Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להבנתי הוא התייחס ליתרונות באופן כללי של התיבה האוטומטית הטיפשה.

בכל מקרה, הטיעון שלו מבוסס על הנחות שגויות מיסודן.

וחבל באמת שלא ניתן לערוך השוואה אמיתית בצריכת הדלק בין AL4 לתיבה טיפשה.

יש לי יסוד טוב להניח שרכב עם AL4 יצרוך פחות דלק מרכב זהה עם גיר טיפש בגלל שאופי הגיר דורש פחות קיקדאונים, ובזכות נעילת הממיר, אבל מאחר ואין אפשרות לערוך השוואה כזאת בין מכוניות זהות רק עם גיר שונה, כנראה שלעולם לא נדע...

האמת - יכול להיות שניתן לערוך השוואה בין פיג'ו 306 אוטומטית מודל 2000-2001 עם הגיר החדש, לעומת 306 ממודל ישן יותר עם הגיר ה"טיפש". הבעיה תהיה למצוא מכוניות במצב טוב מספיק כדי לערוך השוואה כזאת שלא תושפע מגורמים אחרים כמו תחזוקה.

אם אני לא טועה, גיר ה AL4 גם שודך לגרסת 100 כ"ס של מנוע ה- 1.6 לעומת 90 כ"ס בדגמים הישנים יותר, זה עוד גורם שמונע השוואה אמיתית.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להבנתי הוא התייחס ליתרונות באופן כללי של התיבה האוטומטית הטיפשה.

אז הבנת לא נכון - ולפי "העובדות" שאתה כביכול מציג, לא רק את ההודעה שלי.

פורסם
יש לי יסוד טוב להניח שרכב עם AL4 יצרוך פחות דלק מרכב זהה עם גיר טיפש
אכן, בתיק העיתונות שלווה את השקת ה-307 התגאה היצרן כי צריכת הדלק של 1.6 אוטומטית גבוהה רק ב- 0.2 ל'\100 ק"מ ביחס ל 1.6 ל' ידנית (נדמה לי שדובר על צריכה משולבת).

זה עוד סעיף אחד שבו התיבה הזו עולה על תיבות סטנדרטיות אחרות (כמובן, אם לא נביא בחשבון שהתיבה הזו נפסלת על הסף כי היא "לא מבינה מה רוצים ממנה").

האמת - יכול להיות שניתן לערוך השוואה בין פיג'ו 306 אוטומטית מודל 2000-2001 עם הגיר החדש' date=' לעומת 306 ממודל ישן יותר עם הגיר ה"טיפש".[/quote']הגיר ה"טיפש" (4HP14 של ZF) שודך רק למנועי 1.8 ל'. גרסאות ה- AL4 של ה- 306 כבר צוידו ב- 1.6 ל' שהעמיס על המנוע הרבה פחות.
פורסם

אני מאוד מקווה שהיא לא צורכת רק מעט יותר מתיבה ידנית על אותו הרכב, אלא הרבה יותר, וזה כי ב-C3 1.4 האוטומטית שאני מכיר הצריכה הממוצעת היא 1:10 גם אם תסע כמו סבתא. אם הידנית עושה נתון דומה אז המנוע הזה מ-מ-ש לא חסכוני בשביל 75 כ"ס מסכן...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

התיבה הזו מכוילת ברוב המכוניות (אולי לא ב- C3) לנעול את ממיר המומנט מהר ככל האפשר.

מרגע שהוא נעול צריכת הדלק מקבילה לרכב ידני בעל ארבעה הילוכים.

החסרונות שנובעים מכך צויינו כבר בשרשור - בור יחסי בין ראשון לשני (עליו תיבות אחרות מתגברות באמצעות שחרור הנעילה, עליה בסל"ד לטובת הכפלת המומנט ופגיעה בצריכת הדלק) ולעתים גם יחס העברה ארוך בהילוך רביעי שהופך אותו ל"סמי-חמישי".

בכל מקרה, אם אתה מזכיר את צריכת הדלק אני רוצה להפנות אותך למאמר מצויין שפורסם כאן בפורום. :-)

פורסם

בכל הכבוד הראוי לכותבים כאן שחלקם הנכבד "מומחים" כבדים לנהיגה ונגזרותיה, אני עדיין סבור שהתיבה הנידונה נחותה מכל תיבה אוטומטית סטנדרטית. אין ספק שבנסיעת שיוט רגילה הכוללת האטה והאצה הדרגתית ומדודה, אין לה במה להתבייש, אולי אפילו להתגאות בזכות יכולתה לשמור על קורולציה בין מהירות והתנהגות המצערת להילוך מסוים. בכל מצב שאינו כזה, הרי שהסירוב העיקש לשיתוף פעולה עם הנהג בתוספת ההססנות והשיהוי בהחלפת הילוכים מאולצת, כמו גם הטילטולים המתלווים לעיתים מזומנות להחלפת הילוכים, פשוט בלתי מתקבלים על הדעת.

פורסם

בכל מקרה, אם אתה מזכיר את צריכת הדלק אני רוצה להפנות אותך למאמר מצויין שפורסם כאן בפורום. :-)

אכן, מאמר למופת. גאון מי שכתב אותו, גאון!

וברצינות - מכיוון שאני מכיר את ה-C3 הזו היטב (שייכת לחברה שלי) אז גם נהגתי עליה לא מעט, ותאמין לי - הצריכה שלה נעה בין 1:9 ל-1:11. אני לא מאמין שאפשר להגיע ליותר טוב מזה, אולי רק אם נוסעים בינעירוני בלבד לאורך כל המיכל. לעזאזל, עם הקליאו 2.0 ל' שהייתה לי הייתי מגיע לתוצאות טובות משמעותית...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בכל מצב שאינו כזה, הרי שהסירוב העיקש לשיתוף פעולה עם הנהג בתוספת ההססנות והשיהוי בהחלפת הילוכים מאולצת, כמו גם הטילטולים המתלווים לעיתים מזומנות להחלפת הילוכים, פשוט בלתי מתקבלים על הדעת.
רועי, מילים גדולות לא הופכות דמיון למציאות.

אין שום משמעות לדברים הגורפים שאתה כותב ולו מפני שאין תיבה אחת שעונה לשם AL4.

יש המוני תיבות שמיוצרות לאורך 11 שנים במספר גרסות חומרה, עם מגוון גרסאות תוכנה ומגוון כיולים.

להגיד משפט גורף כמו שאתה אומר - וגרוע מכך, לכתוב אותו בעיתון - זה לא יותר רציני מלכתוב "אני חושב שנוחות הנסיעה הירודה במכוניות טויוטה פשוט לא מתקבלת על הדעת".

שנית, בכל תיבות ה- AL4 שאני נהגתי עליהן - וכמות הק"מ המצטברת שלי על התיבה הזו במגוון מכוניות ותנאי שימוש עולה משמעותית על שלך - אין הססנות, שיהוי, טלטולים ועוד מני סופרלטיבים שאתה משתמש בהם.

בוודאי לא יחסית לתיבות אוטומטיות אחרות - שזו הטענה שלי מלכתחילה: זכותו של כל אחד לחשוב שהיא לא מושלמת, אבל כשעיתונאים מתארים אותה בתור פיאסקו שצריך לעמוד בין הלקוח לרכישת מכונית המצויידת בתיבה הזו - הדרך ארוכה מאוד.

מכיוון שאני מכיר את ה-C3 הזו היטב (שייכת לחברה שלי) אז גם נהגתי עליה לא מעט, ותאמין לי - הצריכה שלה נעה בין 1:9 ל-1:11.
כמו שאני מכיר אותך, אתה נכנס למכונית ולוחץ ישר על "S".

דע שהכפתור הזה משמעותו Sport ולא Superman.

פורסם

האמת, שאני ישר לוחץ על כל הכפתורים האפשריים ברגע שאני נכנס לאוטו, אבל שיהיה. אגב, שכחתי לציין גם שה-C3 1.4 שלה צורכת גם יותר דלק מהאוטו הנוכחי שלי, שאם ימדד לפי הרעש שהוא מייצר, הוא צריך לפחות לעשות 1:5 :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז עכשיו ברצינות, אין שום הצדקה לצריכת הדלק שאתה מתאר, אלא אם אופי השימוש הוא כמעט אך-ורק עירוני, אך ורק נסיעות עם מנוע קר או אך ורק פקקי בוקר.

ה- C5 שלנו שוקלת בדיוק 300 ק"ג יותר מה- C3 של חברתך, וצריכת הדלק הממוצעת די דומה.

אין לי שום הסבר אבל יתכן שמשהו אחר מעיק על האוטו - מסננים סתומים, ממיר קטליטי סתום, חיישנים לא תקינים, מספר מוגזם של גופות בתא המטען, פנצ'ר בשלושה (או יותר) צמיגים - לכולם השפעה שלילית על צריכת הדלק.

פורסם

זה אמנם לא נושא השרשור אבל בכל זאת:

סמוך עלי שבדקתי שהכל תקין. הרכב גם עבר טיפול במוסך והצריכה נותרה זהה. יותר מזה - אני זוכר נסיעה לצפון עם האוטו בה הצריכה הייתה גם בטווח הזה - ראוי לציין שבנהיגה רגועה שעיקרה בינעירוני.

אגב, מסקר לא מייצג שערכתי בקרב בעלי מכוניות קטנות עם מנוע קטן ותיבה אוטומטית (בלי קשר בהכרח ל-AL4) - הצריכה ברבות מהן לא טובה ונעה סביב 1:10. למשל פולקסווגן פולו, יונדאי גטס, רנו קליאו. כמובן שיש גם מכוניות בהן העניין שונה - טויוטה יאריס, פיאט פונטו, הונדה ג'אז, סוזוקי סוויפט החדשה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
רועי, מילים גדולות לא הופכות דמיון למציאות.

אין שום משמעות לדברים הגורפים שאתה כותב ולו מפני שאין תיבה אחת שעונה לשם AL4.

יש המוני תיבות שמיוצרות לאורך 11 שנים במספר גרסות חומרה, עם מגוון גרסאות תוכנה ומגוון כיולים.

להגיד משפט גורף כמו שאתה אומר - וגרוע מכך, לכתוב אותו בעיתון - זה לא יותר רציני מלכתוב "אני חושב שנוחות הנסיעה הירודה במכוניות טויוטה פשוט לא מתקבלת על הדעת".

שנית, בכל תיבות ה- AL4 שאני נהגתי עליהן - וכמות הק"מ המצטברת שלי על התיבה הזו במגוון מכוניות ותנאי שימוש עולה משמעותית על שלך - אין הססנות, שיהוי, טלטולים ועוד מני סופרלטיבים שאתה משתמש בהם.

בוודאי לא יחסית לתיבות אוטומטיות אחרות - שזו הטענה שלי מלכתחילה: זכותו של כל אחד לחשוב שהיא לא מושלמת, אבל כשעיתונאים מתארים אותה בתור פיאסקו שצריך לעמוד בין הלקוח לרכישת מכונית המצויידת בתיבה הזו - הדרך ארוכה מאוד.

עברתי שוב על שכתבתי, חיפשתי "מילים גדולות" ועירוב בין דמיון למציאות כדבריך ולא מצאתי.

גם לא מבין את הקשר לעתון ובטח לא את השימוש במונח "סופרלטיבים", שבאמת אינו שייך לא לענין, ודאי לא להקשר . אבל כל אלו זוטות.

מה שאני כתבתי אינו יכול להתייחס כמובן לכל הגרסאות של התיבה המדוברת, אלא רק לאלו בהן התנסיתי ואני מקבל כמובן מאליו שנסיונך רב משלי. אני מקבל את דבריך כעובדה ושמח לשמוע שבתיבות בהן אתה התנסית התופעות עליהן כתבתי אינן קיימות. אני רק מקווה שאין המדובר בהבדלי רגישויות, אלא בכך שאני לצערי נתקלתי בתיבות לקויות, בעוד שאלו עליהן אתה מבסס נסיון כה רב, תקינות לחלוטין.

פורסם

אגב, מסקר לא מייצג שערכתי בקרב בעלי מכוניות קטנות עם מנוע קטן ותיבה אוטומטית (בלי קשר בהכרח ל-AL4) - הצריכה ברבות מהן לא טובה ונעה סביב 1:10. למשל פולקסווגן פולו, יונדאי גטס, רנו קליאו. כמובן שיש גם מכוניות בהן העניין שונה - טויוטה יאריס, פיאט פונטו, הונדה ג'אז, סוזוקי סוויפט החדשה.

רוני

זה מזכיר לי שלפני שנתיים, במסגרת טיול לצפון, נסענו 2 מכוניות אותו המסלול - כל הדרך אחד אחרי השני ושמרנו על אותו הקצב. המכוניות היו עמוסות וננהגו עם מזגן לאורך כל המסלול. האמת היא שלא נהגנו בצורה הכי חסכונית שניתן וגם היו לא מעט עליות בדרך - אבל בשורה התחתונה הלגאסי 2.0 ל' אוטומטית השיגה צריכת דלק כמעט זהה לחלוטין לזו של המכוניות השניה... (סיריון 1.3 אוטומטית) - כשההפרש בין השתיים היה אפסי (משהו כמו חצי קילומטר לליטר) ונע סביבות ה 11 ק"מ לליטר. אם היינו נוהגים רגוע יותר יש מצב שהיינו משתווים או אפילו משיגים צריכת דלק טובה יותר בלגאסי.

בתנאי שטח טובים יותר (מישור בלבד וקצת תנועה עירונית) כבר הצלחתי להוציא מסיריון כמעט 13 ק"מ לליטר (כשעל אותו המסלול גטס אוטומטית עשתה לי 11 ק"מ לליטר). שוב, מכוניות אוטומטיות עם מנוע קטן הן לא מתכון מוצלח לצריכת דלק חסכונית מחוץ לעיר, במיוחד אם מדובר על איזורים הרריים. כאן כבר עדיף להחזיק 1.6 ל', שהוא פשרה נוחה בין צריכת דלק עירונית לבין-עירונית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
התיבה הזו מכוילת ברוב המכוניות (אולי לא ב- C3) לנעול את ממיר המומנט מהר ככל האפשר.

מרגע שהוא נעול צריכת הדלק מקבילה לרכב ידני בעל ארבעה הילוכים.

נכון ש"מרגע שהוא נעול צריכת הדלק מקבילה לרכב ידני בעל ארבעה הילוכים" בתנאי שהרכב הידני באותו הילוך. בהרבה מכוניות אוטומטיות הגיר מעלה הילוך מוקדם מדי מבחינת צריכת הדלק , ואז כמובן הרכב האוטומטי צורך יותר דלק מאשר רכב ידני שנמצא בהילוך הנכון. למעשה זאת אחת הסיבות החשובות לצריכת הדלק הלא טובה של רכב אוטומטי.

, נסענו 2 מכוניות אותו המסלול - כל הדרך אחד אחרי השני ושמרנו על אותו הקצב. המכוניות היו עמוסות וננהגו עם מזגן לאורך כל המסלול. האמת היא שלא נהגנו בצורה הכי חסכונית שניתן וגם היו לא מעט עליות בדרך - אבל בשורה התחתונה הלגאסי 2.0 ל' אוטומטית השיגה צריכת דלק כמעט זהה לחלוטין לזו של המכוניות השניה... (סיריון 1.3 אוטומטית) - כשההפרש בין השתיים היה אפסי (משהו כמו חצי קילומטר לליטר) ונע סביבות ה 11 ק"מ לליטר.

אילו הרכבים היו לא עמוסים (נהג בלבד) יתכן שההפרש בצריכת הדלק היה מהותי. בעומס המנוע הקטן מתרחק מצריכת הדלק המוצהרת שלו יותר מאשר רכב עם מנוע גדול.

יהודה

פורסם

לגבי צריכת הדלק - אני יכול להעיד ממקור ראשון שהצריכה של ה307SW בגרסת 2 ליטר אוטומטית, בנסיעת כביש היא בסה"כ בסדר גמור בשביל מכונית במשקל שלה (היא די כבדה), סביב ה8-9 ליטר ל100 ק"מ, ואילו בנסיעה עירונית נטו (רק ת"א, רק נסיעות קצרות, התעללות של ממש במכונית ולמרבה הצער יש שבועות שלמים כאלו) הצריכה מזעזעת - באזור ה12-13 ליטר ל100 ק"מ, לפעמים יותר גרוע.

לא יודע איך זה בהשוואה למכוניות אוטומטיות אחרות, היו לי תמיד רק ידניות (חוץ ממכוניות של העבודה שאף אחד לא יודע מה צריכת הדלק שלהן), אז אני לא משווה רק רושם את התוצאות של המכונית הספציפית הזו.

אסף.

• תוכן חדש...