Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היה לי רכב שאני הבעלים שלו (דייהו סופר רייסר - לא משהו שיעניין פה מישהו :-)). החלטתי להוריד את הרכב מהכביש כיון שהעלות לא הייתה כדאית. לאחר ואני מדגיש לאחר, ביצוע ביטול רשיון רכב במשרד הרישוי קיבלתי טופס כתום שעליו כתוב מבוטל התיישנות, מכרתי את הרכב למישהו מהשטחים.

בכל אופן - עברתי כאן על הפורומים בחיפוש אחר הודעות רלונטיות לנושא הורדה מהכביש/ביטול רשיון הרכב.

יש לי מספר שאלות שלא מצאתי להן תשובה.

מהקריאה הבנתי ש:

1. רכב מבוטל מחמת התיישנות או פירוק לא ניתן להעלות על הכביש יותר.

השאלה - אם זה כך, האם במצב שאותו ערבי מהשטחים יחליט "להשמיש" את הרכב ויסע ברחבי הארץ או שיחליט להשתמש במספר של הרכב שלי ויעלה אותו על הכביש, ותבוצע עבירת תנועה (שוטר או מצלמה) או חנייה או אגרה (כביש 6 וכו') - האם יישלח אלי הקנס ? הרי כל המטרה שלי בביטול הרכב הייתה כדי לא להסתבך עם זה ?

2. האם פעלתי נכון ? כלומר ממה שאני הבנתי זו הפרוצדורה - קודם כל חשוב לבטל את הרכב. ? ואח"כ למכור אותו.

3. האם אני עדיין הבעלים של הרכב ?

4. האם אני יכול לבצע העברת בעלות על רכב שרשיונו בוטל ?

לגבי שאלה 4 - חבר אמר לי שעדיף דווקא להיות בעל הרכב ולא להעביר בעלות כי אם מישהו "יזייף" את המספר ואני הבעלים - הרי תמיד אוכל לבצע ביטול שוב של הרכב - כלומר בתור הבעלים הרשום - הכוח לשנות הוא בידי. האם זה הגיוני ונכון ???

המון המון תודה מראש על העזרה !!

פורסם

ברגע שהרכב הורד מהכביש אתה אמור לפרק את לוחיות הרישוי ממנו

אסור לרכב הזה לנוע על הכביש יותר ולא ניתן להחזיר אותו לכביש

המקום היחיד שהרכב הזה שייך אליו זה משחטת רכב לפירוק או גריסה

פורסם

1. אם הקונה יתקן את הרכב ויסע איתו בארץ עם לוחיות הרישוי המקוריות - אתה אחראי לכל מה שהוא עושה, כי עצם המכירה לא מעודכן בשום מקום.

2. לדעתי, לא. כלומר מה שעשית נכון במקרה והיית מוכר את הרכב למיגרש פירוק. אבל מכרת לאדם פרטי, ואתה לא בטוח שהרכב יפורק.

3. כן

4. לא

יש במשרד רישוי נוהל מסודר למכירת רכב לתושב הרשות הפלסטינית. הרכב נגרע ממצבת כלי רכב בארץ, הבעלות עוברת לאותו תושב, עם רישום מסודר, וכל האחריות מוסרת ממך.

פורסם
1. אם הקונה יתקן את הרכב ויסע איתו בארץ עם לוחיות הרישוי המקוריות - אתה אחראי לכל מה שהוא עושה, כי עצם המכירה לא מעודכן בשום מקום.

2. לדעתי, לא. כלומר מה שעשית נכון במקרה והיית מוכר את הרכב למיגרש פירוק. אבל מכרת לאדם פרטי, ואתה לא בטוח שהרכב יפורק.

3. כן

4. לא

יש במשרד רישוי נוהל מסודר למכירת רכב לתושב הרשות הפלסטינית. הרכב נגרע ממצבת כלי רכב בארץ, הבעלות עוברת לאותו תושב, עם רישום מסודר, וכל האחריות מוסרת ממך.

תודה על התשובה שלך!. מכיון שלפי התשובות שלך כנראה אני בבעיה - האם התשובות שלך לשאלותיי הם הערכה שלך או מידע מוסמך (האם תוכל לומר לי על סמך אילו תקנות ?) - הלכתי שוב למשרד הרישוי ושאלתי אותם לגבי - אם באמת הרכב "יעשה" עבירה - האם אני אחראי. לדבריהם, ברגע שהרכב בוטל, דוחות למיניהם כבר לא מעניינים אותי. אז אני אכן מקווה שלא תהיה לי בעיה. אבל אשמח לדעת על סמך מה כתבת לי את התשובות (ידע אישי, נסיון אישי, תקנות וכו')

תודה

פורסם

תראה, הפורום הוא לא תחליף ליעוץ משפטי, ורוב הגולשים כאן אינם אנשי מקצוע.

אבל, מכוניות שבוטלו והורדו מהכביש תמיד נשארות רשומות על שם הבעלים האחרון, הרישום הזה לא נמחק, והרכב לא הופך להיות "של אף אחד".

אם הרכב חס וחלילה יהיה מעורב במשהוא פלילי, אתה תיהיה הכתובת הראשונה.

• תוכן חדש...