Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן הHot-Hatch הכי לא ישראלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במגזין האינטרנטי Driver's Republic לקחו למבחן הוט-האצ' בכירות את האסטרה VXR, סיוויק Type R, קופר S משודרגת של John Works, פוקוס ST, אימפרצה WRX-S ורנו מגאן ספורט R26.R.

שכנאמר בכותרת - הכי לא ישראלי, היות ואף אחד מהן לא נמכרת בארץ (פרט לType R, שגם במקרה זה מדובר על גרסא קצת שונה מזו הנמכרת בארץ).

http://magazines.drivers-republic.com/driversrepublic/fiercecreatures038/?fm=2

-זהירות, ספויילר-

לצפייה יש לסמן את הטקסט...

and the big winner is....

הרנו מגאן ספורט R26.R

and the big loser is...

חובב ההגה הישראלי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אנחנו בעיצומה של תקופת מבחנים באקדמיה ואתה מעלה כזה מבחן ארוך?

בחיי שאתה לא בן אדם.

למישהו יש תקציר?

:-P

Back to the original - NC again.

פורסם

מדהים! אם לא הייתי עייף הייתי מתחיל לקרוא הכל. בינתיים מסתפקים בסירטונים. שוב, מדהים :shock::-P

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
שכנאמר בכותרת - הכי לא ישראלי, היות ואף אחד מהן לא נמכרת בארץ (פרט לType R, שגם במקרה זה מדובר על גרסא קצת שונה מזו הנמכרת בארץ).

למה פרט ל-Type-R ? גם היא שונה מאוד ממה שנמכר כאן. LSD זה לא שינוי קטן, זה כל ההבדל בין המגאן ספורט שלי ל-R26 שמאוד רציתי שיביאו.

שים לב שבכתבה גם מצויין שלולא הגרסא הזאת הם לא היו מכניסים את ה-type-r למבחן כי הגרסא הרגילה שנמכרת באנגליה הייתה אכזבה.

תכל'ס לקחו למבחן גרסאות ביצועים קיצוניות שאפילו באנגליה המוטורית יחשבו קצת כהתפרעות. R26.R ? אי-אפשר להסתפק ב-R26 ? למה צריך כלוב ופרספקס במקום חלונות ולוותר על מזגן ? (ומצחיק שהם עוד בחנו אותם בכביש והתלוננו שהרכב לא פרקטי כי אין לו רדיו :-))

זה יותר רכב מסלול (track day) מאשר יום-יום.

כל הרכבים פה ללא יוצא מן הכלל, אלה גרסאות מיוחדות, מי יותר מי פחות אבל עדיין הגרסאות הכי הארדקור שיצאו גם אם במהדורה מיוחדת ומוגבלת, של גרסאות ספורט שגם אותם לא ממש מביאים לארץ.

יש לנו בארץ מגאן ספורט רק שפה לקחו את גרסת המסלול של ה-R26 שלא מגיעה.

ה-Type-R במבחן היא special edition עם LSD והמיני בגרסת JCW המשופרת, כך שעקרונית הגרסא הרגילה כן נמכרת בארץ אבל בהתחשב בתמחור של היבואנים האלה אני אתייחס כאילו לא מביאים :lol:.

זו לא סתם WRX החדשה שלא מביאים לארץ, אלא WRXS עם חבילת שיפורים של Prodrive (לא הלכו על STI כי גם ככה האימפרזה זה עוף קצת לא קשור, היחידה שלא FWD ולא בדיוק הוט-האצ' קלאסית).

VXR בגרסא מיוחדת, וה-ST המסכנה "רק" עם תוכנת ניהול מנוע שונה ובמקרה של אלה אין בכלל מה לדבר על ייבוא.

בקיצור, מבחן קצת מופרע גם במונחים של שוק מוטורי חם יותר משלנו (זה לא באמת קשה :-() אבל תענוג לעיניים, אני חושב שכולנו היינו שמחים לכל אחת מהן :twisted:

למישהו יש תקציר?

תסמן את הספויילר אם אתה עצלן 8)

ניר

פורסם

לפי מה שאני הבנתי, ההבדל היחיד בין הType R לזו שבכתבה לזו שנמכרת בארץ זה הדיפרנציאל מוגבל ההחלקה. וזה משהו שאפשר להתקין גם כAftermarket - ככה שזה לא הבדל כזה גדול.

בכל האחרים מדובר כבר על גרסאות יותר אקסטרים שלא נמכרות בארץ (וחלקן הגדול לא מגיעות גם בגרסאות היותר "רכות").

בין המגאן ספורט שלך לבין הR26 (ובטח שלR26R) יש יותר הבדל בין רק LSD (לא כי בדקתי, אלה כי קשה לי להאמין שיהיה כזה הבדל עצום בביקורות רק בגלל LSD).

פורסם

אתה צודק שב-CTR זה בעיקר דיפ' (+ג'אנטים והרבה עניינים קוסמטיים) וב-R26 זה בהחלט לא מסתכם בדיפ' אבל אחרי עשרות כתבות שקראתי (תאמין לי שלא פספסתי שום פרט על ה-R26 שפינטזתי עליה :wink:), כולן משייכות את רוב העניין לדיפרנציאל (הם גם משייכים את כל השינוי בתחושה מההגה לזה אבל אחרי חפירות מצאתי שפה נעשו עוד שינויים במחשב ובמסרק הגה ככה שלצערי כנראה שזה לא יספיק לי להתקין דיפ' אפטרמרקט) אז אל תזלזל בהשפעה שלו.

ושוב אני אפנה אותך למשפט שהם כתבו במבחן על כך שכמוך הם היו סקפטיים לגבי השיפור וחשבו לא להכניס את הרכב על סמך האכזבה הגדולה שלהם מה-Type-R הרגילה (בעמוד עם הנתונים של הסיוויק).

* ועוד משהו - אין כזה דבר "כל ההבדל זה X אז אני אתקין אפטרמרקט ואקבל אותה תוצאה". מהנדסי הונדה בחרו דיפ', התאימו אותו לאוטו ולך תדע איזה שינויים "מינוריים" נעשו במסגרת ההתאמות, כאלה שיעשו את כל ההבדל בין זה לגרסא רגילה שאדם פרטי יבחר דיפ' אחר ופשוט יתקין.

פורסם

לא מובן לי מדוע לא מייבאים את הפוקוס ST לארץ.

היא היתה מתומחרץ בסביבות ה200K ונותנת פייט מצויין לגולף GTI ובנוסף משפרת את תדמית פורד בארץ שגם ככה נמצאת בעליה מאז המונדיאו החדשה.

כתבה מצויינת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כי היבואן מדושן לגמרי ולא מרגיש שום צורך להתאמץ בכיוון של נישות כמו הספורט. ה-3 והליסינג בכלל, מסדרים אותו יותר מדי טוב (הייתי גם שמח לראות את ה-MPS בארץ).

פורסם

חכה, עם נפילת שוק הליסינג "פתאום" נזכרו להחזיר את הפיאסטה.

אולי צפויות לנו עוד כמה הפתעות בעתיד, בעיקר כאלה שיפנו בעיקר לשוק הפרטי...

פורסם
אתה צודק שב-CTR זה בעיקר דיפ' (+ג'אנטים והרבה עניינים קוסמטיים) וב-R26 זה בהחלט לא מסתכם בדיפ' אבל אחרי עשרות כתבות שקראתי (תאמין לי שלא פספסתי שום פרט על ה-R26 שפינטזתי עליה :wink:), כולן משייכות את רוב העניין לדיפרנציאל (הם גם משייכים את כל השינוי בתחושה מההגה לזה אבל אחרי חפירות מצאתי שפה נעשו עוד שינויים במחשב ובמסרק הגה ככה שלצערי כנראה שזה לא יספיק לי להתקין דיפ' אפטרמרקט) אז אל תזלזל בהשפעה שלו.

ושוב אני אפנה אותך למשפט שהם כתבו במבחן על כך שכמוך הם היו סקפטיים לגבי השיפור וחשבו לא להכניס את הרכב על סמך האכזבה הגדולה שלהם מה-Type-R הרגילה (בעמוד עם הנתונים של הסיוויק).

* ועוד משהו - אין כזה דבר "כל ההבדל זה X אז אני אתקין אפטרמרקט ואקבל אותה תוצאה". מהנדסי הונדה בחרו דיפ', התאימו אותו לאוטו ולך תדע איזה שינויים "מינוריים" נעשו במסגרת ההתאמות, כאלה שיעשו את כל ההבדל בין זה לגרסא רגילה שאדם פרטי יבחר דיפ' אחר ופשוט יתקין.

ב-R26 גם כיול מתלים שונה ו-ESP הניתן לניתוק מלא. אגב, בתערוכת ז'נבה הקרובה תוצג גרסת הרנו-ספורט של מגאן 3.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...