Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
397380a2001f6875__mid.jpg

כל רכב ממש מסמל תקופה היסטורית.

באמת שהייתי מעדיף את הרביעית (אם מתחילים להסתכל מזאתי שקרובה אלינו)

בעיקר בגלל שאני יודע איך הרכב בנוי, ואני אוהב כל חלק וחלק בו, בגלל הפשטות והאמינות שלו. ד"א גם את הדגם שהגיע אחריו אהבתי.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני הייתי הולך על החדישה ביותר.

נוחות הנסיעה עלתה המון עם השדרוגים וגם אם הרכבים כבדים יותר איטיים יותר (גולף) ומסובכים יותר אני עדיין מעדיף את החדשנות והנוחות שברכבים מהדורות החדשים.

פורסם

אני מתנצל מראש שאני מעלה שרשור כה עתיק (בן יומיים...) אבל הנה מצאתי את המטאפורה המתאימה (יותר מהשוואה הדבילית לאטארי שהבאתי לפני כמה ימים).

מכונית ישנה זה טיפוס למצדה בשביל הנחש. מכונית חדשה זה עלייה ברכבל. אין שום סיבה פרקטית לעלות בשביל. הרכבל נוח יותר, מהיר יותר, בטוח יותר. אם הייתי צריך לעלות ולרדת ממצדה כל יום ברור שהייתי עושה את זה ברכבל. אבל כשאני מגיע אחת לכמה שנים לראות את הזריחה, לא יעלה על דעתי לעשות זאת בכל דרך אחרת חוץ משביל הנחש, עם האבק, הזיעה וההתכווצות הקלה ברגל.

אני חושב שהיום ההנאה שלנו מנהיגה ברכב ישן דומה לעליה בשביל הנחש, זו חוויה, ולמען הסר ספק - ההנאה בחוויה הזו היא אמיתית, זה לא הנאה מזוכיסטית של מי שנהנה לסבול. אבל רובנו יעדיפו להחזיק רכב חדש ליום יום כי עם כל הכבוד להנאה הזו, עברנו את הגיל של לטפס על ההר כל יום...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אהבתי את הדוגמא עם שביל הנחש,משקף ב100% את העמדה שלי.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

בנוגע לעיצוב -

אני אישית לא רואה הרבה הבדל בין העיצוב של סובארו DL ודומותיה לפיאט ריגטה ודומותיה.

כנ"ל מרצדס ואאודי.

אז להגיד שהעיצובים בעבר היו מעניינים ? לא, לדעתי ממש לא.

לדעתי התקופה הטובה באמת של העיצוב הייתה שנות ה50-60, בעיקר אצל האמריקאים, עיצובי הכנפיים והעיצובים הנועזים והמוזרים שהיו להם, היו כמו יצירות אומנות.

ואם תילך אפילו רחוק יותר לענתיקות, אני לא רואה יותר מדי הבדל (אם בכלל) בין כל מכונית שנוצרה בשנת 1920, זה פשוט בלתי אפשרי לראות את ההבדל.

לדעתי אתה טועה, והיום יש המון הבדל בין חברות, ועיצובים לרוב גם מייצגים את המדינה ממנה בא הרכב (עיצוב ייחודי ליפנים, עיצוב אירופאי, עיצוב בריטי, עיצוב צרפתי .. כולם שונים אחד מהשני.)

אי אפשר להגיד שאסטון מרטין דומה לפורשה, כי זה לא נכון, זה פשוט לא נכון.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

כמה שעות לא הצלחת לישון עד שמצאת את המטאפורה המתאימה? :-)

בכל מקרה, אהבתי את הההשוואה. בהחלט מזדהה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

נראה לי שכל אחד פה מדבר על מכוניות שונות ותקופות שונות.

מבחינתי, אני מעדיף מרצדס של שנות ה70 ושנות ה80 על אחת משנות ה90 והאלפיים.

מבחינת היפניות (כן, אני מכליל), אני מעדיף אחת חדשה כי היא טובה יותר מבחינה טכנית ולא אמורה להיות מיוחדת בכלל.

אלפא -פשוט תנו לי אלפא, לא אכפת לי מאיזו שנה, כל עוד זו לא 33.

פורד- שנות ה70-80 היו מעולות. שנות ה90 פחות. את החדשות אני לא אוהב למרות שטכנית הן הרבה יותר טובות.

פולקסווגן- אני משוחד ומאוהב בפולו החדשה (אצלי כבר שבועיים, מחר מחזיר אותה לחברת ההשכרה), ככה שאני לא בדיוק אובייקטיבי. מה שכן, נראה לי שהחדשות הרבה הרבה הרבה יותר טובות מהישנות, ולו בגלל הDSG.

קוריאניות- חדשות יותר טובות, הישנות נוראיות.

אופל- בגלל שהם עושים את אותם רכבים כבר המון שנים, אני מעדיף את החדשות.

פיאט- אני אוהב 127 ודומותיה אבל לא הייתי נוסע איתה ביומיום. מעדיף את הטמפרה שלי, לא אוהב את החדשות. רק תנו לי מולטיפלה ואני מבסוט :wink:

אמריקאיות- שנות ה70 היו מעולות, שנות ה60 קצת פחות, שנות ה80 היו מפלצות בלי סיבה, ה90 היו איומות ושנות האלפיים פשוט מחפירות.

פיז'ו רנו וסיטרואן- תנו לי אחת חדשה וקחו אותה אחרי שנה. זה רכב שקונים חדש, לא משומש. אני מעדיף כל צרפתיה חדשה על צרפתיות ישנות.

פורסם
אלפא -פשוט תנו לי אלפא, לא אכפת לי מאיזו שנה, כל עוד זו לא 33.

פולקסווגן- אני משוחד ומאוהב בפולו החדשה (אצלי כבר שבועיים, מחר מחזיר אותה לחברת ההשכרה), ככה שאני לא בדיוק אובייקטיבי. מה שכן, נראה לי שהחדשות הרבה הרבה הרבה יותר טובות מהישנות, ולו בגלל הDSG.

תגיד, נהגת פעם ב-33, או שגם אתה ניזון משמועות?

כאחד שנהג הרבה מאוד על 33 וגם נהג בפולו החדשה (1.4 ידנית, לשעבר של חבר קרוב) רבות, אני יכול לומר שאין ספק שהפולו נוחה ואיכותית יותר מה-33, אולם מבחינה דינאמית היא נופלת ממנה בגדול.

ההגה של ה-33 אומנם לא מן המשובחים, ויחד עם זאת הוא עדיין מפטפט כמו תוכי ביחס להגה המת של הפולו.

על המנוע העלוב והארכאי של הפולו (75 כ"ס) אני מניח שאפילו אין צורך להרחיב את הדיבור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מבחינתי, אני

בלה בלה בלה... על מה אתה פאקינג מדבר? עשית פה מישמש לא קשור לכלום. למה אתה בכלל טורח לכתוב את הדברים האלה? (ולמה אני טורח לקרוא אותם, אבל זו כבר שאלה אחרת שאני צריך לשאול את עצמי)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יוסי, בכל הכללה חוטאים לאמת , וההודעה שלך היא פשוט הכללה שחוטאת לאמת ואינה ראויה.

לפני כשבוע הייתה לי פיאט בראבו מושכרת בשוויץ, האמן לי הרכב בהחלט הפתיע אותי לטובה , איכות ההרכבה הייתה טובה מאוד, הרכב מצויד , וגיר ידני בעל 6 הילוכים , בהחלט רכב ראוי וחסכוני.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

רוני,השאלה שלי היא למה אתה תוקף אותי כל הזמן.

אני מבקש שתפסיק עם זה. אתה לא מכיר אותי אפילו בעולם האמיתי.

אלעד, לא דיברתי על יכולות דינאמיות.

נהגתי גם על 33 ונהנתי אפילו יותר מהפולו. הבעיה היא שהיו לה המון בעיות.

CX: לא אמרתי שהפיאט החדשות לא טובות. אמרתי שאני לא אוהב אותן.

פורסם

"המון בעיות" זה מינוח מעניין.

אין לי בעיה לפרסם כאן את יומן הטיפולים של ה-33 שהיתה לי כך שכולם יוכלו לראות את ה"המון בעיות" שהתגלו ברכב לאורך חמש השנים במהלכן הוא היה בבעלותי.

אז נכון, אולי אני בר מזל בכך שהצלחתי למצוא רכב שהיה באופן חריג תקין, או שאני פשוט רגיל לכל כך הרבה תקלות במידה שלא הרגשתי שהיו לרכב המון בעיות. אבל עדיין, תסכים איתי שהנתונים שלי הרבה יותר אמפיריים מהאמירה האמורפית שלך, לפיה הרכב סובל מ"המון בעיות". במידה מסויימת, הדברים שלך גובלים אפילו בהטעיה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אין לי ספק שהמכוניות של היום טובות יותר מהמכוניות של פעם. ואני אומר זאת מנסיון של אחד שאוהב מכוניות, אוהב מכוניות ענתיקות ואחד שמחזיק מכוניות לשימוש יום יומי כבר קרוב ל 40 שנה.

עם כל המורכבות האלקטרונית של היום, המכוניות של אז כן היו מסובכות בכל הנוגע לרכבים ההיקפיים כמו קרבורטור ומערכת החשמל. אז כשנכנסתי למים רדודים המנוע היה כבה. היום כל האלקטרוניקה נמצאת במיכלים אטומים למים, וזאת רק דוגמא. מרווח הטיפולים גדול הרבה יותר (אני זוכר "שמן כל 1500 וגריז כל 10000"...), דבר שבטח מעיד על אמינות. וכמו שמישהו כאן דיבר על מחיר הרכב, היום אתה מקבל רכב טוב יותר, נח יותר ובטוח יותר במחיר זול יחסית הרבה יותר.

גם ביחס לצורה יש דיעות לכאן ולכאן. אנחנו רק זוכרים את המכוניות המדליקות אבל עם כל הכבוד לפיג'ו 403 למשל, זאת מכונית הרבה יותר דהויה מהפיג'ו המשפחתית המודרנית...

אבל אין כמו מוסטנג 1966...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
רוני,השאלה שלי היא למה אתה תוקף אותי כל הזמן.

אני מבקש שתפסיק עם זה. אתה לא מכיר אותי אפילו בעולם האמיתי.

אז התשובה שלי היא שאני לא תוקף אותך אישית, אלא את הדברים שאתה כותב. אם זה היה משתמש אחר, תאמין לי שגם לו הייתי עונה באותה הצורה. וכן, אני עומד מאחורי מה שכתבתי. בהודעה הזאת אתה זרקת לחלל הפורום שילוב של דעות קדומות מטופשות, אמירות לא רלוונטיות, הכללות דביליות וכל מיני דברים שאין סיכוי שגם אתה עומד מאחוריהם. ההודעה הזאת הייתה קשקוש אחד ארוך, ולכן התגובה שלי.

ואגב, זה לא שרשור "איזה מכונית אני אוהב" אלא שרשור "האם מכוניות של היום גרועות מבעבר". אתה מוזמן לפתוח שרשור "המכוניות שיוסי פרנקוס אוהב או שונא" וללהג עליהן כמה שתרצה (עד שננעל אותו מחוסר עניין לציבור). מי יודע, אולי אני עוד אצטרף אליך ("אני אוהב רנו 4, אבל 5 הייתה ג'יפה, ואני מת על יונדאי אטוס, אבל אקסנט דור ראשון הייתה איכסה, ואני לא אוהב וולוו כי הם עושים אם אותם רכבים כבר המון שנים, ואמריקאיות היו פיכסה בין 73 ל-82, מעולות בין 83 ל-96, איומות בין 96 ל-2002, ומדהימות בין 2003 ל-2009" נכון שזה מרתק?)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...