רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
אני חושב שרכב זה הוא אולי אחד מתוך שניים בישראל מסוגו, ודווקא של יצרן גדול למדי. הרכב עם לוחית ישראלית למהדרין ואפילו "מספר קומבינה". מה זה ?
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 6 תגובות
- 899 צפיות
אילו חברות ביטוח מבטחות נהגים חדשים-צעירים לתקופות קצרות כמו 3 חודשים? ועד כמה הפער גדול בין מחיר חודשי בביטוח לשנה לבין רבעון? והאם אני יכול להתחיל ביטוח ב19.4 ולא ב1.5
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
הסיבה להעלאת הנושא לדיון היא שזה אולי צירוף המילים בעל הכי הרבה פרשנויות שאפשר. כל אחד מגדיר בנהיגה שלו את המושג "זהירות" בצורה אחרת ובקנה מידה אחר. כל אחד מדבר על משהו אחר ומתכוון למשהו אחר. האם זהירות דיה בכדי להימנע מתאונה ? האם מי שלא נזהר בהכרח יעשה תאונה ? ולמה אתם מתכוונים כשאתם מדברים על זהירות בנהיגה ? יאללה, תתחילו להציף דני G.
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב וחג שמח. בשיטוט ברשת אחר מערכות מיגון לרכב,ניתקלתי במערכות ביפר הנ"ל.מישהו יכול לשפוך אור? 1.jaguar השניה: pantera והשלישית: centurion
הודעה אחרונה מאת RON23, -
- 3 עוקבים
- 40 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בזמן האחרון עלתה לי שאלה מאוד מעניינת בראש ורציתי לקבל ממכם תשובות. במידה ורכבי לא תקין, פניתי למורשה ואמרו לי להחליף X, אותו חלק עלה לי עם העבודה 2,000 ש"ח לאחר סיבוב קצר עם הרכב נמצא כי זהו לא החלק שעושה את הבעיה. מה הלאה? מזכים אותי על אותו חלק חדש? מחזירים לי את כספי? ואת חלק הישן? אשמח לדעת איך עובדת הפרוצדורה הזאת.
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אני רוצה להרכיב פלורסנט עגול בתקרת הרכב. השאלה מאיפה אני קונה אחד כזה באזור ראשל"צ, והאם צריך לעשות חורים חוץ מהקיימים? תודה.
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
-
כוח סוס של גולף GTI 1 2
מאת kookoo-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני יודע כל מה שאתם הולכים לרדת עליי, אבל אני בדקתי ולא רק במקום אחד וזאת שאלה של לפני פניה לטיפול בקרוב משפחה שקרן פטולוגי. דוד שלי אמר לי שהייתה לו גולף GTI 2002 מנוע 2200T עם 600 כוח סוס ושהיא הייתה מקורית מהחברה ויחידה בארץ בייבוא אישי, הוא קנה אותה ב40 אלף מהיד הראשונה(הוא הדגיש וציין כי היא הגיעה עם המפרט הזה היישר מהחברה). וכן אני יודע שלR32 מאותה שנה היה פחות מחצי מהכוח הזה, רק תגידו לי אם זה יכול להיות או לא. אגב גורלו של הרכב לא היה וורוד, הוא טוען שהוא הכניס אותו בקיר שהוע אחרי שקנה אותו כשהיה שיכור.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, האם הגולף V5 שנת 2001 (גרסאת ה150 כ"ס) באה גם ב3 דלתות מעבר לגרסאת ה5 דלתות?, פשוט לא יכולתי למצוא שום מידע על כך וגם ביד2 לא מצאתי אף גולף 2001 150 כ"ס 3 דלתות למכירה. בנוסף לזה האם ישנה גולף V5 170 כ"ס 3 דלתות? כי גם כזאת לא הצלחתי למצוא ביד2. תודה. עריכה: השאלה באה בעקבות הנושא הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=257564 אם מישהו יכול לעזור שיכנס בבקשה ויקרא את ההודעות התחתונות.
הודעה אחרונה מאת Charge, -
ניסן חשפה את ה370Z רודסטר שתציג בתערוכת ניו יורק. http://www.motorauthority.com/2010-nissan-370z-roadster-debuts-at-new-york-auto-show.html אם אכן יחליטו ליבא את הרכב לישראל, יוכלו להוציא תחת ידם להיט אדיר במחיר שווה לכל נפש (יחסית). כרגע מצב הרודסטרים בישראל הוא שנמכרות עשרות רבות של רודסטר אנמית, רזה, וחלושה בשם מיאטה. מדוע? כי החבילה הכוללת מעולה ביחס למחיר- זה רודסטר, השלדה מעולה, מהנה לנהיגה והאבזור נדיב (יחסית). אז מה אם אין כוח (בכלל) ? המחיר- 190 אלף שח לגג הרך ועד 230 לגג קשיח. ה370Z היא מפלצת כוחנית משופעת באבזור סטנדרתי והיא הכל חוץ מאנמית וחלושה. חסרונה היחיד נשאר בסמל שעל חרטומה בשביל סמל גרמני- כחול לבן, כוכב או אדום שחור צהוב תאלצו להכפיל א…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 701 צפיות
שלום, רציתי לדעת מהי צריכת הדלק של אאודי A4 שנת 2003 מנוע 1.8, תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לא מזמן ראינו רכב למכירה שנת 94' עם מספר רישוי שסיומת שלו 60. מישהו יכול לשפוך אור על עיניין? האם זה אומר שרכב שעבר תאונה קשה או משהו בסגנון? לטענת המוכר מדובר על רכב שכל בעלויות שלו היו פרטיות. *ראוי לציין שעשיתי חיפוש ולא הצלחתי למצוא את המידע.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם לפני כמה זמן אני וחבר שלי רכשנו אופנועים מהודו במטרה לייבא אותם לארץ. מדובר בשני אופנעי אנפילד 350 סמק. האחד שנת 72 השני שנת 83, שניהם שופצו ושודרגו לחלוטין מבחינה מכאנית. בכל אופן, לפני כשבוע התקשרו לחבר שלי ואמרו לו מהמכס שהאופונוע נמצא עכשיו במצרים ועוד כשבוע הוא יגיע לנמל אשדוד. כאן אנחנו די נתקענו. יש לו את המסמכים המקוריים של האופנוע, אבל אנחנו לא יודעים מה לעשות מכאן. איך לשחרר אותו מהמכס? איזה מסמכים להביא ומאיפה משיגים אותם? די במסמכים המקוריים של האופנוע? איך מוצאים אותו עם כמה שפחות עיכובים במכס? אני אישית ניסיתי לחפש על זה מידע, ונכנסתי למשרד התחבורה איך אני די תקוע. אשמח לקבל כל עזרה! תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת אסף, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 665 צפיות
אני חיפשתי בויקיפדיה בעברית ובאנגלית, חיפשתי בפורום ובגוגל ולא מצאתי תשובה, מה אמור להביע הוולקן בסיטרואן ZX? הבנתי שאלה מנועי 1.9 ו2.0, יש אפילו מודעה ביד 2 של ZX וולקן עם מנוע MI-16 (?!). אז הוולקן פשוט בא להבדיל את הגרסאות היותר עתירות סמ"ק מהיותר מוצנעות? ואם כן אז מה הפואנטה לייצר גרסאות מנוע 1.9 ו2.0 שזה הפרשים מינוריים לחלוטין או שיש ביניהם הבדל נוסף?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעניין איך אפשר להגיע לכזה מצב?
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
מדובר בסאנגיונג צ'אירמן, רכב פאר-מנהלים איכותי שעומד בתקינה הארופאית המחמירה. הוא מתיימר לנגוס בשוק של מרצדס באירופה (דימיון מופלא). מחירו בקוריאה יותר ממאה אלף דולר (מעניין כמה זה יהיה אצלנו) בקרוב הוא גם יגיע לארץ! מצורפות תמונות להתרשמות, ולינק פרסומת של הרכב: http://www.youtube.com/watch?v=eC-Wqz84SlU&feature=related
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2009/04/13/old-is-new-again-ac-cars-unveils-cobra-mkvi-in-monaco/
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
דיווח תאונה
מאת Rated R- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, יש לי שאלה, אני מנסה כבר כמה ימים להשיג את משטרת התנועה ברח' סלמה בת"א אבל יש להם שם מענה אוטומטי וכל שלוחה שאני מגיע אליה אין אף פעם מענה לא חשוב באילו שעות. התקשרתי למרחב ירקון, למוקד 100 ואף אחד לא יודע לענות לי באיזה שעות אפשר לגשת אליהם. עשיתי תאונה לפני שבוע כמו שחלקכם בטח קרא ומבחינתי ללכת אליהם זה פעולה שמצריכה הרבה מאמץ וכסף ואני לא רוצה סתם ללכת ולגלות שאי אפשר להגיש תלונה, אני צריך להוציא דו"ח משטרה ולשחרר את האוטו ההרוס מהמגרש שלהם בחולון. מישהו יכול להגיד לי איזה שעות אפשר למצוא אותם שם, במיוחד עכשיו בחגים?
הודעה אחרונה מאת Rated R, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה כוח סוס יש למאזדה 323 F נפח 1840 שנת 1998
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום, הרבה פעמים מדברים פה על סטיגמות לא מבוססות וכיו"ב. לפני זמן קצר קניתי מגאן 2005, למרות ששמעתי עליה דברים לא טובים, אבל האוטו פשוט "בא לי טוב". לפני זה אמרו לי הרבה דברים על האמינות של מגאן וחלק פטרו את זה בתור שמועות. אבל כנראה שלפעמים שמועות הן קצת יותר משמועות. איציק וייץ, מנכ"ל קרסו יבואנית רנו, היום ב-YNET: "איציק וייץ, מנכ"ל חברת קרסו, אינו מסכים להערכות לפיהן שוק הליסינג יאבד נתח משמעותי מכוחו, מכיר בתדמית השירות הבעייתי של קרסו, מבטיח שהמגאן החדשה תהיה אמינה יותר מקודמתה..." "אני מאמין גדול בשינויים שהכניס קרלוס גוהן (נשיא רנו וניסאן, ה.פ) לתהליכי הייצור בחברות השונות. לכן אני גם מאמין גדול בכך שרנו מגאן החדשה, בניגוד לנוכחית, תהיה מכ…
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
תמונות של מאזדה 3 החדשה
הודעה אחרונה מאת Yairfk, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מעוניין לייבא טויוטה קאמרי היבריד רציתי לדעת על כמה עומד כיום מס הקנייה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אנחנו מוכרים את הרכב שלנו, ובניגוד לפעמים קודמות (שבהן זה היה באמצעות טרייד אין בסוכנות כלשהי) הפעם זה לאדם פרטי (או מרגש וכדומה). האם יש לדעתכם סכנה/בעיה בכך שהקונה ישלם את כל הסכום במזומן? לפי ההמלצה של קרוב משפחה הדרך הבטוחה ביותר היא צ'יק בנקאי. האם יש טעם להתעקש על זה ולא לקחת סיכונים או שאפשר להתפשר בקטע הזה? עיצות מבעלי נסיון יתקבלו בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לרכב של דוד שלי נגמר הטסט לפני 4 ימים והוא לא יכול לחדש אותו כיון שמכון טסטים סגור בחול המועד(לפחות ברעננה) , אני נהג חדש עם שנה רשיון, אם אני ינהג ברכב ושוטר יעצור אותי מה החומרה של עבריה כזאת? סתם כך , אני לא ינהג ברכב, פשוט אני חייב מחר את הרכב שלו . . .
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה, חבר שלי מתגורר בניגריה ויש לו רישיון ניגרי בינלאומי. בספח המצורף לרישיון בו מצויינות המדינות בהן הוא יכול לנהוג עם הרישיון הזה מצויינת גם ישראל. השאלה אם הוא יכול לנהוג עם הרישיון הזה בארץ בלי שום הגבלה או שהוא חייב לעשות טסט בארץ על מנת לקבל רישיון ישראלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אלהן, אני כנראה נוסע לניויורק בסוף יולי, חשבתי להשכיר שם רכב ספורט ידני לאיזה יום יומיים יש לכם המלצות על מקום מסויים להשכיר ממנו/דגמים שניתן למצוא שם עם גיר ידני? אני מעדיף רכב שיוכל לשאת עימו נהג + 2 עם עדיפות למקום למזוודות. ועוד יותר אשמח אם יהיה לו גם גג נפתח (קבריולט/רודסטר) יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת hybrid, -
- 1 תגובות
- 858 צפיות
אהלן חברים, רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בצמיגים אחרים שהם משופרים מאוד? וזה חוקי לטסט לרכב? כלומר מקבלים אותו בטסט הרכב?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 תגובות
- 832 צפיות
שלום לכולם שאלה קצת של טירונים אבל ספק שעלה לי בעקבות מחשבה של אבי. היום האוטו שלי עבר טסט, כמובן הכל חתום והכל מסודר עכשיו כעיקרון התוקף של הרשיון הקודם הוא עד 12.5.09, זאת אומרת חודש הבא, אבל האם אני צריך אותו עדיין אחרי שהיום עברתי טסט? או שמספיק הרשיון החדש וזהו? רק שלא יהיה לי בעיה עם החודש הזה כי בטעות כבר קרעתי אותו (יש לי אותו חתוך חח)
הודעה אחרונה מאת שגיא ישראל, -
התקנת קודן
מאת Guest yanivuzan- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי כרגע אימובילייזר (המפתח הזה שמכניסים לחור ורק אז אפשר להניע) ועכשיו מהביטוח רוצים ניתוק כפול. הציעו לי להתקין את הקודן הזה עם אלוקה (ובכך אני חוסך את המפתח המעצבן הזה). 1. מישהו פעם הצליח לדבר עם הביטוח בעניין ביטול התנאי הזה? סגרנו איתם מזמן והם לא ממש דיברו על זה... 2. איזו מערכת תיתן לי שקט ובמיוחד אמינות??? אני לא מוכן להתקע באמצע הדרך כי הקודן הזה תקוע. הציעו לי שלדג או רב בריח (350 ש"ח). קראתי המון בתוצאות החיפוש אבל אין ממש השוואה בין הדגמים ולכן אני שואל שוב.. יכול להיות שסתם אוציא 700 שח ובעצם כולם אותו הדבר.. תודה!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קיבלתי טופס שאני צריך ללכת לקורס נהיגה למה ביצעתי 2 עבירות ויש לי 16 נקודות רציתי לדעת כמה זמן מי שקבלתי תטופס יש לי ללכת לקורס הזה?
הודעה אחרונה מאת fefelix, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כחודש יבאתי בהצלחה פורד מוסטנג מארה"ב. אני בטוח שזה נשאל כבר המון, אבל באמת שאחרי דפדוף מעמיק לא הצלחתי למצוא שום מאמר שמבהיר את הקבילות של האוקטנים בין ישראל וארה"ב - זאת אומרת לאיזה אוקטן ישראל מקביל אוקטן 87 "רגיל" בארה"ב, ומכאן שעד היום אני לא בטוח אם אני מתדלק באוקטן הנכון (או לפחות הכי קרוב לנכון). הייתי רוצה גם לדעת למה מקבילים האוקטנים 91 ו93 שלהם בארץ. תודה על כל עזרה.
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,668 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tom78
- benny62
- פולו,גולף
- שחר 1
- יבגניפ
- davemustaine87
- גולדן191
- amosbmw
- yossiaviel
- Matan1515
- parnuk
- jpex