Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ג'רמי, מה השלב הבא? תאשים את התיבה האוטומטית הטפשה בהתנהגות של הישראלי הממוצע בתור לסרט?

מעבר לכך שלדעתי אתה מגזים באופן קיצוני, אני מוצא את התגובה שלך גם למתנשאת באופן קיצוני.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טל, מזכיר אני לך שעדיין לא ענית לעניין לאף אחת מהנקודות שעלו כאן - לא על ידי ולא על ידי אחרים.

טוב, נו, האמת שאני לא מזכיר לך, כי אתה זוכר מצויין. אני מזכיר לאחרים.

זה טפשי (אך צפוי) מצידך להאשים את ג'רמי בהתנשאות.

קודם אני, אח"כ ידידנו CX, ועכשיו גם מבנה האישיות של ג'רמי על הכוונת.

שום התייחסות לגופו של עניין. רק לגופו של אדם.

ככה זה כשאין מה לענות. מתקיפים את זה ששואל.

והשאלה היא, שוב: מה הופך את התיבה הזו ל"ידועה לשמצה" ? איך יתכן שאנשים שמסוגלים לנהוג לא-רע (בלשון המעטה) טוענים שהיא מבינה אותם מצויין, בעוד קבוצת עיתונאים (לא גדולה, אולי, אך קולנית) מריצה שוב ושוב דאחקות בעיתון על שהתיבה "לא מבינה מה רוצים ממנה" ?

פורסם

בניגוד למה שאתה חושב, אני מכיר את ג'רמי ומעריך אותו. לא כתבתי שום דבר עליו כאדם - אלא כתבתי שהתגובה שלו מתנשאת. לכן גם לא לקחתי זאת אישית כאשר הוא התייחס לטענה שלי כ"עלובה" (מעניין, על זה לא מצאת לנכון להעיר... כמה לא מפתיע).

זה כמעט מרתק, היכולת שלך לבוא אלי בטענות על התייחסות לגופו של אדם כלפיך וכלפי CX - תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שהגבתי ישירות למתקפות אישיות עלי מצידכם.

ברגע בו ארגיש שיש טעם להגיב עניינית, אגיב. אז אני לא חייב לך מאום. הטענות נגד התיבה הזו הושמעו ופורטו בשרשור הזה, ואת מה שיש לי להוסיף אוסיף כשיתאים לי, לא לך.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
הטענות נגד התיבה הזו הושמעו ופורטו בשרשור הזה

כשירות למשתתפים בשיחה, אספתי מכל השרשור את כל מה שכתבת על התיבה. הכל כולל הכל.

לא אספתי דברים שאמרו אחרים כי לא ברור אם זה גם מה שמפריע לך.

לא ברור אם הטענות שעלו כאן (ושלא נראות איומות, לפחות לי) הן אלה שהביאו אותך לכנות אותה "ידועה לשמצה".

לא ברור אם אלה הטענות שהביאו את הקולגה שלך לשאול מהנדס בפיז'ו מדוע הם אינם מתקנים את הבעיה (המסתורית, עדיין, לפחות עבורי) שידועה לכל.

נתחיל בהודעתך הראשונה, זו שהחלה את הדיון, והקפיצה אותי בניסוח המכליל עד גורף שלה:

סיפור מענין שקשור בתיבת ה-AL4 הידועה לשמצה של פיז'ו. אחד הקולגות שלי שאל מתישהו את אחד המהנדסים בפיז'ו איך זה שהם עוד לא עשו עם זה משהו. "הרי לא יתכן שאתם לא יודעים שיש כאן בעיה", כך אמר.
טוב. מכאן התחלנו. כתוב כאן ידועה לשמצה וכתוב גם ש"יש כאן בעיה", אבל אין כאן פירוט של טענות.

כנראה זה היה בהודעה הבאה שלך.

זה לא ענין פילוסופי. זה ענין של שימוש ויעוד. כאשר מוצר מסויים מיועד לשימוש X, התכונות שלו צריכות להתאים בראש ובראשונה, ובעיקר, לשימוש X. אז כן, יש תנאים מאד מסויימים שבהם ה-AL4 עובדת יפה. בשבילך זה מצויין, מספק, הכי טוב שיש, אבל אתה רחוק מאד מהפרופיל של המשתמש הממוצע בתיבה אוטומטית בכלל ובמכוניות המדוברות בפרט.
כאן אני מבין שיש תנאים מסויימים שבהם התיבה עובדת יפה, אבל שג'רמי לא נהג ממוצע.

עדיין, אני לא מוצא כאן שום פירוט של הטענות שלך כלפי התיבה. כנראה זה היה בהודעה הבאה שלך.

הנה ציטוט ממבחן לסיטרואן C4 שנכתב ב-2006: "כן-כן, זו שוב ה-AL4 הידועה לשמצה והיא שוב אינה מכוילת בצורה מיטבית (כך לפחות במכונית המבחן; זה משתנה בכל דגם וניתן לשיפור בהתאם רצון הלקוח). היא עדיין יותר מתחכמת מחכמה, עדיין לא מעניקה עצמאות במצב ידני (גם כשמתעקשים להעביר הילוך) ועדיין לא ממש מבינה מה רוצים ממנה. מצב הספורט מתפקד ביעילות, אבל הוא אפקטיבי בעיקר בנהיגה דינמית ופחות נוח לשימוש ביום-יום.
"לרגע לא טענתי שתיבת ה-AL4 היא נוראית רוב הזמן. טענתי, ואני טוען, שהיא בעייתית חלק מהזמן.
טוב. כאן זה הציטוט מאותו המבחן.

"היא עדיין יותר מתחכמת מחכמה, עדיין לא מעניקה עצמאות במצב ידני (גם כשמתעקשים להעביר הילוך) ועדיין לא ממש מבינה מה רוצים ממנה."

על זה כבר עניתי אני, וענו גם אחרים.

קבוצה לא קטנה של אנשים שאמרו שאותם היא מבינה מצויין, וציינו שהיא ממש לא מתחכמת.

אף אחד לא קיבל ממך תשובה, ובכל מקרה זה ציטוט מכתבה בת שנתיים.

את הטענות שלך, במלים שלך, טרם קראנו.

כנראה בהודעה הבאה שלך.

למרות זאת, דעתי על ה-AL4 שלילית. לא כמייצג את "מר ישראלי", אלא כמייצג את עצמי.
גם כאן אין שום פירוט של טענות.

מה אתה אומר?

יש סיכוי לקבל ממך סוף-סוף חוות דעת מקצועית שתסביר מה לא בסדר בתיבה הזו?

פורסם

מעניין שאותם אנשים שהיללו את עיתונות הרכב כשאני התלוננתי על רמתה והאובייקטיביות שלה ,כאשר המגאן "ניצחה" את הגולף GTI דור 5 במבחן, פתאום כשנאמרים דברים בגנות סממן צרפתי, הדיעות מתהפכות ב180 מעלות.

לדעתי דווקא טל הוא מאחרוני כתבי הרכב האובייקטיבים שיש , ואת כל שאר דעותיי על עיתונות הרכב ניתן למצוא בשרשור על הגולף MK6 והשירוקו.

אני לא מבין מה הבעיה במינוח "ידועה לשימצה" היא באמת ידועה לשימצה , הדיון כאן הוא על האם זה נכון או לא.

אני חושב שמה שארנון עושה בשנה האחרונה , זה לנסות לחנך את השוק מחדש , והבעיה שלו היא שהוא לא מוכן לחיות עם כך שאנשים אחרים חושבים דברים אחרים , והוא גם לא מוכן להכיר בחסרונות של המוצר שבבעלותו. (מה שהוא מאוד אוהב לטעון כל מה שנוגע אליי)

בהתחשב בהנ"ל , לדעתי חבל על הזמן בוויכוח הזה.

אני לא רוצה להביע דיעה על התיבה כי לא יצא לי להתנסות בה לאורך אלפי קילומטרים.

(אבל ההתרשמות יותר קרובה לטל מאשר הסנגורים)

לעשות מהלקוח הישראלי טיפש, זה מקומם. אלפי אנשים נתנו צ'אנס לתיבה חדשה בשוק וחטפו (קורולה, יאריס),

וכמותם גם משתמשי ה AL4. הלקוח הישראלי מוכן לנסות טכנולוגייה חדשה שאמורה להיות טובה יותר, והוא גם יודע להעריך או לא להעריך מוצרים לא מוצלחים. גם אנשי ההיי טק שכל כך אוהבים לזלזל בהם - דעתם בדרך כלל מונחית ע"י אנשי הייטק אחרים שכן מבינים ברכב ויודעים לגרום להם להבחין בדברים החשובים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה יהיה, ארנון? תתיחס למה שאני כותב, לא למה שנדמה לך או שהיית רוצה לשמוע ממני. כתבתי "פורטו", לא "פרטתי", ואם תשקיע את אותו מאמץ שאתה משקיע בבילוש אחר כל מילה שאני כותב תוכל גם למצוא את התגובות הרלבנטיות. זה לא כזה מסובך.

אני אמשיך לנהל מולך דיון רציני ברגע שתתחייב לי שאתה מסוגל להתאפק. תתחייב שבהמשך הדיון תשאיר אותו ענייני, נטו. אני אגיד שחור? תחשוב אחרת ממני? תגיד לבן, או אפור, או ירוק-טורקיז. בלי אמירות מזלזלות, בלי התבטאויות אודות ההבנה שיש לי או אין לי, בלי אף אמירה אחת אודות מקצוע עיתונאות הרכב בישראל. תרצה לדון בו? פתח לשם כך שרשור נפרד. תדון בו כאן, לא תקבל שיתוף פעולה ממני.

אני חבר בפורום הזה כמה שנים טובות. אני משתתף בו על בסיס קבוע, לפעמים בשביל הכיף, לפעמים בשביל לתרום משהו, כמו כולם פחות או יותר. התייצבתי כאן כגולש מן המניין, והשתתפתי בדיונים כגולש מן המנין. למיטב ידיעתי אני עיתונאי הרכב פול-טיים היחיד שעושה את זה. מעולם לא נפנפתי במקצוע שלי ולא השתמשתי בו כטיעון או להוספת תוקף לדברי. אם אתה לא מסוגל להתיחס אלי בכבוד המינימלי שמגיע לי כמו לכל חבר פורום אחר, ולהקפיד בדיונים מולי על תרבות דיון - מצטער, לא בא לי להשתתף במשחק מכור מראש.

טל

פורסם
מעניין שאותם אנשים שהיללו את עיתונות הרכב כשאני התלוננתי על רמתה והאובייקטיביות שלה ...פתאום כשנאמרים דברים בגנות סממן צרפתי, הדיעות מתהפכות ב180 מעלות.
אני לא היללתי כלום, ואין לי מושג על מה אתה מדבר.

את דעתי על עיתונות הרכב המקומית אתה יכול לקרוא בשלל מקומות. לדעתי היא (ברובה) לא מקצועית, לא מיומנת, מתחנפת להמון ונזהרת לא לעצבן אותו.

לעתים זו קורה בגלל שהכותב הוא אחד מאותו המון - סף הכניסה לעיתונות הרכב המקומית הוא נמוך מאוד, וזה די מצער (אני דווקא לא מתייחס לטל - שפעיל בתחום הרכב הרבה הרבה לפני שכל אתר חדשות הקים לו מדור רכב ושיבט שניים שלושה עיתונאים שימלאו אותו בתכנים.

אני לא מבין מה הבעיה במינוח "ידועה לשימצה" היא באמת ידועה לשימצה , הדיון כאן הוא על האם זה נכון או לא.
זה לא ניסוח עיתונאי, ובכל מקרה מי שאחראי לשמצה שהיא נודעת בה הם עיתונאי רכב, אז שיתכבדו וינמקו.

אני חושב שמה שארנון עושה בשנה האחרונה , זה לנסות לחנך את השוק מחדש
בוא ונרגיע. אני בקושי מצליח לחנך את הבן שלי, והוא בן שנתיים וחצי.

חוץ מזה, עם כל הכבוד ל- CF, השוק לא קורא כאן, אז אין לי כל כך אפשרות לחנך אותו.

זכותו של כל אחד לדעתו, אבל אני מתעב הכללות, מתעב שמועות, מתעב בינוניות ומתעב פניה למכנה המשותף הנמוך ביותר.

גם ככה רמת השיח במדינתנו שואפת לאפס. אף אחד לא מקשיב לשני, ומתוך זה נובע שאף אחד לא מנסה לנמק את דעתו, כי ממילא איש לא מקשיב לו.

אם מישהו רוצה לכתוב הצהרות מתלהמות וחסרות בסיס שלא בא לו לנמק, יש ל- YNET אחלה מערכת טוקבקים.

לא צריך בשביל זה פורום.

פורסם

זה כמעט מרתק, היכולת שלך לבוא אלי בטענות על התייחסות לגופו של אדם כלפיך וכלפי CX - תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שהגבתי ישירות למתקפות אישיות עלי מצידכם.

מתקפה, או הו, ממש מתקפה.. , הבעתי את דעתי על כך שכל אדם כולל אותך ככתב רכב לא יכול להיות אוביקטיבי כאשר הוא מגיע מהבית עם דעה קדומה.

זו דעתי האישית , ודרך אגב היא נתמכת במחקרים אין ספור, אתה חושב שאתה אינך מושפע, אשריך וטוב לך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

CX, אתה עכשיו מתמם.

אילו היית מנסח זאת קודם כפי שהתנסחת עכשיו - ניחא, נגיד, למרות שעצם השימוש במונח "דעה קדומה" פסול לטעמי. אם אני חושב שליונדאי סונטה - סתם דוגמה שקפצה לי לראש - יש התנהגות כביש גרועה, זה אומר שיש לי דעה קדומה עליה? לא. זה אומר שיש לי חוות-דעת אודות תכונה מסויימת שלה. אם זה פוסל אותי מלהיות עיתונאי-רכב, הרי שאף אחד בעולם לא יכול להיות עיתונאי רכב שעומד בקריטריונים שלך. יותר מזה: טענת שיש לי דעה קדומה כלפי תוצרת מסויימת. זו אמירה חמורה וחריפה מאד (בהתחשב במקצוע שלי) - אמירה שאינה נתמכת בשום דבר עובדתי!

על כל פנים, הנה מה שאמרת, בדיוק - ושים לב גם לאיך שאמרת את זה.

מאכזב ביותר שמר שביט אשר אמור להיות אוביקטיבי , ולהגיע עם "ראש פתוח" כאשר הוא בוחן רכבים עבור העיתון אותו הוא מייצג , לוקה בדעות קדומות מראש על תוצרת מאוד מסוימת. איך? על סמך מה?

תגידו שהוא כעיתונאי מנוסה יודע לנטרל את זה בבואו לסכם מבחן לרכב ואו רכבים, אני בספק.

ולגבי התיבה, אני מניח שגם בנוגע אליה כמו לכל תוצרת צרפת או שאתה מתחבר אל התיבה ואו שלא, מכאן ועד מסע השמצות הבלתי נפסק אשר עושים לה הדרך עוד ארוכה, ומעידה בעיקר על הכותב..

מה זה אם לא מתקפה אישית?

והאם תקפתי אותך חזרה בשל כך? לא ולא? שים לב איך הגבתי:

...בדיוק כפי ש-CX25 החליט שבגלל שאני חושב אחרת ממנו אז אני לא אובייקטיבי, ולוקה בדעות קדומות. לא אמרתי כאן דבר שלא כתבת בעצמך.

CX, כדאי שהצהרות מהסוג שלך יהיו מגובות בעובדות. תראה לי בבקשה כתבה אחת שלי בה ניתחתי לא נכון רכב צרפתי, כתבתי עליו דברים רעים שלא היו ולא נבראו, או ניגשתי אליו מראש בגישה שזהו רכב נחות. אין לך דוגמאות כאלו? נהג כאדם אינטליגנטי ומתורבת ואל תצטרף לעדר ולמסע ההכפשות שרץ כאן כלפי כעיתונאי רכב. הרי אם נאמין לכל מה שנכתב בפורום הזה, נגיע למסקנה שיבואני פיז'ו פשוט לא משלמים מספיק כסף ל'אוטו', הפרסומון הידוע, וכנראה גם לא לפרסומונים האחרים ולכן כל עיתונאי הרכב יורדים על תיבת ה-AL4...

אז כן, אני חושב שמכוניות צרפתיות פחות אמינות, ככלל, מיפניות או גרמניות. למה לדעתך אני חושב את זה? כי יש לי דעות קדומות? כי גדלתי בבית שבו, למעט תקופה קצרה, נהגו הורי תמיד במכוניות פיז'ו, וממשיכים בכך עד עצם היום הזה (בחודשים האחרונים עברו שניהם ל-206 ו-407 חדשות, בתמיכתי) בשביעות רצון מלאה? כי שתי המכוניות שרכשתי מכספי לגרושתי הן סיטרואן? לך, כאדם פרטי, מותר להתעלם מעובדות או סתם לא לדעת אותן. כאשר אני, כעיתונאי, רואה איך פעם אחר פעם מכוניות צרפתיות מופיעות בתחתית חקרי וסקרי אמינות למיניהם, אני לא יכול להתעלם מכך, ואחטא למקצועי אם אעשה כך. העובדות שעליהן אני נשען כוללות סטטיסטיקות חד-משמעיות שאי אפשר להתווכח על תקפותם, כמו למשל הדו"ח השנתי של ADAC המציג סטטיסטיקת קריאות לחילוץ על סמך מיליוני מקרים בהם טיפל הארגון הענק הזה. פעם אחר פעם אפשר לראות בצורה גרפית וברורה איך מכוניות מתוצרת צרפתית, שבשנותיהן הראשונות הן דווקא בסדר, הולוכת ומדרדרות אחורה ככל שהן מזדקנות. אלו לא נתונים שהמצאתי, והם עקביים, שנה אחר שנה (והמכוניות מחולקות לפי קטגוריות, כדי שלא תתבצע השוואה של טווינגו מול S-קלאס).

האם היתה כאן, לדעתך, מתקפה אישית כלשהי כנגדך?

היכולת שלי להיות אובייקטיבי עומדת למבחן כבר 25 שנה, ובינתיים לא הבאת ולו ראיה אחת לכך שהיא לוקה בחסר. נראה לך הוגן לטעון כלפי את מה שטענת? מוצדק?

ובעצם השאלות שצריכות להשאל הן אחרות לגמרי.

למה לעזאזל צריך להתקיים כל הדיון הזה?

למה אני צריך לעמוד כאן ולהגן על עצמי, על היושר שלי, על האובייקטיביות שלי?

למה אתה לא יכול להסתפק בלומר "על פי הנסיון/ידע/דעה שלי, אתה טועה ובגדול?"

טל

פורסם

סליחה שאני שוב נדחף לדיון המרתק הזה שמתרכז בעיקר ב"...הכל התחיל בגלל שהוא החזיר לי".

אבל אם להיות עניינים אז אני אגיד לך, טל, מה בעיקר מפריע לי. לך, כעיתונאי רכב, יש אחריות שלכותב אחר מן הישוב אין היות ומיוחסת לך מקצועיות בתחום. אותך מצטטים ולמה שאתה כותב, בעיקר בעיתון כאן קצת פחות, נותנים משקל אנשים רבים כשהם בוחרים את הרכב הבא שלהם.

כשאתה כותב בהודעה הראשונה שבשרשור "...שקשור בתיבת ה-AL4 הידועה לשמצה של פיז'ו..." אתה חורץ את דינה ללא כל הסבר מניח את הדעת. זכותך, כמו זכותו של כל אחד אחר, לטעון שהתיבה הנ"ל לא מוצלחת אבל אתה צריך לנמק גם למה. עיקר ההתיחסות שלך היה לכך שהתיבה מיועדת בעיקר לקהל יעד מסוים ולא לקהל הרחב ושהיא משתהה בהורדת הילוך בקיק דאון יותר מהרגיל. ההסבר הזה רחוק מלתאר את ההתנהגות של התיבה.

כל מה שהתיבה הזאת עושה זה פשוט להתנהג אחרת ממה שרוב האנשים רגילים. לטעמי ה'אחרת' הזה הוא טוב יותר (ופירטתי כמיטב יכולתי הדלה למה היא טובה יותר), וה'אחרת' הזה טוב יותר גם בנהיגה יומיומית.

ודרך אגב מקריאה של שני הציטוטים שהבאת, זה של "אוטו" וזה של "הגה" השני מתאר את התיבה בצורה טובה יותר. התיבה אכן דואגת להיות בהילוך הנכון ואכן יש לה לפעמים נטיה למשוך הילוכים קצת יותר מידי. התאור ב"אוטו" לעומת זאת בעיקר עסוק ב"לרדת" עליה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
ג'רמי, מה השלב הבא? תאשים את התיבה האוטומטית הטפשה בהתנהגות של הישראלי הממוצע בתור לסרט?

מעבר לכך שלדעתי אתה מגזים באופן קיצוני, אני מוצא את התגובה שלך גם למתנשאת באופן קיצוני.

טל

האמת, אני מתחבט המון בשאלה הזאת מתי הישראלים הפכו להיות כל כך אגרסיביים וחסרי התחשבות.

אף אחד מהלאומים שהתקבצו להם בארץ הקודש לא התנהג כך בארץ המקור שלו.

סתם דוגמה - יצא לי לראות 2 תאונות קלות כשהייתי בטיול במרוקו, והנהגים יצאו מהרכב, קודם כל לחצו ידיים והציגו את עצמם, אח"כ הלכו לבדוק ביחד את הנזק, ואז נכנסו יחד לבית קפה סמוך כדי לשתות כוס תה עם נענע.

בארץ זה לא רק המרוקאים שהופכים כל תאונת נזק בלבד לקרב צעקות, קללות והאשמות.

אבל זה כבר אוף טופיק גדול מדי בשביל להעמיס על השרשור הזה.

לאורך השנים פיתחתי לעצמי כל מיני תאוריות על איך התרבות הישראלית הושפעה משוק הרכב ולהיפך. כמובן הכל תאוריות פרטיות שלי ללא כל בסיס עובדתי.

אתה בטח מכיר את ההאטה במכירות האופנועים בתקופת בום ההייטק. צעירים רווקים מצליחים עם משכורות שאבא שלהם היה יכול רק לחלום עליו, שבמצב נורמלי היו קונים לעצמם מכונית ב.מ.וו או איזה אופנוע מרשים, עמדו בתור כדי לקבל מזדה 323 מליסינג עם"פול אוטומט". הדור הזה התחיל את דרכו המוטורית בסביבה המשמימה של שוק הליסינג, וזה כל מה שהם מכירים היום.

במקום להגשים את החלום שלהם הם הגשימו את החלום של אבא שלהם, שגדל בארץ בתקופה שרק לאילי ההון והנדל"ן היו מכוניות אמריקאיות עם "פול אוטומט". מצחיק אותי שעד היום רואים מודעות מכירה של לנטיס "פול אוטומט".

עד לא מזמן ההורים שלי גרו ברעננה - אחד הערים היותר איכותיים בארץ (נדמה לי שגם אתה מכיר את האזור ההוא היטב).

ברעננה יש את הקניון הקטן ליד הפארק, איפה שהבית אבות והקולנוע.

התכנון שם קצת לקוי. יש חניה בשתי קצוות החניון, ומעבר צר ליד החנויות עם חניה בשני הצדדים.

תעמוד שם פעם כמה דקות ביום ששי בבוקר, ותראה איך האנשים האיכותיים ביותר בישראל, עם משרות מכובדות ורספקט בקהילה, הופכים להיות חיות אגרסיביות וחסרי התחשבות כשהם מאחורי ההגה.

אף אחד מהם לא היה מעז להתנהג כך כשהוא לא בתוך קופסת הפח שלו (נגיד - בתור לסרט...), ואני לא צריך לתת דוגמאות - אני בטוח שאתה יודע בדיוק למה אני מתכוון.

ואני אפילו לא אתחיל עם השוואות לתרבות הנהיגה באירופה - שם אני גר מזה 5 חודשים.

נכון - גם ההולנדים לא "מושלמים" על הכביש. כאן זה נורמה לגנוב את הסוף של הרמזור הירוק לדוגמה, אבל הרבה מאוד מהדברים שכבר הפכו לנורמטיביים לגמרי על הכבישים בישראל, נחשבים כאן כהתנהגות אגרסיבית וחריגה.

הדוגמה ההכי פשוטה - כביש של 2 נתיבים שנסגר לנתיב אחד. מרגע הופעת השלט הראשון, כל הנהגים עוברים לנתיב הפתוח, והנתיב השני נשאר ריק בכמה מאות המטרים עד לחסימה. אף אחד לא מעלה על דעתו להרוויח כמה עשרות מכוניות דרך הנתיב הריק.

כל כך עצוב שההתנהגות התרבותית היומיומית הזאת היא משהו שאי אפשר אפילו לחלום עליו במציאות הישראלית על הכביש.

האם זה קשור לגיר האוטומטי הטיפש? אני לא יודע, אבל הנה לסיום עוד מחשבה פילוסופית על מה הגיר האוטומטי עושה לתרבות הנהיגה:

מאז ומתמיד, הנהג היה צריך ללחוץ על הגז כדי להתקדם. ברירת המחדל באוטו זה לעמוד. אם אתה לא עושה כלום, האוטו עומד.

עם גיר אוטומטי ברירת המחדל זה לנסוע לנסוע לנסוע. הנהג צריך לעשות פעולה אקטיבית (לחיצה על הברקס) על מנת שלא להתקדם. אם הוא לא עושה כלום - האוטו נוסע!

וסתם עוד מחשבה על כל אלה שטוענים שהם מעדיפים אוטומטי בגלל הפקקים:

מעניין לבדוק כמה כוח משקיע נהג הפקקים הממוצע בלחיצה על הברקס ושחרור שלו כדי למנוע מהרכב להכנס בפגוש של הרכב שמלפנים.

האם הוא באמת משקיע בזה פחות מאמץ ממה שמשקיע נהג ידנית בלחיצה על הקלאץ'?

מי שהתרגל לנהוג בפקק עם גיר אוטומטי - אם הוא ינסה לנהוג בפקק באותו סגנון עם גיר ידני, באמת ימצא את עצמו כל הזמן מפמפם את הקלאץ', כי כל פעם שהנהג לפניו מתקדם חצי מטר, גם הוא מתקדם חצי מטר. כל פעם שהוא חושב שהרמזור עומד להתחלף לירוק, או כשנדמה לו שהנהג בנתיב ליד מחפש איך להשתחל, הוא מתקדם חצי מטר.

מי שנוהג עם גיר ידני לא נוהג כך.

אז התשובה החד משמעית שלי היא: כן. לדעתי הגיר האוטומטי שינה את הרגלי הנהיגה של הישראלי.

מתנשא? כן. אני בהחלט מתנשא על הנהג הישראלי הממוצע. אני יותר טוב ממנו.

וסתם הערה קטנה לגבי עיתונאות רכב אובייקטיבית - אני נהנה לקרוא כתיבה טובה על מכוניות, ואני נהנה יותר מהכתבות שלא מתיימרות להיות אובייקטיביות. תנו לי לשמוע את הדעות האישיות של הכתבים שאני מעריך אותם (וכן, אתה ביניהם) על המכוניות שהם בוחנים, ואני כבר אדע להחליט אם אני מסכים איתם או לא.

האובייקטיביות אולי חשובה במבחן השוואתי בין מכוניות מיינסטרים. אני לא מקדיש יותר מרפרוף קל לכתבות האלה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

והנה יש לנו בדיוק דוגמה איך אפשר, ואפילו כיף, לערוך דיון נורמלי, והסבר למה אני מעריך אותך גם כאשר אני לא חושב כמוך.

נתחיל מענין ה"ידועה לשמצה". כאן, בפורום הזה, שאותו אני מעריך כטוב וברמה הגבוהה ביותר בישראל, אני ממש לא חושב שאני צריך להכנס להסברים של כל אמירה ואמירה שלי. להזכירך, אותה אמירה על התיבה כלל לא פתחה שום שרשור! זה נוצר רק בגלל החלטתו של ארנון לפצל את הדיון! הדבר נאמר כבדרך-אגב, כחלק מתגובה בדיון אחר לגמרי וכחלק מתיאור שמטרתו היתה בכלל שונה לחלוטין (ובאופן אירוני, דווקא להראות שאני לא חושב שמהנדסי פיז'ו כאלה דבילים...). אני יוצא מתוך הנחה שכאן, בפורום הזה, רוב הגולשים לא צריכים הסבר ל"ידועה לשמצה". ראבאק, התיבה הזו היתה נושא לכל כך הרבה דיונים - לא רק בגלל התפקוד שלה השנוי במחלוקת, אלא בגלל תקלות שהביאו - נדמה לי - לנסיון הגשת תביעה ייצוגית. תגיד לי אתה זכורה לך עוד תיבה אוטומטית קונבנציונלית שהיו עליה כל כך הרבה דיבורים... אז אני חושב שהיא בהחלט זכאית לתיאור "ידועה לשמצה", בוודאי בהקשר ובצורה בה זה נאמר. אם יש מישהו בין גולשי הפורום שלא מבין על מה ולמה - ראבאק, הוא יכול לשאול, לא? אף אחד לא מספיק טיפש כדי להחליט על סמך אמירה כזו "אני לא קונה פיז'ו".

ובענין זה, אגב, בשום שלב לא אמרתי שהבעיה שלי עם התיבה היא רק ההשתהות שלה בקיקדאון - אני בכלל לא חושב שהמונח "קיקדאון" נכון במקרה הזה. כמו שאמרתי, אחרים בדיון הזה פירטו בעיות שונות עם התיבה ובאווירה שנוצרה לא ראיתי שום צורך או רצון להוסיף על כך. אני לא דון קישוט ולא מנהל כאן מלחמה לבדי נגד כל העולם: עוד גולשים, חלקם ותיקים ומכובדים בפורום הזה, חושבים כמוני.

לענין היותר-גדול (והיותר פילוסופי). אני רוצה לחזור כאן על משהו שכתבתי פעם, לא זוכר איפה, בעקבות ביקור בספארי ברמת-גן. ראיתי אז איך הורים נותנים לילדיהם במבה כדי להאכיל את הקופים, כאשר הם עומדים אל מול שלט גדול ומאיר-עיניים שאוסר על האכלת החיות. זה קרה שני מטר מכלוב בו מוצג קוף מפוחלץ, עם הסבר באותיות קידוש לבנה כיצד נחנק ומת בגלל עטיפה של חטיף כזה או אחר. עמדתי בצד מזועזע (לקח לי קצת זמן להתאושש ולצעוק עליהם), ראיתי איך הקופים מושיטים ידיים לעבר הידיים עם האוכל שהושטו להם מהצד השני של הגדר, ולא הצלחתי להמנע מהמחשבה שיש לנו קופים משני הצדדים... היתה זו דוגמה קלסית כיצד החינוך מתחיל בבית וכיצד נוצרים הרגלים, וזו ממש לא היתה דוגמה יוצאת דופן. אותה משפחה, אגב, נראתה נורמטיבית לחלוטין מכל בחינה אחרת. קצת לאחר מכן ראיתי כיצד אב עובר עם בתו הקטנה על ידיו את הגדר המפרידה בין המבקרים למתחם הג'ירפות, כדי שהבת הקטנה תוכל לתת לג'ירפה לאכול מהיד שלה.

זה מי שאנחנו. ההתנהגות בכבישים היא סימפטום, לא יותר. מה שקומם אותי באמירה שלך היה מה שהשתמע ממנה - כאילו כולנו בפקקים מתקדמים בקפיצות ובלחיצות-גז היסטריות... וזה פשוט לא נכון. כן, יש גם את זה, אבל זו בוודאי לא התנהגות מייצגת.

ולא, זה ממש לא אותו מאמץ. אני אמנם לא מתנייד הרבה על ארבעה גלגלים בפקקים - יש לי את הלוקסוס של כלי דו-גלגלי לרוב משימות הניוד שלי - אבל בכל זאת יוצא לי לעשות זאת פה ושם עם רכבי מבחן (שרובם הגדול אוטומטי, מה לעשות), ועם המכונית שלי (הידנית). זה אפילו לא קרוב. ובכל זאת, לא הייתי מחליף את התיבה של פראו בלוכר בשום פנים ואופן לאוטומטית, מכל סוג שהוא.

טל

פורסם

יופי. אני מקווה שהדיון לקראת סיום, משום שהוא לאו דווקא מוסיף קרדיט.

עם זאת, ואף שנחתי על שמריי במהלך רוב הדיון, ואף שאני מאוד מעריך את דעות המשתתפים, כפי שכתבתי בתחילת הדיון, ה- AL4 היא הסיבה שלא רכשתי C4. בחנתי את שני המנועים, 1.6 ו- 2.0.

ואם אני, שאינני נהג ברמתכם אבל בהחלט חושב שאני מעל הממוצע באהבתי לרכבים, באהבתי לנהיגה, ובנסיוני בנהיגה, פסלתי את הרכב בשל התנהגות התיבה, משום שרוב הזמן, מה לעשות, הנהיגה שלי היא מנהלתית+, ובמצבים מיוחדים ומהנים אני נתקבל בד"כ פעם בחודש, אזי כנראה שיש באמת בעיה בתיבה ובהתנהלותה. ואת זה אני אומר אחרי שלושה ימים עם הרכבים האמורים.

מצד שני, יש הרבה רכבי ליסינג כאלה. את זה אני לא יכול להסביר, למעט העובדה שישראלים אולי כן מתרגלים לכל מיני דברים.

אולי יש שלוש רמות: אלה שלא מבינים בכלל, מקבלים מה שנותנים להם (אלא אם זה נורא כמו בטויוטה); אלה שממש מבינים, ומוכנים לסבול מעט בשביל הנאה ברגעים בהם היא אפשרית; ואלה שקצת מבינים, אבל לא מבינים למה לסבול רוב הזמן בשביל חלק מהזמן.

מזל שיש DSG :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לא ברור לי למה אתה כל כך מופתע?

הרי הכל מתנהל בפרסומוני רכב בארץ לפי אינטרס כלכלי נטו.

עוד יותר מצחיק, שהעיתונאי הזה אומר על עצמו שהוא "אובייקטיבי" באחת התגובות שלו כאן.

אין בושה...

באמת אין בושה - להאשים האשמות כאלו בלי לספק הוכחות. במקומות אחרים היו תובעים אותך דיבה :-P

אז התשובה החד משמעית שלי היא: כן. לדעתי הגיר האוטומטי שינה את הרגלי הנהיגה של הישראלי.

הזכרת לי עכשיו טור שכתבתי עבור גיליון 250 של אוטו.

דאגתי להעלות אותו לאתר אוטו החדש - אז הנה לינק. קרא וחווה דעתך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...