Jump to content

status

  • הודעות

    215
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי status

  1. לעניין החריטה, לא הייתה שקיפות שכן לא אמרו לו שכבר כדאי להחליף את הצלחות (משתלם יותר לבצע חריטה ואז מספר חודשים לאחר מכן להחליף במקום ישר להחליף). לעניין אופי הנהיגה שום דבר לא השתנה וכאמור אבי אינו "רוכב" על הבלמים. אגב, החלפת הרפידות הראשונה נעשתה בערך לאחר שנתיים (מקובל), בעוד שהרפידות החדשות הוחלפו לאחר כחצי שנה בלבד.
  2. בממוצע סביב 15-16 אלף קילומטר. שים לב שבין טיפול הבלמים הראשון לשני עברה חצי שנה בלבד.
  3. לחברי הפורום שלום רב, ברשותו של אבי יש מיצובישי אווטלנדר, מודל ינואר 13'. בחודש דצמבר 14', הגיע עם הרכב למוסך עקב רעשים מכיוון הבלמים ונמסר לו כי הרפידות הלכו ויש להחליפן. בנוסף, נמסר מהמוסך כי יש לבצע חריטה לצלחות, וע"י שתי הפעולות הללו תפטר הבעיה. יש לציין כי עלות הטיפול המלאה נגבתה, שכן האחריות אינה כוללת בלאי (כך נמסר לו). בתחילת השבוע משחזרו הרעשים מכיוון הבלמים, הגיע אבי למוסך בשנית כדי לבדוק את פשר אותם רעשים. נקבע לו תור לבדיקת בלמים (בעלות של 280 ש"ח) ואכן הגיע היום למוסך כדי לבחון מה הבעיה. היום, ה8.7.15, לאחר בדיקת הבלמים נמצא כי הלכו הרפידות (שוב), וכי גם את הצלחות יש להחליף. כמובן שגם הפעם עלות מלאה נגבתה שכן מדובר בבלאי. ראשית, כיצד יתכן שבשבעה חודשים הלכו רפידות בפעם השנייה ברכב, במיוחד לאור העובדה שלא חל שינוי באופי הנהיגה של אבי או בכמות הנסיעות היומית שלו. שנית, מדוע בטיפול הראשון שנעשה בבלמים לא הוסבר לו שהחריטה בצלחות היא פתרון רק למספר בודד של חודשים והסתפקו בלהגיד ש"כך תפטר הבעיה". הסיפור הזה נשמע לי קצת הזוי ולכן אני משתף אתכם כדי שתחוו דעתכם. לעניות דעתי מדובר בניצול של אדם מבוגר שלא כל כך מבין ברכבים, תוך נקיטת שיטת ה"מצליח" הידועה לשמצה. אבי נהג מבוגר שלא "מתחרע" עם הרכב וגם לא משתמש יתר על המידה בבלמים מעבר לנדרש (נוסע רגוע מאוד). אשמח לשמוע דעתכם, דור.
  4. אין ספק שמבחינתך עשית עסקה מצוינת. הרכב אכן מספק את ה"דרמה" מנהיגה, כולל רעשי הרקע והאחיזה הנדרשת (וזה עוד מבלי לדבר על השירות של סמל"ת). איכות החומרים ברכב אמנם לא מהגבוהות, אולם החומרים עצמם נראים מספיק עמידים לשמש הישראלית (בשונה מהלאון דור קודם שהייתה בבעלותי). רכב שמוסיף צבע לכבישי ארצנו וכמובן הרבה הרבה רעש
  5. הקאפות חדשות, ללא שימוש קודם. חשוב שתבדקו לפני את אורך מיתר הקאפות שלכם. אורך מיתר הקאפות שאני מוכר: קצת יותר מ5 וחצי ס"מ (57 מ"מ בקירוב). מחיר מבוקש: 70 שקלים. בהודעה פרטית
  6. status

    פיג'ו 208 GTI

    שלום רב, אשמח לשמוע מחברי הפורום שיש ברשותם פיג'ו 208 GTI קצת על הרכב מבחינת נסיונם איתו. האם יש בעיות/ מחלות ידועות ובאופן כללי התרשמותכם עד כה. בתודה, דור.
  7. משתתף בצערך, אכן מצער לראות ולשמוע שוב ושוב אודות התנהלות היבואן. אציין כי הסיאט לאון שלי (1.8 TSI ידנית) סבלה (כמו רכבים רבים מהקונצרן) מתופעת שרשרת התזמון והמותחן והן הוחלפו. להבנתי יש מסמך של ELSA שמפרט בעיות יצרן בגיר הDSG, בשרשרת התזמון והמותחן. תביעה משפטית היא ככל הנראה האופציה הטובה ביותר שעומדת ללקוח, כאשר הוא ניצב בפני יבואן שלא לוקח אחריות על המוצרים שמהם הוא מתעשר ועד שיש אחריות שכזו גם היא נלקחת לסירוגין.
  8. להבנתי מדובר בכיסוי נטו אך אולי אני טועה.
  9. שלום רב, ברשותו של חבר יש שברולט אלרו שנת 2001. בשל העובדה כי הרכב חונה בחוץ, נוצר מצב מוזר שבו הדשבורד אמנם לא התפוצץ אבל ניזוק מהשמש. שאלתו היא היכן ניתן לסדר זאת והאם יש למישהו מכם המלצה לבעל מקצוע בתחום. בתודה, דור.
  10. לדעתי הכל מתחיל ונגמר בזלזול. לרוב האנשים לא איכפת אם הם פותחים דלת עד ששומעים מכה מהרכב שחונה ליד, מפני שלא איכפת להם מרכבם שלהם. אתם חושבים שלאזרח הממוצע כאן בארץ איכפת שאתם שומרים על הרכב? הוא מחפש חניה ואם צריך הוא יצמד אליכם כך שלא תהיה אופציה להכנס או לחילופין תוך פגיעה/ שריטת הרכב השכן. בנוסף, חשוב לזכור שיש המון רכבי ליסינג בארץ. כתוצאה מכך, כל נהג כזה (ומשפחתו) יודעים שכל שנתיים שלוש הרכב יוחלף בחדש אז בכלל מדובר בסיבה למסיבה (ניכר שרוב רכבי הליסינג וההשכרה בארץ נראים כאילו שייכים למכוניות המתנגשות בלונה פארק).
  11. עצוב ומכעיס.
  12. סליחה, אבל לעניות דעתי שרשרת ומותחן שהולכים אחרי פחות מ30 אלף קילומטר זה אומר משהו על החלק. זה בכלל לא רלוונטי אם עברו 3 שנים או 5 שנים, עצם הרעיון ששחררו סדרת רכבים עם חלקים תקולים אומרת דרשני. מה גם, שאם מכירים בבעיה הזו, מה זה משנה אם עברו 5 ,4 או 3 שנים כשהחלק ידוע כפגום?
  13. אני יכול להעיד כי אצלי הרכב השמיע מעין תיקתוקים מכיוון המנוע שבזמן האחרון התגברו. כשנחשפתי לתופעה הבנתי כי קיים פגם בשרשרת התזמון ובתופסן שלה. אגב, הרכב נסע קצת פחות מ-29,000 קילומטר, קילומטרז' נמוך מאוד לכל הדעות- מה שמעצים את המסקנה כי מדובר בפגם בייצור.
  14. שלום לכולם, לאחרונה קראתי הן כאן בפורום והן בפורום וואגיט אודות פגם בייצור של רצועת התזמון והמותחן שלה ברכבי וואג (להבנתי מהשנים 2010-2012, תקנו אותי אם אני טועה). בנוסף, הבנתי כי היבואן (כהרגלו) מתנער מאחריות וגם כאשר מעלים את הבעיה הספציפית בפניו ומבקשים לבדוק זאת (לא משנה באיזה מוסך), נטען כי הכל תקין ואפשר להמשיך לנסוע. לאור המלצות רבות ופחד כי אכן שרשרת התזמון תקפוץ/ תצוץ בעיה במותחן החלטתי לגשת למוסך רון לצורך החלפת החלקים הללו וכך עשיתי היום. אשמח אם חבר'ה שרכבם סבלו מהתופעה הנ"ל ונאלצו לשלם מכיסם את התיקון (שלדעתי הצריך ריקול), יגיבו בדיון מפני שלדעתי יש מקום לחשוב על תביעה (אולי ייצוגית). תודה רבה, דור.
  15. ככה זה במדינת היהודים. אילו היה היבואן מקבל נתח מהסכום ששולם על הג'אנטים, לכאורה נראה כי לא הייתה לו בעיה לאשר זאת.
  16. מה שהזוי בכל העסק זה שהיצרן מכיר במידת הג'אנט הזה ואילו היבואן בארץ אינו מכיר. לכאורה נראה כי מדובר בעובדה שהג'אנטים לא נקנו מהם.
  17. אני לא חושב כי פתחי המזגן שאני מדבר עליהם אלה פתחי המזגן הקיצוניים מימין ומשמאל ולא המרכזיים שמעליהם קיים השבר. זה היה עוד יותר מפתיע כאשר הרכב נמצא 90 אחוז מהזמן בצד בחניה סגורה.
  18. בעבר הוסבר לי שבמנועי TSI מחירי הטיפול משתנים: טיפול זול, טיפול יקר, טיפול זול, טיפול יקר וכך הלאה. אם יש מישהו שיכול לאשש את זה אני אשמח, כיוון שאני לא בטוח לגבי האמירה הזו.
  19. תראה, אין לי דרך להוכיח לך דרך המחשב שלא מדובר בעייפות החומר. זה התחיל מסדק קטן ונמשך עד שכל הפלסטיק בחלק המסויים הזה היה שבור. משהו כאן לא היה תקין, קרי איכות החומרים והדבר לא נגרם על ידי אם זה מה שאתה מנסה להגיד כאן. גם פתחי המזגן בשני הצדדים מעט רופפים ואחד מהם הוחלף עוד בתקופת האחריות, האם גם אותם אני נהנה לשבור בשביל הפאן? לא חושב. על כל פנים, הופתעתי לטובה מכל ההתנהלות ואכן במקרה הזה שאפו לשירות של צ'מפיון.
  20. משטרת ישראל? חחח משטרת ישראל בוורסיה שלה כמשטרת התנועה היא עוד זרועה של המדינה לגבות כסף מהאזרחים. פה לא מעניין שהתשתיות על הפנים, שיש עבריינים עם 50-40 עבירות תנועה שמועלים לכביש כל פעם מחדש, העיקר לתפוס את הנהג שנסע בכביש מהיר 120 במקום 90, זו שנשרפה לו המנורה וכו'. תרבות מוטורית אין כאן, ומתרכזים בדו"חות מיותרים וועדות חקירה- ככה המדינה מתנהלת.
  21. טוב חברים אז יש עדכון: בהמלצתו של אחד ממנהלי הפורום (משתמש "עזרה"), המשכתי ופניתי למשתמש של שירות הלקוחות של צ'מפיון כאן בפורום. בהמשך לטיפולה המסור של הנציגה הילה, המשכתי למוסך קלדס בראשון לציון שם טופלתי ע"י אחד האחראים בשם ערן. ממה שהוסבר לי, נשלח מייל ליצרן עם תמונה של השבר, אך היצרן סירב להחליף את החלק בטענה שעברה תקופת האחריות ומדובר בשבר. ערן בדק את העניין עם היבואן ובסופו של דבר החליט להחליף את החלק על חשבונם. היום הגעתי למוסך קלדס והחלק הוחלף בחדש.
  22. אני לא חושב שזה כל כך נכון, שאם כן, בסיאט לא היו מוותרים על שיווק מנוע 1.8 עם תיבה ידנית (שגם הוא לא ספורטיבי הארדקור אבל מעט מתקרב).
  23. לגבי העונש, כפי שהזכירו לפני גזר הדין עדיין לא ניתן. אולם, לפי הסעיף שבו הרשיעו את העבריין, קרי, גרימת מוות ברשלנות העונש הוא גג 3 שנים (העונשים המצויים בחוק העונשין הישראלי הם ברובם עונשי מקסימום). בקיצור, גם אם השופט "יחמיר" ויעניק לבחור הפושע את העונש המקסימאלי (3 שנים), עם התנהגות טובה הוא לא ישב יותר משנתיים אבל גם התסריט הזה אופטימי לפי דעתי. חוק העונשין ובכלל המשפט הישראלי, רקוב מהיסוד ולכן אין לי כל ציפייה שהדורס יקבל את העונש הראוי לו.
  24. בתור מי שנוהג על לאון 1.8 TSI ידנית של הדור הקודם, ציפיתי לראות איך תתומחר הלאון החדשה. את האמת? המחיר סביר אך עדיין יקר בהתחשב במחירי המבצע שיש לסיאט מדי פעם. אבל, וזה אבל גדול, מבחינת המנוע והגיר הידני, אני לא רואה אף רכב שיכול להשתוות ללאון ונמצא באותה רמת מחיר.
  25. הבעיה היא שמרוב שהחומר ממנו עשוי הדשבורד מושך לכלוך ואבק, אפילו המטלית פייבר משאירה נקודות קטנות של לכלוך.
×
×
  • תוכן חדש...