Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתפלא שאפשר לבצע התחמקות, אפשר להתחמק לנתיב שליד, ולפעמים אם צריך אז אפשר אפילו לעבור את הצומת באור אדום ( כמובן בהנחה ושאין אף אחד בצומת וזהו הפתרון היחידי על מנת למנוע תאונה). אני לא רואה שום בעיה לעמוד 2-3 דקות עם קלאץ לחוץ ,במקרה שלי זה עדיף מאשר אח"כ להתעסק עם הגיר הסורר של האיטלקיה ולבצע דאבל קלאץ והכנסה לרוורס כי הראשון לעיתים מסרב להיכנס על הפעם הראשונה לכן אני מכניס את ההילוך הראשון מבעוד מועד. אז מקסימום הרגל שלי קצת "תתאמץ" לא ביג דיל.

ROOONEEYY

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה פשוט משחק עם הידית של ההילוכים אם אתה לא מרים את הקלאץ'.

למה לא להוריד את הרגל מהגז ולנסוע בניוטרל עד לרמזור וככה אתה מאט רק עם הבלמים/כובד עצמי במקום לשחוק את הקלאץ'? אני חושב שלהחליף רפידות זאת עסקה יותר משתלמת...

אגב בגשם ישנה תיאוריה שלא צריך ממש למהר להיכנס לניוטרל ו"להחליק" עד לרמזור, פשוט להוריד רגל מהגז ובמהירות מאוד נמוכה להעביר לניוטרל, ככה יש יותר שליטה על הגלגלים ולא רק תלות בבלמים (תיאוריה שנובעת מכך שאולי כוח הבלימה בלבד לא יחולק באופן שווה ויגרום לאחד הגלגלים להחליק יותר שזה יותר מסוכן בגשם) למרות ששוב זאת רק תיאוריה...

ממצרים יצאנו לממ"ס הגענו!

פורסם
אין שום הגיון בלעמוד 2/3 דקות ברמזור עם קלאצ' לחוץ.

באיזה רמזורים אתה עומד?

אני אדע להמנע מהם.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
פליקס- איזה התחמקות אתה בדיוק יכול לבצע ממצב עמידה ברמזור?? אם אתה עומד ברמזור אדום, לא נראה לי שתצליח להתחמק לאנשהו (ישר- אדום, בצדדים- מכוניות/כביש/מדרכה). אין שום הגיון בלעמוד 2/3 דקות ברמזור עם קלאצ' לחוץ.

לי זה לא מפריע לעמוד ברמזור עם ק'לאצ לחוץ זה יותר ביטיחותי להיות בהילוך בעת עצירה ברמזור אם אתה נימצא בניוטרל

כאשר מישהו יתן לך מכה מאחור אני חושב שאתה יכול לתאר לעצמך מה יקרה.:-)

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
באיזה רמזורים אתה עומד?

אני אדע להמנע מהם.

הנה 2 דוגמאות מהשרוול:

כביש 4- הפניה שמאלה לרעננה (לרח' אחוזה).

תל אביב- הפניה שמאלה למנחם בגין אם אם באים מאיילון

פורסם
הנה 2 דוגמאות מהשרוול:

כביש 4- הפניה שמאלה לרעננה (לרח' אחוזה).

תל אביב- הפניה שמאלה למנחם בגין אם אם באים מאיילון

מה זה משנה באיזה רמזור, למען הבטיחות חשוב שתהיה בהילוך בזמן עצירה בכל רמזור.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

הפואנטה הייתה שזה פשוט המון זמן לרמזור.

בחיים לא תנקלתי במצב שהרגשתי צורך להעביר הילוך לניוטרל ולשחרר את הקלאצ' ברמזור\פקק.

קשה לי להאמין שקלאצ' לחוץ גורם כל כך הרבה נזק.

פורסם
מה זה משנה באיזה רמזור, למען הבטיחות חשוב שתהיה בהילוך בזמן עצירה בכל רמזור.

אין שום דבר בטיחותי בהילוך משולב ברמזור ואף אין חובה כזאת בחוק.

פורסם
פליקס- איזה התחמקות אתה בדיוק יכול לבצע ממצב עמידה ברמזור?? אם אתה עומד ברמזור אדום, לא נראה לי שתצליח להתחמק לאנשהו (ישר- אדום, בצדדים- מכוניות/כביש/מדרכה).

משאית שהלכו לה הבלמים שועטת עליך מאחור ב80 קמ"ש. מה תעדיף לעשות? לקבל משאית על הראש או להרוס לאוטו שלידך את הצד?

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
אין שום דבר בטיחותי בהילוך משולב ברמזור ואף אין חובה כזאת בחוק.

אין חובה כזאת בחוק אבל בטיחות יש תחשוב שאתה נימצא בניוטרל ברמזור ובה מישהו במהירות מטורפת מאחוריך ונותן לך מכה

מאחור, באותו רגע רגליך מתנתקות מהברקס (מהדוושות בכלל) מעוצמת המכה ואתה עף אל תוך הצומת שבו נהגים נוסעים הרי יש להם אור ירוק או שזו צומת T ואז אתה עף ישר לקיר ממול או מה שזה לא יהיה אם אתה נמצא בהילוך המנוע מתכבה וחוץ מזה שבהילוך הרכב לא יעוף כמו בניוטרל,לתשומת לבך.:-)

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
אין חובה כזאת בחוק אבל בטיחות יש תחשוב שאתה נימצא בניוטרל ברמזור ובה מישהו במהירות מטורפת מאחוריך ונותן לך מכה

מאחור, באותו רגע רגליך מתנתקות מהברקס (מהדוושות בכלל) מעוצמת המכה ואתה עף אל תוך הצומת שבו נהגים נוסעים הרי יש להם אור ירוק או שזו צומת T ואז אתה עף ישר לקיר ממול או מה שזה לא יהיה אם אתה נמצא בהילוך המנוע מתכבה וחוץ מזה שבהילוך הרכב לא יעוף כמו בניוטרל,לתשומת לבך.:-)

הממ..

אני עומד בצומת באור אדום, משאיר את הרכב משולב להילוך ראשון, מכבה את הרדיו ופותח חלונות (כדי שלא אפספס חלילה את האוטובוס שעלול לשעוט לעברי), פתאום אני קולט אותו במראה הימנית, שועט לעברי ב-100 קמ"ש, אני רואה גם את הנהג ישן שנת ישרים ומבין שאינו רואה את האדום בצומת, אני לוחץ על המצערת עד הסוף, זורק את הקלאצ' מהר ובחריקת צמיגים...

א) פורץ באדום לתוך צומת מלא בתנועה ונכנס בצד הנוסע של הרכב שחוצה בדיוק את הצומת.

ב) פורץ באדום לתוך צומת מלא בתנועה ונכנס בי מהצד רכב שחוצה בדיוק את הצומת.

ג) אני דורס את הולכי הרגל עם עגלת התינוק שבדיוק חוצים בבטחה את המעבר חצייה שלפני.

ד) אני יכול להמציא עוד מספר תסריטים אבל נראה לי שמיצינו.

חברים, צאו מהסרט. אם תשעט אליכם משאית כשאתם עומדים באדום הילוך או לא הילוך לא ישנו את המציאות. (מלבד העובדה שכדי לזהות את המשאית השועטת בהמירות רבה מאוד יש צורך בכיבוי רדיו, פתיחת חלונות וקשב מוגבר בכל רמזור, ולא נראה לי שכל המגיבים מעלי בזכות השילוב להילוך באמת עושים את זה).

פורסם

תעשה מה שאתה רוצה אני אמרתי למה זה חשוב ובכל זאת תמיד יהיו כאלה שמתווכחים בעניין אני אמרתי את זה מניסיון וידע בעניין

יש בזה הרבה בטיחות נקודה.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

בניסיון וידע אתה מתכוון למה שלימדו אותך בשיעורי הנהיגה? כי זה לא שרשור ראשון בו אתה טוען בלהט ובנחרצות דעות קדומות ודברים בלתי מבוססים. להכניס להילוך לוקח זמן קצר ביותר לנהג מיומן מספיק. נהג שאינו מיומן מספיק לא יעזור לו שהוא בהילוך כי רוב הסיכויים שהוא ידומם את הרכב מרוב לחץ בהתקרב הגורם המסכן או, מה שאף יותר סביר, פשוט יקפא ולא יגיב בזמן. אם, לעומת זאת וכפי שכתבת, הכוונה היא שהרכב לא יעוף כמו שהוא עף בניוטרל, אז מה אתה מעדיף - whiplash עוד יותר חזק? שתישבר המפרקת? כי אם הרכב ההיפותטי שאחריך באמת בא במהירות מטורפת אתה ממילא תעוף לאמצע הצומת, ניוטרל או לא. למה לא לחייב אם כן משיכת בלם חניה בכל צומת?! (ציניות, למען הסר ספק).. ההצדקה היחידה שאני יכול לחשוב עליה לחיוב תלמידי הנהנגה לעמוד עם הילוך משולב ורגל על הקלאץ' הוא מניעת השתהות מיותרת הנובעת מחוסר ניסיון ולחץ, אשר תגרום לעיכוב תנועה, הגברת הלחץ וההתרגשות, סכנת דימום מנוע ו/או כשלון בטסט. זה הכל. לפעמים עדיף לחשוב לפני שעונים, בוודאי באופן כה נחרץ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בחיים לא תנקלתי במצב שהרגשתי צורך להעביר הילוך לניוטרל ולשחרר את הקלאצ' ברמזור\פקק.
אתה כנראה לא נוסע הרבה באזור המרכז, כי אני נתקל כל יום במצבים שאני מרגיש צורך להעביר לניוטרל ולשחרר את הקלאץ' (השלב הבא זה להרים בלם יד והשלב הבא אחריו זה לכוון שעון מעורר).
פורסם

דווקא כן, אפילו לומד ברמת גן. אולי אני נוסע בשעות נוחות יותר.

• תוכן חדש...