Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרבה יותר קשה למצוא רכב שעוקף על פס לבן - השוטר צריך להיות בדיוק בזמן הנכון ובמקום הנכון - והסיכוי שתתפס הוא קטן יותר מאשר אם תחטוף רמזור באדום (ובטוח שבכל רמזור אפשר למצוא עשרות מכוניות ביום שחוטפות רמזור באדום).

אתה יודע משהוא? כמה פעמים ראיתי שוטר במקום הנכון ובזמן הנכון אבל לא ב"מצב רוח" הנכון?

ניידת, צומת ראשית, נהג שעובר על קו לבן. נו, ו?...כלום.

אותו סיפור, עובר באדום. נו ו?...שום דבר.

ניידת חוסמת את התנועה, כולם עוקפים אותה על קו לבן.נו ו?...ולמה היא חוסמת? צריך לקנות סופגניות במכולת!מה, לא?

השוטרים שעומדים במקומות של האיתות וחגורות, גם אם הם רואים שיכור מזגזג עובר על קו לבן באדום, לא יתקשרו אפילו למוקד. למה? אין בזה כסף. רק מבזבזים את העלות של הדלק:?.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אלעד,

אני לא רואה כל בעיה בכך שמחפשים את המטבע מתחת לפנס. אני בעד (ומבחינתי כן ירבו).

אם זאת דרך לייצר עוד כסף לקופת המדינה, זה בהחלט מהלך לגיטימי.

המדינה צריכה למלא את קופתה, וחלק מדרכי המימון הם קנסות. אם לא יהיו קנסות יהיו המצאות אחרות שיכניסו כסף לקופת המדינה ודרכים לא חסרות. תגיד אתה יודע מה המצב הנוכחי ? יש לנו עודף תקציבי גדול כבר כמה שנים , ושני מיליארד ממנו השנה רק על מיסוי על מכוניות חדשות . אז למה לא להעביר חלק מזה לאזרח ע"י שיפור התנועה ו/או אכיפה אבל טובה ?!!! כי זה קשה

כשהייתי ילד אני עוד זוכר שהיה דבר כזה שנקרא "מס עינוגים" (מקווה שזוכר את השם נכון) - זה היה מס ששילמת בכל פעם שהלכת לסרט, קרקס, בריכה או הצגה וכד'.

לא מזמן בוטל מס הבולים האנכרוניסטי.

אני כן רואה בעיה שעיקר האכיפה מתבטא בזה ולא בדברים משמעותיים יותר - האמת שאת הדברים המשמעותיים יותר גם יותר קשה למצוא, אבל הם קיימים. לדעתי דווקא בעבירות שיותר קשה לתפוס, צריך לתת ענישה חמורה מאוד ולא להסתפק בקנס.

הרבה יותר קשה למצוא רכב שעוקף על פס לבן - השוטר צריך להיות בדיוק בזמן הנכון ובמקום הנכון - והסיכוי שתתפס הוא קטן יותר מאשר אם תחטוף רמזור באדום (ובטוח שבכל רמזור אפשר למצוא עשרות מכוניות ביום שחוטפות רמזור באדום).

יהודה,

אם חשבת ש-1984 מגיעה רק ב-2008, לדעתי אתה טועה. אני חושב ש-1984 נמצאת איתנו כבר שנים רבות, רק שהיא היתה מופקדת בידי הגוף הנכון ולכן חיִינו בידיעה שזה "לא קיים" כי זה לא הפריע לנו. כל האמצעים המבוקשים היו בידי השב"כ/מוסד והם עשו את מלאכתם נאמנה בהשקט ובצנעה. לפחות גופים אלה גם כשהם חדרו לפרטיות של רבים, הם לא רצו לעיתונות והזמינו צלמים וכותרות. הם ידעו לבחור את המוץ מן התבן. נכון שהם עסקו בעיקר בהיבטים של בטחון המדינה, אבל עובדה שדברים לא דלפו ולא שמענו רכילויות.

אותי מטרידה העובדה שהמשטרע כהרגלה תעשה כותרות בעיתונים כל שני וחמישי גם על דברים פעוטים. ברור לי שיעשו שימוש באמצעים אלה נגד עבריינים כבדים, במקרה והחמצת את המשטרה שעשתה טירור בצפון , זה היה כי עבריין "צמרת" שם החליט שהוא הולך נגד השוטרים , ולא הייתה הגנה עליהם . אני מניח שזה עקב העובדה שמישהו שם היה די אפור ביחיסיו עם מערכת הפשע המקומית (כי אחרת זה לא מגיע לכך וכבר דיברתי על כך) , ולכן זה לא יהיה אבל העבריינים הכבדים יודעים זאת והם ינקטו באמצעי הגנה שיהפכו את החוק הזה לבדיחה. בסופו של דבר יעשו שימוש בחוק הזה כדי לתפוס דגי רקק, על עבירות שהציבור רק יגחך למשמעם. יותר מטרידה אותי העובדה שיהיה יותר קל לחלק מהחוקרים הפרטיים להשיג מידע ולשפר את שכרו של איזה שוטר.אותי מטריד שמאוד יתכן שעברינים יגיעו לחומר כשהם ירצו אובייקט לביצוע פשע . אז אולי זה יעבור דרך מאעכר שיהיה לו רשיון של חוקר פרטי , אבל כולם ידעו למי בדיוק זה ולך ולמה

אין לי גם בעיה שמס הכנסה יעשה שימוש באמצעים האלה, הבעיה היא שמס הכנסה לא יצליח לתפוס בדרכים האלה את העסקים השמנים שבתחבולות מעלימים או מלבינים עשרות מיליונים, הוא כן יצליח לתפוס את יוסף מהמכולת.

.

מס הכנסה לא חולם לתפוס את השמנים כי השמנים מקבלים מהמערכת כסף , אם ע"י מכירת נכסי מדינה בפרוטות ואם ע"י כך שהשמנים יכולים להוציא את כול ההוצאות ולקבל עליהם החזרים אם את ההכנסות הם מעבירים דרך קרנות . כי חלק מהקרנות האלו זה אמנות מס בינמדינתיות שרק שמנים גדולים יכולים לנצל .

הבעיה היא שהמדינה הזו גם מבחינה כספית מנוהלת בדרך שמטיבה עם השמנים , ועכשיו יבוא יום הדין מבחינה כלכלית

אופטפיק קטנטן : אם למישהו יש כסף שישמור עליו קרוב מאוד כי בשנתיים שלוש הקרבות העולם יכול להגיע לכך ,שהמון אנשים יפשטו רגל . והמדינה הזו תמצא את עצמה בבעיה אמיתית שחלקה הגדול הוא בגלל שהיא לא דאגה למסכנים . אני לא יכול להסביר את הדברים כאן כי הכלכלה שבזה די מסובכת , אבל למי שיש כסף שיחסוך ולא יקנה שום דבר חדש ובמיוחד לא להחליף מכוניות עכשיו .

בברכה יהודה

פורסם

אין צורך בהסבר הכלכלה.

אתה יכול פשוט להגיד שאנחנו מדינת עולם שלישי, זה כל מה שרצית להגיד במילה אחת

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אין צורך בהסבר הכלכלה.

אתה יכול פשוט להגיד שאנחנו מדינת עולם שלישי, זה כל מה שרצית להגיד במילה אחת

לא. כול העולם הולך להיות בבעיה רצינית ששמה סטגפלציה , הבעיה כאן שכאן זה הולך להיות עוד יותר גרוע . וכול מה שאתה שומע שזה זמני , אני מציע לדרוש מה"חוזים" האלו שישלמו על אי קיום תחזיותיהם ו/או שיתערבו על סכום מהותי להכנסתם ונראה מה אז הם יגידו

וכן אנחנו גם מדינת עולם שלישי אבל בלי אפשרויות הצמיחה שלה (ולא אל תזכירו לי את הצמיחה בארץ לאחרונה , אני מודע לה )

בברכה יהודה

פורסם

יהודה,

אני יודע שהקופה מלאה כבר מספר שנים. אני גם יודע שעם האוכל בא התאבון וכל אחד רוצה למלא את הקופה עוד יותר. אני גם יודע שיש המלצה של יהודה :wink: לחסוך כסף ליום סגריר, וגם הכלכלנים (הקלקלנים) של האוצר וכיו"ב קוראים ויודעים על המלצתך.

אם עודף כסף בקופה הוא סיבה להפסיק לאסוף עוד כסף, אז גם דונאלד טראמפ, שרי אריסון ויצחק תשובה, צריכים להפסיק "להתחרות" למי יש יותר.

כתבה מהערב בטלויזיה - השנה עיריית ת"א גבתה מקנסות חניה רק 196 מיליון שקל. היעד לשנת 2008 הוא הגברת האכיפה והגביה כדי להגיע ליעד של 202 מיליון שקל (עוד כ- 3 אחוז).

אם היית רואה "עובדה" בשבוע שעבר, היית יכול להבין למה צריך הרבה כסף בקופה: כי צריך לפתח את טיל "כיפת ברזל" שיהיה מוכן בעוד כמה שנים וידע לירט קסאמים וכד', עלות כל טיל שישוגר כ- 100,000 דולר. מטח של 10 קסאמים על שדרות = 10 כיפות ברזל בעלות של מיליון דולר. עשרה ימים כאלה = 10 מיליון דולר. בקצב הזה הקופה תגמר מהר מאוד.

אה, כן גם ציינו שהיתה מערכת לייזר בשם "נאוטילוס" עם הצלחה של 100 אחוז ב-46 ניסויים שכל ירוט עולה רק 2,000 דולר. רק שהמדינה החליטה שהנאוטילוס לא מענייין אותה והפסיקה את השתתפותה בפרויקט שנעשה בשיתוף ארה"ב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יהודה, זה מזכיר לי את מה שקרה בצ'ילה בשנת 97. הייתה שמועה על מיתון אפשרי בגלל משבר כלכלי בשוק האסיאתי.

בנאום השבועי שלו, הנשיא הדביל אמר "מגיע משבר כלכלי, אל תבזבזו כסף ואל תקנו שום דבר"

מה קרה אחר כך? הכלכלה של המדינה קרסה תוך כמה שבועות כי אנשים לא קנו כלום, והדולר קפץ מ420 פזו לדולר ליחס של 600, וב2001 הגיע ל803 פזו לדולר.

רק השנה הוא הגיע בחזרה ל500

בקיצור,זבל של המלצה!

בעניין של המשקיפים, אם הם בוחרים את האנשים הנכונים אין בעיה. הבעיה היא שזה לא יקרה...

פורסם
יהודה,

אני יודע שהקופה מלאה כבר מספר שנים. אני גם יודע שעם האוכל בא התאבון וכל אחד רוצה למלא את הקופה עוד יותר. אני גם יודע שיש המלצה של יהודה :wink: לחסוך כסף ליום סגריר, וגם הכלכלנים (הקלקלנים) של האוצר וכיו"ב קוראים ויודעים על המלצתך.

אם עודף כסף בקופה הוא סיבה להפסיק לאסוף עוד כסף, אז גם דונאלד טראמפ, שרי אריסון ויצחק תשובה, צריכים להפסיק "להתחרות" למי יש יותר.יש הבדל בין מדינה ובין אדם פרטי . ולא שרי אריסון ואלו לא צריכים לחסוך . הדבר הכי "נחמד" בכלכלה הוא , שהעשירים בד"כ (אלא אם הם מטומטמים או שיועציהם גונבים אותם), נעשים עשירים יותר. רק שמדינה שרוצה לצמוח בצורה טובה ולא לסמוך על טרנד אחד שהוא הייטק , לא יכולה להרשות לעצמה לצבור כסף בצורה הזו , ואת התוצאות יראו כולם

כתבה מהערב בטלויזיה - השנה עיריית ת"א גבתה מקנסות חניה רק 196 מיליון שקל. היעד לשנת 2008 הוא הגברת האכיפה והגביה כדי להגיע ליעד של 202 מיליון שקל (עוד כ- 3 אחוז).

אם היית רואה "עובדה" בשבוע שעבר, היית יכול להבין למה צריך הרבה כסף בקופה: כי צריך לפתח את טיל "כיפת ברזל" שיהיה מוכן בעוד כמה שנים וידע לירט קסאמים וכד', עלות כל טיל שישוגר כ- 100,000 דולר. מטח של 10 קסאמים על שדרות = 10 כיפות ברזל בעלות של מיליון דולר. עשרה ימים כאלה = 10 מיליון דולר. בקצב הזה הקופה תגמר מהר מאוד.

אה, כן גם ציינו שהיתה מערכת לייזר בשם "נאוטילוס" עם הצלחה של 100 אחוז ב-46 ניסויים שכל ירוט עולה רק 2,000 דולר. רק שהמדינה החליטה שהנאוטילוס לא מענייין אותה והפסיקה את השתתפותה בפרויקט שנעשה בשיתוף ארה"ב.

.

טיל כיפת הברזל או כול פיתוח מלחמתי אחר לא יועיל , מבחינה בטחונית ,כאשר יותר מחצי העם שלך ,יחשוב שכולם לא רואים אותו ממטר , וכול המחשבות שלו יהיו ממוקדות באיך בדיוק בורחים מכאן הכי מהר כדי לחיות כמו בנאדם . מדינה חזקה כמו החלק הכי חלש שלה . וכשאתה מחליש אותו ואתה מגיע למצבים מסוכנים אתה חלש . ואם מישהו חושב שהאויבים שלו לא שמים לב לזה הוא מפגר .

THIS IS THE ECONOMIC STUPID זה בארה"ב ואצלנו שהמצב עוד יותר גרוע , כולם שאננים וחושבים שאפשר הכול .

וכבר על הנושא של ת"א וההתנהגות המפגרת הזו כבר התווכחנו קצת בתרד קודם , ראה דעתי על הנושא שם

, אני אוסיף רק עוד דבר אחד קטן , כלכלה יש מגמה ארוכת טווח שכשהיא מתחילה היא לא ממש נעצרת , יש קצף של אירועים שחושבים שזה השתנה אבל זה לא . והטימטום הקולואסאלי לעניות דעתי של השנים האחרונות ,גרם לכך שממצב של כלכלה שנראת צומחת ,אנו נגיע לכלכלה יורדת . ואת הסימנים להתחלה שלה כבר רואים בעיין , אז אפשר כרגע לעשות את הנחיתה רכה (מה שברננקי מנסה לעשות והוא לא יצליח כי הוא לא מבין מה הוא עושה ), ואפשר להתעלם כמו שפה ולהמשיך לחיות בגן עדן של שוטים . רק שמגן עדן של שוטים נופלים כשהישבן מצולק

בברכה יהודה

פורסם

בעניין של המשקיפים, אם הם בוחרים את האנשים הנכונים אין בעיה. הבעיה היא שזה לא יקרה...

"על פי התכנית המתגבשת,יגויסו גרעין של 500 מתנדבים של אגף התנועה, שיעברו הכשרה נוספת".

אלו 500 אנשים שנמצאים בתוך המערכת, ויקבלו הכשרה נוספת.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
טיל כיפת הברזל או כול פיתוח מלחמתי אחר לא יועיל , מבחינה בטחונית ,כאשר יותר מחצי העם שלך , באיזה חצי אתה נמצא ? יחשוב שכולם לא רואים אותו ממטר , וכול המחשבות שלו יהיו ממוקדות באיך בדיוק בורחים מכאן הכי מהר כדי לחיות כמו בנאדם . מדינה חזקה כמו החלק הכי חלש שלה . וכשאתה מחליש אותו ואתה מגיע למצבים מסוכנים אתה חלש . ואם מישהו חושב שהאויבים שלו לא שמים לב לזה הוא מפגר .

....

רק שמגן עדן של שוטים נופלים כשהישבן מצולק טוב שזה ישבן מצולק ולא פנים מצולקות, את הישבן לא ממש רואים.

זכורה לי בדיחה על משוגע ונורמלי שמתווכחים מי הנורמלי.

הנורמלי טוען שהוא נורמלי ושהמשוגע לא נורמלי.

המשוגע טוען שהוא הנורמלי ודווקא השני הוא הלא נורמלי.

אחרי ויכוח ארוך שלא מזיז איש מעמדתו, מחליט הנורמלי לקבל את דעתו של המשוגע ואומר לו:

אתה יודע מה, אתה צודק- אתם (המשוגעים) אכן באמת נורמליים ואנחנו (הנורמלים) באמת לא נורמליים, אבל אנחנו הרוב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
"על פי התכנית המתגבשת,יגויסו גרעין של 500 מתנדבים של אגף התנועה, שיעברו הכשרה נוספת".

אלו 500 אנשים שנמצאים בתוך המערכת, ויקבלו הכשרה נוספת.

ל'

משמע, ייבחרו המון אנשים לא נכונים.

יש המון שוטרים שעושים את עבודתם נאמנה. יצא לי לפגוש, וכל הכבוד.

אבל יש המון שמתעסקים בקקה. במיוחד אצל החבר'ה שהדעות שלהם התגבשו עוד בתקופת הפלמ"ח, שמהווים חלק נכבד ממתנדבי מתנ"א. לא הייתי נותן סמכות שיטורית כלשהיא לטרח זקן עם שיער שיבה, מאלו שבעצמם נוהגים עם האף בשמשה בשמאלי ב70 קמש. בשבילם כל נהג שגילו פחות מ60 הוא צעיר פוחז וודאי שגם אם לא ראו, עשה עבירה כלשהי וגם מעשן סמים, עוסק במין מלוכלך ויש לו נשק לא חוקי בכיס.

בקצרה, אני מאמין שגם חלק נכבד מהמתנדבים הקיימים יש להחזיר לבית האבות ולהסיר מהם את האחריות הקשורה באכיפת התנועה, אז לתת להם סמכויות נוספות לא בא בחשבון.

הרעיון הזה מביע רק דבר אחד - המשטרה רוצה שיעשו בשבילה את העבודה. צריך נוכחות מוגברת של ניידות בכבישים, במקומות הבעייתיים וגם באלו שלא, ניידות מצוידות במצלמות וידאו שיתעדו עברות קשות למטרות הוכחה בבית המשפט, ככה ששום בן-דוד לא יוכל לטעון שהשוטר מעליל עליו והוא בכלל לא עבר קו לבן\חתך\חצה באדום\דרס זקנה...

שוטרים ערניים עם עיניים על הכביש ולא בעיתון\לאפה, עונשים חכמים ומשמעותיים, ושיטות מדויקות ואמינות לתיעוד של עבירות מעבר ל"מילה" של השוטר... וגם מיונים קצת יותר קפדניים ללובשי המדים הכחולים...

אבל כל זה דורש תקציב ומאמץ אז למה לא, ניתן לכמה פנאטים משועממים את האפשרות להלשין על כל המשיגנע שנוסעים במהירות האסטרונומית של 120 בכביש מהיר, אחרי הכל הרבה יותר נוח לאכול את הלאפה במשרד ולא בניידת.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
אבל יש המון שמתעסקים בקקה. במיוחד אצל החבר'ה שהדעות שלהם התגבשו עוד בתקופת הפלמ"ח, שמהווים חלק נכבד ממתנדבי מתנ"א. לא הייתי נותן סמכות שיטורית כלשהיא לטרח זקן עם שיער שיבה, מאלו שבעצמם נוהגים עם האף בשמשה בשמאלי ב70 קמש. בשבילם כל נהג שגילו פחות מ60 הוא צעיר פוחז וודאי שגם אם לא ראו, עשה עבירה כלשהי וגם מעשן סמים, עוסק במין מלוכלך ויש לו נשק לא חוקי בכיס.

בקצרה, אני מאמין שגם חלק נכבד מהמתנדבים הקיימים יש להחזיר לבית האבות ולהסיר מהם את האחריות הקשורה באכיפת התנועה, אז לתת להם סמכויות נוספות לא בא בחשבון.

צורת ההתבטאות שלך כאן מעוררת שאט נפש. אתה יודע שבעוד 50 שנה גם אתה תהיה בגיל הזה? האם שאלת את עצמך בן כמה הסבא שלך שהיה יכול להיות במקרה מישהו מהם, האם גם אז היית כותב כך?

העולם שייך לצעירים זה סלוגן יפה אבל הרבה לפני זה יש את "דרך ארץ קדמה לתורה" וגם את ו"הדרת פני זקן".

בנתונים הקיימים כאשר לפי דבריך המשטרה אוכלת פיתה במשרד במקום לאכוף סדר בחוץ, אולי במקום להתלהם על הזקנים, תעשה מעשה ותפעל לשינוי פני המשטרה, אולי תחליט שבמקום שאחרים נכשלו, אתה תתקן ותשים לך יעד להיות בעתיד שוטר לדוגמא. הרי אם רק תילל מנגד, שום דבר לא ישתפר.

בנסיבות הקיימות, כאשר זאת המשטרה שיש, ואילו התנאים, אני מעדיף גם את המתנדבים האלה שתורמים משהו לסדר, מאשר שלא יהיה כלום.

.

פורסם

אתה לא כ"כ מבין. ההודעה שלי היתה חריפה מאוד, ובכוונה. בלי שום מטרה לפגוע במי מקוראי הפורום, יש לי המון כבוד לסבא שלי, שהוא בן 82 אם זה מעניין אותך, ולקשישים בכלל.

במקרה, סבא שלי הוא וטראן הצבא האדום, השתתף בכיבוש ברלין ונפצע אנושות במלחמה. בהמשך חייו שירת במשטרה, והיה חובב לא קטן של מוטוריקה (היה רוכב על אופנוע בלי רשיון ;))

אבל גם הוא יודע שכיום, המצב הבריאותי שלו, לא היה מתאים לעבודה כזו. הוא גם יודע, והודה בכך לא פעם, שהוא כבר לא מבין את "החיים של היום", וכבר לא עומד בקצב.

ברור שמתנדבי מתנ"א הם לא בני 80 שעברו ארועי לב וצנתורים לרוב... אבל הגישה שלהם מיושנת, ומעצבנת.

מכירים את הסבתות האלה, שמסתובבות ברחוב עם מטפחת על הראש וידיים מאחורי הגב, וכשהן עוברות ליד חבורה של צעירים מצקצקות בלשון, עם מבט כזה של "אוי ויי הצעירים של היום, בטח עושים עכשיו משהו לא בסדר"... אלו הבעלים שלהן.

יצא לי להתקל בשוטרים אמיתיים - אנשים מיומנים, שמתייחסים לתפקיד שלהם כעבודה וכמשימה, צעירים, עם שיקול דעת, עם ידע, יודעים להתייחס לאזרח כמו שצריך. עוצרים אותך, מדברים יפה, בודקים מה שצריך ומברכים אותך להמשך דרכך.

מצד שני יצא לי להתקל במתנדבים, בין אם במתנ"א ובין אם במשא"ז, שכבר מזמן עברו את הגיל שבו הגיוני לשרת במשטרה, פשוט כך. אני נהג צעיר, אני לפעמים חוטא בלשמוע מוזיקה מהשטן כמו מטאל או טראנסים ברכב, ומידי פעם נוסעים איתי צעירים נוספים... מיידית אני סוחר סמים, עבריין ומשוגע שיש להכניס לכלא. זו ההרגשה שמתקבלת מאותם אנשים ספציפיים.

לא אמרתי, חלילה, שכולם ככה. אבל יש הרבה מאוד מתנדבים במתנ"א שמשרתים בתפקיד הזה כי משעמם להם, והם מתמקדים ב"לחפש", או כמו שאמרו פה לחפש את המטבע מתחת לפנס, ולא בשיטור - שיטור אמור להיות שמירה על הסדר והחוק, ולא הטרדה של אזרחים על בסיס מראה\גיל.

אני אישית ? חולם על להתנדב למשטרה. גם בגלל ה"אקשן", גם כי אני אוהב להנתדב, גם כי אני מאמין שאני יכול להיות שוטר טוב דווקא בגלל הדעות החריפות שלי בכל הנוגע לתפקידם של השוטרים והדרך בה עליהם לפעול. לצערי, כרגע אני משרת בגוף אחר, צה"ל - וממלא את חובתי למדינה שם, בשרות שאורכו 6 שנים.

אני מאמין שחלק נכבד מכח השיטור של מתנ"א מיושן בדעותיו, ביכולתו ובמיומנותו, ויש להחליפו - בשוטרים או מתנדבים צעירים יותר, מיומנים יותר, אדיבים יותר, ומיודעים יותר. כאלו שמודעים לתחום המוטורי, עברו הכשרות וקורסים אמיתיים בנוגע לסכנות תעבורה, בנוגע להתנהגות רכבים, בנוגע לפסיכולוגיה תעבורתית. כאלו שידעו לחפש ולעצור בזמן את העבירות הנכונות, ויתמידו בעבודה שלהם. לא כאלו שפשוט מחפשים להוריד ילדים מהכביש.

ומכאן, תחשבו רגע היטב, אילו אנשים יבקשו\יסכימו להשתתף בפרויקט המשקיפים.

אדם נורמטיבי, כזה ששומר חוק, נוהג טוב, עושה את שלו בחברה... נראה לכם יחפש להתעסק בזה ? את העימותים עם נהגים אחרים ? את בזבוז הזמן בבתי משפט אח"כ ? רוב האנשים ה"רגילים" לא יחפשו להתעסק בשגיאות של אחרים כשהם עסוקים בשלהם במילא.

מי האנשים שגם כשהם לא בתפקיד, ישמחו לחלק דוחו"ת ? מבינים לאיזה סוג של אישיות אני מתכוון ?

זה פשוט לא ייגמר טוב. במקום זה, הייתי פועל להגברת כוחות השיטור במדים של מתנ"א ומגביר את הטיפול בפניות של אזרחים. ענישה לא צריכה להתבסס על "מילה" של מישהו. אבל אני רוצה שאם תיעדתי במצלמת ווידאו נהג משוגע שנוסע לי ברחוב נגד כיוון התנועה, יהיה מישהו במשטרה שידאג לראות את מה שהקלטתי בהקדם ויטפל באותו נהג !

אני רוצה שאם אני מתקשר לדווח על מפגע בכביש הוא יטופל מיידית ולא יהווה סכנה לציבור.

אני רוצה יותר ביקורת בנוגע לתקינות רכבים, ולא את הניידת-2 המסכנות שמטיילות בכל הארץ ובודקות מכונית אחת ממליון.

כנראה שאני רוצה יותר מידי.

פורסם

אתם יודעים מה, אביא את הביסוס לגישה שלי.

התקלות בשוטר מתנ"א מס.1 - שוטר מתנ"א על אופנוע, עומד בכביש 44, מאותת לי לעצור כשאני יוצא מפניה. ניגש. "אהלן, בוקר טוב. מה שלומך ?" "בסדר גמור, בוקר טוב גם לך" "תוכל להציג לי רשיונות לבדיקה שגרתית?" "כמובן" *מציג רשיונות* "שתית משהו, במקרה ?" "לא" "בסדר גמור, נסיעה נעימה וכל טוב".

התקלות בשוטר מתנא מס.2 - זוג ניידות עומדות ביציאה מראשון בלילה, מחפשות נהגים שיכורים. אני והחברה נוסעים למסיבה בת"א, עוצרים לבקשת השוטרים. "ערב טוב אדוני, אנחנו מבצעים בדיקה שגרתית, לאן אתם נוסעים?" "להפגש עם חברים בתל אביב" "שתית משהו ?" "לא" "אוקיי, תוכל להציג רשיונות בבקשה ?" "כמובן" "תודה רבה, בילוי נעים !"

פניה לשוטר מתנא - אי וחבר ראניו נהג שיכור מתפרע על הכביש, עלה על מדרכות, התנגש בגדר הפרדה, והמשיך לסוע כמו שד. הגענו לאזור הבילוי בראשון שהיה כמובן מלא בניידות, עצרתי ליד ניידת ומסרתי תיאור של מקום העבירה והרכב, השוטר מיידית דיווח על זה בקשר, נכנס לניידת ונסע בכיוון שהצבעתי עליו לחפש את המשוגע.

ועכשיו, אותם מתנדבים שהגיע זמנם לפרוש:

התקלות במתנדב מס.1 - אני נוסע עם מדריך בתנועת נוער לאזור התעשיה לתקן מיקסר (של סאונד) באחת החנויות. רכב קצת ישן, ושנינו בני פחות מ20. ניידת מסמנת לנו לעצור. "לאן אתם ?" "לאזור תעשיה" "הרכב שלך ?" "כן" "תראה לי רשיונות" "מה זה המכשיר הזה ? זה גנוב ?" "לא, זה מיקסר מהקן שלנו, צריכים לתקן אותו" "מה זה מיקסר, זה לא מיקסר" "מיקסר של מערכות סאונד" "ואמרת שזה שלכם ?" "כן" "אל תעשו שטויות, סעו".

התקלות במנדב מס.2 - נוסעים ברכב של חברה שלי, רכב מלא (מותר לה), ערב יום חמישי בדרך חזרה מסרט. גלגל"צ בווליום קצת גבוה. פתאום ניידת תנועה רודפת אחרינו ברעש וצלצולים. עוצרים אחרי כמה מטרים. "למה את בורחת לי ? מה שתית משהו ? תראי רשיונות" "מה זה הווליום הזה, לילה עכשיו"... ועוד כמה חילופי מילים והערות לא נעימות מצדו של המתנדב (והוא היה באמת זקן..).

התקלות במתנדב מס.3 - יציאה מראשון, נתיב ציבורי נפתח לתנועה מהשעה 8 וחצי. השעה על השעון, 8:35. עוברים לציבורי שעדיין ריק, אבא שלי נוהג. ניידת מסמנת לעצור. שוטר עם הבעת פנים שהיתה גורמת לילד בן 8 לפרוץ בבכי "למה אתה נוסע פה, זה נתיב ציבורי" "זה עד 8 וחצי" "אז מה ?" "עכשיו 8:35" "על השעון שלי 8:29".... נגמר בדו"ח.

פורסם

כשיש חילוקי דעות על השעה הנכונה, הדבר הנכון ביותר לעשות הוא להתקשר לשעון הדובר ולהשמיע לשוטר את השעה הנכונה.

זה תמיד עובד.

• שנה מאוחר יותר...

• תוכן חדש...