Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברצוני לקבל עצה ממשהו שמבין בנושא או התנסה בו בעצמו. התבצעה תאונה שבה רכב שעמד מולי ברמזור נסע לאחרו ופגע בי. לרכב שלי לא נגרם נזק ולרכב השני אולי נזק קטן (רכב ישן משנת 1985 שנראה גם ככה חבוט ומעוך). החלפנו פרטים ושכחתי מהענין. לאחר 4 חודשים מתאריך התאונה נהג הרכב תבע את חברת הביטוח שלי ב40,000 ש"ח ומשלא נענתי לו הוא מנסה לתבוע אותי בבית משפט על תאונה שלא באשמתי. הוא משקר ואומר שאני נכנסתי ברכב שלו מאחור. הוא מגיש דוח של שמאי שמראה שפגעו ברכב שלו אבל הדוח הוא מתאריך של חודש וחצי אחר התאונה בפועל!! בחברת הביטוח אומרים לי שזה הגיוני וחוקי שהשמאי יראה את הרכב חודש וחצי אחרי התאונה.

אודה לעזרה איך אוכל להוכיח את צדקתי. אני נהגתי ברכב לבד ואיתו היתה אישה שהנחתי אז שהיא אשתו.

האם זה שאני נהגת והוא נהג נותן לו יתרון בבית משפט?

תודה מראש

פורסם

מאוד בקצרה:

1. אתחיל מזה שאין שום קשר להיותך נהגת והוא נהג. לא בבית המשפט ולא אל מול חברת הביטוח.

2. כאשר החלפתם פרטים, האם שלחת במקביל הודעה לחברת הביטוח שלך על אירוע התאונה?

3. אכן הגיוני ע"פ חברות הביטוח שדו"ח שמאי התקבל לאחר חודש וחצי (וזו התשובה הכללית) אך בכל מקרה זהו לא פרק זמן סביר ומקובל, ובמקרה מתעורר ספק גדול ונעשית בדיקה מדוקדקת של הדו"ח. ע"פ התיאור שלך, בעת בירור בבית המשפט, תוכלי להפריך את דו"ח השמאי באמצעות דו"ח של שמאי נגדי מטעמך. כמו כן, עלולה להתעורר (ותתעורר... ) בעיית אמינות של נהג הרכב שפגע, בפרט אם מדובר בנזק כ"כ גדול מדוע חיכה חודש וחצי, ואם הנזק הנו קטן (ומתיאורך עולה שלא כך הדבר), הרי שיכול היה להיגרם בפרק זמן זה נזק נוסף.

4. זהו מקרה קלאסי של גירסה מול גירסה, ובבית המשפט השופט ייצטרך להחליט למי הוא מאמין יותר ובהתאם לכך יפסוק.

======================

אין באמור לעיל בכדי להוות ייעוץ משפטי

פורסם

רכב משנת 85, תביעה על 40K?

אם הסכום נכון, הרי שהתביעה היא בבית משפט שלום ולא תביעות קטנות, האם כך הדבר?

אם כן, מציע להיוועץ בעו"ד. כמו כן, להוציא מכתב לתובע שבדעתך לתבוע ממנו את כל ההוצאות כאשר תזכי במשפט, זה אמור לבדוק את רצינות כוונותיו ולהוריד אותו מהעץ...

פורסם

תוכלי אולי להראות לנו את התביעה (כמובן עם הסרת כל הפרטים האישיים)?

סתם מעניין אותי לדעת איך נזק של תאונת רמזור במהירות נמוכה יכולה לגדול ל-40K ש"ח ברכב בן 24 שנה.

ואני עוד חשבתי שה-6K ש"ח שתבעתי בפעם האחרונה מהביטוח היו מוגזמים (גם תאונת רמזור במהירות גלישה, בעל הרכב היה זבל שניסה להתחמק מאחריות, הנהגת ברכב הייתה בלי רישיון, זה המעט שהייתי יכול לעשות כדי ללמד אותו לקח שהוא לא נמצא מעל החוק).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הייתה זו רולס רוייס קורניש במקרה?

הרי נזק בסכום כזה לרכב משנתון כזה מהווה טוטאל לוס מבחינת עלויות.

נרא לי מצחיק.

אבל אם הוגש כתה תביעה אין מה לעשות. צריך להתגונן.

לשלוח תגובה לכתב תביעה. לדחות מכל וכל ולבקש מבית המפשט לדחות את התביעה על הסף ולחייב בהוצאות משפט.

פורסם

נשמע מאוד מוזר. אני לא עו"ד אבל התביעה הזאת נראית על פניה כל כך מופרכת שקשה לי שלא לחשוב שיש עוד נתונים שלא ציינת.

הרי כל שופט בר-דעת יראה שהבנאדם תובע ממך סכום ענק ללא שום קורלציה לפגיעה ברכב שלו או שלך. אין שום בעיה להוכיח שאת לא עירבת ביטוח ולכן הרכב שלך או את לא נפגעתם. אני מניח שהוא לא מדבר על פגיעות בגוף כיוון שאחרת כבר היית מקבלת זימון למשטרה או לבית משפט. אז על מה הוא בדיוק תובע? ולמה זאת בעיה שלך? הרי בשביל זה יש לך ביטוח - אם הוא תובע את הביטוח אז שהביטוח יטפל בזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הרי בשביל זה יש לך ביטוח - אם הוא תובע את הביטוח אז שהביטוח יטפל בזה.

אם הוא יתבע את הביטוח שלה, ויוכל איך שהוא להוציא אותה אשמה, היא עלולה להפסיד פרמיות בביטוח על לא עוול בכפה וזה חבל

CoupéF7R

פורסם

AVI,

חברת ביטוח לא קופצת לשלם 40,000 ש"ח תמורת תוספת קטנה בפרמיה. גם אם היא תשלם פרמיה מוגדלת במשך 3 שנים + ההשתתפות העצמית, זה לא יחזיר לחברת הביטוח את ה-40,000. לפיכך, חברת הביטוח לא ממהרת לשלם ולא כל כך רוצה את תוספת הפרמיה שלה.

מבחינתה כנהגת, אם היא אשמה וצריכה לשלם 40,000 בבית-משפט, או 4,000 ש"ח לחברת הביטוח - התשובה ברורה.

פותחת השירשור, כותבת שהוא תבע את חברת הביטוח ולא נענה. במקרה זה חברת הביטוח תעדיף להגיע לבית המשפט ולנסות להוכיח שהנהגת אינה אשמה, ועוד יותר מכך, שהנזק מופרך.

בד"כ פוליסות ביטוח מכסות גם הגנה משפטית כנגד מקרים כגון אלה, ולכן ראוי שהנהגת תפנה לחברת הביטוח ותבקש את עזרתה בענין.

מן הסתם יעוץ מקצועי פרטי רק יעזור לה להתמצא בנבכי הפתלתלות וגם להיזהר מהתחכמויות של חברת הביטוח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מצער לשמוע, האם באמת פעלת עוד באותו היום והעברת לסוכן הביטוח שלך את פרטי המקרה?

כמו כן תאורטי הגיוני שדו''ח שמאי יגיע אחרי חודש וחצי, אבל כל שופט יסתכל על זה בעיין חשודה מעט, אחד הנהגים עשה תאונה השבית את רכבו ומנסה להלביש עלייך את הנזק.

קודם כל היוועצי עם סוכן הביטוח שלך ועם עורך דין, תגישי תיק הגנה ביחד עמו לבית המשפט, תבדקי האם יש מצלמות באזור התאונה, מצלמות רמזור, מצלמות של תחנת דלק, מצלמות של קיוסק ליד הצופות אל הצומת, נסי לאסוף מידע ועדים.

במקביל תשכרי שמאי שיראה את הנזק שלך ואת שלו ושיקבע האם התוצאה הגיונית מהתאונה שלכם.

נשמה מאוד פלילי ומסריח.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תוכן חדש...