכרת היא שיש אנשים שנוסעים דרך קבע בנתיב האמצעי ובכל מחיר לא יתקרבו לימני. חבר שלי פעם נעצר ע"י שוטר וקיבל דו"ח על נסיעה שלא בימין הדרך. שאלתי אותו מדוע הוא לא היה בימין, והוא ענה שכולם נוסעים לאט בימין וכל המשאיות גם שם ולכן הוא לא מתקרב לימין הדרך. מה שהוא לא ציין (ואת זה אני יודע על סמך היכרות מוקדמת איתו) זה שהוא נוסע במהירות ממוצעת מינוס ושוהה רבות במרכז הכביש שלא לצורך.

איחלתי לו שהלוואי וכל יום יעצור אותו שוטר ויכניס לו דו"ח עד שכל המשכורת שלו תלך למדינה. אין מה לעשות, יש אנשים שלא לומדים באף צורה אחרת, לא משנה כמה תסביר להם בצורה לוגית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אני למשל, רוצה לדעת איפה מתנדבים.

http://www.police.gov.il/DistrictMain.asp?path=/web_atan/hitnadvut.xml

בהצלחה

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אלעד, הייתה פה אי הבנה קטנה- הכוונה הייתה שהשוטרים עוצרים על הדברים הקטנים. שם זה מתחיל, ושם זה נגמר. השוטרים לא ממש עושים הרבה לעבריינים הרציניים יותר, אלא עושים מארבים "מתחת לפנס", ולא מחפשים לעשות הבדל בכביש אלא רק להביא את המיכסה שלהם.

באשר לאלה שלא מאותתים, זה לא משנה למה הם לא מאותתים, זה הרגל שברגע שנירכש קשה להיפטר ממנו.בכל כביש, עמוס או לא.

באשר לנסיעה בנתיב השמאלי, זה הרבה יותר בטוח לנסוע בו מאשר בימני. למה? כל המכוניות החונות בימני עם הולכי הרגל שיוצאים מתוכן ומבינהן בלי להסתכל לכביש ורק מחכים שאיזה נהג ישבור להם כמה צלעות, או רק דלת במקרה הכי טוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אוקיי, אז לגבי מה שאתה אומר על השוטרים אני בהחלט מסכים איתך.

לגבי הנתיב השמאלי: נכון במקרים מסויימים, ובכל אופן לא כאשר מדובר בכביש בין עירוני שבו אין מכוניות חונות בצד הדרך.

פורסם

אני אומר לכם מה לי מפריע , מפריע לי שהמשטרה מתעסקת כול הזמן במה שניתן לאכיפה ,ובמה שניתן לגבות עליו יותר כסף .ואת אותו כסף הוציאו ,כדי לשגע לעם ישראל את המוח ,שאם המהירויות ירדו ו/או יפסיקו לדבר בפלאפון ו/או יאותתו כמו שצריך, הופ , כבר לא יהיו תאונות ואנשים לא יפצעו .

כול אחד שנוסע בכבישים רואה בדיוק מי גורם לבעיות שקשה לך להתמודד איתם ועשויות לגרום לתאונות , וכולם רואים מעשה יום ביומו ,שאת הנהגים האלו מכול מיני סיבות ,לא עוצרים . המתנדבים באים אולי במטרה טובה (גם בזה אני מאוד מסופק ), אבל הם יקבלו הדרכה מהמשטרה , ויחשבו שהם "יצילו" את עם ישראל , מהה"הצלה" הזו אני מפחד.

אני גם מפחד שיהיו שם כול מיני אנשים שהם נפגעו ו/או קרוביהם וזו תהיה דרכם "לחנך" ו/או ל"נקום" בכול הנהגים , שבגלל העברות שלהם נפגעים אנשים .

השוטר יודע שבית המשפט יכול לעשותלו בעיות אם ישקר , אז הוא טיפה נזהר , מי יוודא שהמתנדב שלא מפחד לא ישקר ו/או יעוות טיפה את האמת כפי שהוא רוצה לראות אותה ?!!

בקיצור ,לי זה נראה באמת ,כמו ספין הרסני נוסף מבית מדרשה של הממשלה הארורה הזו , שפשוט לא מוכנה לעבוד ולקחת אחריות ,אלא רק את הכבוד ואת מנעמי השלטון ואולי גם כספים לא נקיים. הבעיה עם הספין הזה שביחד עם חוק התקשורת שנותן סמכויות כ"כ רחבות לקצין משטרה לצותת לכול דבר ,

אני מתחיל לראות כאן את מה שFat Bastard הזכיר 1984 HERE WE CAME

בברכה יהודה

פורסם

חבר טוב נאלץ בשבוע שעבר לעבור קורס נהיגה מונעת לאחר שנתפס פעמיים על מהירות (לא משהו רציני: קצת יותר מ-120, פעם בדרך לבאר שבע ופעם בכביש החוף במחלף זכרון יעקב). המרצה בהחלט התפאר בעובדה שהכביש הרווחי ביותר כיום במדינת ישראל הוא דרך בגין בירושלים: על תחום של תשעה ק"מ פרוסות לא פחות (החזיקו חזק!) מעשרים (20) מצלמות מהירות!

להזכירכם: מהירות הנסיעה המותרת בכביש זה היא 70 קמ"ש ומדובר בכביש רחב הבנוי היטב אשר מהווה עורק תנועה ראשי בעיר.

אם זה לא לחפש את המטבע מתחת לפנס...

פורסם

נו טוב, כבר ידוע שנהיגה מונעת בהחלט מונעת... עירנות (וגורמת לך להירדם) :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אלעד,

אני לא רואה כל בעיה בכך שמחפשים את המטבע מתחת לפנס. אני בעד (ומבחינתי כן ירבו).

אם זאת דרך לייצר עוד כסף לקופת המדינה, זה בהחלט מהלך לגיטימי.

המדינה צריכה למלא את קופתה, וחלק מדרכי המימון הם קנסות. אם לא יהיו קנסות יהיו המצאות אחרות שיכניסו כסף לקופת המדינה ודרכים לא חסרות.

כשהייתי ילד אני עוד זוכר שהיה דבר כזה שנקרא "מס עינוגים" (מקווה שזוכר את השם נכון) - זה היה מס ששילמת בכל פעם שהלכת לסרט, קרקס, בריכה או הצגה וכד'.

לא מזמן בוטל מס הבולים האנכרוניסטי.

אני כן רואה בעיה שעיקר האכיפה מתבטא בזה ולא בדברים משמעותיים יותר - האמת שאת הדברים המשמעותיים יותר גם יותר קשה למצוא, אבל הם קיימים. לדעתי דווקא בעבירות שיותר קשה לתפוס, צריך לתת ענישה חמורה מאוד ולא להסתפק בקנס.

הרבה יותר קשה למצוא רכב שעוקף על פס לבן - השוטר צריך להיות בדיוק בזמן הנכון ובמקום הנכון - והסיכוי שתתפס הוא קטן יותר מאשר אם תחטוף רמזור באדום (ובטוח שבכל רמזור אפשר למצוא עשרות מכוניות ביום שחוטפות רמזור באדום).

יהודה,

אם חשבת ש-1984 מגיעה רק ב-2008, לדעתי אתה טועה. אני חושב ש-1984 נמצאת איתנו כבר שנים רבות, רק שהיא היתה מופקדת בידי הגוף הנכון ולכן חיִינו בידיעה שזה "לא קיים" כי זה לא הפריע לנו. כל האמצעים המבוקשים היו בידי השב"כ/מוסד והם עשו את מלאכתם נאמנה בהשקט ובצנעה. לפחות גופים אלה גם כשהם חדרו לפרטיות של רבים, הם לא רצו לעיתונות והזמינו צלמים וכותרות. הם ידעו לבחור את המוץ מן התבן. נכון שהם עסקו בעיקר בהיבטים של בטחון המדינה, אבל עובדה שדברים לא דלפו ולא שמענו רכילויות.

אותי מטרידה העובדה שהמשטרע כהרגלה תעשה כותרות בעיתונים כל שני וחמישי גם על דברים פעוטים. ברור לי שיעשו שימוש באמצעים אלה נגד עבריינים כבדים, אבל העבריינים הכבדים יודעים זאת והם ינקטו באמצעי הגנה שיהפכו את החוק הזה לבדיחה. בסופו של דבר יעשו שימוש בחוק הזה כדי לתפוס דגי רקק, על עבירות שהציבור רק יגחך למשמעם. יותר מטרידה אותי העובדה שיהיה יותר קל לחלק מהחוקרים הפרטיים להשיג מידע ולשפר את שכרו של איזה שוטר.

אין לי גם בעיה שמס הכנסה יעשה שימוש באמצעים האלה, הבעיה היא שמס הכנסה לא יצליח לתפוס בדרכים האלה את העסקים השמנים שבתחבולות מעלימים או מלבינים עשרות מיליונים, הוא כן יצליח לתפוס את יוסף מהמכולת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אחלה קופת שרצים אתה פותח כאן..

תפקיד המשטרה הוא להגן על האזרח ולשמור על החוק אם במסגרת התפקיד נוספות כמה ג'ובות לקופת המדינה יופי ( נגיד.. )

הבעייה שאכיפת של מתנ"א היא גביית מיסים ולא שמירה על האזרח ולכן היא לא ראויה לשום גיבוי,

אפילו לא מאזרח למופת כמוך שטוען שלא עובר מעולם את המהירות המותרת... yeah right!

• תוכן חדש...