Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני בדיוק רכשתי פיג'ו 2002 אוטומטית 1600. חבל שהנושא הזה של הAL4 לא היה ידוע לי לפני כן כי האוטו גורם לי הרבה עוגמת נפש ומצב ספורט אכן משפר קצת את הנהיגה אבל לא לגמרי. ועדיין יש הרגשה שהאוטו "שואג" לפעמים כאילו לחצת גז עד הסוף.

אז אחרי שקראתי את כול השירשור והשכלתי והתחשב שאני אכן "תקועה" עם האוטו,

יש לכם הצעות איך לשפר את הנהיגה במצבים שונים/בכלליות?

חוץ מהעובדה של ללחוץ S כול פעם שאתה נכנס לאוטו? :)

קראתי שהעידכון תכנה במוסך לא ממש תורם. ציטוטים של אנשים טענו "שיפור קל ותו לא."

תודה,

רוני

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער, אני לא מצליח להבין מאיפה כל עוגמת הנפש. ל-1.6 ל' יש מספיק כוח ואין סיבה שהתיבה תמשוך הילוכים באופן מוגזם אם את לא לוחצת חזק. על מצב ספורט, אגב, היא דווקא תהיה פחות טובה עבורך כי אז הסל"ד יישאר גבוה והאוטו "ישאג" כהגדרתך.

סעי כרגיל, התיבה לא כזאת גרועה, מתרגלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מצטער, אני לא מצליח להבין מאיפה כל עוגמת הנפש. ל-1.6 ל' יש מספיק כוח ואין סיבה שהתיבה תמשוך הילוכים באופן מוגזם אם את לא לוחצת חזק. על מצב ספורט, אגב, היא דווקא תהיה פחות טובה עבורך כי אז הסל"ד יישאר גבוה והאוטו "ישאג" כהגדרתך.

סעי כרגיל, התיבה לא כזאת גרועה, מתרגלים.

רוני

היי רוני,

התיבה כן גרועה בעיניי. בעיקר בגלל נקודות שכבר ציונו כאן. שאני צריכה שהיא תאיץ ממצב מנוחה היא לא עושה את זה מהר, רק באיטיות ובכבדות ולגרום לה לנסוע ממצב מנוחה זה תהליך מעצבן.

כשעוזבים את הגז היא מורידה מהירות ממש ממש מהר ואז אם אתה רוצה לתת גז שוב ההילוך נתקע וכאילו האוטו לא יודע מה לעשות...הוא מוריד לעצמו הילוך ופתאום אני באה ומאיצה, יש הרגשה של התקעות הילוך. (שוב, אני לא מבינה גדולה ברכבים או הילוכים אני רק מספרת לך איך זה מרגיש ועל הקושי שזה גורם לי בנהיגה)

בקיצור, אני כן אשמח לעצות איך כן ניתן לשפר פורתא את ביצוע הרכב

פורסם

כמו שג'רמי אמר - זהו אופי התיבה וזו אחת הסיבות לכל הדיון הזה - אנשים מסוימים טוענים שצריך להתרגל, ואנשים אחרים שואלים למה אני צריך להרגיל את עצמי לתיבה ולא היא אלי...

אם זה מפריע לך עד כדי כך שנמאס לך מהרכב (נשמע לי מוזר, חייב להודות), אז תחליפי אותו. אגב, אפשר אולי לנסות לקפוץ למוסך ולבדוק אם יש עדכון לתיבה שתהפוך אותה ליותר נעימה עבורך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה,

אבל ברכב שלי (שבחתימה) יש תיבה אוטומאטית AL4 נכון?

אז אם יורשה לי להגיד בתור אחד שנהג על מאזדה 3 אוטומאטית, הונדה סיביק, סובארו איפרזה, כולן אוטומטיות,

שהגיר שבפיג'ו עושה עבודה מדהימה. הוא מאפשר לך להוציא מהרכב הפשוט שלך קצת יותר והופך את הנהיגה כמו שנאמר, למהנה ומעניינת יותר. תגובה מהירה, העברת כח לא רעה בכלל...

אם היו מבקשים ממני להשוות בין הגיר שבמאזדה 3 לAL4, לא היתי ממהר לבחור במאזדה בכלל.

כנירא שכל מדברי השטויות לא נהגו בעצמם כמו שצריך על רכבים בעלי הגירים הנ"ל, אך עדיין מרשים לעצמם לבלבל במוח.

פורסם
התיבה כן גרועה בעיניי...כשעוזבים את הגז היא מורידה מהירות ממש ממש מהר ואז אם אתה רוצה לתת גז שוב ההילוך נתקע וכאילו האוטו לא יודע מה לעשות...הוא מוריד לעצמו הילוך ופתאום אני באה ומאיצה, יש הרגשה של התקעות הילוך.
תקראי את התגובה הזו:

רוב האנשים שקונים רכב משומש ותיבת ההילוכים AL4 חדשה להם ...לא רגילים, או למעשה "מתלוננים"...על עניין בלימת הרכב באמצעות המנוע ע"י הישארות באותו הילוך או הורדת הילוך, הם פשוט לא מבינים למה הרכב מאט כל כך מהר כאשר עוזבים את הרגל מהגז.

אם תיזכרי בשיעורי הנהיגה שלך (אני מניח שעל רכב ידני) ותנהגי במכונית בדיוק אותו הדבר (רק בלי הקלאץ' וידית ההילוכים) תגלי שהגיר עושה בדיוק את מה שאת היית עושה.

פורסם
תקראי את התגובה הזו:

אם תיזכרי בשיעורי הנהיגה שלך (אני מניח שעל רכב ידני) ותנהגי במכונית בדיוק אותו הדבר (רק בלי הקלאץ' וידית ההילוכים) תגלי שהגיר עושה בדיוק את מה שאת היית עושה.

יופי טופי. אם הייתי רוצה גיר ידני זה מה שהייתי רוכשת נכון? :)

בכול אופן, חיפשתי פה עצות ולא ממש קיבלתי. לגבי העידכון תכנה אני אברר במוסך. אז אני מבינה שזה באמת כול מה שאפשר לעשות כדי לשפר (איך שאני מתייחסת ללשפר, כן) את חווית הנהיגה.

פורסם

תיאורטית, כל גיר אוטומטי היה רוצה לחקות את הדרך שבה נהג משתמש בגיר ידני.

הרי נהג המשתמש בגיר ידני תמיד ידאג להציבו בהילוך המתאים ביותר.

גירים אוטומטיים מתנהגים אחרת לחלוטין מהדרך שבה אנשים משתמשים בגיר ידני.

הם מנתקים את המנוע מהגלגלים וגורמים לנהג להסתמך על דוושת הבלם לכל תאוטה מינורית.

הם מטיילים להילוך גבוה בכל עת ועושים "קיק-דאון" אם במקרה רוצים להאיץ.

זה בסדר גמור בארה"ב - שם איש לא ראה גיר ידני כבר שנים מחוץ לאולם הקולנוע, וזה בסדר גם בישראל, בה גיר ידני הופך לחזיון נדיר יותר ויותר.

באירופה זה פחות בסדר כי שם רוב הנהגים מורגלים בגיר ידני, ולא מאוד מתחברים לרכיכה המוטורית שאזרחי ארה"ב ושלוחתה ה- 51 למדו לאהוב כל כך.

מסיבה זו נמכרות באירופה (מלבד ידניות) בעיקר תיבות רובוטיות (שהן בעצם ידניות עם פיקוד ממוחשב) ותיבות DSG (ידניות ממוחשבות כפולות מצמדים).

את תלונותיך על התאוטה בעזיבת דוושת התאוצה היית מפנה גם לרכב עם גיר רובוטי (טויוטה יאריס, למשל).

את רוצה גיר אוטומטי וזה אכן מה שקיבלת.

התיבה שלך היא תיבה אוטומטית שמחקה את התנהגותה של תיבה ידנית.

המצב לא חמור כל כך.

פורסם

**נא לא לצטט הודעה קודמת**

לא השתמשתי במילה חמור. אבל כן - לא נוח לי לנהוג ככה.

אני גם צריכה לפעמים את קיק דאונים ואני לא אוהבת להרגיש את התקיעות של ההילוכים כול הזמן ואת ההרגשה שהאוטו לא נוסע חלק. זה עניין של המשתמש וזה ברור לי. אני מרגישה שזה לא יוצר נהיגה מוצלחת ואני גם אוסיף ואחזק שאני מרגישה באוטו הזה שהנהיגה עליו פחות בטיחותית. כי השליטה שלי עליו יותר נמוכה.

אולי כשאתה נוהג עם התיבה הזאת אתה לא מרגיש ככה. אני כן. וכנראה שעוד הרבה אנשים כפי שכבר הספקתי לקרוא ברחבי הרשת.

על כול פנים, לא על זה העלתי את הדיון. שוב, רציתי עצות לשפר את השליטה שלי של הרכב.

פורסם

למרות שאני מסכים לחלוטין עם ההסבר המלומד של ארנון, אני חושב שעדיף לך למכור את האוטו, ולו רק בגלל הסיבה שהתנהגותו אינה תואמת את ציפיותייך.

זה לא משנה כרגע אם התיבה מתנהגת באופן מעולה ומקביל לידני, או באופן מחורבן, מעצבן וקופצני.

העובדה היא שזה גורם לך להרגשת אי-נוחות וחוסר שליטה וכנראה שלא תשני את התנהגותך עד כדי כך שתיהני מהתיבה ומהאוטו.

לפיכך - נראה לי שעדיף למכור.

פורסם

אני גם צריכה לפעמים את קיק דאונים ואני לא אוהבת להרגיש את התקיעות של ההילוכים כול הזמן ואת ההרגשה שהאוטו לא נוסע חלק. זה עניין של המשתמש וזה ברור לי. אני מרגישה שזה לא יוצר נהיגה מוצלחת ואני גם אוסיף ואחזק שאני מרגישה באוטו הזה שהנהיגה עליו פחות בטיחותית. כי השליטה שלי עליו יותר נמוכה.

אולי כשאתה נוהג עם התיבה הזאת אתה לא מרגיש ככה. אני כן. וכנראה שעוד הרבה אנשים כפי שכבר הספקתי לקרוא ברחבי הרשת.

על כול פנים, לא על זה העלתי את הדיון. שוב, רציתי עצות לשפר את השליטה שלי של הרכב.

אני מבין מההודעה הראשונה שלך שהרכב נמצא אצלך רק מספר ימים, אני צודק?

גם אני, אישית, לא אוהב את התיבה הזו ובפעם הראשונה שנהגתי על רכב שהתיבה מותקנת בו (לפני כשנתיים) גם אני הרגשתי מאוד לא נוח. תני לזה כמה שבועות- יכול להיות שתתרגלי. גם אם לא תאהבי את הדרך שבה התיבה מתנהגת, רוב הסיכויים שתגלי שלכל הפחות ניתן לחיות איתה. במקרה הכי גרוע, אם תחליטי שאת לא יכולה לסבול אותה, תוכלי למכור את הרכב גם אז, ואני מניח שירידת הערך בתקופה הזו לא תהיה משמעותית.

בקשר לשיפור השליטה ברכב, את תמיד יכול לנהוג על מצב ידני, אבל זה קצת מביס את המטרה של גיר אוטומטי, מעבר לזה אין כל כך מה לעשות (מה גם שבמצב הידני יש בעיות היות וגם במצב הזה התיבה מחליפה הילוכים בעצמה, לפחות בגרסה של רנו).

אגב, מדובר על 206 או 307 (או משהו אחר)?

"ai motoare capul doare"

פורסם

אולי תתנחמי בכך שבכל זאת ההתנהגות של התיבה נובעת מ"חוכמתה", בניגוד לתיבות האוטומטיות הרגילות שמצטיינות ב"טיפשותן", כפי שהגדיר זאת כ"כ יפה אחד החברים כאן.

פורסם
**נא לא לצטט הודעה קודמת**

תשמעי, אני נוהג על פיג'ו 406 עם אותה התיבה המדוברת, כן בחודש הראשון בערך לא ממש התסדרתי עם התיבה..

אחרי זה למדתי אותה ואיך היא מתנהגת (פחות או יותר כן?) וזה תענוג, האוטו עושה בדיוק מה שאני רוצה, רק צריך ללמוד לשלוט בתיבה וזה יבוא כבר לבד לאחר כמה זמן.

• תוכן חדש...