Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה בגלל שבארה"ב אין צרפתיות.

נכון, וגם לא רואים שם איטלקיות.

ולא סתם.

בקשר לידידינו פורשה911, אם תבדוק בעיון את סקר WHAT CAR תראה שהפולו סיימה מקום 2 בהצטיינות מבחינת אמינות, ומה שדירדר את VW זה השאראן שבכלל לא נמכר כאן בארץ.

בדוק על הדרך את המיקומים של פיג'ו, סיטרואן ורנו, ככה להשלמת התמונה.

זה בלי להכנס לכך שבודקים כאן אמינות של מכוניות משנות ה90 ועד היום ומשקללים את זה בתוך הסטטיסטיקה של היצרן , דבר שבתכלס לא אומר כלום.

בכל מקרה, אני מסכים עם ארנון, כל סקרי האמינות האלה שווים לת%ת ,

אבל אי אפשר להתעלם מהמגמות שהאירופאיות (כולל הגרמניות) פחות אמינות מהיפניות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל שם זה שונה מפה. זה לא אמור להזיז לנו כל כך. אצלנו אנחנו מקבלים דגמים שונים מאלו שיש בארה"ב (הונדה סיויק שם שונה משלנו וכו'), ולכן הסקר הזה לא כלכך רלוונטי כלפינו. גם לא סקרים מאירופה. ואני לא מדבר רק על דגמים שונים, אלא גם על כבישים שונים, תנאי אקלים שונים וכו'

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
בכל מקרה, אני מסכים עם ארנון, כל סקרי האמינות האלה שווים לת%ת ,

אבל אי אפשר להתעלם מהמגמות שהאירופאיות (כולל הגרמניות) פחות אמינות מהיפניות.

תגיד, אם תקרא את הטקסט שלך עוד כמה פעמים, יש מצב שגם אתה תבין כמה הוא מטופש?

אתה מסכים איתי שהסקרים לא שווים כלום, אבל באותה נשימה אתה מסביר שאי-אפשר להתעלם מהמגמות ???

אבל המגמות האלה -שאי אפשר להתעלם מהן- באות מהסקרים שלא שווים כלום, לא?

מה יהיה, אייל?

פורסם

אתר וואלה! רכב הוא דוגמה לעיתונאות רכב ברמה נמוכה ביותר. נעזוב לרגע בצד את העובדה שהם מעתיקים מאוטובלוג; עכשיו הם אפילו לא הצליחו עם זה ופרסמו תוצאות שגויות.

vds_1.jpg

המותג האמין ביותר, ע"פ JD פאואר, הוא ביואיק בתיקו מוחלט על המקום הראשון עם יגואר. ביואיק כבר זכתה לתואר הזה לפני שנתיים.

לנושא. סקרים, כמו שאתם יודעים, משקרים, אבל בואו נשים עיניינים במקומם. הסקר הזה מבוצע על ידי גוף לא משוחד ואובייקטיבי ואני מאמין שהנתונים על התקלות מדוייקים. זה לא אומר שהסקר הזה צודק, ואני אסביר את עצמי.

1. הסקר אינו כולל דמוגרפיה וקהל יעד. בלי להשתמש בסטרואוטיפים, הביטו במותגים של העשירייה הפותחת: ביואיק, לקסוס, לינקולן, טויוטה, יגואר... אלו הם מותגים שבארה"ב נוסע עליו קהל מסויים מאוד, ונכון שלא יפה לעשות הכללות וסטיגמות, אבל המכנה המשותף שלהם הוא ציבור נהגים זקנים. בארה"ב, ליגואר אין תדמית של מותג צעיר ועדיין נוהגים בו אנשים מבוגרים יותר שרוצים להרגיש "ברוח הזמנים ההם". אי לכך היחס לרכב הוא עדין יותר, הטיפולים בזמן והביצועים בהתאם.

2. הסקר הזה נערך בצורה "יחודית": בעלי הרכב מדווחים על תקלות, והן נספרות. יש בזה בעיה, כי אין הבחנות בין התקלות. למשל, תקלה ברדיו תזכה את הרכב בנקודה אחת, אבל גם תקלה בתיבת ההילוכים תעשה זאת.

3. זהו סקר אמריקאי. לאמריקאים תרבות רכב שונה לחלוטין מזו של האירופאים. ראשית, הם כמעט ולא קונים דיזל - ואולי זה מסביר את המקום האומלל של פולקסווגן ברשימה. בארה"ב משווקות פולקסווגן עם מנועי הבנזין הגדולים יותר ועם תיבות אוטומטיות בלבד - מה ש"קצת" מזכיר את מצבה של פולקסווגן בארץ. באירופה, הרוב המוחלט של הרכישות הוא דיזלים ידניים - האמינות שלהם גבוהה בהרבה.

עיניין תרבות הרכב יכול גם להסביר את העובדה שסקודה, חברת בת של פולקסווגן, נמצאת במקום גבוה בהרבה ממנה בסקרים האירופאיים. אם פולקסווגן נקנות גם בתצורות בנזין-אוטומט פחות אמינות, סקודות כמעט ולא נקנות כך באירופה ולפיכך הן יותר אמינות. כמו כן, רמת האבזור בסקודות על פי רוב נמוכה יותר מבפולקסווגנים המקבילים, ויש פחות דברים שיתקלקלו.

4. האמריקאים נוסעים המון. יש מכוניות שמדורגות היטב בדירוג האירופאי - שם נוסעים פחות - אבל כשצריך להתאמץ הן נכנעות.

לטוב ולרע, הסקר הזה שונה מהסקר האירופאי - שגם הוא משקר, אבל בכל זאת יותר רלוונטי לנו. אגב, העובדה שלינקולן נמצאת גבוה בטבלה מעניינת, כי למרות מה שאמרתי לגבי הסטריאוטיפים - הרבה לינקולנים משרתים כמוניות בארה"ב, ונוסעים המון. התכנון של הרכב עצמו הוא משנות ה-80 - מה שמביא אותי לחשוב - האם פעם ידעו ליצר מכוניות אמינות יותר?

פורסם

בתור בעל סוזוקי סוויפט, הספקתי להחליף רפידות ובולמי דיסק אחרי כ6,800 ק"מ.

בסך הכל, הרכב לא כזה בעייתי ואני לא מבלה איתו כל שני וחמישי במוסך, כך שלמרות שאני לא אמור להחליף בלמים באוטו חדש, אחרי מספר קילומטרים נמוך כזה, זה נסלח.

מלבד בעיות שאינן בשליטת הבעלים, אני חושב שהסקרים האלה לא ממש מועילים לאף אחד כי זה לרוב עניין של איכות הטיפול וההחזקה באוטו.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

עדיין זה רק בכלליות ויכול להיות אפילו שלכל יצרן יש כמה דגמים בולטים שהם "הבעיתיים". בכל מקרה, כמו שאמרו פה, זה לא כך צריך לעניין אותנו, כי כל אחד יודע בדיוק אם הרכב שלו אמין או לא אמין, וגם רוב הדגמים שנמכרים שם, בח"ול, שונים מהדגמים שנמכרים כאן בארץ.

פורסם
תגיד, אם תקרא את הטקסט שלך עוד כמה פעמים, יש מצב שגם אתה תבין כמה הוא מטופש?

אתה מסכים איתי שהסקרים לא שווים כלום, אבל באותה נשימה אתה מסביר שאי-אפשר להתעלם מהמגמות ???

אבל המגמות האלה -שאי אפשר להתעלם מהן- באות מהסקרים שלא שווים כלום, לא?

מה יהיה, אייל?

כן, הכוונה שאי אפשר לומר פרטנית משהו על יצרן מסויים על פי הסקרים הללו,

אבל למרות זאת אפשר לראות מגמה מסויימת שמשותפת לרובם.

לא הכל שחור או לבן אתה יודע...

בתור בעל סוזוקי סוויפט, הספקתי להחליף רפידות ובולמי דיסק אחרי כ6,800 ק"מ.

בסך הכל, הרכב לא כזה בעייתי ואני לא מבלה איתו כל שני וחמישי במוסך, כך שלמרות שאני לא אמור להחליף בלמים באוטו חדש, אחרי מספר קילומטרים נמוך כזה, זה נסלח.

מלבד בעיות שאינן בשליטת הבעלים, אני חושב שהסקרים האלה לא ממש מועילים לאף אחד כי זה לרוב עניין של איכות הטיפול וההחזקה באוטו.

בלמי דיסק,לא בולמי דיסק. בלם הדיסק מורכב מצלחות(דיסקים) ורפידות.

זה לא קשור לאמינות, ברוב המקרים זה קשור לבעלים שמשתמש בדוושת הבלם יתר על המידה, כלומר מאיץ ובולם תכופות במקום לקרוא את התנועה ולהתנהל בקצב הנכון. שלא לדבר על טיגון בלמים בירידות.

ולא, אני לא רומז כלום עליך. פשוט זה קורה ברכב של אחותי(למשל) שלפני כן היה הרכב של אבא שלי.

מאז שהרכב עבר אליה, הוא זולל רפידות. כשהוא היה ברשותו של אבא שלי, הכל היה כשורה.

במידה ואכן המקוריים לא באיכות משביעת רצון ,תמיד אפשר להחליף לרפידות וצלחות AFTERMARKET.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עיניין תרבות הרכב יכול גם להסביר את העובדה שסקודה, חברת בת של פולקסווגן, נמצאת במקום גבוה בהרבה ממנה בסקרים האירופאיים. אם פולקסווגן נקנות גם בתצורות בנזין-אוטומט פחות אמינות, סקודות כמעט ולא נקנות כך באירופה ולפיכך הן יותר אמינות. כמו כן, רמת האבזור בסקודות על פי רוב נמוכה יותר מבפולקסווגנים המקבילים, ויש פחות דברים שיתקלקלו.

לטעמי הרבה מהתקלות מקורן בספקי המשנה שנבחרו.

בלא מעט מיקרים אתה תמצא חלק בעל תפקוד זהה, שמתממשק לאותה מכונית, שמיוצר בידי ספק משנה אחר ובמפרט שונה.

זה אחד ההסברים להבדלי הדירוג בין יצרנים שמייצרים (לכאורה) את אותו המוצר ולמרות שמכלולי הליבה זהים בשני המיקרים.

פורסם
נכון, וגם לא רואים שם איטלקיות.

ולא סתם.

איטלקיות דווקא יש. ראיתי כמה מזראטי, פרארי, למבורגיני...

emotion of motion

פורסם
לטעמי הרבה מהתקלות מקורן בספקי המשנה שנבחרו.

בלא מעט מיקרים אתה תמצא חלק בעל תפקוד זהה, שמתממשק לאותה מכונית, שמיוצר בידי ספק משנה אחר ובמפרט שונה.

זה אחד ההסברים להבדלי הדירוג בין יצרנים שמייצרים (לכאורה) את אותו המוצר ולמרות שמכלולי הליבה זהים בשני המיקרים.

גם זה נכון. אגב, לפעמים אותן ספקיות מייצרות לאותם יצרנים - וזאת הסיבה שאף יצרנית לא מעוניינת שיצרנית אחרת תפשוט רגל - זה יפגע בספקים, ולאחר מכן גם בהן.

ובכל מקרה, אני חושב שהסקר הרלוונטי ביותר לישראל הוא הסקר האירופאי. כמו שאמרתי, גם הוא משקר - אבל בהקשר שלנו, פחות.

פורסם
כן, הכוונה שאי אפשר לומר פרטנית משהו על יצרן מסויים על פי הסקרים הללו,

אבל למרות זאת אפשר לראות מגמה מסויימת שמשותפת לרובם.

לא הכל שחור או לבן אתה יודע...

בלמי דיסק,לא בולמי דיסק. בלם הדיסק מורכב מצלחות(דיסקים) ורפידות.

זה לא קשור לאמינות, ברוב המקרים זה קשור לבעלים שמשתמש בדוושת הבלם יתר על המידה, כלומר מאיץ ובולם תכופות במקום לקרוא את התנועה ולהתנהל בקצב הנכון. שלא לדבר על טיגון בלמים בירידות.

ולא, אני לא רומז כלום עליך. פשוט זה קורה ברכב של אחותי(למשל) שלפני כן היה הרכב של אבא שלי.

מאז שהרכב עבר אליה, הוא זולל רפידות. כשהוא היה ברשותו של אבא שלי, הכל היה כשורה.

במידה ואכן המקוריים לא באיכות משביעת רצון ,תמיד אפשר להחליף לרפידות וצלחות AFTERMARKET.

ספציפית בסוויפט החדשה יש בעיה בבלמים שנגמרים מהר מאוד, שמעתי מהרבה אנשים שהבלמים נגמרים מהר יותר מברכבים הקודמים שהיו להם. סוזוקי בארץ לא מכירים בזה כבעיה ולכן הלקוחות נאלצים לשלם כל פעם על החלפת הבלמים (הרבה מאוד כסף). זה בדיוק מה שהיה בטויוטה רק ששם היבואן לקח אחריות על העניין.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...