Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לראות כמה וכמה מכוניות שנפתחו להם כרית אוויר בעוד שמקדימה הטמבון נישבר ,ניכנס לבפנים טיפה מכסה המנוע

אולי קצה שילדה לא יותר. מענין אותי לדעת האם מכוניות שנפתחו להם כרית האוויר זה אומר ישר טוטאלוסט נגיד ומדובר במכוניות חדשה ששוה 100 אלף שקל,יש מצב להחזיר לכביש מכונית שנפתחו לה כריות האוויר אני מדבר על חוקי ולא על חפאריות ?

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

ככל שידוע לי פיחת כריות אויר אינה מעידה על טוטאל לוס. טוטאל לוס, זה כאשר עלות תיקון נזקים עולה על אחוז מחירון מסויים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טוטאל-לוס זהו מושג שמקורו בכדאיות התיקון.

מכאן שאם עלות תיקון הנזק + החלפת כריות האוויר אינם עולים על האחוז המוגדר בפוליסת הביטוח (בד"כ 55%), קיימת כדאיות בתיקון.

יש כמובן גם חריגים.

אגב, התפוצצות כריות האוויר כן מעידה על כך שהתאונה התרחשה במהירות שמעל ל- 50 קמ"ש.

דני G.

פורסם
אגב, התפוצצות כריות האוויר כן מעידה על כך שהתאונה התרחשה במהירות שמעל ל- 50 קמ"ש.

דני G.

זה לא מחוייב המציאות כלל.

הכרית יכולה להיפתח גם במהירות נמוכות משמעותית.

פורסם

שכן שלי עלה אם הרכב שלו על במפר להאטה במהירות די גבוה ונפתחו לו כריות האוויר = הוא השבית את הרכב.

הרכב היה רנו קליאו 2002

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם
שכן שלי עלה אם הרכב שלו על במפר להאטה במהירות די גבוה ונפתחו לו כריות האוויר = הוא השבית את הרכב.

הרכב היה רנו קליאו 2002

אה? אני הייתי ברכב בזמן שחבר עלה עם רנו קליאו 1.4 על במפר ב85 ולא קרה כלום, אתה בטוח?

פורסם

בטוח במאה אחוז, ראיתי את הרכב בעצמי. כנירא היה משהו דפוק בחישנים ויכול להיות גם שהבולמים יכלו להיות גמורים והכל תורם

פורסם
בטוח במאה אחוז, ראיתי את הרכב בעצמי. כנירא היה משהו דפוק בחישנים ויכול להיות גם שהבולמים יכלו להיות גמורים והכל תורם

יש נורות אזהרה לחיישנים? [מתחיל להרתיע אותי.. אני מתכנן לקנות אחת]

פורסם

כן, אכן ישנה מערכת התרעה בכל מה שקשור לכריות האויר ברכב.

בעת בעיה אמורה להדלק נורה בלוח שעונים. איזה רכב יש לך? אם יש לך ספר רכב צריך להיות שם פירוט של הנורית.

פורסם
זה לא מחוייב המציאות כלל.

הכרית יכולה להיפתח גם במהירות נמוכות משמעותית.

נכון,

אני דיברתי על פגיעת חזית בעצם מעיך ודחיף (מלשון נמעך ונדחף ..) כגון מכונית אחרת.

פגיעה בקיר בטון למשל או פגיעת צד, יכולות להפעיל את הכריות גם במהירות של 35 קמ"ש, תלוי במידת התאוטה וזווית הפגיעה.

דני G.

פורסם
טוטאל-לוס זהו מושג שמקורו בכדאיות התיקון.

מכאן שאם עלות תיקון הנזק + החלפת כריות האוויר אינם עולים על האחוז המוגדר בפוליסת הביטוח (בד"כ 55%), קיימת כדאיות בתיקון.

יש כמובן גם חריגים.

דני G.

אתה מערבב בשר וחלב!!!

טוטל לוס זה לא כדאיות תיקון טוטלוס זה הגדרה בחוק, רכב שעלות התיקון 60% מערך רכב זהו רכב שיעודו פירוק בלבד.

כדאיות תיקון זה כאשר לרכב מבוטח בחברת ביטוח X נגרם נזק מעל 40% (פרמטר משתנה בהתאם לפוליסה או לחברת ביטח)

הרכב מוכרז כאובן להלכה ויעודו שיקום ע"י מגרש שעובד בחוזה מול חברת ביטוח!!!

והנושא של כריות אויר זה לא מדע מדוייק.

פורסם

אני מניח שהכל תלוי במחיר הרכב.

תיקח רכב ששווה היום 30 אלף יש מצב טוב שהחלפת כריות אוויר יגרמו לטוטאלוס.

לעומת לדוגמה רכב חדש ששווה מעל 500 אלף, אל תחשוב שפתיחת כרית אוויר תגרום לו לטוטאלוס.

פורסם

דני, אני הצלחתי לפתוח כריות אויר כשנסעתי על 25 קמ"ש.

מכסה ביוב העיף אותנו (אותי ואת הקלמנטינה) על גדר ונפתחו כריות אויר.

2pac הקלמנטינה הייתה קרועה מלמטה, עם נזק גדול, מאוד קרובה לטוטלוס אבל עם עיקום קל בכנף.

אם היא הייתה מגיעה לפירוקיה גם היא הייתה נראת סבבה.

כנראה שהמכוניות האלה פגועות מלמטה.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
אתה מערבב בשר וחלב!!!

טוטל לוס זה לא כדאיות תיקון טוטלוס זה הגדרה בחוק, רכב שעלות התיקון 60% מערך רכב זהו רכב שיעודו פירוק בלבד.

כדאיות תיקון זה כאשר לרכב מבוטח בחברת ביטוח X נגרם נזק מעל 40% (פרמטר משתנה בהתאם לפוליסה או לחברת ביטח)

הרכב מוכרז כאובן להלכה ויעודו שיקום ע"י מגרש שעובד בחוזה מול חברת ביטוח!!!

quote]

אריק,

אני חושש שהתגובה שלך אלי סותרת את מה שכתבת בעצמך (שמאשש את מה שאני כתבתי).

אם טוטאל-לוס אינו מדבר על כדאיות התיקון, אז מדוע הקריטריון נקבע לי 60% מערך הרכב ? מדוע כשהסכום נמוך מכך כן מתקנים ע"י קבלן שעובד עם חברת הביטוח, וכשהסכום נמוך משמעותית מתקנים תיקון רגיל ?

בדיוק בגלל הסיבה שציינתי - זה עניין של כדאיות התיקון ומעל אחוז מסוים פשוט לא כדאי לתקן. הגדרה בחוק או לא הגדרה בחוק לא משנה את הסיבה.

נטלי,

איך את יודעת שנסעת בדיוק 25 ולא 35 קמ"ש ? הסתכלת על השעון תוך כדי שעפת על הגדר ?

דני G.

• תוכן חדש...