Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה ליפני שאתם סוקלים אותי באבנים תקראו הכול עד הסוף!

הכול התחיל בנסיעה בכביש 6 לכיוון צפון, ירדתי במחלף לכיוון כפר יונה ומשם המשכתי במהירות של 90 קמ"ש לכיוון כפר יונה מזרח, כעבור כמה קילומטרים מופיע לי התמרור של 60 קמ"ש אני מוריד את הרגל מהגז ואז פתאום מצלם אותי מ"צ ימח שמו עם ממל"ז וכעבור כמה מטרים אני מתבקש לעצור בצד, המ"צ שואל אותי אם אני יודע על מה נעצרתי ואני אומר לו שאיני יודע, הוא אומר לי נסעת 90 קמ"ש ואני אומר לו שאפשר לסוע פה 90 קמ"ש, הוא מצביע לי על התמרור של ה 60 קמ"ש ואומר לי שאסור, אני אומר לו שהיתי בתהליכי האטה.

עכשיו שתבינו זה כביש שני נתיבים לאותו כיוון עם גדר הפרדה גבוהה. [ז"א כביש שנראה ומתאים לכביש בין עירוני].

כמובן שהעכברוש הזה לא מקשיב לי והקצין שהיה ברכב התחיל לרשום לי דו"ח על 25 קמ"ש מעל המותר [אחרי הפחתה].

הוא אמר לי להגיע מחר למשפט ב מ"צ השרון.

עכשיו הקטע זה שהוא טעה במספר של הרכב+ הוא היה בלי אפוד, בלי תג זיהוי מ"צ על צד שמאל, והיה ללא כובע [לא יודע אם זה חשוב, אני פשוט מציין].

עכשיו השאלה שלי מה אני יכול לקבל והאם זה שלילה גם לרישיון האזרחי?

אני חייב לציין גם שאני נהג רגוע מאוד ואני ממש חושב שזה חרטא בישביל לתפוס חיילים על שטויות.

אני גם רוצה לציין שהוא לקח לי את הרישיון הצבאי.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

הדבר הכי מחוכם לעשות, זה לצוד נהגים קצת אחרי תמרור הגבלה.

ההרגל של נהגים רבים, הוא להמשיך במהירות הקודמת, כיוון שתנאי הדרך לכאורה מאפשרים זאת, ולהיכנס ישר לתוך המלכודת שטמנו להם.

 

זה שתנאי הדרך מאפשרים לנסוע, 90, 100, או 300, כלל אינו חשוב. מה שקובע מבחינת החוק -זה אך ורק התמרור.

 

אין קשר בין מה שנוהגים לפסוק בתי משפט צבאיים, לבין מה שנהוג באזרחות. באזרחות יכולים לתת לך שלילה החל ממספר חודשים ומעלה וקנס של כמה אלפי שקלים - בצבא יכולים לתת לך שלילה קצרה יותר וגם הקנס הוא ענין קטן יחסית. לעומת זאת בצבא יכולים אם רוצים גם לשלוח אותך למאסר גם על עבירות שבאזרחות לא היו חושבים על אופציה כזאת.

 

הסיבה שביקשו ממך להביא את הרישיון האזרחי למשפט, היא - בסמכותו של שופט צבאי לקבוע כי השלילה תחול גם על הרישיון האזרחי. בעיקרון מדובר על המלצה של צה"ל לרשות הרישוי האזרחית. צה"ל לוקח את רישיונך האזרחי ושולח אותו לרשות הרישוי האזרחית, ומשאיר לה את שיקול הדעת האם ראוי שתקבל חזרה את הרישיון מיד, או שיחולו לגביך הגבלות כפי שהמליץ. כדי לדעת אם תקבל חזרה את רישיונך האזרחי, תצטרך לפנות לרשות הרישוי ולבדוק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

למען האמת ציינתי שלקחו לי את הרישיון הצבאי ולא האזרחי, האזרחי נותר אצלי!

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

תפקיד של שיטור מ"צ, משול לפקחי התנועה של ת"א,

 

מתחבאים במקומות הכי %#T$#$#[כאן סיננתי] כדי לספק את התפוקה היומית.

 

 

[נשמעו דברים בעבר, שמ"צ שלא מביא X דוחות, נשאר שבת].

----

פורסם

כמה דברים.

1- היית ברכב צבאי או אזרחי?

2- במהירות של למעלה מ20 קמ"ש מעל המותר - המשפט מתקיים בבית דין צבאי לתעבורה ולא "סתם" ביחידה כלשהי.

3- הנך זכאי לייעוץ וייצוג משפטי מטעם הסנגוריה הצבאית.

4- אני לא זוכר אם מדובר על פסיקת בית משפט או הוראה של מתנ"א - אבל יש מרחק מסויים לאחר תמרור מגבלת מהירות שמוגדר כ"מרחק הסתגלות" ולא אוכפים בו את המגבלת מהירות החדשה.

(לצורך העניין, אם הלייזור בוצע כשהיית במרחק של 20 מטר מהתמרור - לא אמורים לעצור אותך).

 

 

* האמור להעיל נאמר מתוך נסיון לאחר דו"ח תנועה ממ"צ במהירות של (תודה לאל) 22 קמ"ש מעל המותר.

* האמור להעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואינו מתיימר להחליף אחד.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קח את זה בקלות, תגיד תודה שזה בית דין צבאי.

תרגע, חכה כמה חודשים עד שיגיע הזימון למשפט. צור קשר עם הפרקליטות הצבאית, בקש עו"ד, תקבע פגישה וסע לבית הירוק ביפו לפגוש את העו"ד שלך.

תחתום לו על טופס ייפוי כוח לעסקת טיעון, וסע לשלום.

 

אני על דיבור בטלפון בזמן נהיגה קיבלתי חודש שלילה על תנאי לשנתיים + 250 ש"ח קנס ב-5 תשלומים, והנגררת שלי ממש אבל ממש לא נקיה. מאמין שתצא מזה יחסית, בזול.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

חברה, המשפט מתקיים מחר!

אמרו לי להגיע ל"מצ השרון" [בה"ד 13] ליד "בית ליד".

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

בהסתמכות על הסטוריה ישנה, ייתכן שדברים השתנו בינתים.

במקרה דומה שקרה לחבר שלי, הוא הביא אישור ממפקד היחידה (סגן אלוף) שהוא בחור אחראי וכו' וכו' וחשוב שהרשיון שלו לא יפגע בגלל שצריכים אותו לתעסוקה מצבעית. והוא ייצא עם על תנאי בלבד.

 

אז אם יש לך קשרים או אפשריות, אולי זו הדרך.

פורסם

אני נהג של סגן אלוף, הוא התקשר ניסע לבטל או משהו ולא הצליח...

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

תלך מחר, ותגיד שאתה מסרב להשפט בפני מי שיביאו לך בתור שופט, שאתה רוצה להשפט בבית דין צבאי.

זה הכל..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא עדיף להשפט שם? הרי ככול שהדרגה של השופט יותר גבוהה ככה גם העונש וממש לא בא לי להסחב אם זה שנתיים...

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

נכון להוראות שקיבלו מתנדבי ית"מ (נכון לשנה שעברה), וכמה שידוע לי זאת עפ"י פסיקת בית משפט.

מותר לך לנסוע 90 עד השלט המורה לך על שינוי המהירות, ומכיון שאין מצפים ממך לבלום בבת אחת, יש מרחק שהוא מכונה מרחק הסתגלות, בו אסרו עליהם לאכוף מהירות.

 

לא ציינת את המרחק שעברת מהשלט.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

לא יהיה לך משפט בבסיס המ"צ, אלא רק התליית רשיון הנהיגה הצבאי. כלומר, מפקד הבסיס (או קצין מ"צ) יחליט לכמה ימים הוא שולל לך (מן שלילה מנהלתית) את הרשיון הצבאי, אם אני לא טועה אז הוא יכול עד 30 יום. בנוסף, הדו"ח ישלח לבית דין צבאי לתעבורה, וכעבור כמה חודשים אתה תזומן לשם על מנת להיפשט בפני שופט.

העונש כאמור יכול להיות קנס ושלילה בפועל/על תנאי של הרשיון הצבאי (על עבירות מהירות נדיר מאוד שמביאים עונש מחבוש, אלא אם כן אתה עבריין סדרתי). בנוסף, השופט יכול גם להחליט לשלול לך את הרשיון האזרחי לתקופה, אבל את זה עושים בעיקר במקרים חמורים במיוחד.

 

דרך אגב, מה המרחק בערך מהתמרור מהירות ועד הנקודה שבה המ"צ עצרו אותך? אם זה מעל ל600-700 (תלוי מאיזה מרחק הוא מדד אותך) מטר אז לא נראה לי שיש לך "קייס".

פורסם

בערך 300-400 מטר והוא מדד אותי ממרחק של 129 מטר.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

×
×
  • תוכן חדש...