Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון עלתה לי שאלה מאוד מעניינת בראש ורציתי לקבל ממכם תשובות.

במידה ורכבי לא תקין, פניתי למורשה ואמרו לי להחליף X, אותו חלק עלה לי עם העבודה 2,000 ש"ח

לאחר סיבוב קצר עם הרכב נמצא כי זהו לא החלק שעושה את הבעיה.

מה הלאה? מזכים אותי על אותו חלק חדש? מחזירים לי את כספי? ואת חלק הישן?

אשמח לדעת איך עובדת הפרוצדורה הזאת.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב.

אני מהמר על זה שזה קורה ללא מעט אנשים.אבל התשובה פשוטה מאד.

לדעתי בתור לקוח מן השורה.- אם הרכב שברשותי נתקל בבעיה,נגיד לדוגמא בעיית קרטועים,

ונניח לצורך הדוגמא שאני גנן,ואין לי שום מושג במכונאות רכב,ובמוסך החליטו שהבעייה נובעת ממחשב ההצתה שסיים את חייו

ושיש צורך להחליפו בחדש כדי לפתור את הבעייה, (עלות 1000 ש"ח) ובעיית הקרטוע עדיין חייה ובועטת.

אז במצב כזה אין לי אינדיקציה לדעת מהי הפרוצדורה אם בכלל,אבל זה גם לא חשוב.

כי אישית,לא אתנדב לממן מכיסי את שכר הלימוד של המכונאי שמתוך בחירה נהג להשתמש בשיטת הניסוי וטעייה,במקום בשיטות המקובלות. מכונאי אמור להיות מכונאי שפותר בעיות רכב. לא גנן ולא בעל קזינו,ועל פניו נראה שהמוסך בעצמו לא יגבה כל תשלום,שהרי מסתבר שמראש החליף חלק שהיה תקין,ובכך כלל לא אבחן,ולא ופתר את הבעייה.ולכן אשמח שיחזיר את החלק שהיה תקין מלכתחילה ברכב.

חג שמח.

פורסם

זאת חתיכת בעיה ויש הרבה אנשים שנופלים בפח עם המוסכים האלה.

אני שומע לא מעט סיפורים וגם לי זה קרה שהגעתי למוסך המורשה ונאמר לי שאני חייב להחליף X חלקים ואז תיפתר לי בעיה מסויימת.

לאחר ששילמתי סכום כסף די נכבד הבעיה אינה נפתרה ונאמר לי שאני צריך להמשיך להחליף עוד ועוד ועוד חלקים.

המוסכים המורשים האלה מחפשים למצוץ כסף על שטויות ובהמון מקרים הלקוח משלם כסף לחינם ובגלל החוסר ידע בנושא הוא גם ממשיך לשלם ולא מבין למה הבעיה אינה נפתרת ולבסוף בקצב של המוסך תצטרך להחליף חצי מהאוטו.

לפי דעתי כשבנאדם מגיע למוסך ונאמר לו שאם מה שהוא יעשה וישלם יתקן בעיה כלשהי צריך להחתים את המוסך על מה שנאמר ללקוח ואם כמובן המוסך לא ירצה מה ש99 אחוז יקרה הלקוח ייקח את עצמו ויילך למוסך אחר.

פורסם

אומר זאת כך: אתה צודק, אבל אין מי שיצדיק אותך. אשרי מי שיש לו זמן ועצבים להאבק במוסך. אם זה סכום גדול - לך על זה.

באת כדי לפתור את הבעיה שלך, וגם אם המוסך השקיע זמן וחלקים, זבש"ו. אני מצטרף לרעיון מעלי, להחתים את המוסך על מה שסוכם עם הלקוח (לפחות כשמדובר בסכום גדול). זה לא שונה מכל שירות אחר.

פורסם

אומנם זה לא הכי קשור,אבל אני יספר מה קרה לי במוסך מרכזי לפני שנה וחצי,

קנינו מיצובישי כריזמה אייר ואחרי שבוע נשרף לי החיישן חמצן מקדימה, נסעתי ככה במשך חודש, ביררתי בכמה מוסכים והעלות היתה בסביבות 600 שקל, אבל אמרנו אותו די חדש ושמור שהיה בבעלות נכה וטופל עד עכשיו במוסך המרכזי, אמרתי אני ישים חלק מקורי ,מה גם שיש לו השפעה רבה על המנוע, העלות בחולון מוטורס 1650 אחרי הנחה,

במשך חודש בבדיקה שעשיתי גם עם איפוס ק"מ וגם על ידי איפוס מחשב דרך שמראה את צריכת הדלק מסתבר שהאוטו צורך עכשיו טיפה יותר דלק, חזרתי למוסך עצבני ,קודם רק כדי לדבר איתי רצו שאני יפתח כרטיס וישלם על בדיקה,כמובן שהרמתי את הקול בדלפק, בא אלי האחראי הביא איתו עוד 2 בחורים שניסו "לסובב" אותי ,בטענה המופלאה שאולי המזרקים סתומים ויש צורך לעשות ניקוי מזרקיםאו בהסבר המופלא השני שהיום יותר קר מלפני חודש,כמובן שעוד יותר התעצבנתי ואמרתי לו שיקח את "המומחה" שלו ממני, אמרתי לו שאוטו עם 42000 ק"מ שטופל עד היום במרכזי בנתניה והיה בבעלות נכה, נשמע לי מאד מוזר שפתאום בחודש הזה המזרקים נסתמו,

בקיצור התשובה שלו בסוף היתה "החלפנו מה שמקולקל", כלומר אנחנו לא פותרים את הבעיה ,לא ממש יודעים מה בעיה וגם לא ממש אכפת, עובדים כמו רובוט,

אני יודע שהמוסך גם כן צודק, אבל הדרך שניסו לחפף אותי ולהראות לי את הדלת החוצה זה מה שמרתיח כאן,

פורסם

אם תפריד בין הצד העסקי לצד הסנטימנטלי, תראה שהפתרון פשוט למדי.

אותך כלקוח לא אמור לעניין מה הוחלף, אתה נכנס עם תקלה ואמור לצאת עם רכב תקין.

אם הם לא מצטיינים בדיאגנוסטיקה וחייבים להחליף חלקים מסויימים כדי לפתור את הבעיה,

זה בסדר, כל עוד הם עובדים באופן הדרגתי (מחליפים ובודקים - עזר או לא עזר, אם לא

עזר, מחזירים את החלק המקורי) והבעיה נפתרת. אם היא לא נפתרת, מן הראוי שהחלקים

המקוריים יחזרו למקומם, ורק אז ימשיכו לחפש את התקלה. בסופו של דבר, אתה אמור לשלם

רק על שני דברים: החלק שבסופו של דבר היה אחראי לתקלה ושעות העבודה שנדרשו למוסך

לשם מציאתה.

לשם הבהרה, ניקח מקרה קיצון: נכנסת עם תקלה כלשהי, החליפו חיישן - לא עזר, החליפו

תיבת הילוכים - לא עזר, החליפו מנוע - לא עזר, החליפו פיוז והתקלה נפתרה. עכשיו עליך

לשלם את סך שעות העבודה של החלפת המנוע, תיבת ההילוכים והחיישן, אבל את החלקים

עצמם אפשר להחזיר למוסך - אין שום סיבה שתישא בעלותם.

פורסם

אם סגרת עם בעל המוסך מההתחלה שהכיס שלך פתוח,ואין בעייה להחליף חצי מהרכב,עד שיואיל למצוא את הבעייה,

אז אין לבוא בתלונות.אבל אם בעל המוסך קבע חד משמעית,שהמנוע והגיר הלכו לעולמם,וקיבלת את המלצתו להחליף אותם,וגם חיכית יומים שלושה ,

רק שהוא סתם בלבל את המוח,והכל היה תקין. אז איפה נקבע שעל הלקוח לשלם לסנדלר על עבודת פרוק והרכבת החיישן,הגיר,והמנוע,כשהבעייה היתה רק פיוז?

ומבחינתי כצרכן הוא סתם ביזבז את זמני,וגם את זמנו על חשבון שכר הלימוד.

תודה.

פורסם
אם תפריד בין הצד העסקי לצד הסנטימנטלי, תראה שהפתרון פשוט למדי.

אותך כלקוח לא אמור לעניין מה הוחלף, אתה נכנס עם תקלה ואמור לצאת עם רכב תקין.

אם הם לא מצטיינים בדיאגנוסטיקה וחייבים להחליף חלקים מסויימים כדי לפתור את הבעיה,

זה בסדר, כל עוד הם עובדים באופן הדרגתי (מחליפים ובודקים - עזר או לא עזר, אם לא

עזר, מחזירים את החלק המקורי) והבעיה נפתרת. אם היא לא נפתרת, מן הראוי שהחלקים

המקוריים יחזרו למקומם, ורק אז ימשיכו לחפש את התקלה. בסופו של דבר, אתה אמור לשלם

רק על שני דברים: החלק שבסופו של דבר היה אחראי לתקלה ושעות העבודה שנדרשו למוסך

לשם מציאתה.

לשם הבהרה, ניקח מקרה קיצון: נכנסת עם תקלה כלשהי, החליפו חיישן - לא עזר, החליפו

תיבת הילוכים - לא עזר, החליפו מנוע - לא עזר, החליפו פיוז והתקלה נפתרה. עכשיו עליך

לשלם את סך שעות העבודה של החלפת המנוע, תיבת ההילוכים והחיישן, אבל את החלקים

עצמם אפשר להחזיר למוסך - אין שום סיבה שתישא בעלותם.

זה קרה לי עם פולקסווגן בורה שהיתה ברשותי. הלך חישן אוויר ומוסך "ברק" מורשה פולקסווגן בב"ש דאג לפירוק חצי רכב כדי לאתר בעיה שמכונאי בלי הכשרה מעזה/גדה היה מאתר תוך כמה דקות. שילמתי על התענוג 2500 ש"ח לפני שלוש שנים. 700 ש"ח החיישן וכל השאר בגין השיעורים הפרטיים של המפגרים במוסך ששמו נזכר קודם. בעל המוסך(ראש איגוד המוסכים, איציק זילברמן) לא גילה לא מקצועיות ולא יושרה/מוסריות והתעקש שעלי לשלם את מלוא סכום ההכשרה שעובדיו האימפוטנטים עברו במשך 3 ימים על הרכב שלי(שבמהלכם נותרתי ללא רכב כמובן).

מסקנות?

1. לא להתקרב למוסך ברק בב"ש שמבכר להרוויח עוד כמה ש"ח על גבו של הלקוח, גם אם עובדיו חסרי הכשרה ו/או אנלפביתים

2.גם אם אתה ראש איגוד המוסכים זה לא הופך אותך לישר/מוסרי וכו'.

3.Derish טועה לטעמי בנקודה בה הוא קובע כי ראוי לגבות את עשרות שעות העבודה על הכשרתם של אנשי מקצוע אוויליים. אדרבה, ישלם המוסך לבעלי הרכב על שסיפק לעובדי המקום אתגר שלבטח תרם להתפתחותם המקצועית בעתיד. על השתלמויות משלמים, לא? :|

בברכת חג שמח לחברים ומימונה עתירת קלוריות לחוגגים.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

הפתרון לגבי החלקים לדעתי טמון בכך שהמוסך יכול להשתמש בחלקים משומשים רק כדי לבדוק האם התקלה נפתרת.

כך עשו במוסך רון כשאחי נכנס עם תקלה.

הם לא גבו ממנו שעות עבודה משום שבאותה נקודה לא הצליחו לפתור את התקלה.

בסך הכל הוא שילם כ200 ש"ח על בדיקה והם עבדו על הרכב כשלוש שעות.

אז יש מוסכים ויש מוסכים, כמו בכל תחום מומלץ לסכם מראש.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מנסיון של מכר שלי, הוא מביא את הרכב עם תקלה למוסך מורשה, הולך לעיסוקיו ומבקש שיצלצלו אליו כשהם יססימו עם הרכב. כאשר בסופו של יום מגישים לו את החשבונית הוא משווה בין מה שהוחלף לבין התקלה, כל מה שהיה מיותר, או לא נחוץ הוא פשוט מסרב לשלם, מה הם כבר יעשו? לתבוע הם לא יכולים כי ברגע שהוא פונה לאיגוד הצרכנים הם פשוט צולבים את המוסך במקום.

פורסם

לא כל תקלה ניתן לזהות במיידי.

וזה לא רק במוסכים. כל עובד מחשבים,או רופא יגיד לכם את זה.

על הזמן ועבודה צריך לשלם.

על החלקים (שלא היה צריך להחליף) ,זה כבר תלוי בחלק.

יש חלקים שלא ניתן להחזיר לקופסה. לדוגמה,שמן,או נוזל קירור שהיה צריך למלות מחדש.

ותמיד אומרים ללקוח לפני שמחליפים. ורק לאחר אישורו,מחליפים.

לכן,לא צריך ישר לקפוץ על מוסך,או בעל מקצוע רק בכלל שאתם לא מבנים בזה "ונראה לכם" שעבדו אלכם.

כמובן שיש רמאים,אבל זה לא אומר שצריך להיות חוצפן.

Omnia mea mecum porto

פורסם

Godflash כתב.

לכן,לא צריך ישר לקפוץ על מוסך,או בעל מקצוע רק בכלל שאתם לא מבנים בזה "ונראה לכם" שעבדו אלכם.

נניח שזה בסדר שאנו לא מבינים בזה,אנו גם לא אמורים להבין בזה. ?! אבל הבעייה מתחילה מכך,שיש גם מכונאים שלא מבינים בזה.מה שלא הופך אותנו למוצצי אצבע,ואגב מה הקשר לחוצפה?

אם נכנסת למוסך לצורך אבחון בעייה בלבד(ללא חלקים),ולא ידעו לאבחן את הבעייה,האם לשיטתך תיגש בנימוס למשרד לשלם 250 ש"ח?על האיבחון שכלל לא היה?

או שאתה מאלה שמבינים?

תודה.

פורסם

רגע,אתה לא מבין בזה,אבל באה ללמד את בעל המקצוע?

תבין דבר אחד,לא ניתן לזהות תקלה רק בהחלפה של חלק אחד.

בהרבה מקרים,יש דרך מסוימת שדורשת החלפה של כמה חלקים. רק כדי לבודד את הבעיה.

כך דוגמה מחשב.

מחשב נכבה כל דקה.

זה יכול להיות חומרה,או תוכנה. אם יש סימן שאומר בדיוק מה הבעיה,זה טוב. מה אם אין?

דבר ראשון הוא יפרמט (לדוגמה) והבעיה עדיין נשארה. זה אומר שיש בעיה בחומרה.

אתה לא תשלם על זה שהוא לפחות זהה את הכיוון?

Omnia mea mecum porto

פורסם
לא כל תקלה ניתן לזהות במיידי.

וזה לא רק במוסכים. כל עובד מחשבים,או רופא יגיד לכם את זה.

על הזמן ועבודה צריך לשלם.

על החלקים (שלא היה צריך להחליף) ,זה כבר תלוי בחלק.

יש חלקים שלא ניתן להחזיר לקופסה. לדוגמה,שמן,או נוזל קירור שהיה צריך למלות מחדש.

ותמיד אומרים ללקוח לפני שמחליפים. ורק לאחר אישורו,מחליפים.

עכשיו תדמיין לעצמך שאתה מתקשר לחברת כבלים שלך ומבקש להצטרף לחבילה א' ומוכן לשלם דמי הצטרפות, במקום זה הם מצרפים אותך לחבילה ג', וגובים דמי הצטרפות, ועכשיו בשביל לעבור לחבילה שרצית הם מבקשים שתשלם גם דמי ניתוק וגם דמי הצטרפות חדשים, תהיה מוכן?

אם תלך לקנות דיסקמן ובפרוש תבקש אחד שקורא MP3 וכשתגיע הבייתה תגלה שהביאו לך אחד שלא, וגם יודיעו לך שאי אפשר להחליף, אז אתה בשקט ובשיא ההבנה תקנה אחד חדש בנוסף?

אותו הדבר פה, כשניגשים לבקש שרות מסויים אמורים לקבל אותו הפאשלות של העובדים בדרך לא אמורות לעניין את הלקוח, הוא אמור לשלם אך ורק תמורת השרות שהוא ביקש.

פורסם
רגע,אתה לא מבין בזה,אבל באה ללמד את בעל המקצוע?

תבין דבר אחד,לא ניתן לזהות תקלה רק בהחלפה של חלק אחד.

בהרבה מקרים,יש דרך מסוימת שדורשת החלפה של כמה חלקים. רק כדי לבודד את הבעיה.

כך דוגמה מחשב.

מחשב נכבה כל דקה.

זה יכול להיות חומרה,או תוכנה. אם יש סימן שאומר בדיוק מה הבעיה,זה טוב. מה אם אין?

דבר ראשון הוא יפרמט (לדוגמה) והבעיה עדיין נשארה. זה אומר שיש בעיה בחומרה.

אתה לא תשלם על זה שהוא לפחות זהה את הכיוון?

גם באותה תקופה חשוכה שהשתמשתי בטכנאי בשביל לפרמט הוא מעולם לא גבה ממני תשלום עליו אלא אם כן הפירמוט פתר לי את הבעיה.

שוב בתור צרכן תהליך קבלת השרות לא אמור לעניין אותך.

• תוכן חדש...