Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה ריסוק של שתי מכוניות שזכו לדירוג של 5 כוכבי בטיחות בEURONCAP אודיQ7 ופיאט 500.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

זה סרטון ישן

כאן הפיאט זכתה ב-5 אבל האאודי זכתה ב-4

בסרט הזה באו להוכיח שכלי רכב יותר גדול...אפילו אם הוא קיבל פחות כוכבי בטיחות, בהתנגשות בין שניהם, נהג הפיאט ייצא עם יותר נזקים

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עם השיטה החדשה, אגב, בכלל כבר אי אפשר להבין מה קורה. רכב שקיבל 79% בהגנה על מבוגרים מקבל ציון 5 כוכבים כמו רכב שקיבל 97%. פשוט בדיחה. נראה לי שהשיטה החדשה נועדה בעיקר לרצות כל מיני יצרנים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הוא שוקל כמעט פי 2 מהפיאט(אם לא יותר),מה בודקים פה ומה יש להשוות בכלל.

אני חושב שהבעיה של הפיאט 500 נגרמה בגלל שהוא נמוך יותר ומשקלו קטן יותר ולא בגלל שהוא פחות חזק או מוגן.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
איזה יופי, בגלל שהתאונה לא "בול" חזיתית, הראש של הנהג (בפיאט) לא עף בדיוק קדימה ולכן מתגלגל הצידה על כרית האוויר. כנ"ל של הנוסע.

לדעתי התגלתה פה תקלה חמורה בכרית האוויר של הפיאט (אשמתה של יצרנית הכריות ולא של פיאט עצמה).

אם תשימו לב בצילום מתוך הפיאט, רואים שלאחר שהנהג פוגע עם הראש בכרית האוויר, היא נקרעת בצידה הימני וכתוצאה מכך הנהג עף שמאלה, לכיוון הדלת וקורה A.

מעבר לכך,

אני לא מכיר את הפרטים המדויקים אבל נדמה לי שהניסוי בוצע במהירות נמוכה יותר ממבחנים רגילים, כלומר סביב ה-50 קמ"ש. מה שגורם לי לחשוב כך הוא :

העיוות הקל יחסית בקורה A בפיאט והנזק הלא גדול לחזית האודי.

העובדה שהמכוניות לא נהדפו רחוק אחת מהשניה.

הקירבה של הצופים אל איזור הניסוי.

תאונה במהירות כזו דומה יותר לאיזור עירוני ופחות לכביש בין עירוני, שם ככל הנראה הנזק לפיאט ולנוסעיה היה גדול וקטלני יותר.

דני G.

פורסם

דני, מבחני ריסוק בד"כ מבוצעים במהירות של 60 קמ"ש.

בגלל שמדובר פה על תאונת חזית-חזית, אני לא אתפלא אם המהירות הונמכה לרמת ה30-40 קמ"ש (לכל רכב).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

למיטב הבנתי של הסרטון הנ"ל הסרטון בא להראות את ההבדל בין ריסוק עם ג'יפ רגיל לבין ריסוק עם ג'יפ של וולוו שכביכול יש לו אמצעים להפחית את הנזק בעת ההתנגשות.

האם אני טועה?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

קשה לי להאמין שמישהו בפורום יודע גרמנית והוא יכול לענות לך על השאלה :roll:

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם
למיטב הבנתי של הסרטון הנ"ל הסרטון בא להראות את ההבדל בין ריסוק עם ג'יפ רגיל לבין ריסוק עם ג'יפ של וולוו שכביכול יש לו אמצעים להפחית את הנזק בעת ההתנגשות.

האם אני טועה?

קודם כל לוולוו הנ"ל אין שום אמצעים להפחתת הנזק למכונית שבה היא מתנגשת, הADAC בצעו מבחן של הגולף מול קיה סורנטו וגולף מול וולוו XC90. במבחן עם הסורנטו נהג הגולף כנראה יצא חי ואילו עם הוולוו הוא מת במקום כנראה.

בשני המקרים הגולף הינה MK5 ולא MK6 שבה התוצאות היו נראית קצת יותר טוב (יותר הגנה לברכיים, אולי קצת יותר הגנה לחזה).

עוד אפשר לראות כאן ומספיק להסתכל בתמונות.

אגב המבחן עם האודי מול הפיאט נערך במהירות של 50 קמ"ש.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

זה נורא נחמד טוב יםה וביננו פלצני לקנות רכב עם כוכבי בטיחות, יש היום המון "מכונים" שעושים את המבחנים האלו אבל ביננו, המבחנים נעשים בתנאי מעבדה סטריליים ומדוייקים, בפועל המציאות קצת שונה, קחו מקרה של סאאב 900 שנחשבה ללא בטוחה במבחני הריסוק אבל בפועל הייתה רכב בטוח למדי בתאונות.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

מה שעוד מפריע לי במבחנים

זה שלא נמדד הפקטור של הבלימה לפני התאונה (כמו שבהרבה תאונות קורה)

כל הדינמיקה של התנועה משתנה ( המשקל עובר לפנים )

נראה לכם שזה יכול להשפיע?

:wink:
פורסם

אני חושב שהמהירות שבה מתבצע המבחן 64 קמ"ש זה חישוב של עצירה ואז תאונה.

אתה נוסע בערך 100 רואה אוטו מתקדם מולך לוחץ חזק על הבלמים מוריד ל64 ואז בום

אם לא היו לוקחים את העצירה בחשבון אני מאמין שהיו בוחנים את זה על 90 קמ"ש או 100 אבל זה דעתי האישית יכול להיות שאני טועה

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

• תוכן חדש...