Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עשיתי תאונה בכיכר קוגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיכר מעולה לדריפטים :)

כל יום 4 פעמים ביום חוצה אותה לכל הכיוונים:D

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכיכר לא מנחוסית, פשוט האנשים שנוסעים בה לא יודעים להשתמש בה ולבחור נתיבים כראוי, ובנוסף על כך לא יודעים לאותת כמו שצריך. הכיכר בסדר, אלה שמשתמשים בה לא.

ROOONEEYY

פורסם

נכון שהגורם לתאונה הוא קודם כל הגורם האנושי אבל הכיכר הזו באמת בזויה!

זה לא הגיוני להשאיר כיכר כזאת מסורבלת בציר מרכזי המחבר 4 כיוונים ראשיים בחולון.

עם ריבוי התאונות השם אני חושב שיש הצדקה לרמזר את הצומת הזאת- גם אם במחיר של פקקי תנועה קטנים בציר הראשי.

פורסם

אני עובר בה יום יום בשנתיים האחרונות מהלוחמים ללוי אשכול בלי בעיות מיוחדות ודווקא את התאונה שעשיתי שם עשיתי כשנסעתי ממקווה ללוחמים.

שוב, את הכיכר הזו מאד קשה לבלוע למי שלא מכיר.

עריכה: עכשיו ראיתי את התגובה מעליי, הכיכר הייתה מרומזרת פעם, והורידו את הרמזורים די מהר.

לא יגעו בכיכר עד הרק"ל.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

מעניין אותי לדעת איך כולם פה מקירים את הכיכר הזאת ועוברים בה כמה פעמים ביום, מה כולכם מאזור חולון?:wink::lol:

בכל מקרה כיכר בעייתית במיוחד אבל לא כל כך נורא אפשר להסתדר איתה.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

כשהיו רמזורים הפקק לא היה קטן הוא היה נצחי.

כשהוסיפו לכיכר עוד נתיב וביטלו את הרמזורים אפשר לומר שהתנועה זורמת.

הבעיה היא לא כמה נתיבים יש. הבעיה היא שרבים לא יודעים מה מותר ומה אסור בכל נתיב ולכן גורמים להפרעה, לבהלה ולתגובות לא רצויות בכביש.

הבעיה היא שמי שבכיכר יכול לצמצם את סיכוייו להפגע אם רק יקח בחשבון שרבים לא יודעים להסתדר אתה ולכן רצוי לנקוט משנה זהירות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בככרות גדולים בהולנד יש שיטה חכמה למניעת בלבול.

כשמתקרבים לככר צריך להיערך מראש בנתיב המתאים לכיוון אליו מתכוונים להמשיך, על פי שילוט ברור שלפניו.

מי שמתכוון לפנות ימינה, נכנס לנתיב ייעודי לפניה ימינה (נדמה לי שיש את זה גם בקוגל)

מי שמתכוון להמשיך ישר, צריך להכנס לככר בנתיב האמצעי, שכעבור רבע סיבוב הופכת להיות נתיב ימני, וממנו ניתן לצאת בכיוון ישר, ואין כלל אפשרות להמשיך שמאלה.

התנועה שמגיעה מצב ימין ומתכוונת לפנות ימינה יכולה להצטרף לנתיב הזה.

מי שצריך לפנות שמאלה צריך להכנס לככר בנתיב השמאלי, שהופך להיות נתיב אמצעי כעבור חצי סיבוב.

לנתיב הזה מצטרף מי שמגיע מימין ורוצה להמשיך ישר, כשלצורך כל הוא עובר דרך התנועה של הנתיב הימני.

אוף! אי אפשר לסביר את זה במילים...

אני הולך לחפש שרטוט.

הנה מצאתי:

VO%20rotonde%20Diependaalseln-Loosdrechtsewg450.jpg

תעקבו אחרי כל נתיב ותראו איפה הוא מתחיל ואיפה הוא נגמר.

יש גם אבני שפה שמפרידים בין הנתיבים כדי למנוע מאנשים לגלוש בין הנתיבים "בטעות".

בככר כזאת, אין שום סיבה שמישהו יעשה בלאגן (אלא אם הוא לא קורא שלטים...)

דרך אגב, אני בטוח שכבר סיפרתי על זה כאן בעבר, אבל שווה להזכיר שוב:

בככר קטנה ושכונתית בכפר סבא ראיתי פעם נהג שפספס את היציאה שלו, ועשה רברס בתוך הככר כדי לחזור ליציאה הנכונה.

אם לא הייתי רואה את זה בעיניים לא הייתי מאמין שמישהו יכול להיות כל כך טיפש!

הנה מצאתי עוד תמונה טובה. עושה רושם שזה נקרא כאן turborotonde יעני ככר טורבו :-) חיפוש המושג הזה בגוגל יניב תוצאות רבות.

http://solidara.web-log.nl/mijn_weblog/images/2008/10/06/turborotondeharderwijk.jpg

ועוד הסבר טוב מאתר www.answers.com

Turbo roundabouts

180px-Turborotonde.svg.png magnify-clip.png

The basic shape of the Dutch turbo roundabout

In the Netherlands, a relatively new type of roundabout is built increasingly often. It provides a forced spiraling flow of traffic, thus requiring motorists to choose their direction before entering the roundabout. By eliminating many conflicting paths and choices on the roundabout itself, traffic safety is increased, as well as speed, and as a result, capacity. A turbo roundabout does not allow traveling a full circle.

Several variations of the turbo roundabout exist. The basic turbo roundabout shape is designed for where a major road crosses a road with less traffic.

Turbo roundabouts are typically built with raised lane separators. Cheaper implementations with only road markings exist, but hurt the efficiency (regarding safety, speed, and capacity) of the design by enabling users to cheat the system.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
זה לא הגיוני להשאיר כיכר כזאת מסורבלת בציר מרכזי המחבר 4 כיוונים ראשיים

חכה שתגיע לשער הנצחון בפאריז.

הרבה יותר נתיבים,

הרבה יותר רכבים,

הרבה יותר כבישי גישה לכיכר,

ומעל לכול, מדיניות כניסה ויציאה מהככר על בסיס של "כל דאלים גבר".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הכיכר לא כל כך נוראית, אמנם היה קצת קשה שם בשיעורי נהיגה, אבל מעבר לזה למדתי להסתדר איתה דיי מהר. אני עדיין עובר שם מידי פעם, ובאמת לא פעם מצאתי את עצמי עושה תמרונים הזויים או נעצר באמצע/ יציאה מהכיכר כי מישהו החליט שהכביש שייך לאבא שלו. אבל זה קורה אפילו בדימונה שכוחת האל מידי פעם

פורסם
בכל מקרה לחדד מספר נקודות: השרטוט שבו הצגת את עצמך נוסע על הקטנוע אינו ממש נכון, היום וכשאתה אתה מסיים ויוצא לכיוון מקווה ישראל אתה צריך לצאת אל הנתיב הימני ולא אל השמאלי כמו שציירת.

לא נכון!

בפניה שמאלה, במעגל תנועה, יש לצאת אל הנתיב השמ'(בדיוק כמו בפניה שמ' בצמת +)

אם טסטר לוקח תלמיד לכיכר התלמיד נכשל בטוח.

כותב בפניך לפחות תלמיד 1 לשעבר שצלח את הככר בהצלחה* במבחן המעשי הראשון(ואני מכיר עוד כמה וכמה כאלו).

*ואני לא מחפש תארים וטפיחות על השכם.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אין שום סיבה שמישהו יעשה בלאגן (אלא אם הוא לא קורא שלטים...)

שרטוטים יפים הבאת, אבל במשפט הזה מצאת בדיוק את ההבדל בין ישראל להולנד.

לפי מה שזכור לי גם בכיכר קוגל יש סימונים ברורים על הכביש, יש חיצים על כל נתיב שמסבירים לאן אפשר לנסוע בו.

הבעיה היא שאף אחד לא מתייחס לשלטים וסימונים על הכביש. דוגמא טובה לכך היא תופעה שאני רואה כל הזמן בהתחלה של רח' קויפמן ביציאה מיפו לת"א, שינו שם את הכביש, יש עיקול עם שני נתיבים, וכל פעם שאני נוסע שם אני רואה מישהו נוסע ככה:

roadw.jpg

אנשים מתעלמים מהסימון, לאו דווקא בצורה מכוונת אלא פשוט לא שמים לב, לא ראו ששינו את הכביש.

תופעה דומה קורה גם בר"ח בן צבי בת"א, ורחוב הירקון, וכנראה בכל מקום שנראה שהכביש ממשיך ישר אבל הנתיבים משתנים.

אנשים סוטים מהנתיב וגורמים למצבי חרום/תאונות בלי לדעת אפילו.

פורסם

יש שמועה שקוראים לה "כיכר הדמעות" על כל הדמעות שכל הנבחנים שפכו כשנכשלו שם בטסט... :wink:

אגב, גם אני עברתי טסט תוך מעבר בכיכר המדוברת.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בבקשה בלי שטויות...

אני בכל שיעור נהיגה ( 54 לדעתי ) עברתי את הכיכר לפחות פעם אחת ( אם לא 3 פעמים, כל פעם מכיוון שונה ) ואף פעם לא הגעתי למצב שמישהו מסכן אותי.

אם לא נכנסים כמו טיפשים לכיכר ומחכים לרגע הנכון לא קורה כלום.

לפי מה שזכור לי גם בכיכר קוגל יש סימונים ברורים על הכביש, יש חיצים על כל נתיב שמסבירים לאן אפשר לנסוע בו.

אכן, יש סימונים ברורים מאוד על הכביש.

פורסם

הכיכר הזאת לא מסוכנת, ברגע שאנשים מקשיבים לשילוט על גבי הכביש.

יצא לי לעבור עשרות אם לא מאות פעמים בכיכר, ואף פעם לא חשתי בבעיה מסויימת.

הבעיה היא כשאנשים מתעלמים מהסימונים בכביש, או שנהגי אוטובוסים, משאיות מחליטים שהם לוקחים את הנתיב הימני ביציה מהכיכר.

• תוכן חדש...