Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל עוד הגורם האנושי לא ישנה דרכו הקלוקלת

בזה סיכמתה את הכל!

כל נהג ללא יוצא מן הכלל הוא בן אנוש, וכאחד כזה הוא אינו נטול מטעויות. במקום לנסות ולהקטין את תוצאות אותן הטעויות, או בכלל למנוע אותן על ידי תשתיות סלחניות וברורות, הגופים האחראים מעדיפים לטמון את ראשם בחול.

הנה דוגמא למדיניות הקומבינות, והדאגה לחיים שלך.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3677656,00.html

• תגובות 233
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה זה שצריך להתבגר מכל המנטרות השחוקות של אור ירוק ושות'

הטענה שמעלים כאן והיא צודקת שלא נעשה שום דבר אפקטיבי במלחמה בתאונות הדרכים.

והפרויקט ה"מפואר" הזה הוא רק הוכחה ותעודת עניות לרשויות האכיפה.

מי אתה שתדבר על אור ירוק?

מה אתה עשית כדי למנוע תאונות דרכים?

מהירות היא הגורם לתאונות דרכים וזה ידוע ובדוק, כל מי שאומר אחרת לא יודע על מה הוא מדבר, כמובן שיש לאכוף חוקים אחרים שהעלו כאן אבל יש גם לאכוף את עניין המהירות, בעיקר בערים! ולאו דווקא מחוץ לעיר.

איילון מתאין לנסיעה על מהירות של 130-140 אבל דרך נמיר למשל, לא.

פורסם
בזה סיכמתה את הכל!

כל נהג ללא יוצא מן הכלל הוא בן אנוש, וכאחד כזה הוא אינו נטול מטעויות. במקום לנסות ולהקטין את תוצאות אותן הטעויות, או בכלל למנוע אותן על ידי תשתיות סלחניות וברורות, הגופים האחראים מעדיפים לטמון את ראשם בחול.

הנה דוגמא למדיניות הקומבינות, והדאגה לחיים שלך.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3677656,00.html

מצאת אילן להתלות בו

יופי נחמה

פורסם
אתה כל הזמן מסנן ומדבר בסיסמאות שאיתן מנסים לשטוף לכולם את המח. דיעה אישית יש לך?

מצלמות רמזור זה מעולה, כמה שיותר יותר טוב! אבל מצלמות מהירות זה לא בהכרח הפתרון. מהירות היא לא תמיד הגורם לתאונות (אם כבר לשים מצלמות אז בתוך ערים ואיזורים הומי הולכי רגל ולא בדרכים בין עירוניות), ואם כבר מהירות גורמת באופן ישיר לתאונה, אז זה כי היא גבוהה מדי ביחס לתנאי הדרך והרכב.

קודם כל שישקיעו יותר בחינוך, יחמירו את הקנסות והענישה במקרים של עבירות מסכנות חיים (רמזור אדום, פס לבן, פלאפון, אלכוהול ועוד, לא חסר), יעדכנו את המהירות המירבית המותרת ורק אז יציבו מצלמות.

מה שכן, בניגוד לכמה פה אני לא חושב שצריך להעלות באופן גורף את המהירות בכל הכבישים שמתאימים. ראשית, אין הרבה כבישים שבהם ניתן להעלות את המהירות ביותר מ10 קמ"ש (כלומר כבישים שבהם התשתית מאפשרת את זה), שנית כל עוד אנשים לא ידאגו לתחזוקה מיטבית של רכבם, זה לא ממש אחראי להעלות את המהירות (לא ממש בא לי לנסוע על 120 ליד/בתוך רכב שבעליו לא עשה טיפול מעל שנה, לא בדק לחץ אוויר והרכב על סף התפרקות).

דעה אישית

סע על פי חוקי התנועה

וכבד את הזולת בכביש גם אם טעה

וכמה שפחות נפוחים מחשיבות עצמית,טוב יותר

פורסם

מהירות היא הגורם לתאונות דרכים וזה ידוע ובדוק, כל מי שאומר אחרת לא יודע על מה הוא מדבר,

ומי אתה שתקבע מי יודע מה?

אני מעדיף לנסוע עם נהג שיודע מה הוא עושה על 130 בכביש 6, מאשר לנסוע עם נהג שנוסע לך 40 בעיר אבל עם פלאפון ביד אחת, סיגריה ביד שניה ונצמד לרכבים.

מהירות לבדה, לרוב, היא לא הגורם העיקרי לתאונות. נכון שתאונה במהירות גבוהה יותר מגדילה את הסיכויים להיפגע, אבל אם הנהג מודע למגבלותיו ולמגבלות הרכב והסביבה, אין סיבה שהתאונה תתרחש.

ואם נהג מאבד שליטה בגלל מהירות, אז זה לא כי הוא נסע על 130 בכביש 6, אלא כי הוא לקח סיבוב יותר מהר ממה שהוא/הרכב מסוגל או ביצע תמרון חד אחר ולא הצליח להשתלט על הרכב לאחר מכן.

פורסם
מהירות היא הגורם לתאונות דרכים וזה ידוע ובדוק, כל מי שאומר אחרת לא יודע על מה הוא מדבר

אתה יכול לגבות את הטיעון הזה? נשמע לי מוזר שבגרמניה לדוגמא, שם עדיין נותרו כבישים שמותר לטוס עליהם 300 קמ"ש בצורה חוקית. אילו הטיעון הזה שלך היה נכון, מזמן הפרלמנט שם היה מגביל את המהירות. הם הגבילו מהירות באיזורים מסויימים על מנת לצמצם שיעורי זיהום אוויר. אילו היה קשר ישיר בין שיעור ההרוגים בכבישים למהירות הנסיעה בהם, אני רק יכול לשער שזה היה מזיז להם יותר מהקשר הישיר עם זיהום האוויר... :)

ולגבי תוספת מצלמות המהירות - אפשר להתגונן באמצעות ולנטיין.

פורסם

הבנת הנקרא?

אני מעדיף לנסוע עם נהג שיודע מה הוא עושה על 130 בכביש 6
איפה ראית שהוא אמר שב130 הוא יכול לעשות הכל אם הרכב בנוי לזה?

ובלי קשר,הוא צודק לגמרי. אני יעדיף לנסוע עם אחד שיודע מה הוא עושה מאשר עם טמבל שחושב שהוא יודע מה הוא עושה.

עריכה:

ההודעה המקורית נמחקה,אז...תבינו מה שתבינו :|

פורסם

מהירות היא הגורם לתאונות דרכים וזה ידוע ובדוק, כל מי שאומר אחרת לא יודע על מה הוא מדבר, כמובן שיש לאכוף חוקים אחרים שהעלו כאן אבל יש גם לאכוף את עניין המהירות, בעיקר בערים! ולאו דווקא מחוץ לעיר.

איילון מתאין לנסיעה על מהירות של 130-140 אבל דרך נמיר למשל, לא.

תרשה לי לתת לך הסבר קטן על מהירות מופרזת, ישנן שתי אפשרויות:

- מהירות מופרזת בנסיבות העניין, לדוגמא נסעת במהירות של 100 קמ"ש (10 פחות מהמותר) בכביש 6. חוקי למהדרין נכון? לא נכון, כי יתכן שתנאי הראות (למשל ערפל) היו כאלה שזו מהירות ממש מופרזת. את העבירות האלה המצלמות לא יצלמו מכיוון שרק הארוע התאונתי ותנאי מז"א הפכו את המהירות למופרזת.

עברות של נסיעה במהירות מופרזת בנסיבות העניין אחראיות לכ- 16% מהתאונות ואותן כאמור המצלמות לא יצלמו.

- מהירות מופרזת ביחס לחוק, את העבירה הזו המצלמות ינציחו אבל העבירה הזו גורמת לפחות מ- 2% מכלל התאונות.

כל המתחסדים והמשועממים למינהם כורכים את שתי העבירות ביחד, בין היתר כדי להצדיק את האכיפה הברוטלית של העבירה הזו בידי המשטרה.

פורסם
רוב המשטרות בעולם חושבות בדיוק כמוני וקראו את אותם מחקרים שאני קורא.

המשטרה כאן גם יודעת את זה.

הסיבה היחידה לאכיפת מהירות כזאת היא רווח למשטרה, ולא מניעת תאונות.

אפילו למשטרה שלנו זה ברור. אם אתה לא מסכים, אני משער שאתה לבד בדעה שלך.

המשטרה לא עושה שקל מהדוחות תנועה. כל הכסף הולך למדינה, נטו. המשטרה היא זו שאוכפת את החוק ע"י רישום דוחות ידניים ומכשורים אלקטרוניים (מצלמות מהירות ורמזור). המשטרה מבצעת את מה שהראש אומר. תאמין לי שהרבה שוטרים וקציני משטרה יסכימו איתך, אבל הבעיה היא מהראש למעלה, לא במשטרה, תבין את זה כבר.

Xbox12341

פורסם

כל מי שמצדיק את הגברת אכיפת המהירות צעד זה שיש בו מעט תועלת במלחמה בתאונות ויותר תועלת כלכלית למדינה

מוזמן לקרוא את הכתבות הבאות להכניס לעצמו סטירה ולהתעורר!

נתחיל מקצת ניסיון עולמי חשוב, אחרי שבבריטניה נפרסו מאות מצלמות מהירות חדשות:

בריטניה - יותר מצלמות = יותר הרוגים

לאחר שערוריה לאומית והאשמות של שהממשלה מעוותת נתונים, ממשלת בריטניה מתקפלת:

בריטניה - מספר מצלמות המהירות הופחת

נעבור לקצת נתונים ודעות ממומחים בארץ:

נתוני הלמ"ס- אי ציות לרמזור הוא הגורם העיקרי לתאונות

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה כי עבירת מהירות מופרזת גורמת ל-6% בלבד מכלל התאונות עם נפגעים.

ד"ר משה בקר - מצלמות מהירות לא יפחיתו את מספר התאונות

ולקצת תוצאות אמת:

בשנת 2008 לא חלה ירידה בכמות התאונות וההרוגים למרות שניתנו יותר דוחות איכות

ולקינוח ניחוח של זלזול: פרויקט הצבת המלצמות יתבצע ללא כל מחקר

והאמת מאחורי המלחמה של השוטרים בתאונות הדרכים:

שוטרים מודים יש מכסת דוחות

מסקנה:

מהירות מפורזת היא לא הגורם המשמעותי של תאונות הדרכים בארץ (למרות שהיא מחמירה את התוצאות)

הניסיון העולמי מראה שאכיפת מהירות לא אפקטיבית בהורדת מספר ההרוגים בתאונות הדרכים.

נתוני הלמ"ס בארץ מראים מהו הגורם האמיתי באכיפה.

ולקינוח חובבנות וזלוזל בדמות שוטרים שלא באמת מעניין אותם מה שקורה בכביש

וממשלה שלא באמת מעניינת אותה המלחמה בתאונות הדרכים.

עדיין מצדדים בפרויקט ?

פורסם
כל מי שמצדיק את הגברת אכיפת המהירות צעד זה שיש בו מעט תועלת במלחמה בתאונות ויותר תועלת כלכלית למדינה

מוזמן לקרוא את הכתבות הבאות להכניס לעצמו סטירה ולהתעורר!

נתחיל מקצת ניסיון עולמי חשוב, אחרי שבבריטניה נפרסו מאות מצלמות מהירות חדשות:

בריטניה - יותר מצלמות = יותר הרוגים

לאחר שערוריה לאומית והאשמות של שהממשלה מעוותת נתונים, ממשלת בריטניה מתקפלת:

בריטניה - מספר מצלמות המהירות הופחת

נעבור לקצת נתונים ודעות ממומחים בארץ:

נתוני הלמ"ס- אי ציות לרמזור הוא הגורם העיקרי לתאונות

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה כי עבירת מהירות מופרזת גורמת ל-6% בלבד מכלל התאונות עם נפגעים.

ד"ר משה בקר - מצלמות מהירות לא יפחיתו את מספר התאונות

ולקצת תוצאות אמת:

בשנת 2008 לא חלה ירידה בכמות התאונות וההרוגים למרות שניתנו יותר דוחות איכות

ולקינוח ניחוח של זלזול: פרויקט הצבת המלצמות יתבצע ללא כל מחקר

והאמת מאחורי המלחמה של השוטרים בתאונות הדרכים:

שוטרים מודים יש מכסת דוחות

מסקנה:

מהירות מפורזת היא לא הגורם המשמעותי של תאונות הדרכים בארץ (למרות שהיא מחמירה את התוצאות)

הניסיון העולמי מראה שאכיפת מהירות לא אפקטיבית בהורדת מספר ההרוגים בתאונות הדרכים.

נתוני הלמ"ס בארץ מראים מהו הגורם האמיתי באכיפה.

ולקינוח חובבנות וזלוזל בדמות שוטרים שלא באמת מעניין אותם מה שקורה בכביש

וממשלה שלא באמת מעניינת אותה המלחמה בתאונות הדרכים.

עדיין מצדדים בפרויקט ?

בהחלט כן יש להמשיך בכל פרויקט אכיפה אפשרי,מצלמות,סמויים,בדיקות שיכרות,מעקב סמוי,ובכל דבר שעלול לשפר את המאזן הנורא של תאונות הדרכים.

אתה יכול ולהמשיך לחפש קישורים עד אין סוף,כל עוד לא תבוצע אכיפה,ענישה קשה ובעיקר חינוך לנהיגה נכונה ומתחשבת נמשיך לשלם מחיר יקר.

גם ציות רמזורים,גם זכות קדימה,גם זילזול מופגן במעברי חצייה,להכביד ולהפוך את זה למשימה לאומית שחס וחלילה המארה הזו לא תחלוף ליד איש מיושבי הפורום הזה.

אני שוב מחזק את כל מי שעוסק בנושא ומבקש להמשיך ולנסות ללמד את הנהג הישראלי תרבות וכבוד לזולת מה היא.

פורסם
המשטרה לא עושה שקל מהדוחות תנועה. כל הכסף הולך למדינה, נטו. המשטרה היא זו שאוכפת את החוק ע"י רישום דוחות ידניים ומכשורים אלקטרוניים (מצלמות מהירות ורמזור). המשטרה מבצעת את מה שהראש אומר. תאמין לי שהרבה שוטרים וקציני משטרה יסכימו איתך, אבל הבעיה היא מהראש למעלה, לא במשטרה, תבין את זה כבר.

הראש צודק !

יש לבער מהיסוד את פראי האדם על הכביש

עונשים כבדים והמשך אכיפה מאסיבית

פורסם
אתה יכול לגבות את הטיעון הזה? נשמע לי מוזר שבגרמניה לדוגמא, שם עדיין נותרו כבישים שמותר לטוס עליהם 300 קמ"ש בצורה חוקית. אילו הטיעון הזה שלך היה נכון, מזמן הפרלמנט שם היה מגביל את המהירות. הם הגבילו מהירות באיזורים מסויימים על מנת לצמצם שיעורי זיהום אוויר. אילו היה קשר ישיר בין שיעור ההרוגים בכבישים למהירות הנסיעה בהם, אני רק יכול לשער שזה היה מזיז להם יותר מהקשר הישיר עם זיהום האוויר... :)

ולגבי תוספת מצלמות המהירות - אפשר להתגונן באמצעות ולנטיין.

אתה גרמניה ?

תרבותך גרמנית ?

התנהגותך גרמנית?

סבלנותך גרמנית ?

שיקול הדעת שלך גרמני ?

גרמני נוסע בתוך העיר 90 קמ"ש ? ישראלים עושים את זה כאילו אין מחר,אין ילדים על מעברי חצייה,אין קשישים שלפעמים טועים

כשאנחנו ניהיה בעלי מנטליות גרמנית נפתח את נושא המהירות ושאר העברות האחרות לדיון מחודש.

פורסם

זה לא ממש משנה, זה ברור לי מה ההבדל.

כתבתי שהמשטרה חושבת כמוני בעניין הזה.

לא אכפת לי לאן מגיע הכסף, הוא יוצא מהכיס של כולנו. רוצים להעלות מיסים? תעלו מיסים!

אל תעצבנו אותנו עם גזירות כאלה.

הראש צודק !

יש לבער מהיסוד את פראי האדם על הכביש

עונשים כבדים והמשך אכיפה מאסיבית

הראש אידיוט!

אני בעד עונשים כבדים, ואני משער שהרבה אנשים פה בפורום גם, אבל לא לעבירות שהקשר ביניהן ובין תאונות הוא חלש עד מסר משמעות.

פראי האדם לא קשורים לעניין פה, מדברים על מהירות.

אם נסעת אי פעם בכביש החוף ביום שישי ב4 לכיוון דרום, בטח שמת לב שהמהירות הממוצעת היא 130 קמ"ש, והסכנה היחידה היא כשכולם נוסעים באותה מהירות ואידיוט אחד מחליט לעבור נתיב בלי זהירות ואז יש 20 רכבים שבולמים ביחד וחייבים להוריד מהירות ל90.

צריך לעשות כבישים מהירים יותר, או פשוט להעלות את המהירות ל110. נסעת על 140? מצדיק שלילה. נסעת על 120? זה נורמלי לחלוטין. לא מצדיק שלילה, כי אז גם אתה תקבל שלילה, גם אני וגם כל מי שפה בפורום או על הכביש בישראל.

אם אתה באמת נוסע לפי החוק, אתה מעכב את התנועה ומעצבן המון אנשים כל יום.

יש חוק יבש וישנם חוקים חברתיים ותרבותיים. בארץ, הבעיה היא שהחוק היבש לא תואם את התרבות שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...