Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזבו אתכם דגנרל או פשיסטמן, עכשיו נאכל את הצואה האמיתית עם כבוד השר טרדן במשרד התחבורה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם ודה פוד שס קונטרול?! נייט! אם ודה פוד נאש קונטרול! (מקווה שאין יותר מדי שגיעוט חטיו בתעתיק הזה).

אותי אישית הקמפיין הזה הצחיק בצורה בלתי רגילה:)

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

מתוך תקנות התעבורה

23 (א)עובר דרך חייב לציית-

(1)להוראות שנותן שוטר במדים, שוטר שהזדהה בתעודת מינוי.....או שוטר צבאי במדים או פקח עירוני במדים...

(2) לאותות הניתנים על-ידי שוטר במדים או על-ידי שוטר צבאי במדים או על-ידי פקח עירוני או על-ידי עובד מע"צ.

(ב) הציות כאמור חובה הוא אף אם ההוראה או האות הם בניגוד לתמרורים או להוראות כלליות אחרות בענין סדרי תנועה...

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מתוך תקנות התעבורה

23 (א)עובר דרך חייב לציית-

(1)להוראות שנותן שוטר במדים, שוטר שהזדהה בתעודת מינוי.....או שוטר צבאי במדים או פקח עירוני במדים...

(2) לאותות הניתנים על-ידי שוטר במדים או על-ידי שוטר צבאי במדים או על-ידי פקח עירוני או על-ידי עובד מע"צ.

(ב) הציות כאמור חובה הוא אף אם ההוראה או האות הם בניגוד לתמרורים או להוראות כלליות אחרות בענין סדרי תנועה...

.

שוטר צבאי על מדים דינו כשוטר לכל דבר ועניין. לכן אם הם לא עצלנים, צפה לקבל דו"ח לביתך או לביתו של בעל הרכב אם אתה הוא לא הבעלים.

כפי שהבנת לבד , אף ללא עזרת חברי הפורום 120 במקום של 50 הרבה הרבה מעבר לעצימת עין.

דרך אגב אם ניתן לזהות אותך על פי שם המשתמש בהודעתך יש גם הודאה למהירות נסיעתך, אם יש שוטר שקורא את השרשורים בפורום.

סע בזהירות כדי שלא ניפגש בתאונה.

ישראל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמו שכתבתי - מבחינה חוקית שוטר צבאי רשאי ויכול לעצרך וכויו"ב.

בפועל - אין שיתוף פעולה בין שני הגופים למעט מבצעים שתוכננו מראש, בהם אפילו מושיבים גם דרדס וגם קלימרו באותה ניידת.

ragzani.gifA1235-8.jpg

פורסם
על פי החוק לשוטר צבאי סמכויות כשל שוטר.

בפועל - לא נתקלתי במקרים בהם משטרה צבאית פעלה נגד אזרחים בצורה כלשהי.

ממליץ לך בחום להקפיד על המהירות בתוך העיר. רוב התאונות עם נפגעים קורות בעיר, ושם גם הסיכון הגבוה ביותר (הרבה יותר הולכי רגל, ביניהם ילדים, שעשויים להפתיע אותך בלי שיש לך אפשרות להגיב).

** טעות, שוטר צבאי אינו בעל כל הסמכויות ואפילו לא חצי כשל שוטר כחול.

שוטר כחול או שוטר מג"ב, עובר תפקידי משטרה במשך כמה ימים טובים, ספציפית של כחולים, ללא כל קשר לצבא בכלל.

שוטר צבאי כלל אינו עובר תפקידי משטרה (קורס) כנגד אזרחים או תפקידי משטרה של כחולים.

נכון, לשוטר צבאי יש זכות לערוך חיפוש בבניין, בזרת צו משופט למטרה של חיפוש עריקים או כל דבר שיש נגדו חשש צבאי, לא אזרחי.

שוטר צבאי יכול לעצור אזרח או לעקב אזרח בנסיבות הקשורות לצבא, עריק וכו'.

כמו כן, שוטר צבאי ראשי לעצור אזרח או לערוך חיפוש או כל דבר אחר, בהקשר צבאי בלבד! יש להבין זאת. תריצו חיפוש בגוגל.

שוטר כחול אני מניח שאין צורך להסביר את סמכויותיו, או שוטר מג"ב.

**** מציע לעבור באתר של חיל המשטרה הצבאית וקלרוא קצת ולהבין סוף סוף אחת ולתמיד, שוטר צבאי אינו שוטר כחול!

http://www.aka.idf.il/chamatz/klali/default.asp?catId=38988&docId=39595&list=1

מהיכן אני יודע? במקרה אני משרת במג"ב, עברתי כמה קורסים של תפקידי משטרה מן הסתם (כל האספקט הפלילי,אזרחי,מעצרים,דוחות,תלונות,סיורים,פעילות פלילית ועוד הרבה דברים), כמו כן, שוטר צבאי אין לו שום קשר, אבל שום קשר למשטרה הכחולה או למג"ב (שם שוטרים כחולים לכל דבר), איך אני יודע? כי לא אחת יצא לנו לעבוד עם הכחולים, בתגבורים, סיורים וכו', אין שום קשר בין משטרה צביאת למשטרה כחולה או מג"ב. חד משמעית. נכון, בבית המשפט באם שוטר צבאי יתלונן על אזרח או בהקשר כלשהו, קולו ייחשב קצת יותר עקב תפקידו והכשרתו ואמינותו. זה הכל.

פורסם

זה נאמר בהקשר של תקנות התעבורה, אם זה לא היה ברור.

אם יש לך ספק, קרא את תקנה 23 כפי שאמיר הביא אותה (הודעה מס. 33 בשרשור).

פורסם

כן קראתי, מכיר את התקנה מתוך התקנות של התעבורה, אבל בפועל, משטרה צבאית אינה עוסקת בזה כמעט, עקב כך שמילוי דוח למשל, זה 2 דפים שלמים. הם יותר משתדלים לעסוק בפעילות כנגד חיילים וכו' או רכבים צבאיים.

אבל בפועל, כן יש להם סמכות בהקשר תנועה מבחינה של אזרח שמחוייב לציית להם. במציאות קצת אחרת.

פורסם

לא בדיוק טעות, אי דיוק, פשוט לשוטר צבאי יש סמכות בתעבורה, אבל בשאר הדברים אינו בעל סמכות זאת הכוונה, פשוט שאנשים לא יחשוב ששוטרים צבאיים הפכו לכחולים במקרה.:wink:

פורסם
לא בדיוק טעות, אי דיוק, פשוט לשוטר צבאי יש סמכות בתעבורה, אבל בשאר הדברים אינו בעל סמכות זאת הכוונה, פשוט שאנשים לא יחשוב ששוטרים צבאיים הפכו לכחולים במקרה.:wink:

מבלי להעליב שוט(ה)ר צבאי

הדיון הוא על סמכותו בעינייני תעבורה, ובתור שכזה יש לו סמכות כמו לכל שוט(ה) ר כחול .התנאי הוא צריך להיות על מדים.

זה שבפועל לא מיישמים , זה דבר אחר לחלוטין

ישראל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אומנם ההיתי בצבא לפני יותר מ 10 שנים (משטרה צבאית ), אבל לפי מה שאני יודע סמכות של שוטר צבאי על אזרחים היא רק בתחום איזור צבאי, כלומר או בסיס או שטח צבאי מוכרז, ושם יש לו סמכיות ככל שוטר. גם בפקודות הצבא לא דובר מעולם על מעצר אזרח, או אכיפת החוק באזרחות אלא אם אתה בשטח צבאי מוכרז (אני מדבר על מ"צ בניגוד למג"ב שהינו שוטר לכל דבר). בנוסף כמובן בזמן "זמן חרום" שהוגדר ובאיזור שהוגדר סמכיותיו של שוטר צבאי כדין אזרחי.

פורסם

מה שאתה יודע או לא לא משנה לדיון.

תקנת התעבורה (הובאה בשרשור), שהיא הוראת החוק לצורך העניין, היא זו שקובעת.

פורסם

תקנת התעבורה מתייחסת אל שוטר צבאי כפקח או עובד מע"צ, שמכוון תנועה, למשל אם ישנה תאונה או מפגע בטיחותי. בשום אופן אין לשוטר צבאי שום סמכות בנושא אכיפה כלומר השוטר הצבאי אינו יכול לשלול רשיון או לתת דוחות לאזרח (באיזור שאינו איזור צבאי). עם זה אתה יכול להתווכח כמה שאתה רוצה אבל אני ההיתי שוטר צבאי. כלומר שוטר צבאי, אלא עם יש איתו שוטר אזרחי, לא יעצור אותך על מהירות, הוא כן יכול להעביר את הממצאים שלו למשטרת ישראל ולהעביר את הדוח אבל יותר מזה הוא לא יכול. לשוטר צבאי כן יש סמכיות שונות בנושאים אחרים כגון פקודת סמים ותפיסת עריקים אך זה כבר עניין יותר מסובך אני לא עורך דין והמקצוע שלי דיי רחוק מכך (כימאי).

• תוכן חדש...