Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מאוד מרוכז במה שמדובר פה, ועצם זה שהתקלה לא נפתרה על הנסיון הראשון זוהי פאשלה. וכמו שמישהו פה אמר, אם יש ספק תחבר חלק חליפי לבדוק אם עובד, אם זאת הבעיה תזמין חדש תרכיב ואודרוב, אם אתה מזמין חלק חדש ומרכיב אותו בלי ידיעה ברורה שזה חייב להיות מקור התקלה אתה מפשל באיבחון ובתפקוד, כי פעולה כזאת מכריזה בוז לכספי הלקוח.

פורסם

מדברים על חלקים שלא ניתן להחזיר.

אף אחד לא מחייב אותך לשלם על משהו שלא עזר.

אם החשד היה במשאבת מים ובהחלפת משאבה החליפו גם נוזל,אתה לא תשלם על נוזל קירור?

או שאתה רוצה שנמלא לך לבדיקה בנוזל משומש? וכן,גם אם זה לא עזר,על הזמן ועבודה אתה תשלם. אף אחד לא עובד בחינם.

אין מה לעשות,חלק מהבעיות דורשות ניסוים.

Omnia mea mecum porto

פורסם

קראתי אך פחות הבנתי.

מה מצבנו כיום בישראל? אותו מוסך מורשה יזכה אותי על החלקים?

כמובן לא מדובר על שמנים, וכל מיני מוצרים שלא ניתן להחזיר...

אתם נותנים אחד לשני דוגמאות רק מעולמות אחרים וכולכם סובבים סביב אותו נושא

אך שורה תחתונה, אותו X חלק שלא התאים ולא עשה את הבעיה יחוייב?

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם
אני מאוד מרוכז במה שמדובר פה, ועצם זה שהתקלה לא נפתרה על הנסיון הראשון זוהי פאשלה. וכמו שמישהו פה אמר, אם יש ספק תחבר חלק חליפי לבדוק אם עובד, אם זאת הבעיה תזמין חדש תרכיב ואודרוב, אם אתה מזמין חלק חדש ומרכיב אותו בלי ידיעה ברורה שזה חייב להיות מקור התקלה אתה מפשל באיבחון ובתפקוד, כי פעולה כזאת מכריזה בוז לכספי הלקוח.

שוב, חשוב להפריד בין רגשות לעובדות.

אם אתה רוצה שיעשו אבחון מהיר ויעיל - תמצא מוסך טוב יותר.

בעל המוסך יכול להציע את מה שיש לו, הוא לא מתחייב להיות מקצוען.

אם העובדים שלו מנסים למצוא תקלה, ואתה מסכים לזה, תצטרך לשלם.

סיכון נוסף הוא בכך שמנהל המוסך יעדיף לעיתים להשאיר חלקים חדשים

בלי לשאול אותך אם אתה מסכים. במקרה כזה, אתה יכול לדרוש מהמוסך

שיחזיר את החלק המקורי (שבד"כ כבר אין לו). זאת בעיה נפרדת.

אם מצאת בעל מוסך שגם לא יקח כסף על הזמן שהוא בזבז לך, וגם יפתור

את התקלה, סימן שאתה חולם/לא בארץ, או שבעל המוסך מסודר כלכלית.

אינני מבין את הגישה הזאת של ראש בקיר. הרי תודעת שירות לא קיימת

בישראל, במיוחד במוסכים, אז למה להתעקש ולצעוק "מגיע לי". לא מוצא

חן בעיניך - מצא לך מוסך אחר או עבור לגור בחו"ל.

פורסם
קראתי אך פחות הבנתי.

מה מצבנו כיום בישראל? אותו מוסך מורשה יזכה אותי על החלקים?

כמובן לא מדובר על שמנים, וכל מיני מוצרים שלא ניתן להחזיר...

אתם נותנים אחד לשני דוגמאות רק מעולמות אחרים וכולכם סובבים סביב אותו נושא

אך שורה תחתונה, אותו X חלק שלא התאים ולא עשה את הבעיה יחוייב?

היתה כתבה פעם בynet (אם אני זוכר)

בית המשפט חייב את המוסך להחזיר את הכסף שלקוח שילם עבור חלים שהוחלפו ללא צורך.

אבל שם היה מדובר במוסך רמאי.

Omnia mea mecum porto

פורסם

תמיד אפשר לטפל בבית או למצוא מוסכים שכן מתנהלים כמו שצריך וכן יש כאלה.

ולגבי המשאבה, אם ההחלפה שלה לא פתרה לי את הבעיה, החלפת הנוזל והמשאבה היו מיותרים.אף אחד לא רוצה לעבוד חינם אבל הלקוח גם לא אמור לשלם על פעולות מיותרות.

פורסם
רגע,אתה לא מבין בזה,אבל באה ללמד את בעל המקצוע?

תבין דבר אחד,לא ניתן לזהות תקלה רק בהחלפה של חלק אחד.

בהרבה מקרים,יש דרך מסוימת שדורשת החלפה של כמה חלקים. רק כדי לבודד את הבעיה.

כך דוגמה מחשב.

מחשב נכבה כל דקה.

זה יכול להיות חומרה,או תוכנה. אם יש סימן שאומר בדיוק מה הבעיה,זה טוב. מה אם אין?

דבר ראשון הוא יפרמט (לדוגמה) והבעיה עדיין נשארה. זה אומר שיש בעיה בחומרה.

אתה לא תשלם על זה שהוא לפחות זהה את הכיוון?

גוד פלאש שלום.

שני דברים.

1.אני מבין בכסף.

2.לא היתי מכנה בשם הנ"ל בעל מקצוע,שיש לו בולמוס להחלפת חלקים, והגשת חשבוניות על חלקים תקינים שהוחלפו שלא לצורך.

באותו מידה,היתי יכול לקפוץ גם לנגר הקרוב.ותחשוב שלא אני,אלא אישתי לדוגמא,לא אמורה להבין לא בחומרה לא בתוכנה ולא במכניקה וגם לא בפיזיקה,כשהרכב שלה אצל המכונאי.מה לעשות יש אנשים שמבינים רק בתוצאות בשטח ולא בחארטות ובסיפורים מרתקים מסמרי שיער.

ולגבי השאלה שלך בעניין תשלום על כיוון הבעייה?אין כמעט גול או חצאי גולים,כך רק יורדים ליגה ידידי.

פורסם

מי קבע שזה מיותר?

כולם חכמים לאחר ההחלפה.

לסטוורוס.

אני עבדתי במוסכים,וגם היום נותן שירות ללקוחות.

ואני לא מחשב את עצמי לרמאי. לכן,אם תקראה מה שכתבתי ותתיחס אלי ולמה שרשמתי לא בתור רמאות,אתה תראה שאני צודק.

ואם תגיד במה אתה עוסק,אני בטוח שתראה דוגמה משם שמעמידה אותך בצד של נותן שירות.

Omnia mea mecum porto

פורסם
מנסיון של מכר שלי, הוא מביא את הרכב עם תקלה למוסך מורשה, הולך לעיסוקיו ומבקש שיצלצלו אליו כשהם יססימו עם הרכב. כאשר בסופו של יום מגישים לו את החשבונית הוא משווה בין מה שהוחלף לבין התקלה, כל מה שהיה מיותר, או לא נחוץ הוא פשוט מסרב לשלם, מה הם כבר יעשו? לתבוע הם לא יכולים כי ברגע שהוא פונה לאיגוד הצרכנים הם פשוט צולבים את המוסך במקום.

לדעתי, או שהמכר שלך משקר או שאתה מספר את הסיפור שלא כהוויתו.

.....................................

לא הבנתי מה התמיהה שלך.

יש תהליכי אבחון שדורשים עבודה. לדוגמא, האוטו שלך מקרטע. זה יכול לנבוע מפילטר דלק סתום, מפלאגים לא תקינים, מחוטי הצתה או מעוד 10 דברים אחרים.

מתחילים מהזול אל היקר. ברור שאם יש למוסך עלויות כמו שעתון עבודה או חלקים שלא ניתן להחזיר, אתה תשלם אותן. זה חלק מהתשלום על הדיאגנוזה.

אם המוסך בכוונה מחליף חלקים ללא צורך, זו רמאות ונושא אחר לדיון.

ואם אינך סומך על המקצועיות של בעל המוסך - חפש לך מוסך אחר.

בכל מקרה, לו הייתי בעל מוסך - הייתי מעדיף לקוחות אחרים...

פורסם

תאמין לי שקראתי מילה מילה.

יעניין אותך יותר במה אישתי עובדת.

מתוקף תפקידה,אישתי עבדה ועדיין עובדת עם מי מהמוסכים בירושלים,למי שמכיר.

מוסך מרכזי נירגד תלפיות.

מוסך גדעון לוי תלפיות.

מוסך מרכזי עלית תלפיות.

ומוסך ביטון המפורסם בגבעת שאול.

הכרתי את כל בעלי המוסכים,ואת רב העובדים המכונאים,ואת כל הקומבינות והחארטות,המילים היפות והחוסר מקצועיות.

תוסיף את זה שאני משופשף טוב עם רוב המוסכים בסביבה.

כך שאת סיפורי הסבתא שמשמיעים לאנשים תמימים שמגיעים למוסכים אני מכיר טוב מאוד.(לא אצלי)

אבל שלא תבין מדברי,שכולם כאלה.

יש לא מעט בעלי מקצוע בחסד שמכירים את העבודה שלהם,והם ישרים ואמינים.

כך שזה לא עניין של תחושות אישיות,אלא עובדות של יום יום.

פורסם
לדעתי, או שהמכר שלך משקר או שאתה מספר את הסיפור שלא כהוויתו.

לא הבנתי מה התמיהה שלך.

יש תהליכי אבחון שדורשים עבודה. לדוגמא, האוטו שלך מקרטע. זה יכול לנבוע מפילטר דלק סתום, מפלאגים לא תקינים, מחוטי הצתה או מעוד 10 דברים אחרים.

מתחילים מהזול אל היקר. ברור שאם יש למוסך עלויות כמו שעתון עבודה או חלקים שלא ניתן להחזיר, אתה תשלם אותן. זה חלק מהתשלום על הדיאגנוזה.

אם המוסך בכוונה מחליף חלקים ללא צורך, זו רמאות ונושא אחר לדיון.

ואם אינך סומך על המקצועיות של בעל המוסך - חפש לך מוסך אחר.

בכל מקרה, לו הייתי בעל מוסך - הייתי מעדיף לקוחות אחרים...

צביקי חמוד אלך גם ארוץ למוסך אחר.אבל המוסך שינסה לסובב אותי ע"י החלפת חלקים תקינים,ויחשוב שאני אשתחווה לכל פיפס מהגיגיו,מוטב לו שיחזיר את החלפים המקוריים וילך לקפוץ.אין ארוחות חינם.נקודה.

פורסם

עייפתי מהויכוח, בין אם הוא משקר ובין אם לא, כשמדובר פלאג או פילטר דלק זה עוד פאנטן אבל אני מדבר על דברים כמו החלפת משאבות או מחשבים בלי לבדוק קודם שהם באמת אחראים לתקלה ועם כל הכבוד את הדברים האלה אפשר לבדוק ועדיין המון מוסכים שאין להם את הציוד המתאים מחליטים לשחק בבול פגיעה בלי ליידע את הלקוח שיש מוסכים שכן יש להם את הציוד המתאים, ובכך גובים ממנו ים פשוט ים כסף.

יותר מזה? דוד של ידיד שלי הלך למורשה ושם החליפו לו חלקים לא נכונים בסכום של 8 אלף שקל ואני דבר על חלקים כמו משאבות ומחשבים, הם אפילו לא טרחו לבדוק, ביטלו לו את החיוב על החלקים המיותרים רק אחרי שהוא פנה לעורך דין.

אני לא מבין גדול בעולם המכונאות ונסיון יש לי עוד פחות מזה, ואני גם לא מתבייש לומר את זה, אבל אני חושב שלמישהו באמת מקצועי שבאמת מבין יש דרכים לצמצם סבירויות של תקלות אפילו במקרים כמו קרטוע שיש הרבה אפשרויות. כמו אנשים שמבקשים ייעוץ כאן בפורום, גם אם לא מצליחים לבודד את התקלה לגמרי אז לפחות מצמצמים מ5 אפשרויות ל2 ומוסכים שמקבלים על זה כסף לא מוכנים אפילו לחשוב אלא פשוט מתחילים לפרק ולהרכיב כמו תוכי עד שלא קורה נס והבעיה מסתדרת.

תעשו ניסוי אפילו, קחו סיפור אמיתי שבידדו למישהו פה מהפורום בעיה ותפנו איתה למוסך, הוא אפילו לא ינסה לבודד אותה אלא פשוט יגיד לך יש 5 דברים שיכולים להיות תקולים, מי משנינו בוחר באיזה סדר מנסים את האפשרויות? ואת המוסכים שלא עובדים בצורה הזאת בארץ אפשר לספור על אצבעות של יד אחת.

פורסם

אין כאן ויכוח בכלל.

אתה בעזרת ההיגיון שלך בלבד ,מנסה לדבר על משהו שאין לך מוסג בו (אתה אמרת)

משאבה אתה אומר?

נגיד יש חשד למשאבה.

אני צריך לפרק אותה? אני צריך להזמין לך חדשה לבדיקה לפחות?

להחליף רצועת תזמון (כי לא מחזירים ישנה)

אני צריך להחליף נוזל קירור פעמיים (במקרה שזה לא משאבה?

תשובה להכול כן.

אז מה אתה רוצה להגיד,שאם זה בסוף לא היתה משאבה,אתה לא תשלם על נוזל,רצועה ועבודה?

משאבה אין לי בעיה להחזיר לקופסה.

אז נכון,יש הרבה דרכים להגיע לפטרון של הבעיה (ובזה יש הבדלים בין אנשי מקצוע)

אבל תמיד, בכל דרך יש דברים שלא ניתן לצפות. וגם עלויות.

אתה צריך להיות מוכן לזה ולצפות לזה.

ועוד פעם,רמאים יש ויהיו תמיד.

Omnia mea mecum porto

פורסם

לי הייתה בעיה עם משאבת הבלמים לפני כמה חודשים.

הם מילאו 3 פעמים נוזל בלמים והמון חלקים קטנים עד שבסוף אני הצעתי שיבדקו את החיבור עם הבוסטר ואז ראינו שיש גומי קרוע שזורק את כל הנוזל לתוך הבוסטר.

הם לא גבו ממני גרוש יותר ממה שעלתה המשאבה החדשה +שעתיים עבודה.

אבל!

אם הם היו לוקחים יותר כסף על זה וגובים על ה5 שעות, לא הייתי אומר כלום פשוט כי הם עושים את העבודה שלהם, וחלק מזה הוא לגלות את הבעיה.

אין צורה לדעת מה בדיוק אופי הבעיה אם פותח השרשור לא אומר לנו.

יכול להיות שהבעיה נפתרה באופן חלקי כי היה יותר מחלק אחד מקולקל.

יכול להיות שמישהו אחר היה עולה על זה ישר ואומר שצריך להחליף 3-4 חלקים, ושכל העבודה תעלה 5000 במקום 2000, וזה בדיוק מה שצריך לעשות עכשיו.

מה הייתה הבעיה בדיוק?

• תוכן חדש...