Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון אני פוגש הרבה אנשים שמספרים לי איך הם הצליחו לסגור עם הרכבים שלהם סקאלה,או שהם שמעו מאחרים איך הם סגרו סקאלה עם הרכב שלהם,או שנסעו במהירות של 180 קמ"ש ויותר.

שאני שומע את זה אני בטוח שמדובר על רכב חזק אבל אז אני מגלה רכבים כמו מזדאה 3 סיוויק ישנה יונדאי לנטרה או רכב משפחתי רגיל שכבר יותר מ-10 שנה על הכביש.

שאני בודק את נתוני היצרן של הרכב אני רואה שרשום שמהירות מקסימלית של כל אחד מהרכבים היא 160 קמ"ש מקסימום 170 ,וגם למהירות כזאת לרכב שיותר מ 10 שנים על הכביש היה קשה מאוד להגיע וגם אם הוא יצליח להגיע הרכב יכול לא לעמוד בעומס,אך אני שומע מאותם אנשים שהרכב מגיע בקלות למהירות ומסוגל ליותר.

היום שוב שמעתי מאחד האנשים איך שהוא הצליח להגיע עם מזדה 2 למהירות של 180 קמ"ש, זה לא הגיוני בתנאי מעבדה הרכב מגיע למהירות מקסמלית של 168 קמ"ש, אז איך מגיעים למהירות כזאת אם רכב רגיל שלא שיפרו אותו ובטח לא רכב ספורט שמסוגל או נבנה לדבר כזה? יש את אלו שמספרים שהם בכלל סגרו את הסקאלה והגיעו ל 200 קמ"ש ולמרות שהסקאלה הגיע למקסימום הרכב עוד המשיך והיה אפשר לתת עוד.

האם זה הגיוני או שזה סיפורים שאנשים מספרים ומבלבלים את השכל?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה כמו מקדם בטחון של יצרני הרכב, בפועל, ניתן להגיע ברכב מעל למהירות הרשמית הרשומה אצל יצרן הרכב.

נבדק על כמה וכמה רכבים :).

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אפשרי שזה המספר שהם ראו על מד המהירות.

מדי המהירות ברוב הרכבים מזייפים ב- 5% - 10%.

אז אתה מקבל מהירות של 180 "על השעון" ובפועל מדובר על 162 :wink:.

בבדיקה שערכתי בזמנו על פורד "קא" (בגרמניה), השעון הראה מהירות של 180 קמ"ש ובפועל היה מדובר על 156 (באמצעות GPS, בירידה :lol: ).

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

זה גם מה שאני חשבתי בהתחלה אך שמדובר ברכב חדש שרק נקנה איך אז מגיעים למהירות כזאת? אז אני בטוח שמד המהירות לא מזייף ונותני היצרן קובעים מהירות מקסמלית אך אנשים עוברים אותה?

פורסם

בירידה ארוכה גם בשיפוע קטן יחסית ניתן להגיע למהירויות גבוהות יותר מהנתון המוצהר. ושוב כמו שנאמר המד מזייף וככל שהמהירות עולה כך הסטיה גדולה יותר. המד "מזייף" גם במכוניות חדשות כי כך הוא מכויל.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

בוא נסכם את זה כך אף אחד מהרכבים האלו לא באמת הגיע למהירות של 180 קמ"ש או שהוא סגר סקאלה והגיע ל 200 קמ"ש כי בעצם המד מהירות זייף והרכב נסע במהירות אחרת לגמרי.

אבל בעקרון אפשר להגיע עם רכב ליותר מנתוני היצרן זה דבר הגיוני? בהנחה שהכל ברכב תקין כמובן ולא שיפרו או עשו משהו?

פורסם

אני יגיד לך זה תלוי ביצרן

פיאט בראבו-נתכוני יצרן:184 בפועל :184 ממש מילמטר מתחת ל185

מיצובישי לנסר החדשה-נתוני יצרן:192 בפועל:מעל 205 קמ"ש בוודאות אפשר יותר זה היה על הילוך 6, 3 סיבובי מנוע

מה שכן גם אפשר לראות את נתוני צריכת הדלק שלפעמים נתונים היצרן פשוט הזוים מול המציאות ( נותני יצרן 1-19 משולב בפועל 1-15 בניסעה רגוע מחוץ לעיר)

מה שכן אני מאמין שאם בראבו מסוגלת להגיע ל184 קמ"ש כמה מאזדה3 יכולה למרות שנתוני היצרן שלה הם בסביבות ה170.

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם
בוא נסכם את זה כך אף אחד מהרכבים האלו לא באמת הגיע למהירות של 180 קמ"ש או שהוא סגר סקאלה והגיע ל 200 קמ"ש כי בעצם המד מהירות זייף והרכב נסע במהירות אחרת לגמרי.

אבל בעקרון אפשר להגיע עם רכב ליותר מנתוני היצרן זה דבר הגיוני? בהנחה שהכל ברכב תקין כמובן ולא שיפרו או עשו משהו?

בקשר לזיוף אתה צודק, אבל קח לדוגמא את הרכב שלי.

מהירות מרבית לפי נתוני יצרן 174 קמ"ש.

לפי הנתונים בפועל, נסיעה במישור 195 קמ"ש.

בנוסף ביצעתי בדיקה עם GPS ויש לי סטייה של 7 קמ"ש.

תעשה קיזוז ויוצא 188 קמ"ש.

עדין 14 קמ"ש יותר מנתוני היצרן {אחרי 11שנה על הכביש}.

עריכה:אין שיפורי מנוע משמעותיים.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

כן יכול ומגיע. במיוחד כזה שכמה שנים על הכביש ולא הוזנח.

מנסיוני, רכב מתחיל לנסוע הרבה יוטר טוב אחרי 30K.

פורסם

סיאט איביזה 1.6 "ספורט" ושקודה פביה 1.6 "ספורט" - נתון היצרן אומר 195 קמ"ש מירביים - אפשרי בהחלט.

בירידה ועם רוח גבית - 200 קמ"ש עגולים ונחמדים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מהירות יצרן נבדקת בצורה הבאה:

מגיעים למהירות המסימלית

עושים אותו דבר בכיוון ההפוך

ואז ממוצע של 2 המהירויות

לכן יתכן שבאחת הצדדים המהירות תהיה גבוהה יותר מהמהירות המוצהרת כי הינה מושפעת מזויות/תוואי הדרך, רוח וכו'

ומאוד ייתכן שבכביש "משלכם" תצא מהירות גבוהה יותר מזו שבד היצרן באחד הכיוונים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

פורד פוקוס 2004 נתוני יצרן 178 קמ''ש לאחר נסיעה ממושכת על כביש 6 210 קמ''ש

יצא לי לנסוע המון בכביש 6 ובהתחלה המהירות המרבית באמת הייתה 180 קמ''ש

ולאחר הרבה נסיעות הצלחתי להגיע דיי בקלות ל200 + (לא יודע איך זה )

יש לציין שמ180 -210 קמ''ש לוקח זמן

פורסם

מה שכן, את נתוני ה-0-100 של היצרן קשה לעקוף.

אצלי לפי נתוני יצרן 0-100 ב10ש'

בפועל 11ש':cry:.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
מהירות יצרן נבדקת בצורה הבאה:

מגיעים למהירות המסימלית

עושים אותו דבר בכיוון ההפוך

ואז ממוצע של 2 המהירויות

אתה מדבר על שבירת שיא מהירות על פי שיאי גינס

יצרן מחשב מהירות מקסימלית קרה.

הרבה פעמים זה עובד ככה: יחס העברה של הגיר+הדיפרנציאל בסלד בו ההספק מקסימלי בהילוך הרלוונטי של הרכב (לפעמים זה אחד לפני האחרון לפעמים זה האחרון)

נגיד ויחס העברה של הגיר בהילוך 5 הוא 1:0.8 (על כל 10 סיבובי מנוע הגיר מוציא 8 סיבובים לדיפרנציאל) ושל הדיפרנציאל 1:2 (על כל 2 סיבובי גיר סיבוב אחד של הגלגלים) ז"א נקבל על כל 10 סיבובי מנוע 4 סיבובים של הגלגל, הקף הגלגל הוא נגיד 1.9 מטר (עבור צמיג 185X60.R15)

ושיא ההספק הוא ב 5500 סל"ד

מהירות הרכב המקסימלית עבור הרכב מבחינת היצרן היא 5500 סל"ד, כפול 60 (לשעה), כפול 0.4 (יחס העברה כולל) כפול 1.9 (הקף הגלגל) לחלק ב 1000 (כדי להעבור לק"מ) יצא מהירות מקסימלית לרכב הנ"ל 251 קמ"ש.

אם הקו האדום נמצא ברכב הנ"ל ב 6000 סל"ד הרכב תיאורטית יכול להתגלגל מכנית גם עד 276 קמ"ש בלי בעיה, הבעיה זה שהוא מעבר להספק המקסימלי כבר וזה פיזיקלית לא מסתדר בנתונים יבשים.

בפועל יכול להיות שיפוע שלילי שיעזור לך לפרוץ אצ הנתון היבש ולראות מעל המהירות המכסימלית שחושבה לרכב על בסיס הספק ויחסי העברה.

יש גם רכבים שלא מצליחים לעבור מהירות מקסימלית, C2 VTS מפורסמת עם 202 קמ"ש, כביש ישר וטוב שהרבה מכוניות מגיעות לנתון המקסימלי ואף עוברות אותו היא לא עשתה יותר מ 193.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אז מה שסיפרו לי אמיתי ובאמת אותם אנשים הגיעו למהירויות כאלו ואפילו סגרו סקאלה.

רק מאיפה הייה להם את האומץ לעבור כך על החוק ולהסתכן? ואיפה נוסעים כך?

• תוכן חדש...