Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשהיה לי גיר 'טיפש' נהגתי תמיד במצב ידני.

כשהיה לי AL4 לא היה צורך בזה, כי הגיר ידע לבד להיות בהילוך המתאים.

לא לזה התכוונתי.

הרבה יותר כיף לנהוג כשאתה שולט על ההילוכים מאשר מחשב הגיר.

הכי קרוב לידני בתיבה אוטומטית פלנטרית שאפשר (ולשמחתי קיימות עדיין מכוניות אוטומטיות בהן השליטה הידנית היא מלאה ונותנת לך להגיע למנתק בלי להתערב).

לשים ב-"D" ולנסוע - זה לא הסטייל שלי.

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רוני, אהבתי את הכתבה, בהחלט יש משהו במה שאתה אומר.

עם זאת, ההכללה שלך לא נכונה- אני נוהג ביומיום רק ברכבים אוטומטיים (בידני יוצא לי לנהוג פעם בכמה חודשים ברכב של חבר) ואני ממש לא מתנהל בצורה הזאת. אני יודע שיש אנשים שיגידו שאני משוגע, אבל אני דווקא מוצא את הרעש של המאזדה ב 4500 סל"ד ומעלה נעים לאוזן :wink:.

בכל מקרה, מדובר בעניין של התייחסות כללית לנסיעה. אני לא מאמין שאם אותם "זוחלים" ברמזור היו נוהגים ברכב ידני, המצב היה שונה.

תודה, אבל שים לב שזו לא כתבה- זהו טור אישי, וככזה הוא מייצג דעה בלבד. כמובן שהוא גם נכתב בגוון מעט הומוריסטי ולכן יש שימוש בהכללות וכדומה - הרי ברור שאני לא חושב שכ-ל הנהגים האוטומטיים נוהגים ככה.

בקשר לרמזור - אני חושב שמי שנוהג בגיר ידני, מעצם העובדה שהוא מעורב יותר בתהליך הנהיגה ויודע למשל שהוא צריך לבצע יותר פעולות מנהג אוטומטי ביציאה מהרמזור, יהיה לרוב מוכן יותר, אבל כמובן שזה לא משהו שאפשר להוכיח אלא סתם דעה או רעיון.

רוני

נ.ב. בקשר לטיפטרוניק - זה אמנם רק גימיק ל-99% מהאנשים, אבל עבור מי שמעוניין ביותר שליטה זה בהחלט שימושי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
טל, אני מבין שאתה עתונאי רכב, אז קצת תמוהה בעיניי חוסר ההבנה שלך לגבי החלטות של יצרנים.

אף אוטו שהוא לא אוטו מרוץ לא צריך יותר מ=5 הילוכים, מכסימום 6.

VW עברו ל=7 רק בגלל שהם איבדו את הבלעדיות שלהם על dsg ורצו להראות איזה יתרון, אז הם הוסיפו הילוך. מספר ההילוכים בפרסומת או בפרוספקט היא גם הסיבה היחידה שלקסוס מפרסמים גיר 8 הילוכים...

לחברה של יש מרצדס עם גיר 7טרוניק והוא פשוט מקלקל את האוטו כי מה שחשוב יותר זה איך מחולקים ההילוכים ולא שבאוטובן אפשר ליסוע בהילוך עם יחס העברה 0.7 במקום 0.8 [ההילוך הששי].

איפה ראית שהתייחסתי לשיקולים של היצרנים? ציינתי רק שמה שקורה בשטח לא תומך בדבריו של יהודה.

במקרה, לפני איזה שנה-שנתיים התייחסתי בטור אישי לסוגיה הזו בדיוק, ומחיתי נגד התופעה של ריבוי הילוכים מיותר.

אבל אני לא לגמרי שותף להכרזות שלך. לשיקולים שיווקיים יש בודאי משקל, אבל אי אפשר להתעלם מכך שלתיבה מרובת הילוכים יש יתרונות מסוימים. במקרה של פולקסווגן, למשל, לדעתי דווקא ליתרון שמעניקה התיבה מבחינת צריכת דלק ופליטת CO2 - אפילו אם שולי במונחים שלנו - יש יותר משמעות עבור קהל-היעד האירופי מאשר למספר ההילוכים. לעומת זאת, אני די בטוח שלקסוס באמת הלכו על 8 הילוכים מסיבות שיווקיות נטו.

וגם אני לא נמנה על תומכי תיבת ה-7G-טרוניק של מרצדס. אבל זה לא קשור למספר ההילוכים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
הסיכוי להיתקע עם קלאץ' גמור פחות בהרבה מאשר תקלה בגיר אוט' , ומי שקצת יודע להקשיב למנוע, מסוגל להמשיך לפחות עד המוסך גם בלי קלאץ' (לאחרונה נאלצתי להגיע בלי קלאץ' מצומת ביל"ו עד א.ת ישן ראשל"צ, מה שאומר חציית 3 ערים (431 טרם נפתח אז), ושרדתי כדי לספר.
גם אני שרדתי כמה מצמדים גמורים בלי שנתקעתי , מכיון שהקשבתי לאוטו והגעתי בזמן למוסך. אבל רוב הנהגים לא מתענינים ובשבילם מצמד שהלך בדרך לעבודה \ לטיול משפחתי הוא באסה רצינית.

אין לי מושג מאיפה אתה שואב את הבטחון, הן שניתן להגיע לתיבה רובוטית חלקה עם מצמד אחד (יותר מדי משתנים נכנסים למשוואה מכדי לאפשר העברת הילוכים חלקה בכל מצב.
אני מסכים שאין 100% בטחון כשמנבאים את העתיד. אנא קרא את זה כדעתי האישית ( + נראה לי גם דעתו של דני). אגב, ההנחה שלי היא שניתן להגיע לדרגת חלקות סבירה לרוב הנהגים, ויתכן שבכל מקרה לגיר כפול המצמדים תהיה חלקות עוד יותר טובה.

בהודעות הקודמות שלך (ושל דני) מניתם רק חלק קטן מהמצבים המשתנים בכביש, שאיתם מסוגל (כרגע לפחות) רק מוח אנושי מורכב להתמודד לנוכח שפע הנתונים הדורש ניתוח בכל רגע)
המוח האנושי טוב יותר כשמדובר באלתור. אבל במקרה הזה ניתן למפות את הבעיה (בדומה למיפוי התנהגות המנוע בעומסים משתנים) ולכן למחשב יש יתרון.

והן את ההתעלמות מהעובדה שעם פקיעת הבלעדיות - יותר ויותר יצרנים רצים וירוצו אל הפתרון כפול המצמדים.
הבעיה העיקרית של הגיר כפול המצמדים היא הסיבוך ועלות היצור ( גם עודף המשקל לא תורם) , ולא תוקף הפטנט. יצרנים אחרים יאמצו את הפתרון הזה למכוניות היקרות יותר שלהם , שבהם הלקוח יותר בררן.

צריך תיבת הילוכים לא כי המומנט משתנה, אלא כי הסל"ד מוגבל. כדי להשיג תאוצה מסויימת עם מומנט נתון, גם אם הוא קבוע לאורך כל תחום הסל"ד, אתה צריך יחס העברה מסויים. אם הסל"ד של המנוע עוצר אותך כשהגעת ל-30 קמ"ש, אתה חייב לשנות את יחס ההעברה כדי שתוכל להגיע למהירויות גבוהות יותר, ולאחר מכן גם כדי להגיע לסל"ד רגוע בשיוט.

נניח היפותטית שהמנוע החשמלי הוא בעל תחום סל"ד בין 0 ל 100 בלבד. במקרה זה ועם הילוך בודד כשהרכב נוסע 50 קמ"ש מנוע מסתובב ב 25 סל"ד ,

כשהרכב נוסע 100 קמ"ש מנוע מסתובב ב 50 סל"ד ,

כשהרכב נוסע 200 קמ"ש מנוע מסתובב ב 100 סל"ד .

תחום סיבובי המנוע לא חשוב . חשוב רק שכוח המנוע יהיה מספיק.

ראה למשל תיאור איך הופכים רכב בנזין רגיל לרכב חשמלי , ותוך כדי כך נפטרים מהמצמד ונועלים את תיבת ההילוכים על הילוך שני:

http://auto.howstuffworks.com/electric-car1.htm

המציאות הנוכחית מראה שהניתוח שלך שגוי. למרות שמנועים הופכים ליותר ויותר גמישים - אלו מוגדשי-הטורבו של פולקסווגן ואודי הם דוגמה מצויינת - מספר ההילוכים רק עולה. מנוע ה-TSI 1.4, למשל, מגיע לשיא ההספק כבר ב-1,500 סל"ד ושומר עליו עד 4,000 - ובכל זאת מקבל תיבת DSG עם 7 הילוכים...טל
התופעה הזו אינה מובנת ולדעתי היא לא ממש הגיונית (אני מניח שהתכוונת לשיא המומנט ולא לשיא ההספק)

יהודה

פורסם

יהודה, אין שום משמעות להסבה החשמלית ההיא שהבאת כדוגמה. לאיזו מהירות מגיעה המכונית המדוברת? אנחנו לא יודעים. אנחנו כן יודעים שהיא מאיצה לאט מאד. אפשר לשער, על סמך המוכר לנו מכלי רכב חשמליים אחרים, שהמהירות המירבית שלה נמוכה מאד. ראה למשל את הטסלה החשמלית, עוד דוגמה למכונית עם הילוך אחד אבל כזו שנאו יודעים את הנתונים שלה: למרות 250 כ"ס, המהירות המירבית שלה רק 200 קמ"ש - ואם תראה את תחום הסל"ד שלה, תראה שהוא רחב מאד ונעצר ב-14,000! אם מגבלת הסל"ד שלה היתה 7,000, לצורך הדוגמה בלבד, ההספק המירבי שלה היה פחות-או-יותר חצי, המומנט היה נשאר בערכו הנוחכי ועדיין היה קבוע לכל אורך תחום הסל"ד, אבל היית מקבל מכונית שמגיעה ל-100 קמ"ש בלבד (אילו היית רוצה לשמור על אותה יכולת תאוצה, כמובן). יותר מזה - במנוע חשמלי אין לך בעיות רעש או ויברציות שקיימות במנוע שריפה פנימית, כך שאין בעיה לשייט איתו כל היום ב-140 על, נניח, 8,000 סל"ד. במנועי שריפה פנימית יש בעיה כזו. קח מכונית עם אותה יכולת תאוצה כמו הטסלה פחות-או-יותר, נניח פורשה 911 GT3. עכשיו תוציא לה את שלושת ההילוכים הגבוהים ותשאיר אותה רק עם השלושה הנמוכים. הכלי שקיבלת מגיע לאותה מהירות מירבית כמו הטסלה, מאיץ אותו הדבר ל-100 קמ"ש, ועושה זאת עם שלושה הילוכים בלבד. יהיה לא נעים לשייט איתו באוטוסטרדה, אבל הוא מסתדר רק עם שלושה הילוכים עכשיו...

במנוע ה-TSI הכוונה היתה, כמובן, למומנט שמתקבל מ-1500 ולא להספק.

מה שאתה אומר לגבי תיבת המצמד הכפול - כי תאומץ על-ידי יצרנים אחרים עבור דגמים יקרים - שוב לא נתמך על-די המציאות. פורד מציעה אותו כיום בפוקוס וב-C-מקס, וקרייזלר תכננה להציע את התיבה שפיתחה עבורה גטראג עם מכוניות נוסעים מהזולות ביותר שלה כיום: דודג' אוונג'ר וקרייזלר סברינג (תכנית שכבר לא תצא לפועל כנראה בגלל הבלגנים של השנה האחרונה).

אתה שב וטוען שיש למחשב יתרון על פני מוח האדם במצבים כאלו. הרי זה שורש המחלוקת בינינו: אני טוען, לאורך כל הדרך, שככל הנראה התכנות של המחשב כדי שיתפעל את התיבה כמו שצריך אינו פשוט כמו שאתה חושב. הראיות שלי הן נסיבתיות בלבד, אמנם, אך לדעתי די חזקות. אבל אני מניח שכבר לא נשכנע זה את זה...  

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

דיברתם כאן על זה שמעצבן אתכם שתיבות אוטומטיות "פשוטות" בוחרות להישאר בהילוך הגבוה ביותר האפשרי מבלי לגרום למנוע לכבות. אתם מודעים לכך שיש לטקטיקה הזו יתרונות רבים ?

הבחירה של התיבה להשאיר את המנוע בסל"ד הנמוך ביותר האפשרי חוסכת בדלק וזיהום, הופכת את הנסיעה לשקטה ונעימה יותר עבור הנוסעים (סל"ד נמוך יותר פירושו פחות רעש, פחות ויברציות, תחושה של נסיעה חלקה יותר) וחוסכת בלאי למנוע.

כנ"ל בנוגע להורדת הילוכים אוטומטית בזמן בלימה.

אין לי מספיק שעות ניסיון על ה-AL4 כדי לגבש דעה מוצקת ולכן לא אוכל לתרום לדיון בנושא של התיבה הספציפית הזו, אבל קחו בחשבון שגם המהנדסים בחברות המתכננות תיבות אוטומטית "פשוטות" יודעים מה הם עושים ונותנים לצרכן מוצר טוב שהצרכן אוהב. העובדה היא שעשרות חברות שונות בתחום של תכנון וייצור תיבות אוטומטיות פלנטריות מתכננים את התנהגות המוצר שלהם באופן כמעט זהה - באופן שמקובל כסטנדרט.

פורסם

איזה דיון מעניין פתחתם.

בתור מנוי ותיק של "אוטו" נחשפתי עשרות פעמים לתלונות על AL4 (גם בגיליון אחרון).

אני אישית ביליתי שבוע עם פז'ו 406 אוטומטית.

לא שמתי לב להתנהגות חריגה לרעה.

לא העלאות ולא הורדות בלתי צפויות.

לפעמים אכן הקיק דאון הגיעה אחרי השהיה ארוכה מדי (לטעמי).

אני לא בטוח עד כמה זה חריג לעומת תיבות אחרות.

מה שכן אהבתי שאחרי קיק דאון וכמה שניות של נסיעה מאומצת - בעזיבת דוושת גז התיבה לא מעלה מיד הילוך ובכך מאפשרת בלימת מנוע.

מצאתי את זה מאוד שימושי בנהיגה בפקקים ובעומסי תנועה - שזה תכלס 90% מהיום יום.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אין שום משמעות להסבה החשמלית ההיא שהבאת כדוגמה. לאיזו מהירות מגיעה המכונית המדוברת? אנחנו לא יודעים. אנחנו כן יודעים שהיא מאיצה לאט מאד. אפשר לשער, על סמך המוכר לנו מכלי רכב חשמליים אחרים, שהמהירות המירבית שלה נמוכה מאד. ראה למשל את הטסלה החשמלית

ההסבה החשמלית הובאה כדוגמא לצורך בהילוך אחד בלבד אם למנוע מומנט קבוע בכל תחום הסיבובים, ולא כפי שכתבת:

צריך תיבת הילוכים לא כי המומנט משתנה, אלא כי הסל"ד מוגבל. כדי להשיג תאוצה מסויימת עם מומנט נתון, גם אם הוא קבוע לאורך כל תחום הסל"ד, אתה צריך יחס העברה מסויים.

מה שאתה אומר לגבי תיבת המצמד הכפול - כי תאומץ על-ידי יצרנים אחרים עבור דגמים יקרים - שוב לא נתמך על-די המציאות. פורד מציעה אותו כיום בפוקוס וב-C-מקס, וקרייזלר תכננה להציע את התיבה שפיתחה עבורה גטראג עם מכוניות נוסעים מהזולות ביותר שלה כיום: דודג' אוונג'ר וקרייזלר סברינג

מבחינת פורד וקריזלר היום התיבה החד מצמדית אינה אופציה טובה (בצדק) , אבל כשהתנהגות התיבה תשופר מספיק (אולי לא בהכרח לאותה רמה כמו של הדו מצמדית) היא תיהפך לאופציה העדיפה למכוניות העממיות , מכיון שהיא יותר זולה וקלה.

אתה שב וטוען שיש למחשב יתרון על פני מוח האדם במצבים כאלו. הרי זה שורש המחלוקת בינינו: אני טוען, לאורך כל הדרך, שככל הנראה התכנות של המחשב כדי שיתפעל את התיבה כמו שצריך אינו פשוט כמו שאתה חושב. הראיות שלי הן נסיבתיות בלבד, אמנם, אך לדעתי די חזקות. אבל אני מניח שכבר לא נשכנע זה את זה... טל

מוסכם. רק הזמן יכריע.

יהודה

פורסם
דיברתם כאן על זה שמעצבן אתכם שתיבות אוטומטיות "פשוטות" בוחרות להישאר בהילוך הגבוה ביותר האפשרי מבלי לגרום למנוע לכבות. אתם מודעים לכך שיש לטקטיקה הזו יתרונות רבים ?

הבחירה של התיבה להשאיר את המנוע בסל"ד הנמוך ביותר האפשרי חוסכת בדלק וזיהום, הופכת את הנסיעה לשקטה ונעימה יותר עבור הנוסעים (סל"ד נמוך יותר פירושו פחות רעש, פחות ויברציות, תחושה של נסיעה חלקה יותר) וחוסכת בלאי למנוע.

כנ"ל בנוגע להורדת הילוכים אוטומטית בזמן בלימה.

כמה בול@!ט בהודעה אחת!

האינדיקציה הטובה ביותר למידת הזיהום של רכב מודרני הוא צריכת הדלק.

העובדה היא שבתנאי נסיעה זהים רכב עם גיר אוטומטי קונבנציונאלי "טיפש" צורך 10-20 אחוז יותר דלק מרכב זהה עם גיר ידני או גיר רציף או גיר DSG, וזאת למרות יחסי ההעברה הארוכים יותר והנטייה לעלות להילוך גבוה.

למה? כי 20% מכוח המנוע מושקע בעירבול חסר תועלת של שמן גיר - במיוחד בזמן האצה, אבל המנוע שורף דלק ויוצר זיהום בשביל לייצר את העירבול הזה.

וגם לגבי בלימת מנוע אתה מדבר שטויות. כשנהג עוזב את הגז והרכב מאט, מחשב המנוע מפסיק להזין דלק, כי אין צורך בדלק כדי לשמור על תנועת המנוע. צריכת הדלק במצב הזה היא 0 אם המנוע עובד ב 1000 סל"ד או 3000 סל"ד.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

כמה מילות סיכום:

בתור אחד שבא במגע עם אותם לקוחות AL4 שמגיעים למוסך ואני מקבל אותם, בודק את המכוניות ומתחקר אותם אני חושב שאני יכול לדווח באופן חד משמעי מה חושבים ב-א-מ-ת האנשים שנוהגים במכוניות כאלה, כי כבר נתקלתי בכמה מאות כאלה. אני יכול לבשר לטלשביט, לקולגותיו ולשאר המשתמשים בפורום ש:

רוב האנשים לא מתלוננים על נעילת ממיר מומנט או דברים בסגנון הזה. למעשה, אין להם מושג מה זה ממיר מומנט.

רוב האנשים שקונים רכב משומש ותיבת ההילוכים AL4 חדשה להם (ז"א שקודם היתה להם יפאנית, לרוב טויוטה, הונדה או סובארו - לפי הסדר הזה) לא רגילים, או למעשה "מתלוננים", קטגורית לחלוטין (תכף אסביר איזה), על עניין בלימת הרכב באמצעות המנוע ע"י הישארות באותו הילוך או הורדת הילוך, הם פשוט לא מבינים למה הרכב מאט כל כך מהר כאשר עוזבים את הרגל מהגז.

"קטגורית" מדובר ברכבים קטנים, לרוב 206 עם מנוע 1600 סמ"ק (110 כ"ס). יתר המכוניות הכבדות יותר (קסארה, 307, C5, 406 וההמשך ידוע) לא "סובלים" בצורה ניכרת מהתחושה הזו (אם בכלל) - ולכן הנוהגים\נוסעים ברכב לא מתלוננים על פעולה לקויה של הגיר. עוד תלונה על הגיר הזה מאותם אנשים מדברת על כך שבתיבה הזו הם מרגישים ששילוב ההילוכים לא תמיד חלק לחלוטין.

את עניין ה"ידועה לשימצה" מפאת אופי התיבה אף אחד לא שמע, לרוב האנשים ה"ידועה לשימצה" קשור באופן ישיר וברור לנושא האמינות של התיבה, רובם (לפני קניה) מתלבטים אם לקנות פג'ו או סיטרואן אוטומטית כי הם "שמעו שיש בעיות בגירים האלו".

מכאן ועד לומר שהאנשים הללו מוותרים על רכישת רכבים כאלו בגלל אופי התיבה - ההבדל עצום. סביר להניח שאחוז אפסי (כאלה שגולשים בפורומים, מכירים עוד מכוניות אוטומטיות, יודעים את ההבדלים בין תיבה לתיבה והתנסו בה) אכן יתלבט או ישלול רכישה של רכב כזה רק בגלל אופי התיבה. באופן כללי ההסתייגות של הרוכשים היא בגלל האמינות ולא אופי התיבה - ולכן, לדעתי האישית, נושא ה"ידועה לשמצה" עבור רוב הרוכשים הפוטנציאליים (כאלה שלא מבינים כלום במכאניקה של האוטו ונהיגה מעניינת להם את העכוז) קשור לאמינות בלבד ולא להתנהגות התיבה.

הניסיון האישי שלי מראה שעם התיבה הזו אפשר להסתדר מצויין בתנאי נסיעה מנהלתיים - ובתנאי נסיעה הרריים היא יותר טובה משמעותית מתיבה "רגילה".

זה נכון שהתיבה דורשת תקופת הסתגלות בינה לבין הנהג (לא מבחינת תוכנה אלא מבחינת הנהג של הרכב, שאינו רגיל לאופי התיבה והיה מורגל לאופי אחר לגמרי), אבל אחרי תקופה קצרה רואים אצל מי שמחפש לנהוג ברכב הרבה פחות מאמץ במשחקים עם דוושת הגז בשביל להביא את הרכב להילוך הנכון, קל וחומר עבור הנהג הפשוט.

"טבילת האש" שהיתה לי באופי אישי עם הגיר הזה (לפני מעל 3 שנים) היתה קשה, לא הכרתי את הגיר והנסיעות הראשונות על AL4 ביחס לגיר של הסובארו נראות כאילו הגיר הזה ירד מכוכב אחר. לא לקח לי הרבה זמן להבין את המעלות של התיבה (וגם החסרונות) ואני בהחלט לא אהסס לרכוש שנית רכב עם תיבה כזו.

לדעתי האישית זה שגוי לומר שהתיבה לא מתפקדת טוב בנסיעה מנהלתית כי הלכה למעשה היא מעבירה הילוכים מהר מאוד כאשר לוחצים מעט על הגז - והיא תוריד הילוך (בזמן עליה) הרבה לפני שתחשוב לתת קיק דאון או תצטרך ללחוץ עוד על הגז בשביל לקבל הילוך אחד נמוך יותר. שמתי לב כי באופן כמעט גורף כאשר נהג עולה על רכב שמעולם לא נהג בו, הוא תמיד מנסה לנהוג בצורה כזו שתאפשר לו לבדוק את המגבלות של המנוע והגיר - וזה בא לידי ביטוי בהאצות ובלימות חזקות - שם ההבדלים בין גיר שבולם בהילוכים לגיר שאינו בולם גדולים מאוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
האינדיקציה הטובה ביותר למידת הזיהום של רכב מודרני הוא צריכת הדלק.

העובדה היא שבתנאי נסיעה זהים רכב עם גיר אוטומטי קונבנציונאלי "טיפש" צורך 10-20 אחוז יותר דלק מרכב זהה עם גיר ידני או גיר רציף או גיר DSG, וזאת למרות יחסי ההעברה הארוכים יותר והנטייה לעלות להילוך גבוה.

למה? כי 20% מכוח המנוע מושקע בעירבול חסר תועלת של שמן גיר - במיוחד בזמן האצה, אבל המנוע שורף דלק ויוצר זיהום בשביל לייצר את העירבול הזה.

ג'רמי, נראה לי שפספסת כאן לגמרי. האיש התייחס לתיבות "טפשות" בהשוואה ל-AL4 - שעליה בעיקר מדובר בשרשור הזה - ולא לתיבות ידניות/רובוטיות/רציפות.

טל

• תוכן חדש...