Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם לא היחידים.

יש הרבה חברות שבתהליכי בדיקה של הנושא ודיונים מול יבואנים.

יש לחברות הליסינג בעיה גדולה היות ומצד אחד הם בקושי מוכרים מכוניות משומשות ומצד שני, לרובן, הבנקים עוצרים מימון כמעט לחלוטין.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הבעייה היא גם אצל היבואנים שהסתמכו על הליסינג, כי החברות הללו עצרו לחלוטין הזמנות של מכוניות חדשות.

זה כדור שלג לא קטן, ואין מה לשמוח בגללו, כי הוא ישפיע על כולם בסופו של דבר (משפחות יבואני הרכב מחזיקות בנכסים רבים נוספים, וזה ישפיע על עוד תחומים).

פורסם

מצד אחד, אני בהחלט אשמח לראות את כל תרבות הליסינג יורדת למצולות, מצד שני, באמת כמו שציין שמר, לכלכלה זה רע ושלא תהיה טעות, משפחות הפשע (אופס, סליחה טעות סופר), משפחות העושר לא יסבלו מזה, זה אני ואתם שנסבול מזה שהאג"חים שלהם פתאום יהיה שווים את משקלם בנייר טואלט! :evil:

תשובה או לבייב עדיין יחיו בעושר ואושר באחוזה המפוארת בארסוף מוגנים מנושים כי החברה הזאת בכלל לא שלהם, הם המנכ"לים בלבד , לא זאת בלבד, הם יפנו לממשלה לסיוע בכדי להציל אלפי משרות מפיטורין ומנזק אדיר לכלכלה.

תראו מה קורה באמריקה, במשך שנים מנכ"לים ובעלי חברות התנהלו בצורה פזרנית ומופקרת, היום הם מקבלים סיוע מהממשל בשביל לכסות את החובות של הכספים שהם שלשלו לכיסם בצורת בונוסים של מליוני דולרים :evil:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

1- לא תשובה ולא לבייב גרים בארסוף.

2- אין קשר ישיר בין לבייב לשוק הרכב.

3- לבייב לא מנכ"ל, הוא בעלים (ויותר מ60% מהמניות שלו משועבדות לבנקים).

בניגוד לארה"ב, שם הממשל הרפובליקני, במקום לנסות לפתור בעיות - פשוט זרק עליהן כסף, כבר הוכח בארץ שנוהגים "קצת" אחרת.

לישראל אין את כמויות הכסף שיש לארה"ב בשביל לזרוק אותו על העסקים של המיליארדים הללו.

השוק בארץ מתנהג שונה לחלוטין מהשוק בארה"ב. זו גם הסיבה שלא ראית בנקים קורסים פה אחד אחרי השני כמו בארה"ב.

פורסם

ועדיין, זכור איפה היה אליעזר פישמן אחרי המפולת בבורסה ב-83' ואיפה הוא עכשיו (רמז: קנה את "מבני תעשייה" מהמדינה בסכום אפסי), ראה איפה גד זאבי (לא זכור לי שראיתי אותו מקבץ נדבות ברמזור).

לא אלמן ישראל, ומי שיש לו - לא יעבור לחיות כמו קבצן. למעשה - חוץ מרובי שפירא ז"ל (שלא עשה עסקים בארץ כמעט, למען האמת), לא זכורים לי טייקונים שנפלו ולא קמו.

מי שנפגע הוא אדם שאיבד 100,000 שקל או דולר על דירה ב"חפציבה", או 50,000 שקל על מניות, וכו' - כלומר : מעמד הביניים.

פורסם

מעמד הביניים הוא תמיד זה שנפגע יותר מכולם.

לא סתם קיימת האימרה: "לקחת הלוואה של 200 אלף ש"ח? בעיה שלך. לקחת הלוואה של 200 מליון ש"ח? בעיה של הבנק."

לטייקונים הגדולים יש מספיק כסף לחיות יופי-יופי גם עוד 100 שנה (לפחות) אם הם יעזבו את כל העסקים שלהם היום.

במקרה הכי גרוע, הם יחסלו את הפעילות שלהם בארץ, יעברו לחו"ל (מישהו אמר נמיביה?) ויחיו מהחשבונות שיש להם בשוויץ, ליכטנשטיין ו/או איי הבתולה.

פורסם

וכאן המקום להזכיר לכולם שנושא הדיון הוא מעבר מחכירת רכבים לרכישת רכבים, ולא מצבם הכלכלי של טייקוני המשק בישראל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

קו-לו-לו-לו-לו-לו-לו-לו-לו-לו-לו-לו-לו-לו-לו-לו--לו-לו-לו-לו-לו-לו ! ! !

(צהלולים, עבור הפרידמנים שבינכם)

הגיע הזמן שהנבלות ישקעו.

ולמי שדואג משקיעת ערך המניות של א' ליסינג, המניות של ב' מוסך יזנקו פלאים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אולי מישהו יכול להסביר לי למה הם נבלות?

החברות הללו ניצלו את פירצת המס ויחד עם המעסיקים נתנו הטבה לכל מאן דבעי.

דרישת המעסיקים לרכב זול ככל האפשר, יחד עם קביעת מדרגות המס בצורה מטומטמת (ע"י הממשלה) הביאה להזמנת מכוניות במפרט נמוך במיוחד, לא חברות הליסינג החליטו על המפרט. מבחינתן, אם היית מוכן לשלם, יכולת לקבל כל מה שרצית (יעידו על כך מכוניות ספורט ו/או יוקרה ו/או מיוחדות שהוזמנו בליסינג).

השילוב של עובדים שכירים שרוצים אוטו חדש, מעסיקים שרוצים לחסוך כמה שניתן וחברות ליסינג שרוצות להרוויח, הוא שהביא למצב היום.

לא ברור לי למה חברות הליסינג הן דווקא הנבלות בעניין. כמעט כל בעל עסק היה מנהל את הדברים בדיוק באותה צורה.

פורסם

תסתכלו על זה מהצד של העובד, שמקבל רכב צמוד.

העובד עצמו צריך לקחת את הרכב לטיפולים ולטסטים, להתקנות אביזרים, להחלפת צמיגים וכו' וכו'.

כשהרכב נמצא במוסך, אין רכב חליפי והעובד נוסע באוטובוס.

אין תחליפה של הרכב לאחר 3 שנים, חברות מחליפות את צי הרכבים שלהן בהדרגה, ויהיו עובדים, שישארו עם אותה מכונית 4 או 5 שנים וגם יותר.

בשביל עובד חדש, שהגיע לחברה לא יקנו רכב חדש. הוא יקבל רכב משומש של אחד הוותיקים.

פורסם
אולי מישהו יכול להסביר לי למה הם נבלות?

החברות הללו ניצלו את פירצת המס ויחד עם המעסיקים נתנו הטבה לכל מאן דבעי.

הנבלה היא כפולה: ראשית, פרצה קוראת לגנב, אבל זה לא אומר שאתה חייב לנצל אותה.

שנית, ועיקר הנבלה, היא בכך שלא סתם הם "ניצלו" פרצה... הם שידלו, סייעו, ושלחו לוביסטים לשכנע את חברי הכנסת (שאחד מהם בטמטומו כי רב חסם את כביש גהה למענם) שזה טוב ככה המצב הזה.

ולגבי העובדים - שיקנו רכב כמו כולם, או שיקבלו מה שנותנים להם; מה קרה?

שמעתי שיש כזה דבר ליסינג לפרטיים, גם תפעולי מלא וגם מימוני - שינסו, נראה מה יקרה על הכבישים כשהם יצטרכו לשלם על הדלק של עצמם. אולי אפילו נראה שני עובדים שגרים אחד ליד השני נוסעים ביחד; אולי למכולת הם ילכו ברגל; מי יודע?

כמובן, האמור אינו מתייחס לרכבים מסחריים פרופר המשמשים את עובדי ההפצה, למשל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מתוך בבילון:

לגנוב

(פ') לקחת ללא רשות, "לסחוב", לקחת במשיכה, לבזוז, לשדוד, לגזול, לחמוס, לעשוק; למעול בכספים

אני לא בטוח שאחת מההגדרות האלו מתאימה במדויק למצב עם חברות הליסינג ולכן אני לא בטוח שההשוואה לגנב מתאימה כאן.

נכון, הם ניצלו פירצה ידועה ומוכרת בחוק. אבל רגע, זאת לא בעצם מהות העבודה של רואי חשבון ועורכי דין?

שידול, שכנוע והפעלת לוביסטים בכנסת היא, לצערי הרב, פעולה שנוקטות בה לא מעט חברות גדולות ובעלות השפעה. לחברת החשמל יש לוביסטים, לאגד יש לוביסטים, לתע"א יש לוביסטים והרשימה ממשיכה וממשיכה. זאת הרעה החולה של שיטת הממשל הנוכחית, וחיסול חברות הליסינג לא ימגרו את התופעה.

אני לא מבין על מה השמחה הגדולה. בסך הכל חברה אחת שעוברת לרכוש רכבים ישירות מהיבואן. היא קונה בדיוק את אותם הרכבים (פוקוס ורומסטר בקבוצת רישוי 2), מחלקת אותם בדיוק לאותם עובדים ואותם העובדים ימשיכו לקבל, דה-פקטו, את אותה הטבת רכב צמוד. מה זה משנה אם בעלת הרכב על הנייר היא חברת ליסינג מסוימת או ליימן-שליסל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני דווקא בעד חברות הליסינג כי אז אחרי 3 שנים הרכב נמכר והחברה מקבלת רכב חדש מה שטוב נגד זיהום אוויר , עכשיו חברות ימשכו וימשכו גם עם רכבים ישנים , אבל אולי עכשיו נראה יותר רכבים ידניים כי מאז שחברות הליסינג השתלטו על ענף הרכב קונים רק מכוניות אוטומטיות ואולי עכשיו יקנו יותר ידניות.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תוכן חדש...