Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני,

אני חושב שאתה צודק במרבית הדברים שכתבת,

הבעיה היא שככל שאתה צודק יותר, כך אתה מפספס את הנקודה החשובה באמת, והיא - הנשמה.

אז לפני הכל כדאי להבהיר מהי מכונית עם נשמה -

מכונית עם נשמה היא מכונית שיש בה משהו שאפשר להתחבר אליו, ללא קשר לטכנולוגיה, לאמינות, ליופי או לביצועים. הנשמה באה לידי ביטוי ברגש שמפתחים כלפיה, בריח היחודי שלה, בצליל המיוחד לה, בתחושות שחווים כשמתפעלים אותה (ע"ע הגה, הילוכים, דוושות, הפעלת אביזרים), ובתחושות שחווים מהנהיגה עצמה. יש אפילו שאומרים שבמכונית עם נשמה מרגישים את המכאניקה עובדת ללא מסננים, את הוויברציות, כל רישרוש, כל זמזום.

אתה קורא לזה נשמה, אבל תרשה לי להביע את זה בצורה קצת יותר רציונלית (כי נשמה היא מילא מאוד לא רציונלית).

מכוניות ישנות שנשמרות עד היום הן (גם) מוצר פנאי, אביזר בידורי. בדיוק כמו מצלמה ישנה, פטיפון, גיטרה או כל מכשיר מיושן אחר שנשמר על ידי בעליו. מי ששומר כזה מוצר מחזיק כלפיו רגש סנטימנטלי, וזה בסדר גמור. זה בסדר גמור להעריך מכונית ישנה בגלל הצורה שלה, בגלל שלסבא שלך הייתה אחת או בגלל שהיא הייתה חדשנית או מיוחדת לתקופתה, או סתם בגלל שאתה נהנה יותר מהצלילים והתחושות שהיא מעבירה, כמו שאתה נהנה יותר לשמוע מוזיקה מפטיפון בגלל הצליל ה"חם" או לצלם במצלמה בת 20 שנה כי אתה נהנה מהתפעול שלה.

כל זה טוב ויפה, אבל השורה התחתונה היא שפרקטית, טכנית, תפעולית - המכוניות הללו פחות טובות מאלו של היום. הן גם לא בהכרח יפות יותר - יש המון מכוניות ישנות שנראות כמו קופסאות סתמיות לעומת כמעט כל מכונית מודרנית חצי-מעוצבת. אבל לאנשים יש סנטימטים אליהן ולכן הן שומרים אותן, כל אחד מסיבותיו הוא. קרא לזה נשמה, אני קורא לזה סנטימנטליזם...

ל sronis

מצטער בשבילך שאתה לא יכול לראות את הדברים קצת אחרת ואין צורך לנסות לההעביר את הדברים עם נימה של זלזול מצידך .

גם אם אתה צודק בהשקפת עולם שלך אינך צריך לזלזל באחרים , הייתי מסביר לך את כוונותי וספק אם היית שולל .

כשתעמוד על במה ותנגן בהופעה עם סוגי כלים או אז לא יהיה לך ספק במה שאמרתי שכלי נגינה יש בו משהו שאי אפשר להסביר ולראיה תלך לקונצרט ותשמע כינור סטרדיווריוס ואז תבוא תגיד שלדברים אין יחוד זה כלי שאף אחד לא הצליח לשכפל את הנשמה שלו והכלי הזה עולה היום מעל 3 מיליון דולר . אז אל תנסה לנחם את הסוללרי שלך כי זה באמת שטויות .

תאמין לי, אני מבין טוב מאוד את הכוונה, אני פשוט חושב שההכללות שאתה ואחרים השתמשתם בהן כאן הן מיותרות ולפעמים טיפשיות (ולכן החזרתי לכם בהכללות לכיוון השני). בנוגע לסטרדיווריוס - נכון להמשיל אותו לפרארי 250 GTO, לא לאיזו מרצדס משפחתית משנות ה-70...

דני אני מסכים עם הנאמר על הנשמה והיחוד של מכוניות העבר לעומת היום, אבל לאמר שלמאזדה 3 יש אחיזה ויציבות יותר טובים מה205GTI ?! אתה משווה קופסת סרדינים תוצרת סושי-לאנד לרכב ספורטיבי טהור:shock:...

זה בדיוק העניין - שים אותן ראש בראש ואני מבטיח לך שה-3 תהיה טובה בכל פרמטר מדיד. הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת לה להיות כזו. דני כותב שהוא היה מעדיף את ה-205 בגלל התחושות, אני קצת יותר קיצוני ולכן אגיד שמבחינתי התחושות הללו משמעותן רעשים מוגזמים, תפעול כבד להגה, בלמים פחות טובים ופלסטיקים מתפרקים מסביבי - אז אני אקח את המאזדה, ברשותכם :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פעם היה כיף לנהוג גם במכונית הכי עממית כמו אוטוביאנקי או 205 או 305 או 309 או 75. היום בפנדה או ב207 או ב407 או ב308 או ב159 אתה אולי יותר מהיר ויותר בטוח ויותר נוח -- מה שטוב לרוב האנשים -- אבל לא מזיז לך שערה בתחת.

פעם לא היה יותר כיף לנהוג על מכוניות אלא שפעם היו הרבה פחות מכוניות ביחס לגודל האוכלוסיה.

כל הזדמנות לנהוג ברכב הייתה חגיגה כי פעולת הנהיגה הייתה עיסוק אקזוטי למדי.

האוטוביאנקי היה רכב זוועתי שנסיעה בו ב- 110-120 קמ"ש, הייתה משולה לניסיון התאבדות, הרכב רעש, החימום עבד כשהכבל שנדחף בידי מנוף לא קפץ מהקליפס שלו, הבלמים? נו טוב מציאה הם לא היו וגם לא מנוע ה- 903 CC עם 40 ומשהו כ"ס.

לזכותה יאמר שידעתי לתקן אותה בעיניים עצומות, אבל זה קרה לא בשל ה'נשמה' היתירה שהייתה ברכב אלא בשל המכניקה הפרימיטיבית שלה.

אה כן, מנוע של רכב כזה עם 150 א' ק"מ נחשב לזקן מופלג שמזמן היה זקוק לאוברול.

אני לא מתגעגע למכוניות האלה ואני מתקשה לזהות נשמה בחוסר הנכונות שלהן להניע בבוקר, בפחמי הסטרטר שנישחקו בתדירות גבוהה ובקרבורטור שדיזת הסרק שלו נסתמה ללא הפסקה.

המוצר היחידי עם טכנולוגיה מאותה התקופה שאני נהנה ממנו הוא שעון יד מכני.

די ברור לי שמדובר במכונה שלפי כל קריטריון ענייני מזמן הייתה אמורה לא להיות מיוצרת, אבל חובבי השעונים (ואני בינהם) רואים בהם תכשיט עם אמנות מיכנית יוצאת מגדר הרגיל.

זה הכל.

פורסם

גם לא אתיחס לגרסת האבארט, אוטוביאנקי היתה מכונית הרבה יותר מהנה מהפנדה הנוכחית [כמובן למי שידע לנהוג בה].

אפילו פיאט 127 היתה מהנה מפנדה 2009.

כנ"ל לגבי יתר הרשימה.

פורסם

יש תחושה שבסוף שנות 80' יצרנים הבינו שלא כדאי לבנות רכב אמין .למה להשקיע ברכיבים שיחזיקו מעמד

שנים (דוגמת פורדים ישנים שפשוט מסרבים למות) כשאפשר לבנות רכב ל3-4 שנים, ולמכור כל פעם את אותו הרכב

בעל שינויים מינוריים ומתיחות פנים קטנות .

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

ברור לי שהמכוניות היום, אפילו הפשוטות ביותר, אמינות יותר, יותר קלות לנהיגה ובטוחות יותר מהמכוניות של פעם. אבל אני הרבה יותר נהנה לנהוג ברכב ישן שמתוכנן ומתוחזק היטב, ויש הרבה מכוניות חדשות (כל מה שנפוץ בליסינג למשל) שממש מוציאות כל חשק לנהוג.

לכן אני מחזיק בשתי מכוניות: BMW E30 וE46 מודרנית יותר. ה-E30 עשויה בדיוק בנקודת זמן אופטימלית מבחינתי, ומצויידת במערכת הזרקה ולכן היא אמינה מאוד (למרות אהבתי למכוניות ישנות אני לא סובל קרבורטורים) ומעבר לכך אין בה מערכות מורכבות שנוטות להתקלקל וכמעט הכל ניתן לתקן לבד בבית. אבל כאשר אני נוסע עם המשפחה אני מעדיף להיות במכונית המודרנית עם מערכות הבטיחות הנוספות.

נקודה אחת שעוד לא הועלתה כאן, למרות יתרונן הבטיחותי הכללי של מכוניות מודרניות, במכוניות משנות השמונים וב-E30 בפרט, שדה הראייה של הנהג הוא הרבה יותר טוב מבמכונית מודרנית. הנהג רואה את קצוות המכונית ממקום מושבו ואין כמעט שום שטח מת מהקורות. אומנם השינוי נבע מהצורך לעשות את המכוניות יותר בטוחות, אולם שדה ראייה טוב יכול למנוע את התאונה לפני שהיא קוראת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה לא חוכמה להשוות ב.מ.וו ישנה למכונית ליסינג מודרנית. תשווה ב.מ.וו ישנה לב.מ.וו חדשה, או קורולה חדשה לקורולה בת 20, אבל אל תערבב.

בנוגע לשדה הראייה - אני משוכנע שגורם שדה הראייה אחראי (רק באופן עקיף) לחלקיק אחוז מהסיבות לתאונות, וההפרש בין שדה הראייה במכוניות ישנות לבין חדשות מקטין עוד יותר את החלקיק הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הדבר היחיד שאני יכול לומר לכל הראציונלים שביניכם שאין נשמה ואין רוח הכל מדעי וניתן להסבר, זה שאתם טועים .

ועל שאלה זו התפלספו דורות רבים .

כל מה שאני יודע ואני לא מדבר על אוטוביאנקי שצריכה ללכת לגריסה מהיום שהיא יצאה מהמפעל אני מדבר על מעוף על דמיון ויצירתיות כולכם יכולים להביא כל מיני דוגמאות אבל מכוניות כמו למבורגיני או פרארי או מרצדס ישנות מסויימות הם עוצרות נשימה ואני אכביר ואומר שגם היום יש אי אלו מכוניות מדהימות מבחינת העיצוב קרי אלפא GT בעיניי היא פשוט יופי טהור .

לצערי הרב בעולם של היום מנסים לייצר דבר שהוא מועיל ופרקטי קרי אמין שינפיק כמה שיותר רווח למוכר אני מאמין שפעם הדבר היה הרבה פחות שכיח ולכן היו דברים כמו שהיו ולא על מכוניות אני רק מדבר .

ולדברים אלו אני בטח נקשר ובטח לא לכל דבר לא לאלפא שהייתי מתעורר כל בוקר והיא הייתה מברכת אותי בתקלה חדשה זה בטח שלא. אלו הדברים שהיו זולים גם אז אני מתכוון לדברים האיכותיים הישנים והמדהימים מהעולם שלי שאני מוסיקאי אני רוצה לראות את הנגן שיעדיף FENDER 2009 על פנדר 1970 ואני מוכן לתת לו את הבית שלי .

זה כמו להסביר אהבה לבחורה מסויימת אי אפשר להסביר ולא לא חייב לקרוא לזה נשמה אפשר למצוא לזה עוד הרבה שמות

פורסם
דני אני מסכים עם הנאמר על הנשמה והיחוד של מכוניות העבר לעומת היום, אבל לאמר שלמאזדה 3 יש אחיזה ויציבות יותר טובים מה205GTI ?! אתה משווה קופסת סרדינים תוצרת סושי-לאנד לרכב ספורטיבי טהור:shock:...

תתחבר למציאות.

אני מסכים לגמרי עם מה שדני G אומר.

לי יש פורשה 944 שאי שם באמצע שנות ה 80 נחשבה למכונית ספורט מצויינת.

היום יש משפחתיות עם מנוע דיזל שיראו את האגזוז ל 944 שלי בכל מצב, ויעשו את זה עם הרבה פחות מאמץ ממה שאני אצטרך להשקיע מאחורי ההגה של הפורשה.

אבל תן לי מסלול או כביש מפותל, או סתם נסיעה ארוכה לבדי, ואני תמיד אעדיף את ה 944 בגלל חווית הנהיגה שלא מוצאים כמותה במכוניות מודרניות.

אז האם מכוניות חדשות טובות יותר? חד משמעית כן.

אבל בדיוק בגלל שהן טובות יותר, הן גם מהנות פחות.

דרך אגב, יצא לי שבוע שעבר לנהוג על המונדאו החדשה (סטיישן בנזין ידנית), ונדהמתי לגלות את ההגה ההכי טוב שאפשר למצוא ברכב חדש כלשהו מהעשור האחרון (למעט מיצובישי אבו). כנראה שגם מישהו בפורד מתגעגע למה שהיה פעם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
הדבר היחיד שאני יכול לומר לכל הראציונלים שביניכם שאין נשמה ואין רוח הכל מדעי וניתן להסבר, זה שאתם טועים .

ועל שאלה זו התפלספו דורות רבים .

כל מה שאני יודע ואני לא מדבר על אוטוביאנקי שצריכה ללכת לגריסה מהיום שהיא יצאה מהמפעל אני מדבר על מעוף על דמיון ויצירתיות כולכם יכולים להביא כל מיני דוגמאות אבל מכוניות כמו למבורגיני או פרארי או מרצדס ישנות מסויימות הם עוצרות נשימה ואני אכביר ואומר שגם היום יש אי אלו מכוניות מדהימות מבחינת העיצוב קרי אלפא GT בעיניי היא פשוט יופי טהור .

לצערי הרב בעולם של היום מנסים לייצר דבר שהוא מועיל ופרקטי קרי אמין שינפיק כמה שיותר רווח למוכר אני מאמין שפעם הדבר היה הרבה פחות שכיח ולכן היו דברים כמו שהיו ולא על מכוניות אני רק מדבר .

ולדברים אלו אני בטח נקשר ובטח לא לכל דבר לא לאלפא שהייתי מתעורר כל בוקר והיא הייתה מברכת אותי בתקלה חדשה זה בטח שלא. אלו הדברים שהיו זולים גם אז אני מתכוון לדברים האיכותיים הישנים והמדהימים מהעולם שלי שאני מוסיקאי אני רוצה לראות את הנגן שיעדיף FENDER 2009 על פנדר 1970 ואני מוכן לתת לו את הבית שלי .

זה כמו להסביר אהבה לבחורה מסויימת אי אפשר להסביר ולא לא חייב לקרוא לזה נשמה אפשר למצוא לזה עוד הרבה שמות

מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר,אבל אני לא אומר שכול המכוניות הישנות הן מהנות לנהיגה ויש להן נשמה ממש לא,וכן איך שלא נסתכל על זה אוטוביאנקי זה פחית על 4 גלגלים לא אמינה בעליל.אבל בעבר יוצרו מכוניות שנוסעות עד היום,על האמינות של W123 הולכות אגדות,קראתי במקום אחד שהמנועים שלהם עושים מיליון ק"מ.

ובאותו מקור גם קראתי שהיה פולקסווגן פאסאט מהדור הראשון שעם קילומטרג' של 485.000 לא פתחו לה את המנוע.

כן גם היום וגם בעבר היו מכוניות עם נשמה אך לדעתי האישית אז היו יותר כאלה,כגון מרצדסים ישנים אמריקאיות של שנותה60 צרפתיות למינהן ויש עוד הרבה כאלה..

אומנם לא נהגתי לכן אין לי דעה בנושא אבל אומרים שפורשה האמיתית האחרונה נגמרה בסדרה ה993(פורשה 911 מסוף שנות ה80 עד אמצע 90).זה הפורשה האחרונה עם קירור אוויר,אומנם לא היה לה את כול כמות האלקטרוניקה אך מספרים שהיא מהנה הרבה יותר מאחותה הצעירה.

ולגבי SUV המודרניים,אני לא חושב שריינג' רובר עם כול שלל האלקטרוניקה שלו יצליח לעמוד בתנאים שבהם נוסעים בדיפנדר האלקטרוניקה העדינה פשוט תקרוס,ריינג' רובר הוא ג'יפ מדהים אך עם כול הכבוד שטח רציני הוא פשוט לא ישרוד,מערכת חשמלית אחת תתפקשש והוא יתקע.כך שבעצם למי שרוצה רכב שטח עם יכולת עבירה יוצאת דופן אין אלטרנטיבה אלה על רכבים שאין בהם כמעט אלקטרוניקה,במיוחד לא זאת שאמורה לשרת אותם בשטח.(דיפנדר רנגלר פטרול וכד')

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

רק שהחדש מאוד שנוי במחלוקת.....

mercedes-e-class-2009.jpg

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

כל זה טוב ויפה, אבל השורה התחתונה היא שפרקטית, טכנית, תפעולית - המכוניות הללו פחות טובות מאלו של היום. הן גם לא בהכרח יפות יותר - יש המון מכוניות ישנות שנראות כמו קופסאות סתמיות לעומת כמעט כל מכונית מודרנית חצי-מעוצבת. אבל לאנשים יש סנטימטים אליהן ולכן הן שומרים אותן, כל אחד מסיבותיו הוא. קרא לזה נשמה, אני קורא לזה סנטימנטליזם...

.

.

זה בדיוק העניין - שים אותן ראש בראש ואני מבטיח לך שה-3 תהיה טובה בכל פרמטר מדיד.

רוני

אז בעצם אתה מסכים עם מה שכתבתי...

רק שאתה טוען שהשיקולים (או ההעדפות) שלך שונים, וזה כמובן לגיטימי.

דני G.

פורסם
אומנם לא נהגתי לכן אין לי דעה בנושא אבל אומרים שפורשה האמיתית האחרונה נגמרה בסדרה ה993(פורשה 911 מסוף שנות ה80 עד אמצע 90).זה הפורשה האחרונה עם קירור אוויר,אומנם לא היה לה את כול כמות האלקטרוניקה אך מספרים שהיא מהנה הרבה יותר מאחותה הצעירה.

ולגבי SUV המודרניים,אני לא חושב שריינג' רובר עם כול שלל האלקטרוניקה שלו יצליח לעמוד בתנאים שבהם נוסעים בדיפנדר האלקטרוניקה העדינה פשוט תקרוס,ריינג' רובר הוא ג'יפ מדהים אך עם כול הכבוד שטח רציני הוא פשוט לא ישרוד,מערכת חשמלית אחת תתפקשש והוא יתקע.כך שבעצם למי שרוצה רכב שטח עם יכולת עבירה יוצאת דופן אין אלטרנטיבה אלה על רכבים שאין בהם כמעט אלקטרוניקה,במיוחד לא זאת שאמורה לשרת אותם בשטח.(דיפנדר רנגלר פטרול וכד')

בקשר ל-911 - לא יודע מי סיפר לך את השטות הזאת, אבל הוא חי בסרט. 997 היא פי 7 יותר מהנה מ-993 ב-99% מהמובנים.

בקשר לריינג' - לא יודע מאיפה נכנס לך לראש שאלקטרוניקה היא בהכרח עדינה, אבל אני חותם לך שריינג' מסוגל לבלוע שטח לא פחות קשה מדיפנדר סטנדרטי, במגבלות מרווח הגחון וכדומה, כמובן, ויותר חשוב - עם שמינית מהמאמץ עבור הנהג. כמובן שיש כאלו שאוהבים את המאמץ (או שאין להם 800 אלף לריינג' חדש...)

אז בעצם אתה מסכים עם מה שכתבתי...

רק שאתה טוען שהשיקולים (או ההעדפות) שלך שונים, וזה כמובן לגיטימי.

דני G.

אתה מתכוון שאתה מסכים עם מה שאני כתבתי... :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

המכוניות של היום הרבה יותר טובות בכל פרמטר.

בעבר מנועים שחצו את רף ה 200,000 ק"מ היו נדירים וגם את זה הם עשו בתנאים הרבה יותר קלים ממנועים מודרניים (מבחינת מהירויות ועומסים), מכוניות תוקנו הרבה יותר ולעיתים יותר קרובות (מישהו זוכר מה זה טיפול 5,000?) והחזיקו יותר שנים רק כי נסעו פחות והתיקונים היו זולים יותר.

אני יודע שבשנות השישים אפילו מיסבי גלגלים היו קונים משומשים ובכלל היו מתקנים כמעט הכל כי חדש עלה המון ואנשים לא יכלו להרשות לעצמם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם כל הכבוד למכונות הישנות , בואו נתעורר למציאות.

יש לי 3 רכבים ישנים ומתוכם חיפושית 73' אספנות ,עם כל הכיף של הרכבים הישנים והאמינות , ביומיום ולנסיעות מרובות ק"מ רכב ישן לא ישרוד הרבה ,רכב חדש מיועד לזה.

המרצדס שלי (230 W123)כבר הגיעה למיליון ,היא הייתה בעבר מונית ב89' אבי קנה אותה והפך אותה לפרטית , הוחלפו כבר לפחות 3 ספידומטרים שכל אחד הגיע ל350K שזה בערך 100K לכל לוח .

בערך 8 שנים שהמד ק"מ לא עבד והיה תקוע על 650K ורק לפי שנה החלפתי ל330000 ק"מ ועכשיו זה נספר שוב.

אז נכון כבר פעמיים הוחלף המנוע , ואני כבר שנה נוסע עם מנוע מעשן ובריחת קומפרסיה (מדרגות בציל'),אבל המנוע הזה לא מת ,הוא סוחב מצויין ומגיע בכיף ל140 קמ"ש ויותר.

השנה או שנה הבאה הוא יכנס לשיפוץ מקיף שכולל פחחות ,צבע ,אוברול .

יש לי גם GMC ראלי STX 1984 (כמו הוואנדורה רמת גימור הכי גבוהה) שזה פשוט רכב אמין ,נוח , מושבים מאוד נוחים ,ומהנה לנהיגה מבחינת נוחות לא ספורטיביות.(הוא חצי קרוואן )

גם הוא זקוק לצבע ויצבע כנראה ביחד עם המרצדס.

החיפושית היא גם רכב פשוט ואמין אך זה לא אותו דבר .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...