Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשמוכרים רכב יד שניה ויש נניח חצי שנה עד הטסט. האם הקונה צריך לשלם את החלק היחסי של חודשי הטסט? מה מקובל בנושא הזה?

פורסם

בד"כ לא מתייחסים לזה, אלא אם יש לרכב טסט עוד יומיים לדוגמא, אפילו עוד חודש, בד"כ המוכר מוריד קצת מהמחיר.

אם מדובר על תקופה ארוכה יחסית של חודשים, הטסט כלול במחיר.

פורסם

מדובר על כמה מאות שקלים,סכום שבדרך כלל לא מתמקחים עליו.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

טסט לשנה שווה בדר"כ כ-1200 ש"ח.

זה עוד "תוספת" לרכב ששווה כסף, ולא מעט.

אם למשל תמצא רכב טוב שתהיה מעוניין לקנות, אבל עם מצבר שישן שנמצא לקראת סוף חייו ומצריך החלפה (נניח 600 ש"ח), או צמיגים קדמיים ישנים שזקוקים להחלפה (נניח גם 600 ש"ח), אני מאמין שתתמקח על זה ותנסה להוריד במחיר.

אין שום סיבה שלרכב שצריך לעבור טסט עוד חודש לא תתמקח.

כמובן גם להיפך, אם לרכב יש טסט נניח ל-10 או 11 חודשים, זה ישחק לצידו של המוכר.

בקיצור זה חלק מהמו"מ בין המוכר והקונה, אולי לא משהו שבגללו יש לפסול רכב אך עדיין פתוח למשא ומתן.

פורסם

ממה שאני מכיר וגם עשיתי בעברי זה שאם לרכב נשאר פחות מ 3 חודשים טסט אז מורידים מערכו את מחיר הטסט.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני לא מבין איזה שטויות אלה? למה לדוגמא שאני אוריד מהמחיר של הרכב שלי בגלל שהטסט מתקרב?

מבחינתי אין להוריד אפילו שקל גם אם הטסט הוא עוד שעה, יש לרכב מחירון (שאמנם לא משקף כלום) אבל הרבה אנשים תופסים לגביו, אם הרכב במצב מעולה והוא באמת משקף את מחיר המחירון שלו אין סיבה שאני אוריד אגורה.

ורגע, ושנה הבאה אותם בעלים שיחזיק ברכב לא ישלם את הטסט? או שהוא יבוא אלי ויגיד שאני אשלם? מרגע שהרכב עבר בעלות על שם מישהו - הטסט עליו.

להוריד כסף על טסט זה קלף מיקוח ממש מטומטם של אנשים שמנסים לנצל עד הטיפה האחרונה.

מילא תגידו הרכב לפני טיפול\ליקוי כלשהו אז יאללה שיוריד את ה1000 שקל מהמכירה, אבל בגלל טסט?

ממש מעצבן.

roger wilco - על איזה בדיוק "תוספת" אתה מדבר? טסט זה משהו שאתה חייב לעשות גם אם תרצה או לא תרצה על מנת שהרכב ימשיך להתנייד על הכביש במהלך השנה, אם זה היה "תוספת" או "סוג של תוספת" (אולי משחקים בתופסת כאן) אז הייתי בשמחה מבטל את זה ואז באמת הייתי מוריד 1000 שקל מהמחיר שאני מבקש על הרכב.

אוהד.

**מהכיתוב ניתן להסיק שהרכב למכירה - הוא ממש לא.

פורסם

שטויות או לא, אני פעם פוצצתי עסקה של ~40K בגלל ה 1300~ האלה ולמחרת הבנאדם התקשר וזה עלה לו 2000.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כשאני קונה רכב הטסט זה אחד הפרמטרים שאני מסתכל עליהם, אם נשאר קצת זמן לטסט הורדת המחיר ממחיר הרכב שנקבע מבחינתי זה חובה. בכל המקרים שחיפשתי אוטו אגב והיה זמן לא רב עד הטסט,אף פעם לא נתקלתי במישהו שסירב להוריד את הסכום מממחיר הקניה. אתה כבעל הרכב שמתכוון למכור אולי רואה בזה את החסרונות ודבריך הגיוניים, אבל יש סטנדרטים שהתקבעו פעם הם לטובתך ופעם לא. כמובן כשתרצה למכור אתה תקבע את התנאים בהם תהיה מוכן למכור ובתנאי כמובן שתמצא את מי שיסכים לתנאים שלך.

פורסם

כל דבר חדש או מושקע ברכב זה קלף למיקוח, נניח צמיגים חדשים, מצבר חדש, טסט של לפחות מעל חצי שנה וכדומה.

לרוב על טסט לא מסתכלים במכוניות חדשות, אלא רק על רכבים מתחת ל 30 אלף שקל להערכתי, שוב זה הערכה גסה...

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

ohanaohad, ציינתי "תוספת" במרכאות מכיוון שזה אמנם לא תוספת כמו חלונות חשמליים, מערכת או מגנזיום נניח, אבל עדיין זה שווה הרבה כסף.

תסכים איתי שאם היית מעוניין לקנות רכב, אבל המצבר היה בסוף חייו, היית מתמקח על זה? מצבר שווה פחות מטסט, וגם אותו אתה חייב במצב תקין כדי להתנייד, בין אם תרצה ובין אם לא.

כך שאין שום סיבה שעל הטסט לא תתמקח.

אולי זה נשמע מאוד ישראלי, כמו שאתה אומר "לנצל עד הטיפה האחרונה", אבל זה חלק מהמשא ומתן בין הקונה למוכר.

אני אישית קניתי לפני 3 חודשים רכב עם מצבר כמעט מת, ואחרי חודש קניתי חדש. למרות זאת הרכב נקנה במחיר מחירון מלא כי חוץ מזה הוא היה במצב מעולה. על זה למשל כן תגיד שהמוכר היה "חייב" להוריד לי מהמחירון? זה הכל חלק מהמשא ומתן, רק שפעם אתה הקונה ופעם אתה המוכר.

פורסם

לא שקניתי רכב וגם לא שמכרתי, עלות הטסט לא עלתה בכלל בחשבון.

מה שכן באופן כללי הרבה יותר קל למכור רכב עם טסט למספר חודשים רב, מאשר רכב שהטסט שלו חל בעוד חודש חודשים.

לכן מי שמוכר רכב שהטסט שלו עומד לחול אוטוטו, מוכן להתפשר יותר על המחיר. אך לא בגלל חלוקה כביכול של מחיר הטסט בין המוכר לקונה, אלה בגלל הרצון לתת "יתרון" למכירת הרכב שלו על פני רכבים אחרים.

• תוכן חדש...