רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות את הגלאי רדאר "ולנטיין 1" . מספר שאלות קטנות: 1. האם יש מספר דגמים או גרסאות שונות של הולנטיין 1? ואם כן, מה כדאי לקנות? 2. אם מישהו מכיר מקום שמוכר את הרדאר במחיר סביר ונותן שירות טוב ותמיכה במידת הצורך - שישלח הודעה פרטית (אם אסור לפרסם פה חנויות וסוחרים) 3. מה הם החסרונות בקניית רדאר שכזה מאדם פרטי (משומש/חדש) ? *אם למישהו יש טיפים או עצות על מה לשים דגש וממה להיזהר או כל דבר אחר שלא חשבתי עליו - זה הזמן תודה מראש לעונים ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי רכב חדש ואני מקבל כרגע הצעות מחיר לביטוח מקיף+חובה (מדובר על מאזדה 6 -2005).. מישהו יודע להמליץ על חברה אמינה שיש לו ניסיון איתה במחיר טוב?? מגדל למשל נתנה לי הצעת מחיר של 4440 ש"ח לביטוח מקיף+חובה (אני מעל גיל 24 כמובן) מחיר סביר?!? במידה וארצה גם לבטח את חברה שלי (ביטוח צעיר,בת 22) זה הפרש של 1600 שקלים.. (6123 ש"ח) תודה מראש, marksab. (*מנהלים,לא ידעתי היכן לפרסם את הודעתי. אם לא בפורום הראוי,העבירו לפורום מתאים יותר.. תודה.)
הודעה אחרונה מאת marksab, -
- 1 תגובות
- 841 צפיות
אם נסעת מעל המהירות המותרת בחו"ל ונתפסת על-ידי שוטר ורשיונך נשלל, האם השלילה תהיה תקפה גם בארץ ישראל? האם בכלל יש למדינה השניה האמצעים להעביר למשרד הרישוי את הידיעה שרשיוני נשלל? אני יודע שאם רשיוני נשלל בישראל אז גם אסור לי לנהוג בחו"ל, אבל לגבי ההפך אני לא יודע. אשמח אם תאירו בנושא.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
לאחר כ-1.7 מיליון GTI מהדור החמישי VW חושפים לעולם את השישית במספר. כהמשך לקודמתה, ה-GTI החדשה מגיעה עם מנוע TSI מוגדש שמפיק 210 כ"ס ו28 קג"מ (כבר ב 1700 סל"ד). בנוסף, מציגה VW מערכת הינע חדשה עם שם הקוד XDS, דיפרנציאל מוגבל החלקה שמשולב עם מערכת ה ESP. למרות ההספק הנדיב והמנוע המוגדש VW מבטיחים מנוע חסכוני שצורך רק 7.3 ליטר ל 100 ק"מ. קצת נתונים יבשים: 0-100 ב 6.9 שניות. 0-1000 מטר ב 27.3 שניות. 80-120 בהילוך חמישי - 7.5 שניות (9.5 בהילוך שישי). הגולף החדשה תצויד בגיר 6 הילוכים רגיל או DSG. תמונות:
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מה החוקה אומרת באיזה מהירות צריך להגיע לכיכר? ובאיזה מהירות לעשות את הכיכר? האם מותר להאיץ בזמן הסיבוב בכיכר?
הודעה אחרונה מאת kiki666, -
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
למישהו יש מושג כמה אמור לעלות 2 הביטוחים כולל מערכת (1500 ש"ח ) ביטוח שמשות,וגרירה לתשובתכם אודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
מישהו יודע האם הכביש ממודיעין לראשון נפתח כבר? איפה הכניסה במודיעין אמורה להיות ? ואיפה הכניסה בראשון?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הנה ריסוק של שתי מכוניות שזכו לדירוג של 5 כוכבי בטיחות בEURONCAP אודיQ7 ופיאט 500.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
שלום , כבעלים של סובארו B4 אני נהנה מהאחיזה מהדהימה שיש לרכב הזה בפניות, האם הדבר נובע מכך שהרכב הוא 4X4 ?
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 7 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לחבריי הפורום. אשמח לקבל את פרושכם לתמרור הבא והתייעצות לגבי אופן פעולה. לפני כשנה חניתי ברחוב אבן גבירול ביום שבת בשעה 9 בערב סמוך לתמרור שאותו צילמתי. על פי התמרור הבנתי שמותרת החנייה בזמן שבו החנתי את רכבי, בבקשה תקנו אותי אם הבנת הנקרא שלי של התמרור אינה תקינה. בכל מקרה ערערתי לעירית תל אביב והערעור נדחה ועכשיו כעבור שנה קיבלתי את הדו"ח הביתה. האם זה משהו שכדאי ללכת להשפט עליו? תודה מראש על תגובתכם. מתי.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני נכה ומשלם אגרה של 26 ש"ח כנראה שהרכב הולך למכר היום וצריך להשלים את היתרה. כמו שאמרתי הרכב הוא גולף בייסיק 1.6 אוטומט שנת 99
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום לכולם\ יש לי מאזדה 3 2006 1.6, רציתי לדעת האם יש מקום בארץ שאפשר להתקין בו סאן רוף למאזדה? מומלץ בכלל לעשות את זה? והאם אתם יודעים מחירים פחות או יותר? תודה רבה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם UMI הודיעו שהם יביאו אותה בכלל? ואם כן - מתי? למרות שקצת קשה לבנות על UMI כרגע, היבואן הכי גרוע שיש בארץ... רוצח מותגים על ימין ועל שמאל, פשוט בושה.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קראתי עכשיו בידיעות שמשטרת ישראל הזמינה 50 מכמונות כאלה שזה בעצם 2 פסים מגנטיים על הכביש במרחק 2 מטר אחד מהשני, ואז המהירות שלוקח לכם לעבור את 2 הפסים נמדדת ובמידה ועברתם את המהירות המותרת יש מצלמה בדיוק אחרי הפס ואז תקבלו פלאש. דרך אגב הפסים האלה מתניידים ככה שזה יהיה בעיה ללמוד איפה הם ואז ליסוע שם לאט. לא נמאס למשטרה לעשות כסף על חשבוננו?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
צמיגים מנוקבים 1 2
מאת roeelo- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אתמול בלילה (שישי) ניקבו שורה של רכבים ברחוב שחניתי בו. לא רק זה, הם ניקבו לכל רכב את שני הצמיגים השמאליים. פרט לנזק הכספי (שירות דרך כיוון שזה שני צמיגים, והחלפת שני צמיגים בחדשים, זמן יקר) מדובר בעוגמת נפש ועצבים. אני תוהה - יש טעם לדווח על כך למשטרה? אני מכיר את האנשים האחרים שנוקבו להם, כיוון שהיינו בארוע בבית באותו רחוב ככה שאפשר כי כולנו נדווח. השאלה אם יש טעם בכלל והמשטרה תעשה עם זה משהו...
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 1 תגובות
- 654 צפיות
זה היה די ברור שבעקבות ההשקה יגיעו גם המבחנים ההשוואתיים לקריאה ולצפיה. מכוניות השרירים החדשות הרבה יותר מתוחכמות, בולמות כראוי ולא נבהלות מפניות, אך רוחן נשארה נטועה בעבר כאחד שנהנה לצפות ב'סווינגטאון' בכל יום שני בערב ומכור לסרטי הפשע והקאלט של התקופה, השלישיה הזו גורמת לי לחייך - בדיוק ההפך ממה שקרה לי כשנתקלתי בהונדה אינסייט החדשה בחו"ל http://www.popularmechanics.com/blogs/automotive_news/4309423.html http://www.edmunds.com/insideline/do/Drives/Comparos/articleId=144526?tid=edmunds.il.home.photopanel..1.*
הודעה אחרונה מאת 504L, -
- 1 תגובות
- 721 צפיות
שלום לכולם! לפני כמה ימים יצאתי מהבית וידברר [התברר] ש...גררו לי את המכונית (בסא) [בעסה]. הלכתי לחניון ותמורת 260 ש"ח(!) שיחררתי. בכנס [קנס] שהוא עוד 250 ש"ח כתוב :קוד 76-להפריע או לעכב את תנועה והערה של מפקח: החניה במקביך [מקביל] למדרכה ועבירה צולמה במצלמה. השאלה היא, מה בדיוק העבירה? האם ישנה אפשרות לראות את הצילום של מפקח? כדי להישפט בכלל ? P.S [נ.ב.] חשבתי אולי רכב שחנה מקדימה הישאיר מרחק של חצי חניה וזה גרם למפקח לחשוב שבכוונה חניתי כך.[?]
הודעה אחרונה מאת kompy, -
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1455278&bigmaavaron=1
הודעה אחרונה מאת אופל 1.3S, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שר התחבורע שלנו (NOT FOR LONG, THANK GOD) משתבח בהשגיו (הורדת כמות ההרוגים) . במקום שאכתוב עליו, החלטתי להקדיש לו שיר של המשורר הרוסי ויסוצקי, כפי שתורגם ע"י יהונתן גפן: http://www.youtube.com/watch?v=WNk7HbecCvk דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
-
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
אהלן לא מזמן קיבלתי הטבה מהעבודה של פזומט לרכב שלי עם הנחה של 45 אגורות ורציתי לשאול לדעתכם האם להסכים? מכיוון שזה רק בתחנות של פז ולי יש הרגשה שרובם מוהלים את הדלק והוא באיכות נמוכה יחסית אצלהם. האם אתם מכירים תחנות של פז שאתם יודעים שהדלק שלהם הוא בסדר ולא יעשה לי בעיות לטווח הארוך ברכב... אני גר עכשיו בלוד ולומד בתל אביב ליד האוניברסיטה. לפעמים אני נוסע דרך צריפין אז אני אשמח לקבל את המלצותיכם בקשר לתחנות של פז באיזורים הנ"ל. בברכה שמעון
הודעה אחרונה מאת shay18, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
(גם של גברים פשוט רציתי שהכותרת תהיה יותר מעניינת ) לא יאומן היום אני נוסע במכונית ושומע חדשות ברשת ב , אמרו שבנורבגיה מצאו דרך לייצר דלק מצואה אנושית וזה יעלה 30 אחוז פחות מבנזין רגיל. וזה גם לא מזהם . בתמונה : נשים נורבגיות (ללא קשר לכתבה)
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם השנה תתקים בארץ תערכות אוטומוטור? אם כן באיזה תאריך? תודה.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 8 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בן 20 וחצי עם רישיון של יותר משלוש שנים. ברשותי אימפרזה 99 LX, אני ממש מרוצה מהרכב, למרות שהוא כבר 10 שנים על הכביש (אצלי סה"כ שנה). האוטו עצמו במצב טוב, טיפלתי בו הרבה, החלפתי צמיגים, ברקסים, קוייל ועוד... בקיצור, נכון לעכשיו (ושלא נפתח פה לשטן חלילה), נוסע מצוין. מה שכן, האוטו "קורע" אותי בדלק - עושה 1:8 בעיר, לעומת הרכב הקודם שלי, פונטו 97 s55, שהיייתה לי לפני זה שהייתה עושה לי כמעט 1:11. נכון, אי אפשר להשוות, הרכבים שונים לגמרי, מנוע 1600 לעומת מנוע 1100 וכו'... ובכל זאת, היות והביטוח שלי מתקרב (חודש הבא), אשמח לשמוע קצת עצות מהמבינים: א. חשבתי אולי להחליף את הרכב לפונטו ספייס 2004 (או כל רכב חסכוני אחר באותו ערך של האוטו הנוכחי, כ…
הודעה אחרונה מאת gil_a, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קניתי GPS APEX DIGITAL ואין לי מצית ברכב מה עושים? יש ליד המאפרה מין הכנה כזאת למצית אבל זה סגור. מדובר ב פיאסטה 95 , יש שם רק הכנה למצית אבל אין מצית במכונית . מישהו יודע איפה אפשר לעשות שקע למכונית בשביל הGPS וכמה זה עולה דבר כזה או שאני נאלץ להחזיר את זה. ןאם מישהו יודע איך ה איכות של ה GPS הזה ,קניתי ב 699 שקל כולל מפות ישראל ומערב אירופה - זה משתלם ?
הודעה אחרונה מאת liran123, -
- 3 תגובות
- 967 צפיות
שלום לכולם. מישהו יודע מה קורה לביטוח רכב אם במהלך תקופת הביטוח אני מוכר את הרכב וקונה אחר? הביטוח עובר לרכב האחר? מוסיפים כסף? מבטלים ביטוח? כנסות? אני מתכוון לביטוח חובה ומקיף! תודה
- 5 תגובות
- 802 צפיות
מעיתון "ישראל היום" (23.3.09). לפחות משהו חיובי מאוד בפ"ת. ובכללי, יירד מס' הגניבות (אבל עוד מוקדם בשביל לחגוג).
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 0 תגובות
- 518 צפיות
שלום לכולם, אני מתאר לעצמי שהנושא שייך יותר לפורום שיפורים, אבל היות וכל הנושא עדיין בשלבי למידה ותאוריה אני מתאר לעצמי שהיסגרו לי את השרשור על ההתחלה. אני כבר כמה זמן חושב לקנות רכב ישן נושן שהדרישות היחידות שלי ממנו הינן: 1)הזרקה רב נקודתית 2)גיר ידני 3)מנוע בנפח של לפחות 1.6 4)בלוק וראש מנוע במצב מצויין וכן אני יודע שזה מכוון אותי לאזור השנתונים 94-96 ופשוט להחזיר את הרכב למצב סטוק עם חלקים מחוזקים ואז לגדוש בצורה אגרסיבית. העניין הוא שהייתי רוצה לראות פרוייקטים דומים שבוצעו על רכבים שונים אז כל מי שיוכל לנדב אתרים ופורומים שעוסקים בכל סוגי הרכבים אני רק אשמח. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
קורס נהיגה מתקדמת 1 2
מאת santin- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש המלצות לקורס נהיגה מתקדמת עם פירוט של זמנים ומחירים. יש לי משפחתומטית סיאט טולדו מנוע 2 ליטר אם זה אומר משהו. אזור ירושלים-ת"א המשך יום טוב לידע כללי חיפשתי בגוגל, אני מבקש תגובה מאנשים עם ניסיון, ולדעת גם קצת על התרומה של הקורס לגביהם.
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום מישהו אמר לי שרכב בעל מנוע טורבו טורש המון טיפול ולפני כל נסיעה ואחרי כל נסיעה יש לחכות 10 דקות כדי שהמנוע יתקרר/יתחמם האם זה נכון ? תודה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
משהו יודע מאיזה גיל/משקל מותר לילד לשבת במושב הקדמי לפי החוק?
הודעה אחרונה מאת alfa_draco,