Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בדיוק הענין, ארנון. הויכוח היה (ופה ושם גם ממשיך) להיות על תיבות הילוכים. א-ת-ה הפכת את זה לעימות אישי, כאשר החלטת שמותר לך להביע דעה אישית כנגד הכותב כי הדעה שלו שונה משלך.

כפי שאתה יכול לראות בשרשור הזה ובאחרים, אין לי כל בעיה לנהל דיון ענייני מול אנשים שחושבים שונה ממני. זה אתה שראית בזה צידוק להנכס בי, אישית - בדיוק כפי ש-CX25 החליט שבגלל שאני חושב אחרת ממנו אז אני לא אובייקטיבי, ולוקה בדעות קדומות.

CX, כדאי שהצהרות מהסוג שלך יהיו מגובות בעובדות. תראה לי בבקשה כתבה אחת שלי בה ניתחתי לא נכון רכב צרפתי, כתבתי עליו דברים רעים שלא היו ולא נבראו, או ניגשתי אליו מראש בגישה שזהו רכב נחות. אין לך דוגמאות כאלו? נהג כאדם אינטליגנטי ומתורבת ואל תצטרף לעדר ולמסע ההכפשות שרץ כאן כלפי כעיתונאי רכב. הרי אם נאמין לכל מה שנכתב בפורום הזה, נגיע למסקנה שיבואני פיז'ו פשוט לא משלמים מספיק כסף ל'אוטו', הפרסומון הידוע, וכנראה גם לא לפרסומונים האחרים ולכן כל עיתונאי הרכב יורדים על תיבת ה-AL4...

אז כן, אני חושב שמכוניות צרפתיות פחות אמינות, ככלל, מיפניות או גרמניות. למה לדעתך אני חושב את זה? כי יש לי דעות קדומות? כי גדלתי בבית שבו, למעט תקופה קצרה, נהגו הורי תמיד במכוניות פיז'ו, וממשיכים בכך עד עצם היום הזה (בחודשים האחרונים עברו שניהם ל-206 ו-407 חדשות, בתמיכתי) בשביעות רצון מלאה? כי שתי המכוניות שרכשתי מכספי לגרושתי הן סיטרואן? לך, כאדם פרטי, מותר להתעלם מעובדות או סתם לא לדעת אותן. כאשר אני, כעיתונאי, רואה איך פעם אחר פעם מכוניות צרפתיות מופיעות בתחתית חקרי וסקרי אמינות למיניהם, אני לא יכול להתעלם מכך, ואחטא למקצועי אם אעשה כך. העובדות שעליהן אני נשען כוללות סטטיסטיקות חד-משמעיות שאי אפשר להתווכח על תקפותם, כמו למשל הדו"ח השנתי של ADAC המציג סטטיסטיקת קריאות לחילוץ על סמך מיליוני מקרים בהם טיפל הארגון הענק הזה. פעם אחר פעם אפשר לראות בצורה גרפית וברורה איך מכוניות מתוצרת צרפתית, שבשנותיהן הראשונות הן דווקא בסדר, הולוכת ומדרדרות אחורה ככל שהן מזדקנות. אלו לא נתונים שהמצאתי, והם עקביים, שנה אחר שנה (והמכוניות מחולקות לפי קטגוריות, כדי שלא תתבצע השוואה של טווינגו מול S-קלאס).

אז אני מבין שממש נוח לתלות את המציאות הזו בעיתונאי לא-אובייקטיבי, אבל כדאי אולי מפעם לפעם להביט במראה ולחשוב מי באמת לא אובייקטיבי כאן.

טל

עריכה: נזכרתי טיפה באיחור, אבל הנה קטע הפתיחה מתוך מבחן לפיז'ו 308 1.6 VTi שכתבתי לא מכבר ואשר הופיע בגליון האחרון (נדמה לי, אולי אחד קודם) של 'אוטו'. זה עדיין לא הועלה לרשת אז הנה, בבקשה, ותגיד אתה איזה דעות קדומות נגד תוצרת צרפת עולות מהכתוב.

"פעם... כן, פעם. במהלך שהותי במחיצתה של הפיז'ו 308, יחלפו בראשי מחשבות בנוסח היום-לעומת-פעם יותר מפעם אחת. הרבה סיפורים מתחילים ב"פעם", אבל במקרה הספציפי הנוכחי, הפתיחה הזו מגיעה מחוסר ברירה. פ-ע-ם אפשר היה לומר הרבה על מכוניות צרפתיות. היה להן אופי משלהן, היו להם מאפיינים שניתן היה לחוש בקצות האצבעות ודרך הישבן. היה במה להתאהב והיה את מה לשנוא. היום? היום אני צריך להתאמץ כדי למצוא משהו בעל משמעות לומר אודות הפיז'ו 308, מכונית שאיבדה את הצרפתיות, את ה-Frenchness ואיתה גם את ה-Freshness. ה-308, לפחות בגרסה שעליה אנו מדברים, היא כמעט סתם מכונית. לא תוססת, לא מעוררת, לא גורמת לך להגיב, לא בשר ולא חלב. מין גוון אפור, מקום טוב באמצע. רק שאני לא בטוח שזה ממש מקום טוב.

היא איבדה את הצרפתיות, ואיבדה גם את הפיז'ואיות, גם מבחוץ. אין זה המפגש הראשון שלי עם ה-308, אבל בכל זאת קשה שלא לקחת צעד קטן אחורה למראה החרטום המוארך, הפנסים הענקיים והלוע הפעור. הנה, כבר עכשיו, בשניות הראשונות עימה, קשה שלא לחשוב על מכוניות פיז'ו של פעם: איפה ה-306 הנהדרת, האלגנטית והמאופקת, לעומת ה-308 המוחצנת והמוגזמת. לפחות זה נותן לי משהו החלטי לומר עליה..."

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרי אם נאמין לכל מה שנכתב בפורום הזה, נגיע למסקנה שיבואני פיז'ו פשוט לא משלמים מספיק כסף ל'אוטו', הפרסומון הידוע, וכנראה גם לא לפרסומונים האחרים ולכן כל עיתונאי הרכב יורדים על תיבת ה-AL4...
אתה שוב לא נצמד לאמת ומקווה שהקוראים יזכרו רק את רוח הדברים.

לא "כל עיתונאי הרכב יורדים על תיבת AL4".

• אתה בעצמך הבאת ציטוט מעיתון "הגה" שכותב דברים טובים עליה.
  • רוני אהרונוביץ' לא מתלונן עליה.
  • כותבים בפורום הזה -שלחלקם לפחות יש כישורים שהיו מאפשרים להם לכתוב על מכוניות בעיתון אילו רצו- כותבים דברים טובים עליה.

שיהיה ברור - זכותך לכתוב שזו תיבה גרועה. זכותך לכתוב כל דבר בכל נושא כל עוד אתה עומד בשני תנאי סף:

1. לא כותב דברים מהם משתמע שכל העולם חושב כך. אתה כותב שהתיבה "ידועה לשמצה" ואני אחזור ואגיד לך שהיא ידועה לשמצה בקרב ברנז'ה מצומצמת מאוד של אנשים שהבנתם, לדעתי, מוטלת בספק.
  2. מצליח לנמק את הטענות שלך - ועד כה אני לא מתרשם שאתה מצליח.

פורסם

אני נוסע עם התיבה הזו כבר 6 שנים במכוניות שונות. אחרי שאתה נוסע איתה שבוע אתה מתרגל אליה והיא הופכת להיות צפויה לחלוטין. ואז אפשר להתחיל להנות איתה, יחסית.

בנסיעה רגועה היא עדיפה על כל תיבה אחרת שנתקלתי בה (לא כולל יוקרה גרמנית), עניין של טעם אישי. החוסר בקיק דאון מבורך - הסטה של הבורר לשני או קליק על המגביל וקבלת הורדת הילוך זריזה ואתה לא צריך לדחוף את הדוושה עד הסוף. בנוסף - הבלימה שהיא מייצרת מורגשת ואפקטיבית וזה בניגוד לרוב המכרע של התיבות האוטומטיות הרופסות שנתקלתי בהן.

אין ספק שהיא דורשת תפעול אקטיבי בשביל תנועה זריזה והיא גם מעודדת את זה. אז אולי היא לא סטנדרטית, אולי הקונספט עצמו של תיבה אוטומטית שרוצה שיתעסקו איתה הוא לא נכון או לא מתאים "לנהג הישראלי". אבל גרועה היא לא.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, ארנון, או - מה שיותר הגיוני לאור התנהלותך בכל הסיפור הזה - נוח לך לא להבין. או שפשוט אתה ממשיך את מה שעשית קודם, מסתמך על הקוראים שלא ממש יבדקו אותך, ומטה את העובדות בכוונה.

במפורש לא אמרתי שכל העיתונאים חושבים כך. אמרתי ש"אם נאמין לכל מה שנכתב בפורום הזה, נגיע למסקנה שיבואני פיז'ו פשוט לא משלמים מספיק כסף ל'אוטו', הפרסומון הידוע, וכנראה גם לא לפרסומונים האחרים ולכן כל עיתונאי הרכב יורדים על תיבת ה-AL4"...

כמה מהר אתה "שוכח": א-ת-ה עשית את ההכללה לגבי עיתונאי הרכב ("טמטום קולקטיבי", זוכר?). א-נ-י הבאתי את הציטוטים שעליהם אתה מסתמך... כמה קל להפוך תמונה על פיה כדי שתתאים לטיעונים שלך, הא?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אחרי קריאה ארוכה ומייגעת של ההתנצחות כאן נראה לי שאפשר להכריז על הפסקת אש. שניכם מחופרים בעמדות כל כך עמוק שאין לכם סיכויי להגיע לאיזו שהיא הסכמה/הבנה הדדית (שלא לדבר על זה שאתם כבר חוזרים על עצמכם בטיעונים ההדדים).

ולעניין התיבה. על התיבה הנ"ל קראתי הרבה לפני שהיתה לי אחת ואין לי ספק שעיתונות הרכב המקומית לא חסכה בתלונות כלפיה ולא ממש טרחה לציין את מעלותיה או להסביר את ההתנהגות שלה, ששונה מהותית מזו של תיבות ההילוכים הסטנדרטיות.

הבעיה, לדעתי, טמונה בעיקר בהרגלים. הנהג הישראלי הממוצע (וכנראה, לצערי, גם חלק מבוחני הרכב בעיתונות) נוהג כבר שנים על רכב אוטומטי ורגיל למצוא את עצמו בהילוך הגבוה ביותר שאפשר כבר במהירות של 50 קמ"ש. אותו נהג כבר שכח מה זאת החלפת הילוכים נכונה כי כבר שנים הוא לא מחליף הילוכים לבד. מי שרגיל לרכב ידני מוצא את התיבה הנ"ל ככזאת שמנסה להתאים הילוכים לתנאי הדרך בצורה הנכונה. התאמה כזאת באה לידי ביטוי כשנוהגים על רכב בעל גיר ידני ולא על רכב בעל גיר אוטומטי.

כתבתי לא פעם (אולי לא כאן) שכל מה שהתיבה הנ"ל מנסה לעשות זה לחקות בהתנהגותה נהיגה עם גיר ידני בעוד שהתיבות הסטנדרטיות לא עושות זאת. התיבה לא מעלה הילוך כשאין צורך (למשל כשמגיעים לירידה ולא מעוניינים להאיץ) ומצד שני היא מורידה הילוך בהאטה ובכך מסיעת לבלימה (כמו בהגעה לרמזור). את שתי הפעולות הבסיסיות האלו התיבות הסטנדרטיות לא מבצעות כלל. כל התיבות הסטנדרטיות ממהרות להגיע להילוך הגבוה ביותר ונשארות שם עד שאין להן ברירה אחרת. הן מאלצות את הנהג לגור על הבלמים בכל ירידה ולבצע קיק דאון בכל האצה כי לרוב הן לא בהילוך הנכון - זה שמתאים לתנאי הדרך.

כמי שהיה בעלים של טויוטה קורולה אוטומטית בעבר וכיום בעלים של קסארה פיקאסו אוטומטית (שתיהן במקביל לרכב קטן ידני, יפני בעבר וצרפתי כיום) לטעמי ה-AL4 היא לא פחות מגאונית בכל הקשור לתזמון הילוך לתנאי הדרך. ודרך אגב, מעולם לא נתקלתי בבעיה של העדר קיק דאון כשצריך. אם כבר התלונה שלי כלפיה היא שלפעמים היא שוכחת להעלות הילוך בזמן ומושכת הילוכים קצת יותר ממה שהייתי רוצה.

לצערי עם בעיית האמינות שלה כן נתקלתי והרכב שברשותי כבר עבר שתי תקלות הקשורות בתיבה (במשך 3 שנים ו-60,000 ק"מ) אחת בתקופת האחריות ואחת אחריה.

ועוד אנקדוטה קטנה. חבר, שהיה בעלים של מיצובישי לנסר אוטומטית, החליף הקיץ את הרכב לפיז'ו 306 אוטומטית. שבוע לאחר ההחלפה הוא סיפר לי בהתלהבות על ההתנהגות המוצלחת של תיבת ההילוכים ברכב שרכש זה עתה לעומת מה שיהיה לו קודם לכן. ורק שלא יהיו ספקות מדובר באדם שהבנתו בנושא היא בסיסית ביותר ואין לחשוד בו שהוא חובב רכב, נהיגה או רכב צרפתי באופן יוצא דופן.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
במפורש לא אמרתי שכל העיתונאים חושבים כך
בטח שאמרת, טל. בטח שאמרת. כל הסאגה הזו החלה כי כתבת שהתיבה הזו "ידועה לשמצה".

יש לי אפס סבלנות להכללות, ו"ידועה לשמצה" זו האמא של ההכללות.

כשעיתונאי רכב אומר על תיבה שהיא "ידועה לשמצה" ומספר על קולגה ששאל מהנדס של היצרן "מתי הם יתקנו אותה" כי "בטח הם יודעים שיש בעיה", אז הקוראים מבינים שמבחינתו יש כאן עובדה מוגמרת שמקובלת על כלל אנשי המקצוע.

זו לא פרשנות שלי. זה מה ש"ידוע לשמצה" אומר. תפתח מילון.

--------------------------------------------------------------------------------

לגופו של עניין, מרוב העיסוק שלך בי, לא הצלחתי ליישב את הסתירה העקרונית שעולה מהדיון:

מצד אחד - ישנם מספר אנשים שיודעים לנהוג לא רע (ובינם, מסתבר, גם עיתונאי רכב שאינם אהרונוביץ'). האנשים האלה מעידים שהתיבה מבינה אותם לא רע.

מהצד השני - ישנם מספר עיתונאי רכב -אתה אחד מהם- הגורסים שהתיבה לא מבינה מה רוצים ממנה.

איך אתה מיישב את הסתירה הזו?

כי שוב, מצד אחד אתה מסביר לג'רמי (שאותו התיבה דווקא מצליחה להבין) שבשימוש יומיומי היא בעייתית.

אבל מצד שני אתה מסביר לי (כשאני מעיד על קולגות הייטק שמרוצים מאוד מה- C4 שלהם בשימוש יומיומי) שנהגי הייטק לא מבינים מה טוב ומה רע להם.

אז מה היה לנו?

מי שיודע לנהוג - מעיד שהוא מרוצה.

מי שלא יודע לנהוג (נהגי ליסינג) - מרוצה, אבל זה בגלל שאינו מבין.

אפילו אלה שכתבו כאן בדיון ואמרו שאינם מרוצים מהתיבה - התייחסו לקיק-דאון משני לראשון, ולזעזוע בהורדת הילוך משני לראשון - כי התיבה עושה זאת כשהרכב עדיין בתנועה, להבדיל מתיבות אחרות.

כל אלה טענות לגיטימיות - אמרתי מלכתחילה שהתיבה לא מושלמת - אבל אלה וודאי לא טענות שיגרומו לעיתונאי רכב מקצוען להכתיר אותה כ"ידועה לשמצה" ולקולגה שלו לרוץ למהנדס בפיז'ו ולדרוש Recall.

אז מה בדיוק אתה ושאר העיתונאים התומכים בדעתך רוצים? אישית, אני חושב שאתם לא יודעים מה אתם רוצים (חוץ מלהריץ דאחקות על התיבה המוזרה של הצרפתים), אבל עדיין מקווה לתשובה עניינית (כזו שתתייחס לתיבה, ולא למאפייני האישיות שלי).

שניכם מחופרים בעמדות כל כך עמוק שאין לכם סיכויי להגיע לאיזו שהיא הסכמה/הבנה הדדית
אם תוכל להסביר לי את העמדה של טל -זו שהוא מחופר בה כה עמוק- אהיה אסיר תודה.

אני מבין את העמדה שלו בקשר לאישיות שלי, אבל אני עדיין לא מבין את העמדה שלו בקשר לסתירה הנ"ל, זו שכאן למעלה.

ודרך אגב, מסכים בהחלט עם דבריך אודות התיבה (למרות שמבחינת טל עדותך לא מעלה ולא מורידה. יש לך סיטרואן, אז אתה מזדעק להגן על המכונית שבבעלותך). :-)

פורסם

כפי שאתה יכול לראות בשרשור הזה ובאחרים, אין לי כל בעיה לנהל דיון ענייני מול אנשים שחושבים שונה ממני. זה אתה שראית בזה צידוק להנכס בי, אישית - בדיוק כפי ש-CX25 החליט שבגלל שאני חושב אחרת ממנו אז אני לא אובייקטיבי, ולוקה בדעות קדומות.

מר שביט , כשאתה כותב בפירוש שאחד מהקולגות פנה למהנדס מפיזו להעיר על התיבה ועל תיפקודה הלוקה בחסר ואתה מכריז קבל עם ועדה על אי אהדתך לתיבה הזו, אני מתקשה עד מאוד להאמין שאתה באמת יכול לבוא ולבחון רכב ולא משנה מוצאו כאשר תיבה כזו מותקנת בו.

אולי אני לא מעריך את כישורך נכונה , אבל עובדה היא שכאשר אדם מגיע עם דעה קדומה אוביקטיבי הוא לא יהיה, אפילו אם הוא בוחר להאמין שכך הוא.

CX, כדאי שהצהרות מהסוג שלך יהיו מגובות בעובדות. תראה לי בבקשה כתבה אחת שלי בה ניתחתי לא נכון רכב צרפתי, כתבתי עליו דברים רעים שלא היו ולא נבראו, או ניגשתי אליו מראש בגישה שזהו רכב נחות. אין לך דוגמאות כאלו? נהג כאדם אינטליגנטי ומתורבת ואל תצטרף לעדר ולמסע ההכפשות שרץ כאן כלפי כעיתונאי רכב. הרי אם נאמין לכל מה שנכתב בפורום הזה, נגיע למסקנה שיבואני פיז'ו פשוט לא משלמים מספיק כסף ל'אוטו', הפרסומון הידוע, וכנראה גם לא לפרסומונים האחרים ולכן כל עיתונאי הרכב יורדים על תיבת ה-AL4...

תרשה לי לא להגיב על הנושא הזה, אני חושב כבר זמן רב עוד מימי אדוארד אטלר שעיתונות הרכב כבר מזמן אינה אוביקטיבית , חלקם של עיתונאי הרכב כבר מזמן אינו מבצע את עבודתו ושוכח שתפקידו לדווח אוביקטיבית על רכבים.

מעבר לזה, אני חושב שפסק דין של בית משפט אינו בגדר הכפשה, או שנושא זה נתון לפרשנויות ? ?

האמת היא שאני מעריך מאוד את סבלנותו הבלתי נגמרת של ארנון להמשיך את הויכוח הנ"ל, אני מבחינתי פורש כיוון שאין עוד טעם בו, ראיית העולם שלנו כנראה שונה, שונה לחלוטין.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אכן - ידועה לשמצה, רחוקה מלהיות מושלמת ולא הטובה ביותר בעולם.

א-ב-ל....

ארנון - כשבמשך עשרות שנים אתה מפמפם לכל העולם תיבות פלנטריות שיודעות רק להאיץ ובעזיבת גז להישאר בניוטרל - יהיה לך קשה מאוד לשנות את העולם. רד מזה... זה כבר חקוק יותר מידי עמוק בתת מודע של אנשים.

הזכרתם "קהל יעד"... מיהו קהל היעד לתיבות האוטומטיות המדוברות ? נהגים שכל היום נוסעים סופר-רגוע וכל X קילומטרים דופקים קיק-דאון או אנשים שברוב הזמן נוסעים לעבודה\משפחה\סידורים ונוהגים רגוע-רגוע ? מניסיון אישי התיבה (לפחות אצלי) משתפת פעולה גם במצבים של נהיגה וגם במצבים של "נסיעה".

כמה דברים:

1. בשביל לכתוב חוות דעת אובייקטיבית על תיבה שכזו צריך לבלות עם האוטו לפחות כמה ימים וכמות מכובדת של קילומטרים. מניסיון אישי - רק אז מבינים את החסרונות והיתרונות של התיבה.

2. התיבה הזו מתאימה גם למי שאוהב לנהוג - וגם למי שנוסע (רוב הנהגים בישראל נוסעים ולא נוהגים).

3. ברחבי ישראל פזורות מכוניות עם שלל גרסאות תוכנה; כאלה שמתאימות לרכב מנהלים, כאלה שמתאימות למשפחתיות עם מנוע 1.6 ל' וכאלה שבנויות על ארכיטקטורות שונות (כבל גז או מערכת נטולת כבל גז לחלוטין וגם מערכות משולבת כבל גז לחיישן מצב מצערת + מצערת אלקטרונית).

-> בכל גרסה ובכל רכב ניתן לחוש בהבדלים בהתנהגות התיבה. התיבה מתנהגת לפי מידע שהיא מקבלת משלל מקומות ואפילו לרמת הכיוונון של מתג אורות הבלמים יש חשיבות בהתנהגות התיבה. לעיתים גם מתג אור בלם תקול משגע את התנהגות התיבה.

4. בתור אחד שכל חייו נהג על רכבים עם גיר ידני וגם עם גיר אוטומטי פלנטרי "רגיל" - אני יכול לומר דווקא שהמעבר לתיבת הילוכים AL4 בנסיעות מנהלתיות וגם בדרכים עקלקלות עושה את עבודתה באופן משמעותי טוב יותר ונוח יותר מתיבה פלנטרית רגילה. אין ספק שבמהלך 9 החודשים האחרונים שבהם גמאתי 20K ק"מ הספקתי להבין את התיבה ואת מעלותיה.

5. ב AL4 קיימת השהיית חריפה בקיק-דאון רק כאשר יורדים להילוך ראשון (נניח מהילוך שני לראשון). ביתר ההילוכים (רביעי לשלישי או רביעי לשני או שלישי לשני) תגובת הגיר היא מיידית.

6. נעילת ממיר המומנט מהילוך שני היא דבר פנטסטי.

7. אין ספק שלהתרגל לתיבה שמתנהגת באופן שונה מכל מה שהכרת עד היום הוא דבר קשה מאוד לעיכול. מניסיון - אחרי תקופת הסתגלות שלוקחת מעט זמן מבינים שהתיבה הזו היא בסה"כ תיבה טובה. הרושם הראשוני שהיא מותירה ביחס למה שהורגלנו עד היום הוא קצת צולע, אבל ברגע שעוברים את שלב הרושם הראשוני מבינים ש...הרושם הראשוני, במיוחד במקרים כגון אלו, לא תמיד קובע.

8. אתם סתם טוחנים מים בויכוחי סרק :lol:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יאצק,

אין ספק שאתה קצת שיכור, לאור כל הקילומטרים שאתה גומע. אם תתחיל לגמוא אותם, אולי יהיה יותר טוב. :twisted:

ולעניין השרשור - דבר אחד לא הצלחתי להבין.

מה לעזאזל רוצים מהתיבה המסכנה הזו?

בעוונותיי נהגתי כבר על לנטיס (כ-200 אלף ק"מ, רק על זה מגיע לי צל"ש), קורולה (3 דורות שונים), אימפרזה, סופר לנסר (גיר INVECS II, עאלק חכם), סיוויק (2 דורות)- כ"א כמה אלפי ק"מ, וגם פוקוס (אאל"ט גם התיבה שלה יפנית) - כ-100 אלף ק"מ.

(אני מדבר רק על מכוניות משפחתיות).

לעומתן נהגתי בכ- 5-6 מכוניות עם AL4 (החל ב-206 וכלה בקסנטיה/406, כולל מגאן כדי לייצג את רנו).

SO HELP ME GOD, בכל יום נתון ובכל כביש נתון - למעט ה-406 מנוע 1.8, שסירבה בעקשנות לשתף פעולה בהורדת הילוכים, וגם נטתה להישאר בהילוך שלישי עד אין קץ (ולא לעלות לרביעי) - הייתי לוקח את ה-AL4 על פני כ"א מהתיבות במכוניות שהזכרתי, בטח ובטח כאשר נותנים בגז ומנסים לעצור את האוטו, שמצידו מעוניין לשמור על האינרציה שלו ולהמשיך אל הטמבון של הרכב שמלפניו.

קיק דאון? חוץ מה-406 שהזכרתי - כל התיבות שפגשתי מעלות הילוך ללא היסוס. אמנם אין לך את הטלטלה שוברת החוליות של התיבות היפניות, שמבשרת לך ש- הנה הנה אנחנו מאיצים, אבל הכל המכוניות שפגשתי מורידות הילוך ומאיצות בשמחה ובששון, עד כמה שמנועיהם צנועי ההספק מאפשרים זאת.

בקיצור - התיבה הזו, אחותה זונה, ועכשיו נראה איך מסבירים לכולם שאין לה אחות בכלל...

פורסם
מר שביט , כשאתה כותב בפירוש שאחד מהקולגות פנה למהנדס מפיזו להעיר על התיבה ועל תיפקודה הלוקה בחסר ואתה מכריז קבל עם ועדה על אי אהדתך לתיבה הזו, אני מתקשה עד מאוד להאמין שאתה באמת יכול לבוא ולבחון רכב ולא משנה מוצאו כאשר תיבה כזו מותקנת בו.

אולי אני לא מעריך את כישורך נכונה , אבל עובדה היא שכאשר אדם מגיע עם דעה קדומה אוביקטיבי הוא לא יהיה, אפילו אם הוא בוחר להאמין שכך הוא.

תרשה לי לא להגיב על הנושא הזה, אני חושב כבר זמן רב עוד מימי אדוארד אטלר שעיתונות הרכב כבר מזמן אינה אוביקטיבית , חלקם של עיתונאי הרכב כבר מזמן אינו מבצע את עבודתו ושוכח שתפקידו לדווח אוביקטיבית על רכבים.

מעבר לזה, אני חושב שפסק דין של בית משפט אינו בגדר הכפשה, או שנושא זה נתון לפרשנויות ? ?

האמת היא שאני מעריך מאוד את סבלנותו הבלתי נגמרת של ארנון להמשיך את הויכוח הנ"ל, אני מבחינתי פורש כיוון שאין עוד טעם בו, ראיית העולם שלנו כנראה שונה, שונה לחלוטין.

מזמן לא נתקלתי בבעיה כזו של הבנת הנקרא, או הבנת השפה.

כשציינתי את הקולגה וכו', התייחסתי לאירוע עובדתי שהתרחש. איך לעזאזל זה מצביע על דעה קדומה כלשהי?

אם יש לי נסיון מסויים עם איכות הייצור של מכוניות מתוצרת סינית, לצורך הדיון, ואני יודע ש-100% מהן היו ברמה ירודה - האם אני לא אמור להסיק מכך שיש לסינים בעיה באיכות הייצור? וכאשר אגיע למסקנה הזו, האם זה פוסל אותי מלבחון בצורה אובייקטיבית את המכונית הסינית הבאה שתגיע לידיים שלי? קשקוש. זה רק אומר שאקפיד לשים לב עוד יותר מהרגיל לאיכות הייצור, לאור נסיון העבר.

ולגבי בתי משפט וכו'... את מי זה מענין? האם בית משפט אי-פעם קבע משהו לגבי טל שביט והיושר שלו? קרא שוב את התגובה הקודמת שלי. התייחסתי במפורש א-ל-י. אני מייצג כאן את עצמי ולא את אף אחד אחר. "תראה לי בבקשה כתבה אחת שלי בה ניתחתי לא נכון רכב צרפתי, כתבתי עליו דברים רעים שלא היו ולא נבראו, או ניגשתי אליו מראש בגישה שזהו רכב נחות". זה בדיוק מה שכתבתי, אחרי שאתה התיחסת ספציפית אלי ולאי-היכולת שלי להיות אובייקטיבי. קראת כתבות שלי בכלל שאתה מרשה לעצמך לומר דברים כאלו? מה עושה או לא עושה "חלקם" של עיתונאי הרכב אינו מעניין אותי (למרות שבהחלט יש לי דעה בענין). מענין אותי מה שאני עושה ומה שאני כותב, והסטנדרטים שמנחים אותי במשך כמעט 25 שנה של כתיבה בענף הזה. אני חוזר ואומר: תראה לי כתבה אחת שלי בה התיחסתי בחוסר אובייקטיביות למכונית מתוצרת צרפתית (או מכל מוצא אחר, אגב). לא יכול להצביע על כתבה כזו? לפחות תהיה מספיק גבר כדי להתנצל.

טל

פורסם

די נשמע דווקא די פשוט:

טל טוען שלמרות שלתיבה יש יתרונות מסויימים, לרוב קהל היעד היא לא מתאימה.

ארנון טוען, שבתור בעלים של רכב עם תיבה דומה/חובב רכב/מורה ומחנך/מחק את המיותר, התיבה היא בעצם מדהימה.

בתור קורא אובייקטיבי (אני באמת לא מחזיק במניות של חברת רכב כזאת או אחרת, אני נוהג על אוטו ידני, ואפאחד מהצדדים פה לא חבר שלי) זה די ברור ש-:

1- ארנון שם לעצמו מטרה לשנות את תפיסת הציבור הרחב לגבי יתרונות/חסרונות של תיבה מסויימת.

2- טל נאמן לדעותיו. הוא מקבל שהתיבה יכולה להתאים למיעוט, אבל טוען שהוא (ועמיתיו) חושבים שהתיבה לא מוצלחת לרוב קהל היעד.

3- זה לא באמת משנה אם עוד 5000 משתמשים פה יטענו לכאן או לשם. יש מעט אנשים שיש להם יכולת להעריך תכונות של רכב כזה או אחר. יש עוד פחות אנשים שיודעים לעלות את הניתוח הזה על הכתב. ועם כל הכבוד לקולקטיב, עדיין לא הייתי נותן לא להכתיב מה נכון ומה לא. על אותו משקל, מיליוני אנשים יכולים להשבע (וגם להאמין זה) שמקדולנד/איציק הגדול/שווארמה שמש זה המקום שמגיש את האוכל הכי טוב ביקום. עדיין הייתי מתייחס לדיעה של דניאל רוגוב בקצת יותר רצינות מאשר לאספסוף הנ"ל. גם אם האספסוף הוא חובב אוכל, סליחה רכב.

ואם אסופה של מבקרי אוכל מכובדים, החליטה שהשווארמה של שמש ידועה לשמצה, זה אפעס, נשמע לי יותר קביל מכל החלטה

שאוסף הדיוטות קיבל. עם כל הכבוד לעובדי היי-טק, מנת משכל לא בהכרח מוכיחה על יכולת אבסולוטית בניתוח התנהגות רכב.

לגופו של עניין, ארנון, לדעתי אתה מסלף את הציטוט מ"הגה". הציטוט מכיל שני חלקים:

א – התיבה טובה בנהיגה דינמית בכביש מפותל.

ב- התיבה לא טובה בנהיגה רגועה.

כיצד רוב הנהגים נוהגים ר-ו-ב הזמן? אני מניח שבנהיגה רגועה, בפקקים. לפיכך: גם "הגה" טוענים שהתיבה לא טובה ברוב הזמן. נשמע לי די דומה לטיעון של "אוטו".

ועדיין אין באמת פיתרון אמיתי לוויכוח הזה (הייתי שמח לקרוא לזה דיון). אני לא חושב שמישהו באמת מצפה שטל יוותר על היושרה שלו. הכדור אצלך, ארנון.

אה, דבר אחרון: התיבה טובה או רעה, זה לא באמת משנה. לדעתי יותר חשוב שיהיו פה אנשים איכותיים שיתרמו לדיונים פוריים בפורום הזה, לטובת הכלל. בתור מנהל פורום, הייתי שם את טובת הכלל, לטווח הרחוק בראש מעייני, מאשר את טובתי האישית ו/או טובת הכלל לטווח הקצר.

My two cents and 366 words

איתן.

פורסם

בקיצור, ואולי קצת כדי לסיים את הדיבור הבלתי מסתיים הזה שבו איש לא ישכנע את השני:

רק גיר ידני...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

שמישהו יסביר לי - מה לא טוב בתיבה בנהיגה רגועה?

שני מצבים שבגינם הוטחו קיתונות של ביקורות בתיבה :

1. צורך בקיק דאון "דחוף" - נניח שזה נכון, למרות שרוב התיבות שנהגתי בהן, למעט אחת - נשמעות ללא היסוס לקריאה אל הדגל ומורידות הילוך כמו גדולות, מנסיון של כמה עשרות אלפי קילומטרים, ו"קיקים" לא מעטים (מה לעשות, שקשה לי להישאר אחרי זחלים מצויים והכביש באיזור מגוריי משופע בקטעים קצרים בלבד בהם ניתן לעקוף באופן חוקי). למעט אותה 406 שסיפרתי עליה (אני כמעט בטוח שהיה בה משהו פגום) - כל שאר התיבות נענות בסדר גמור, אולי עם חצי שנייה השהייה לעומת, נניח, גיר של סיוויק, אבל אם אתם עוקפים במקומות בהם חצי שנייה היא הדבר שיעשה לכם את העקיפה, אז בד"כ אתם עבריינים (עקיפה בדרך לא פנוייה ו/או על פס לבן, אחרת מה הלחץ?) או שאתם סתם מקשקשים.

2. הורדה להילוך ראשון בזמן נסיעה - נכון, כך התיבה מתנהגת, אבל עדיין לא ניפצתי שום חלון קדמי באף מכונית עם AL4 בה נסעתי (ואני יש לי ראש קשה, אתם יודעים) כתוצאה מהטלטול ה"נוראי". מלבד מצבים קיצוניים, כמו האצה בדיוק בשנייה שהגיר הוריד את ההילוך, מה שגורם לתיבה "להתבלבל" ולשחק בין ההילוכים תוך חבטה (אגב, בדיוק אותה תופעה עלולה לקרות בגיר אוט' "רגיל") - לא הרגשתי מעולם בעייה עם ההורדה. הרגשה דומה להורדה להילוך שני ברכב עם גיר ידני.

כמובן שעל זה יש את תוספת מופע האימים של אמינות התיבה, למרות שאני פגשתי בתיבות שעברו גם 200K ויותר, והרי לכם מתכון מנצח לפוביה המונית של העדר.

פורסם

כיצד רוב הנהגים נוהגים ר-ו-ב הזמן? אני מניח שבנהיגה רגועה, בפקקים. לפיכך: גם "הגה" טוענים שהתיבה לא טובה ברוב הזמן. נשמע לי די דומה לטיעון של "אוטו".

איתן.

כאן טמונה אחת הבעיות - ההנחה שמה שכתבו לגבי נהיגה רגועה זה נכון.

אני ואחרים טוענים שההנחה הזאת לא נכונה, ושהתיבה הזאת מתאימה יותר מתיבות טיפשות גם בנהיגה רגועה.

ושמר - בעניין סעיף 2 שלך - כפי שכתבתי קודם, הסיבה העיקרית לקיקדאונים "דחופים" של ישראלים להילוך ראשון זה לצמצם מרווחים בפקק כדי שאף אחד לא ישתחל לפניהם.

ההתרגלות לתיבות טיפשות חינך דור שלם לעשות קיקדאונים כאלה, והפך את כל ההתנהלות של הנהג הממוצע על הכביש להתנהלות אגרסיבית מקיקדאון לקיקדאון. כל האצה הופכת להיות האצה מירבית. אין האצה בינונית כמו שכל נהג ידני עושה, וכמו שתיבת AL4 מאפשרת לעשות.

גם הנהגים ה"רגועים" כל הזמן עושים קיקדאונים אגרסיביים בזמן נהיגה בתנועה צפופה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קצת מוזר לראות תגובה שהיא תוצאת המחשבה לפיה תיבת ההילוכים צריכה לחנך אותנו כיצד לנהוג. אני לתומי סברתי שהענות מידית לרצון הנהג, היא המטרה של כל מכלל ברכב, בלי לחקור יותר מדי בדבר מניעי המשתמש. מסתבר שלדעת קודמי אני פשוט טועה ולתיבה, או כל מכלל אחר, יש זכות לחשיבה עצמאית. אולי באמת זו הסיבה לכינויה של התיבה הנזכרת "חושבת" בניגוד ל"טיפשה" שהיא כנראה תיבה חסרת חוט שידרה ערכי.

• תוכן חדש...