Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפוש ארוך לא מצאתי תשובה חד משמעית בנושא.

כידוע קיימים היום מסכים "מקוריים" שכוללים את הפלסטיקה של הרכב ואין שום דרך לדעת שהמסך הוא לא מקורי מ"החברה".

מרבית השימוש שלי הוא לניווט ולמצלמת רוורס

כמו כן קיימים בניות למסכים בתוך הד"ש בורד (אני לא מדבר על מסכים נשלפים שחוסמים את שדה הראייה)

אשמח לקבל תושבה חד משמעית על חוקיות הנושא.

יצא לי לראות בעבר משהוא שאומר שכול מסך שאינו לשימוש ובקרת הרכב אינו חוקי - ומכן שגם ר"ד רגיל אינו חוקי...:roll:

פורסם

היה לפני כמה זמן (די הרבה זמן..) הודעה של Kompy עם הוראת משרד התחבורה/רישוי בנושא.

אין מניעה להתקין מסך ברכב, יש הרבה רכבים שמגיעים איתו כבר היום מהיצרן.

המניעה היחידה היא הצגת סרט במסך אשר נמצא בשדה הראייה של הנהג.

שליטה על הרכב, רדיו וכו' - אין שום בעיה.

(ולמען הסר ספק - ברוב המכשירים הללו האפשרות של הצגת סרט בזמן נהיגה גם כך מבוטלת)♠

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

השאלה אם מסך המותקן בחלקו הקדמי של הרכב, הוא חוקי, משנית, למרות חשיבותה, לשאלה אם מסך כזה והשימוש בו תוך כדי נהיגה מסכנים אותנו או את הנהגים והנוסעים האחרים. שכן תשובה שלילית לשאלה הראשונה תסכן אותנו בקנס ואלו תשובה הפוכה לשניה, עלולה להרוג אותנו. בכלל הגיע הזמן להתחיל להבין שלא כל מה שהנו מותר הוא גם בטוח ולא כל מה שאסור הוא מסוכן. וילון לחלון אחורי או שיחה בסלולרי תוך נהיגה, הם דוגמה מצוינת לראשון נסיעה במהירות 120 קמ"ש בתנאי דרך וראות המאפשרים זאת, לשני.

פורסם

בבקשה תקנה 28א' בפקודת התעבורה:

28א. (א) ברכב מנועי המצוי בנסיעה לא תופעל תצוגה הנראית ממושב הנהג, יותקן ברכב מנגנון לניתוקה בהיות הרכב בנסיעה ולא ינהג בו אדם אלא אם נותקה התצוגה כאמור.תק' (מס' 6) תשס"ט-2009

(ב) האמור בתקנת משנה (א) לא יחול על תצוגה המיועדת לבקרה או ניווט של הרכב או על מערכות תצוגה בכלי רכב המשמשים את משטרת ישראל או את שירות הביטחון הכללי לצורך מילוי תפקידם או את צבא הגנה לישראל למטרה ביטחונית.

(ג) על אף האמור בתקנה זו, רשאי השר ליתן היתר להפעלה למטרה בטיחותית של תצוגה הנראית לנהג גם בעת נסיעת הרכב, ובלבד שהתצוגה אינה מחייבת צפייה רצופה בה והנהג ברכב שבו מותקנת תצוגה כאמור קיבל הכשרה לשימוש בה תוך כדי נהיגה.

פורסם

תודה רבה חברים!

יש למישהוא מוסג מה הקנס על תצוגה כזאת.

אצלי ברכב זה משמש אותי לניווט וניהול מנוע, אך קיימת אפשרות גם לשמיעת מוזיקה בנוסף לניווט.

אני מבין שהחוק לא נכנס לעד כדי כך לפרטים...

פורסם
וילון לחלון אחורי או שיחה בסלולרי תוך נהיגה, הם דוגמה מצוינת לראשון נסיעה במהירות 120 קמ"ש בתנאי דרך וראות המאפשרים זאת, לשני.

מה בדיוק הבעיה עם וילון אחורי ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
תודה רבה חברים!

יש למישהוא מוסג מה הקנס על תצוגה כזאת.

אצלי ברכב זה משמש אותי לניווט וניהול מנוע, אך קיימת אפשרות גם לשמיעת מוזיקה בנוסף לניווט.

אני מבין שהחוק לא נכנס לעד כדי כך לפרטים...

החוק לא נכנס עד כדי כך לפרטי פרטים.

אני התקנתי כפתור שמעביר בין התצוגות (מצלמה אחורית וDVD), כך שאם עוצרים אותי תוך חצי שניה התצוגה כבר על המצלמה האחורית והכפתור נראה כמו כפתור מקורי של הרכב, אז הם לא באמת יכולים להוכיח אם צפיתי במשהו או לא כי הם לא ידעו שהעברתי בכלל (לא שאני צופה, רק בשביל התפריט של התיקיות מוזיקה).

פורסם

היה על זה ויכוח ארוך פעם, אמרו שצריך להוציא את הוילון האחורי מחוץ לחוק כדי שתוכל לראות דרך הרכב שלפניך. או משהו כזה :roll:

פורסם
היה על זה ויכוח ארוך פעם, אמרו שצריך להוציא את הוילון האחורי מחוץ לחוק כדי שתוכל לראות דרך הרכב שלפניך. או משהו כזה :roll:

אז אולי באותה נשימה יוציאו מחוץ לחוק משאיות ורכבי עבודה כמו רנו קנגו וגם שאר מסחריות?

Lancia Dedra 1.6 i.e 92 כבר לא בועטת :-(

• תוכן חדש...