Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מפסיקים למכור אוקטן 96 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב מסוג אפלאוז, שנת יצור 92 , קרבורטור, שהונחה על ידי, ויכול לעבור עוד היום לאוקטן 95 ללא חשש כלשהו, וללא כוונים שונים בקרבורטור או בהצתה.(וללא הוספת תוסף כלשהו).

בברכה

צביקה

הי צביקה.

האם אפשר קצת הסבר על המעבר - אם אין בעיה לעבור, מה בכל זאת ההבדל בדלקים ולמה עדיף ה-96 (כידוע לך אני נוסע באפלאוז ידני שנת 93).

נ.ב. - מה אני אעשה עם הפרינץ?

תודה,

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תסלחו לי מאד חברים,אינני מבין מה הבעיה?איך זה שבאירופה מכוניות ישנות מאד נוסעות בלי עופרת ובארץ ישר עושים רעש?אני לא מבין על מה המהומה?

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
האם אפשר קצת הסבר על המעבר - אם אין בעיה לעבור, מה בכל זאת ההבדל בדלקים ולמה עדיף ה-96 (כידוע לך אני נוסע באפלאוז ידני שנת 93).

תודה,

אם תסכים לקבל הסבר מבעל אפלאוז נוסף (91) ולא מבעל מקצוע, אז הנה הסבר קצר:

דלק 96 מכיל (או לפחות הכיל בעבר) עופרת. העופרת משמשת לשימון השסתומים במנוע (בשנים האחרונות העופרת בדלק הוחלפה באשלגן שמשיג את אותו אפקט עם פחות זיהום). בשימון הזה יש צורך במנועים שעשויים מברזל, מכיוון שללא שימון השסתומים פשוט ישחקו עד כדי הרס עצמי. במנועים מודרניים יותר, שעשויים מאלומיניום, השסתומים עשויים מפלדה מוקשחת ואינם זקוקים לשימון הזה, ולא ישחקו גם אם הוא לא קיים. בדייהטסו אפלאוז מותקן מנוע אלומיניום שאינו דורש את השימון שמספקת העופרת ויכול לפעול עם דלק נטול עופרת בלי שום בעיה.

לדלק 96 אין עדיפות במנוע כזה. למעשה, היית יכול כל השנים לתדלק בדלק נטול עופרת. גם אני תדלקתי כל השנים (טוב, לא אני, ההורים שלי, אני התחלתי למלא בו דלק רק לפני כשנתיים) בדלק 96, למעשה ללא צורך אמיתי.

אחרי ששמעתי את מה שהסברתי עכשיו (לפני מספר חודשים), פתחתי את ספר הרכב, וכתוב בו כך (בערך): יש למלא דלק באוקטן של 91 ומעלה עם או בלי עופרת.

למעשה, היצרן מעולם לא הורה לתדלק דלק 96, ואין שום בעיה לתדלק 95.

"ai motoare capul doare"

פורסם

כרמל טוכמן ידידי שלו רב, .

לאחר הסברו המלומד של קודמי, רידל לייבל, אין צורך להוסיף דבר, כי כפי שידוע לך, "כל המוסיף גורע".

בקשר לפרינץ, יש לי פתרון יצירתי בשבילך, מסור אותו בשלמותו, לליאור ברוך, הוא יקבל אותו כמו שהוא בחפץ לב ובשמחה רבה.

.... וולרגע ברצינות, יש פתרון לכל דבר בקוןב, ניתן יהיה להשיד דלק באוקטן 96 , המכיל אשלגן, במספר תחנות מצומצם ברחבי הארץ, לא ידוע לי אם גם בחולון עיר מגורייך.

בכל מקרה , ניצן יהיה להשיג בקרוב, תוספי אשלגן בעלות סמלית, בכל תחנות הדלק, לשימוש ברכבי ישנים משנות ה80 ומטה, בעלי שסתומים ללא הגנה, כך שאתה יכול להיות רגוע בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לילה טוב,

אמא שלי, אשה כבר לא כ"כ צעירה, נוהגת באאודי 80 שנת ייצור 1992, 1600 סמ"ק, הזרקה. עד עתה תידלקה

באוקטן 96. עכשיו מודאגת היא מאוד, ושאר על כן מבקש בשמה את עצתכם המלומדת.

בשם שנינו - תודה מראש.

פורסם
לילה טוב,

אמא שלי, אשה כבר לא כ"כ צעירה, נוהגת באאודי 80 שנת ייצור 1992, 1600 סמ"ק, הזרקה. עד עתה תידלקה

באוקטן 96. עכשיו מודאגת היא מאוד, ושאר על כן מבקש בשמה את עצתכם המלומדת.

בשם שנינו - תודה מראש.

שלום רב!

תאמר לאמא הצעירה שלך, שתעבור עוד מאתמול, לאוקטן 95, הרכב מוזרק, ואסור לו לנסוע כלל על רכב מוזרק!!

עוד שאלות כאלה ,ואמליץ למנהלי הפורום לנעול את השרשור!

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב!

תאמר לאמא הצעירה שלך, שתעבור עוד מאתמול, לאוקטן 95, הרכב מוזרק, ואסור לו לנסוע כלל על רכב מוזרק!!

עוד שאלות כאלה ,ואמליץ למנהלי הפורום לנעול את השרשור!

בברכה

צביקה

שלום לאדוני,

אני מקווה כי באומרו "תאמר לאמא הצעירה שלך" אין הוא מזלזל או חלילה עולב בגברת לא צעירה, מקווה אני מאוד.

לא מבין אני את המשפט "הרכב מוזרק ואסור לו לנסוע כלל על רכב מוזרק". למי אסור לנסוע, ועל מי?

אשמח מאוד על הבהרת הנקודה, מאדוני או מאחרים.

ודרך אגב, אותי חינכו לומר "בבקשה" ככה ש"תאמר בבקשה לאמא..." נשמע הרבה יותר טוב.

מיצר אני כי הרושם שקבלתי אודות אדוני מהחומרים השונים בפורום, נאלץ אני להעריך מחדש.

בברכת שבת שלום.

פורסם
שלום לאדוני,

אני מקווה כי באומרו "תאמר לאמא הצעירה שלך" אין הוא מזלזל או חלילה עולב בגברת לא צעירה, מקווה אני מאוד.

לא מבין אני את המשפט "הרכב מוזרק ואסור לו לנסוע כלל על רכב מוזרק". למי אסור לנסוע, ועל מי?

מיצר אני כי הרושם שקבלתי אודות אדוני מהחומרים השונים בפורום, נאלץ אני להעריך מחדש.

בברכת שבת שלום.

אדון נכבד!

תאמר בבקשה.,לאמא הצעירה שלך, שמכיוון שאני מכבד אותה, ומפרגן לה, ומחמיא לה[ תלמד ממנוסים ממך, תמיד תאמר לאישה, ולא חשוב מה גילה, שהיא נראית צעירה מגילה, עשית לה את היום השבוע והחודש].

ולשאלתך: לרכב מוזרק אסור לנסוע על דלק שהוא לא נטול עופרת, כלומר אוקטן 95 או 98 בלבד!

בתקוה שהפעם הייתי ברור יותר.

צביקה

פורסם
שלום לאדוני,

בברכת שבת שלום.

אל תחשוד בכשרים - צביקה הוא איש נעים הליכות!!!

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

שלום לך כרמל. אזי, אמי נסעה שנים על דלק לא נכון. מה יקרה עכשיו שנכניס אוקטן95, יילך מנוע? :shock:

יש פרוצדורה של "חינוך מחדש" למנוע? לתדלק ולנסוע? :-P

בברכה,

פורסם

הנזק שנגרם ,הוא לא למנוע, הוא לממיר הקטליטי שניזוק, אל אם הוא בוטל ברבות השנים.

במחשבה שנייה, יתכן ובסבירות רבה שהרכב של אמך, בעל קרבורטור ולא מוזרק, כך שלא נגרם כל נזק.

בברכה

צביקה

פורסם
הנזק שנגרם ,הוא לא למנוע, הוא לממיר הקטליטי שניזוק, אל אם הוא בוטל ברבות השנים.

במחשבה שנייה, יתכן ובסבירות רבה שהרכב של אמך, בעל קרבורטור ולא מוזרק, כך שלא נגרם כל נזק.

בברכה

צביקה

הרכב, מ-92 הינו ללא ממיר קטליטי לידיעתי, אך בבטחה הינו הזרקה ולא קרבורטור. זאת אומר באחריות.

• תוכן חדש...