רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, לפני כמה ימים הרכב שלי היה מעורב בתאונה, נכנסו בחלקו האחורי במהירות מאד מופרזת ולפי מה שאמרו לי במוסך הלך "השסי" בא שמאי והעריך את הנזק 16,000 ש"ח שזה מחצית מהמחירון. שאלו אותנו אם אנחנו רוצים להוריד את הרכב מהכביש או לתקן אותו... המצב המכני של האוטו מצויין, שנת 2001 רוב הזמן עמדה בחנייה נקנתה מהחנות ועברה בסה"כ 40,000 קילומטר... במצב חדש, חבל לי לקבל על אוטו כזה 25,000 בערך אבל מצד שני הבנתי שזה נזק עצום שיכול להזיק אחרי זמן מסויים בצורה משמעותית... יש שיכול לעזור לי בהחלטה?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברת הביטוח השבדית FOLKSAM ועוד עיתון שבדי הנקרא DN רצו לבדוק מי מהשתיים בטוחה יותר. האחת היא מכונית מודרנית אך קטנה, והשנייה מכונית משנות ה90 (הדגם שרוסק הינו מ96') ארוכה וכבדה משמעותית (400 ק"ג יותר). בתוך מי עדיף להיות בשעת תאונה? התוצאות מראות לנו שלמרות שהנוסע ביאריס חטף פגיעה די רצינית באזור החזה (יחד עם פגיעה קלה בראש) נוסע הוולבו חטף מכה פחותה אך סבל מפגיעות חמורות ברגליו. ככל הנראה לולא הכרית אוויר נהג הוולוו לא היה שורד. האמת שחשבתי שהיאריס תנצח בגדול, מישהו זוכר את המבחן שעשו בFifth Gear לרנו מודוס מול 945? נראה כאילו כוכבים זה לא הכל, כנראה שרכב עם מכסה מנוע ארוך מספיק לספיגת האנרגיה ומשקל סביר עושים את שלהם.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
אהלן, אתמול החליט להתלבש עליי שוטר/בוחן עקפתי אותו בכביש ירד לו מהאגו עצר אותי בצד, בדק רישיונות מסתבר שאין לי טסט 3 ימים ביקש שאני אפתח מכסה מנוע "ווואו יש לך פילטר פתוח מי אישר לך"?! ואני אומר בתמימות ככה קניתי את האוטו . קיבלתי דו"ח 250 ש"ח על הטסט ,ומין טופס כזה שאני לא מבין אותו שכתוב עליו "הודעה על איסור שימוש ברכב." שאלתי אותו אם זה הורדה מהכביש? הוא אומר לי שלא שאני צריך להוריד את הפילטר ולעשות לרכב טסט, ושאסור לנהוג ברכב עד יום שני אם תתפס אחריי יום שני נוהג ברכב הרכב יעוקל ל30 יום. זה הטופס האם אני צריך ללכת איתו לטסט? ובכלל מה ייקרה אם יתפסו אותי לאחר הטסט עם פילטר פתוח אני מסומן עכשיו או משהו?
הודעה אחרונה מאת naor205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 31 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
בתור חובבת רכבים, ונסיעה בהם, אני מנצלת כל הזדמנות ומצטרפת לכל נסיעה בזמן הפנוי שלי. היום הצטרפתי לנסיעה במושב האחורי, יחד עם שני תלמידים הלומדים נהיגה. חשוב לציין שהתלמידים אינם חדשים, והם נמצאים בשלב מתקדם לקראת המבחן המעשי "הטסט". בתור תלמידים חדשים שנמצאים זמן מועט מאחורי ההגה, הם גילו שליטה יפה בכל הנושא של זהירות ותפעול הרכב. אך בפוסט הזה אינני רוצה לדבר על התלמידים, אני רוצה לדבר עלינו, הנהגים "הוותיקים". הנהגים חסרי הסבלנות שידם קלה על הצופר. רגע, תעצרו! לפני שאתם מושיטים את היד ולוחצים על הצופר תחשבו לרגע קט. גם אתם הייתם במצב הזה, אף אחד מכם לא נולד עם הגה ביד ולא קיבל את השם שומאכר בחדר הלידה. גם אתכם הלחיצו הצפירות, ותנועות הידיים של הנהג …
הודעה אחרונה מאת aviv1, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כן, אני יודע! עצם התשלום הינו הודאה באשמה. במקרה זה מדובר על פס"ד שניתן לגבי עברה שבדיעבד מתברר שהתמרור בגינו נשוא העברה הוצב שלא כדין. אז, מדובר כאן על שאלה עקרונית(לא בצעתי את העברה הנ"ל והנושא פשוט מסקרן אותי), האם ניתן לקבל החזר? איך התהליך מתבצע, אם התשובה הינה חיובית? האם יש צורך להגיש ערר כלשהו?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יש לי שאלה: האם וולוו S90 יכול לנסוע בחוף הים, כאשר אין בתוכו הרבה דברים מלבד ציוד לדייג ושני אנשים.
הודעה אחרונה מאת MOSHE18, -
-
המצאה של נער ישראלי. http://www.youtube.com/watch?v=V_Ded9eoxIM דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת DaMN, -
- 2 תגובות
- 963 צפיות
מה המחיר הסביר לביטוח שכולל צד ג', מקיף וחובה לנהג צעיר חדש לרכב סוזוקי סוויפט\טויוטה קורולה ?? תודה רבה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 13 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
אני צריך להעביר את הרכב שלי טסט. העניין הוא שנורת החנייה (האור החלש) בפנס הקדמי שמאלי שרופה. בנוסף חלודה הרסה את המגע של בית הנורה בפנס האחורי ימני, הנורה שלא עובדת היא נורת דרך רגילה (אם זה נקרא ככה) כאשר בכל צד יש 2 נורות כאלה, כלומר עדיין באותו פנס יש נורה אחת תקינה. האם אני אוכל לעבור טסט ככה או שעדיף לסדר לפני הטסט (כמובן שזה יטופל בכל מקרה, רק אני רוצה לוודא אם זה קריטי לתקן את זה לפני הטסט) נ.ב. לכל מי שחושב "זה כולה שתי נורות, מה אתה עושה מזה סיפור" אז הגישה לנורות ברכב שלי היא גרועה ופשוט אין אפשרות לגשת אליהן בצורה נורמלית, כך שלדעבוני אני אצטרך לסור למוסך בבושת פנים בבקשה שיחליפו לי נורה. ולגבי הנורה האחורית, היות והמגע הרוס כנראה שאני צריך להחליף א…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סטיקר חדש שראיתי בנושא בטיחות. אותי הוא שעשע, ואתכם?
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, מעוניין לייבא אישית דוד פתוח של חברה מוכרת דרך הדואר. הדוד הינו חדש באריזה. האם צפויות בעיות בהכנסתו לארץ? תודה, שי
הודעה אחרונה מאת זיו ירושלים, -
- 30 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום, היום כבר פעם שנייה נסעתי לעשות לרכב טסט (פעם ראשונה הכשילו על בוקסות וצמיג לא טוב, החלפתי בוקסות וקניתי 4 צמיגים חדשים) מידת הצמיגים שלי היא לא לפי רשיון הרכב, אבל נאמר לי גם פה בפורום שהמידה החדשה לא בעייתית וצריכים לאשר אותה ללא סיבוכים. אבל, הרב בוחן הזמין אותי למשרד שלו, חיפש בספר ולא מצא את המידה שלי (וזה מוזר, כי הרבה אנשים שינו אליה, 180,65,14) בקיצור עכשיו הוא רוצה שאני יסע להונדה והם יאשרו לי את זה... בקשה לגיטימית מצידו? הוא לא יכול לאשר לבד?
הודעה אחרונה מאת kiki666, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2009/03/complete-list-of-vw-group-178-models.html
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני יודע שקיים שרשור בפורום על מפגעי כביש שונים - ואני אף טורח לעדכן אותו בצורה שותפת. (ומקווה שזה יעזור). אבל היום כשנסעתי על כביש החוף שמתי לב שלמי שמשתלב ממחלף זכרון לכביש החוף צפונה - אין בכלל(!!) נתיב השתלבות. אני לא מדבר אפילו על מצב של נתיב השתלבות קצר ומגוחך (כמו באותו מחלף זכרון לכיוון דרום). עכשיו אני אשלח מייל למעצ ואשתדל לעדכן. זה מרתיח אותי כי מדובר בקטע חדש שנסלל לאחרונה. איפה המהנדסים במע"צ סיימו את התואר? מכללת חמת-גדר?! ואוף-טופיק קטן לסיום: היום נאלצתי לנסוע מאשקלון לחיפה במהירות חוקית של 90 קמ"ש. (כרגע לא משנה למה). סיוט.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן 1. לא זוכר את השם המדויק - זה היה סובארו טורבו קופה שנמכר בארץ בשנות ה-80. 2. בעקבות קריאה בפורום נזכרתי באוטו הזה. לא זוכר הרבה פרטים ממנו, אבל דבר אחד שלא ראיתי מעודי היה שבדש היו המון שעונים שכולם היו שקועים בו עמוק ומכוונים לכיוון הנהג. אני ישבתי ליד הנהג ולא היה היה ניתן להבחין מה מופיע בהם, בשונה משאר המכוניות. יכול להיות שזה היה רכב איטלקי (לא בטוח), הוא היה 4 דלתות, מרווח ודי מפואר. שנת ייצור שנות השבעים, אולי השמונים המוקדמות. 3. מה היה הרכב בו נהג ויין דיזל במהיר ועצבני 1 , הרכב האמריקאי שהוא נוהג בו בסוף הסרט ואם אפשר להרחיב על הרכב הזה עוד כמה מילים שכן הוא נראה די מיוחד.
הודעה אחרונה מאת vinoman, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחר יש לי נסיעת מבחן בסקודה פאביה ספורט 1.6 אני יוצא מאשדוד ויש לי שעה נסיעת מבחן, רציתי לדעת אם יש המלצות איך להוציא את המיטב מנסיעת מבחן? כביש 6? סיבובים? עלייה לירושלים? בתודה, עומר
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
- 0 תגובות
- 631 צפיות
למישהו יש התנסות, או מכיר מכללה טובה? רק בקשה אחת, אני מעתלית ואני מעוניין במכללה קרובה. זאת אומרת, מקסימום חצי שעה לכל כיוון . דרומה עד נתניה, צפונה עד הקריות. לפי מה שמצאתי ובדקתי, יש את מככלת רופין, באזור נתניה. ויש את עתיד בצ'קפוסט.
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 400 תגובות
- 59.8 אלף צפיות
11 בבוקר חניה של איקיאה נתניה נבקש שמכוניות הספורט והמועדונים יחנו ביחד - מכוניות מבקרים ומשפחותיים יחנו בנפרד . בכל מקרה יש שם מספיק מקום לכולם צריכים כמה מתנדבים להיות סדרנים ואנשים שמעוניינים לקיים את התחרויות "אוטו היפה" "אוטו המושקע" "אוטו הנקי" וכו'... כולל הכל - הרשמה שצבעה שיפוט ופרסים יתר הפרטים כאן
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
http://www.auto.co.il/כתבה-22673-כלי-הרכב-הפופולריים-ביותר-בייבוא.aspx תוסיפו את כל הג'מוסים של GMC/שברולט/קאדילק אסקלייד...כל הקורבטים והמוסטאנגים שנכנסו ותבינו מה ההיקף של הייבוא האישי
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 4 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, עברו כמה שנים טובות מאז הוצאת הרישיון ואני מעוניין להצטלם שוב ולקבל רישיון עם תמונה מעודכנת. לפני פחות משנה קיבלתי את הרישיון החדש אבל בזמנו התעצלתי ללכת להצטלם מחדש. מה הפרוצדורה שאני צריך לעבור ומה העלויות (במידה ויש ) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dabab, -
- 1 תגובות
- 714 צפיות
שלום לכולם. רציתי לבקש עזרה ממי שיודע איפה אפשר למצוא נתונים על רכבים לא חדשים? כמו מנוע, הספק, צריכת דלק, רמת בטיחות. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 1 תגובות
- 553 צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה בפורום. בימים אלו אני מחליף את הרכב שלי בחדש. הרכב הנוכחי - יונדאי לנטרה 1.6 GLS אוטומטי שנת 1996 עברתי איתו "הרפתקאות" רבות מאז הרכישה שלו לפני כמה שנים ולדעתי שיפצתי / החלפתי כבר כל דבר אפשרי ברכב חוץ מהגיר. לפני כשבועיים הרכב פשוט לא נכנס להילוך אחורי ומאז אני נוסע רק קדימה. (משעשע) בכל אופן לקחתי אותו לבדיקה (התחברו אל המחשב של הרכב) והודיעו לי שהגיר לא תקין וצריך להחליף אותו. העובדה הזו בשילוב כל מיני שיקולים נוספים גרמה לי להחליט לקנות רכב אחר למרות שאני חייב לציין שאני מאוד אוהב את הרכב ונהנה ממנו לפעמים הרבה יותר מרכבים חדשים יותר שאני נוהג בהם. בקיצור ולעניין... החלטתי לא לתקן/להחליף את הגיר. האפשרו…
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נסעתייייייי נסיעה של חצי שעה בערך ובדיוק ירדה השמש והיא ממש ממש סינוורה ועל הכביש היה כווין מכווכים שמותר לעקוף ואז נהיה קו הפרדה רצוף דוואי לגמרי ועליו קו הפרדה מקוקוו דואי גם כן ערבי לפסטניי אם מספר לבן שנסע לפניי נסע במקום של 80-90 על 30 -40 קמש והפעיל 4 איתותים וסימן לי שיש לו פנג'ר עקפתי אותו ועברתי אולי ב5 ס"מ את הקו הפרדה הרצוף הדוואי השוטר שהיה מאוחרי עקף אותייייי בקו הפרדה רצוף ואמר בקריזה שלו מרצדס עצור בצד עכשיו השאלה שלייייי מה העונש על כך? אני נהג חדש -שנה- בערך יש לי רשיון.. כמובן שאני הולך להפעיל עורך דין אבל במקרה הגרוע כמה זמן שלילה?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
השבוע ביום שבת בבוקר עשיתי תאונה בכיכר קוגל שבחולון.[נקודה] כיכר עם 3 נתיבים ו4 כבישים מחוברים עם 2 נתיבים כל אחד (כיכר קוגל (הדמעות) בחולון.[נקודה] נוסע לכיוון חולון אני בנתיב האמצעי בכניסה לכיכר איתות שמאלה נכנסתי לכיכר אני בנתיב .[נקודה] האמצעי כל הזמן נוסע רכב בצד שמאל שלי אני עושה כמעט חצי סיבוב אז הוא נכנס בי עם החלק.[נקודה] הקדמי של הרכב בחלק האחורי של האופנוע.[נקודה] כמובן שהוא לא אותת. [נקודה]
הודעה אחרונה מאת מה רע בשביט?, -
-
- 11 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום, ליד מקום העבודה שלנו בתל אביב צבעו את הרחובות ב"כחול-לבן".. אני לא גר בתל אביב, וברצוני לשאול אם יש הסדרים מסויימים לגבי החנייה בעיר? האם ישנן הטבות לאנשים שעובדים בעיר? (יש אפשרות לרכוש תו חנייה "שנתי" או "חודשי" למי שאינו תושב העיר אלא רק עובד בה?) אילו אפשרויות קיימות עבורי - ומה עדיף? תודה
הודעה אחרונה מאת asafk, -
יבוא צמיגים לארץ 1 2
מאת ahronso-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. אני הבעלים של אודי אולרוד בי טורבו עם צמיגי פירלי אולרוד מקוריים (בני חמש). מחיר הצמיגים בארץ בערך 1300 לאחד. מחיר בארה"ב 140$ כלומר 4 צמיגים ומשלוח בארה"ב 560+40=600$ שזה 2400 ש"ח. האם אני אוכל להביא אותם ארצה ? כמה מס? או מע"מ ? תודה רון.
-
אין לי מושג לאיזה מהפורומים זה קשור, מישהו בבקשה יכול להסביר לי מזה טיפטרוניק? אה וגם הסבר קצרצר לגבי גיר רובוטי... וההבדלים בינם לבין שאר הדברים.. תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם.[נקודה] הכנסי את רכבי פיגו 206 מודל 05 לטיפול [נקודה]10.000 כשחזרתי אחרי שעתיים אומרים לי שיש נזילת דלק והמשאבת דלק הלכה[נקודה] חשוב לציין,[פסיק] לאחר שהוצאתי את הרכב ללא תיקון היה ריח חריף מאד של דלק שלא היה לפני[נקודה] הלכתי למוסך אחר ואחרי בדיקה נאמר שיש סדק בחלק העליון של המשאבה ושיכול להיות שדפקו שם לעשות נזק בכוונה[נקודה] מה אני יכול לעשות כנגד זה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת A3ro, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
משאית שהיו עליה צינורות ברזל, הייתה לפני אוטובוס כאשר הנהג בלם בלימת פתע אחד הצינורות השתחרר, עבר את הקבינה של המשאית, חדר לאוטובוס ונעצר בסופו של דבר בתקרה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3687414,00.html עכשיו אני שואל את עצמי במקרים שכאלה, למה אנשים מחפפים ולא דואגים שהכל יהיה כמו שצריך, ואז בסוף יש פצועים ואפילו הרוגים? בנס לא נהרגו בתאונה הזאת אנשים.
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ערב טוב היום שמתי לב בטעות (מצאתי 5 ש"ח ליד/מתחת לאוטו) שיש לי מכה חזקה מתחת לאוטו ליד המקום היעודי לג'ק של הרכב ככל הנראה לי לפחות שזה מכה/פגיעה של ג'ק של מוסך(ראו תמונה) פגיעה של מדרכה או בול עץ או אבן ענקית - אני שולל. רציתי לדעת האם פגיעה זהו מוריד מערך האוטו?
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,649 אורחים (הצג רשימה מלאה)